Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5
 Кои гуми да избера за Фори? 
Автор Съобщение
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
ender написа:
Това не е съвсем вярно.

Джанти могат да се намерят, цената на гуми 16" е много по-добра и се спестяват разходи по монтаж/демонтаж на гумите върху джантите. Да не говорим, че при неправилно съхраняване е възможно се унищожат гумите, които в момента не са монтирани на джантите.

Относно по-тесните гуми - теорията твърди, че зимни гуми са по-добри тесни защото се увеличавал натиска на см2, т.е. давали по-добро сцепление.

Да единия вариант е този 16-ки и гуми 215/65/16
Най-класичесия вариант е да си сложа 225/55/17, но ми се иска малко по-висока гума.Гледам, че новия Аутбек вече е със 225/60/17
Какво мислиш за опция да сложа 215/60/17, върху оригиналните джанти, дали ще стане гумата.Или пък като на батко Аутбек - 225/60/17, само да не отиде подкалника :-D на Форко някой ден...

Утре ще проверя, че доста зает съм напоследък.

Сря Ное 04, 2009 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 14
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, приятели. Има ли някой опит и впечатления от зимните гумиYokohama Geolandar I/T + и Michelin Latitude Alpine 215х65х16. Колебанието ми е заради цената. Офертата за японските гуми е много изгодно, но не знам дали са толкова добри колкото Michelin. Ще ги ползвам на Forester Diesel от аватара. :D

Нед Ное 08, 2009 11:21 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 312
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mgmintchev написа:
Здравейте, приятели. Има ли някой опит и впечатления от зимните гумиYokohama Geolandar I/T + и Michelin Latitude Alpine 215х65х16. Колебанието ми е заради цената. Офертата за японските гуми е много изгодно, но не знам дали са толкова добри колкото Michelin. Ще ги ползвам на Forester Diesel от аватара. :D

Ако парите не са проблем - знаеш. Но пък що да не икономисаш 200-300 лева, каква ли зима имаме в България... Пък и Коледа иде , чувала ти вероятно е празен, като моя...

Нед Ное 08, 2009 1:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 61
Автомобил: Пешеходец
Телефон: 0899108116
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз сложих Yokohama заради цената иначе Michelin е по-добър избор според мен. :D Не че не съм доволен от Yokohama-та (то няма и сняг да се тества като хората) ама съм карал с Michelin и знам за какво става въпрос. :wink:

Нед Ное 08, 2009 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5