Отговори на тема
 Проблем задна чистачка 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 248
Автомобил: Аутбек3.0
Телефон: 0888524989
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Задната чистачка ненадейно даде проблем без никакви предупредителни симптоми .Не е изгоряло моторче защото се чува, че се мъчи и върти ,но на стъклото перото не мърда.Като я пуснеш и помогнеш с ръка прави трудно един оборот и спира/умира/.Някой да се е сблъскал с подобен проблем?
#-o

Чет Ное 12, 2009 5:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много е вероятно да е зъбно колело.

Чет Ное 12, 2009 5:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм се сблъсквал.
Разглобяваш отвън дамахнеш рамото, смазваш и раздвижваш, после обилно с грес да го защитиш от външни влияния и си готов.Вече 1 година си бачка така.

Чет Ное 12, 2009 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kocepicha написа:
Задната чистачка ненадейно даде проблем без никакви предупредителни симптоми .Не е изгоряло моторче защото се чува, че се мъчи и върти ,но на стъклото перото не мърда.Като я пуснеш и помогнеш с ръка прави трудно един оборот и спира/умира/.Някой да се е сблъскал с подобен проблем?
#-o

А преди да разглобяваш пробвай с един спрей-смазка WD има го навсякъде и по бензиностанциите. Напръскай ,почакай и се радвай на живота.
Аз веднъж дадох маса пари за разглобяване чистачка на МВ 124 защото спираше и след една година пак ама този път далеч от сервиза и това ме спаси. От тогава винаги имам в багажника.Дано помогне. :smt023

Чет Ное 12, 2009 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
kocepicha написа:
#-o

А преди да разглобяваш пробвай с един спрей-смазка WD има го навсякъде и по бензиностанциите. Напръскай ,почакай и се радвай на живота.
Аз веднъж дадох маса пари за разглобяване чистачка на МВ 124 защото спираше и след една година пак ама този път далеч от сервиза и това ме спаси. От тогава винаги имам в багажника.Дано помогне. :smt023

За да се напръска както трябва, трябва да се махне рамото. Само с напръскване, после пак ще спре. Минах през това.
Пръска с ВД40, раздвижва, като тръгне - обилно с грес и сглобява. Разглобяването става лесно.
Само трявба да се внимава като се маха рамото, оста има едни фини шлици, трябва само да се дърпа и да НЕ се върти.

Пет Ное 13, 2009 9:50 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мойта също я разглобих, дори установих, защо е дефектирала - оказа се горното уплътнение на оста - се е скъласо и оста е клеясала в цилиндъра, в който се движи - смазаване, лошото е, че после не може да се намери такъв гумен пръстен - поне аз не намерих и се принудих да сложа отгоре друг вид защита от проникване на влага - една допълнителна гумичка, но не е като оригиналтото - сега така се мята чистачката отзад, че пряска водата настрани по 5-6 метра. Инак вече към година ще стане и аз никакви белези за наближаващи проблеми - а преди започваше все по-бавно и бавно да чисти и да се мъчи, сега е като перка на вентилатор.

Аз съм на принципа, че нещо, за да се направи трябва да се разглоби и сглоби - всичко друго е само временно и след определен брой външни намеси се стига до по-големи щети - в случая нов мотор и механизъм.

Колкото до колегата с Бенца - такива работи никога не бих дал сервиз да прави - поради простата причина, че там гледат да работи, но не и да отстранят причината, поради която е спрял даден агретат или механизъм да работи.

Пет Ное 13, 2009 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
proscrip написа:
Мойта също я разглобих, дори установих, защо е дефектирала - оказа се горното уплътнение на оста - се е скъласо и оста е клеясала в цилиндъра, в който се движи - смазаване, лошото е, че после не може да се намери такъв гумен пръстен - поне аз не намерих и се принудих да сложа отгоре друг вид защита от проникване на влага - една допълнителна гумичка, но не е като оригиналтото - сега така се мята чистачката отзад, че пряска водата настрани по 5-6 метра. Инак вече към година ще стане и аз никакви белези за наближаващи проблеми - а преди започваше все по-бавно и бавно да чисти и да се мъчи, сега е като перка на вентилатор.

Аз съм на принципа, че нещо, за да се направи трябва да се разглоби и сглоби - всичко друго е само временно и след определен брой външни намеси се стига до по-големи щети - в случая нов мотор и механизъм.

Колкото до колегата с Бенца - такива работи никога не бих дал сервиз да прави - поради простата причина, че там гледат да работи, но не и да отстранят причината, поради която е спрял даден агретат или механизъм да работи.

Само да кажа,че откакто съм го пръснал преди 5 години не съм го пръскал повече и работи ли работи. А се появяваше проблем само като е много студено и замръзваха явно боклуците дето са влезли. Със здраве :smt023

Пет Ное 13, 2009 2:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: IMPREZA'94,FORESTER 2.5XT'07
Рейтинг: 87
Отговори с цитат
Моля за помощ и аз имам проблем със задната чистачка .
Разглобих я централно оказа се че пластмасовото зъбно колело има счупени зъби.Смених го с друго -здраво.Мотопчето като го дам на акумулатор върти та се отнася .Мерих релето в багажника-здраво е .Всичко е на 6 а не работи и вече не знам какво да я правя .Ако някой знае още нещо моля да каже.Не че ми трябва особено защото е комби и за ралика от всички останали комбита и хечбеци не си хвърля много на задницата. ама е хубаво да работи.Благодаря ви предварително.!

Чет Ное 19, 2009 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gerial написа:
Моля за помощ и аз имам проблем със задната чистачка .
Разглобих я централно оказа се че пластмасовото зъбно колело има счупени зъби.Смених го с друго -здраво.Мотопчето като го дам на акумулатор върти та се отнася .Мерих релето в багажника-здраво е .Всичко е на 6 а не работи и вече не знам какво да я правя .Ако някой знае още нещо моля да каже.Не че ми трябва особено защото е комби и за ралика от всички останали комбита и хечбеци не си хвърля много на задницата. ама е хубаво да работи.Благодаря ви предварително.!

колега - проблемът е във втулката, през която се отвежда движението по една ос към чистачката, поне при повечето дефектирали задни чистачки. виж дали на ръка се движи свободно - там запича от влага, прахоляк, окисляване и тнт.

Чет Ное 19, 2009 4:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не мисля че е от втулката на акумулатор върти като луда ,а като я сложа дето и е мястото неще .Иначе всичко е гресирано и движи.

Пет Ное 20, 2009 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 9:17 pm, променена общо 1 път

Пет Ное 20, 2009 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 248
Автомобил: Аутбек3.0
Телефон: 0888524989
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
#-o Оказа се, че е изрорено пластмасовото зъбно колело на определен участък.
Дали се намира такова ново или да търся целия комплект с моторчето.Идеи за цени ?

Съб Ное 28, 2009 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
При мен също беше без зъби и аз намерих същото от тойота.така че не мога да кажа цена ,мисля че не се продава отделно.

Пон Ное 30, 2009 8:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ами аз пак се занимавам с неща дето не са ми работа ,ама какво да се прави краста.Моля ако някой има схема на жиците за задната чистачка и релето дето е в задния десен калник да помага че съм шах и мат -мерих струвах и няма нищо логично

Съб Мар 13, 2010 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Subaru Legacy 2005
Рейтинг: 48
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Аз имам малко странен проблем със задната чистачка от вчера. Забелязах, че си спира където си поиска. Включвам и си тръгва, като изключа или си спира където си поиска или в момента в който изключа.
Някакви идеи? ](*,) ](*,) ](*,)

Вто Фев 02, 2016 10:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Реле?

Вто Фев 02, 2016 3:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Субару Импреса 2,0
Рейтинг: 116
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
donko_r написа:
Здравейте колеги,
Аз имам малко странен проблем със задната чистачка от вчера. Забелязах, че си спира където си поиска. Включвам и си тръгва, като изключа или си спира където си поиска или в момента в който изключа.
Някакви идеи? ](*,) ](*,) ](*,)

Имаш прекъснат постоянен плюсов проводник,намираш се в маншона на петата врата/връзката между купето и петата врата/;

Вто Фев 02, 2016 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Subaru Legacy 2005
Рейтинг: 48
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Пуснах нова тема
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=20718