Отговори на тема
 Impreza 2.0R Sport? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 245
Автомобил: '05 X5 3.0d; Outback '99 2.5AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Майка ми и баща ми нещо са се навили да ъпгрейднат на сестра ми голф 3-ката с нещо по-ново че ме разпитват за разни идеи. Първоначално се бяха спряли на Suzuki SX4 дизел но после май се разколебаха нещо. Показах им Impreza-та. Като поразрових още малко 2.0R Sport най-добре изглежда и горе долу им се вмества в бюджета (~35 к лв). Откъде би следвало да излезе най-тънка като цена - нептун/мобиле.де/уникорно? СМТ гледам нямат ценова листа на сайта си за Impreza (а и едва ли ще са конкурентни)... В мобиле.де са около 15-17 хиляди евра нови или на много малко километри (под 20 хиляди). Ще ми е интересно и мнение/сравнение (най-вече от първа ръка) с въпросното Suzuki което май също не изглежда зле...

Бих се радвал и на коментар относно ECOMATIC версията (~40к км/годишно).

Вто Ное 17, 2009 4:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дизела е FIAT-ски ... това за 2 до 3 години се е разтракало като Перкинс, ако се спрете на Сузукитo - само бензин :idea:

Вто Ное 17, 2009 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Дизела е FIAT-ски ... това за 2 до 3 години се е разтракало като Перкинс, ако се спрете на Сузукитo - само бензин :idea:

Дидо, не говори така, че след 2-3 години да не говорят така и за един по-нов дизел, на една позната марка...

Иначе, Импреза 2.0Д е доста добро като динамика и характеристики, но не знам дали се връзва с бюджета. Сузукито си е женска кола, интересна е. Но е доста висока спрямо ширината си, и вероятно няма да е стабилна много в завои.
2.0R автоматик за мен е много добро също.

~40К км на година са си доста. с 2.0 бензин ще удря едно 8-9 извънградско, и 10-11 градско. Предполагам няма да се кара с 80-90 км/ч. За тези км по-добре дизел. Освен ако нямате бензиностанция.

Вто Ное 17, 2009 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Няма JTD в което да се заслушам и да работи като хората, тракат, лопат - чудо.
Алфа, Фиат, Ланчия - всичките. Дори и със нашия дизел да стане същото не означава, че трябва да премълчаваме останалите.
edit. BTW, виждам, че колегата има предпочитания по към японски бигачки, а SX4 diesel си е чист Фиат Седичи.

Вто Ное 17, 2009 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Дизеловата Импреза отива скъпотийка. А и ми се струва че като и се сложи поддръжката и разликата в цената и я излезе "на далавера" след 3-4 години я не.... (особено ако сложим и лихвите на ценовата разлика :D ).

Иначе тя колицата не е нужно да е бегачка по принцип - то Сузукито трудно може да се класифицира като такава, но просто по-малкия мотор на Импрезата - 1.5 - е няква гавра сякаш... То сегашния голф е 100 коня... Същата е ситуацията и с бензиновото Сузуки - мъка някаква - една все пак що годе смислена като размер кола, че и с повечко движещи колела и пр - трябва си вътък...

Затова 2.0R ми се видя може би по-удачния избор - като е само малко по-скъпа от дизеловото Сузуки.

Относно разхода - голфа и той гори 8-11 смесено и не съм ги чул да се оплакват особено.

Вто Ное 17, 2009 11:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Импрезата R sport не е ли към 50 000 лева ? :roll:
В Габрово беше 49 хиляди и малко #-o
Сузито идва доста по-евтино.

Вто Ное 17, 2009 11:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Ами то явно няма да е от СМТ.... Сузукито е 32-4 хиляди. Тая Импреза я има на обяви в мобиле.де на 15-18000 евро за екземпляри от 0-25 к км. Не виждам как дотук ще се оскъпи кой знае колко много... Не че съм вкарвал коли някога но с транспорт и разни там разходи едва ли се качва с повече от 1000 евро цената. Може и да греша де. Но със сигурност няма да е 50000лв....

Като цяло бюджетът е нещо като 35000 лв (макс) та че ще се вмества нещо там :wink: То накрая нито аз ще имам думата нито сестра ми (кво да ги прайш възрастните 8) ) ами дано успея да наклоня везните към нещо читаво че по едно време гледаха някви хюндайчета и20 и30 и разни други тумори... (пък и така ще имам достъп до Субару :D :D :D :D )

Сря Ное 18, 2009 12:13 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
В такъв случай натискай за двулитровата Импреза. И на 40 - 50 хиляди да е - 100 пъти по-добре от тоя дизеляк.
Ако пък опре работата до Сузукито - 1.6 ще е доволно, не я гледай печката, че е 120 коня - няма да върви повече, гаранция.

Сря Ное 18, 2009 1:40 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема