Отговори на тема
 Моля за помощ! Понижаващи предавки. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте ,колеги и приятели на Субару
Предстои ми закупуване на Субару Форестър в тази връзка моля и ще ви бъда благодарен ако ми отговорите на два въпроса с които не съм на ясно.
Автомобила ще бъде модел от 1998 до 2002 година и държа да е с турбо компресор та директно на въпроса:
1.Ако автомобила е с ръчна скоростна кутия съществува ли такъв с понижаващи предавки(които се включват от един лост ,който се вдига на горе и се намира зад скоростния лост) търся такъв модел по сайтове за автомобили в цяла Европа,но такъв не намирам.Тези които имат въпросния лост за понижаване на предавките са само с атмосферни двигатели(122,125 к. с.)
2.Ако автомобила е с автоматична скоростна кутия съществува ли модел,който да има понижаващи предавки тъй като с този автомобил възнамерявам да тегля каравана или лодка и те ще ми бъдат необходими, и относно автоматичната скоростна кутия колко струва обслужването и(смяна на масло,филтър,гарнитура).

Предварително благодаря ако някой бъде съпричастен към моето питане и отговори!

Вто Ное 24, 2009 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моделите с турбо нямат понижаващи предавки колега, автоматик със понижаващи също няма. За поддръжката колеги ще споделят.

Вто Ное 24, 2009 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря Зевзек :oops: :oops: :oops:
Жестоко разочарование!!!! Понижаващите предавки са ми много необходими,а модела който е 125 к. с. предполагам ще е доста тромав.Карал съм такова Субару с турбо компресор и то отговаря на моите изисквания за това идеалната комбинация за мен би била турбо с понижаващи предавки, но уви....ТАКОВА НЯМА!!
Тъй като виждам ,че си доста запознат със Субару би ли ми казал дали има legacy или outback с по-голям мотор (евентуално с турбина) и с въпросните понижаващи предавки приблизително същата година на производсво?
Благодаря приятел!

Вто Ное 24, 2009 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Гледай сега, независимо от модела щом е турбо и/или автомат бавни няма. Констукторите са преценили, че не им трябват. Другото особено е, че ръчките с бавни са само комбита. Седаните също нямат.

Вто Ное 24, 2009 4:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря и на теб Бобек ,много ми помогна с отговора си !
Би ли ми казал карал ли си такова Субару 125 к. с. и доста тромаво ли е,защото ме чакат в Германия
да кажа какъв модел да ми докарат? Ще приложа снимки на едно ако имаш желание кажи твоето мнение.Човека ,който ще ми го докара казва че е 2001 година.До колкото разбрах от прочетеното в този форум модела с малкия стоп е до 2000 година следователно това не би могло да бъде 2001 г.
Така ли е?

Прикачени файлове:
sf.JPG
sf.JPG [ 66.59 KiB | Прегледано 1326 пъти ]
sf1.JPG
sf1.JPG [ 46.85 KiB | Прегледано 1326 пъти ]
sf2.JPG
sf2.JPG [ 41.6 KiB | Прегледано 1326 пъти ]
sf3.JPG
sf3.JPG [ 71.16 KiB | Прегледано 1326 пъти ]
sf4.JPG
sf4.JPG [ 67.32 KiB | Прегледано 1326 пъти ]

Вто Ное 24, 2009 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Какво значи тромаво?
0-100 го прави за 10,8 сек.
Турбо модела дето е 170 коня прави 0-100 за 8,4 секунди.
От там нататък ти си преценяш.
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/subaru/forester/

Вто Ное 24, 2009 4:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 8:26 pm, променена общо 1 път

Вто Ное 24, 2009 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ок щом караш такова Субару би ли ми казал доволен ли си от демаража на колата и понижаващите предавки необходими ли са ти и къде главно ги ползваш?
Благодаря.

Вто Ное 24, 2009 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колеги и приятели,
В момента купувам Субару Форестър модел 1998-2002 година и имам няколко предложения( чакат ме в Германия за да кажа кое да ми докарат). Бихте ли ми казали при този модел с автоматична скоростна кутия същото ли е разпределението върху задвижващите колела както при модела с ръчна скоростна кутия(50% на предния мост и 50% на задния).
Има ли някакви недостатъци автоматичната скоростна кутия и бихте ли ми казали горе-долу колко струва обслужването на една такава скоростна кутия(смяна масло,филтър,гарнитура и останали неща ако са необходими)?
Благодаря Ви! :smt023

Като за начало е хубаво да не пускаш две различни теми.
EnDeR

Вто Ное 24, 2009 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тази, кола според мен не е 2001 производство...т.е датата на първа регистрация може да е 2001, но не и модела. Не само задния стоп е различен, а и предните фарове, бронята, маската. Тази кола от снимките е като моя модел...т.е. до 1999 г. Все пак по ВИН най-добре ще се уточни, но според моите проучвание това си е класическо S-турбо от 99г.

Вто Ное 24, 2009 5:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
limona написа:
Колеги и приятели,
В момента купувам Субару Форестър модел 1998-2002 година и имам няколко предложения( чакат ме в Германия за да кажа кое да ми докарат). Бихте ли ми казали при този модел с автоматична скоростна кутия същото ли е разпределението върху задвижващите колела както при модела с ръчна скоростна кутия(50% на предния мост и 50% на задния).
Има ли някакви недостатъци автоматичната скоростна кутия и бихте ли ми казали горе-долу колко струва обслужването на една такава скоростна кутия(смяна масло,филтър,гарнитура и останали неща ако са необходими)?
Благодаря Ви! :smt023

http://www.awd.ee/cars.html#sub - информацията, която искаш на английски
http://www.awd.ee/carsru.html#sub - информацията, която искаш на руски

има писано по темата и във форума

Вто Ное 24, 2009 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
За това дали е тромав 125к.с..... си е чисто субективно усещане. Просто зависи и с какво сравняваш. Аз карах Пежо 406 2.0 бензин и да ти кажа Аутбек 00-03г. с ръчни скорости ми се видя тромав / пък той е 156к.с./. Не видях от къде си, ма пробвай сам, ако имаш възможност и си прецени. Бавните си ги ползвам по разни разбити черни пътища, защото иначе вибрациите във волана са доста силни, а така също на големи наклони или дълбока кал/сняг. Аз съм с Аутбек, но за форито не е по-различно.

Вто Ное 24, 2009 6:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колега bobeck благодаря ти за отговора в никакъв случай не искам да прозвучи като заяждане но ще ми бъде много интересно ако ми обясниш какво общо имат понижаващите предавки с вибрациите във волана и защо бавните предавки да се ползват в кал и сняг.Те не повишават проходимостта на автомобила,а се използват при голям наклон или теглене на нещо прикачено към колата за да не буксува съединителя .

Вто Ное 24, 2009 7:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 22
Автомобил: Foreser s-turbo
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Карам абсолютно същия като този на снимките (даже и салона и спойлера на вратата отзад :)) и е 98 година според вин-а. А иначе има осезаема има разлика във вървежа в сранение с атмосферен двигател 2.0. Обслужването е като при нормалния предполагам , е има някои датчици и разни части които са уж специално за турбо версията а също и скоростната кутия :)

Вто Ное 24, 2009 7:21 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
:D Ами на бавни колата се движи много бавно по терена, най-вече на първа. При спускане това е много важно, просто не ползваш спирачка, също и при катерене, колата си движи и преодолява препятствията с малка скорост без да гасне. Същевременно бавните дават по-голям въртящ момент /сила/ и това е същественото, което помага в кал, сняг или други препятствия.

Вто Ное 24, 2009 7:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Отговори с цитат
Това му е хубавото на Форестър-а.. сравняваме вървежа му с този на лека кола и то с двигател 2.0, а в същото време проходимостта му е сравнима с тази на качествен джип. Не на последно място слага в малкия си джоб повече то SUV-ове. Бавните са много ценни, особено при преодоляване на препятствия, като преспи сняг, кал и т.н. За теглене на каравана, според мен, няма да са ти нужни бавни скорости. Тази машина колкото и да я натовариш (или да теглиш) върви по същия начин както празна.

Вто Ное 24, 2009 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря за мнението,което изказа колега Comingsoon. Та за бавните предавки,съгласен съм с теб че за теглене на дали ще ги използжам толкова много,но възнамеряжам да тегля лодка с този автомобил,и когато лодката се вади от водата колесара се пуска на заден във водата докато не потъне почти целия за да може лодката буквално да се качи върху него. Следователно водата остава винаги в ниското, а автомобила е на високо(да кажем поляната над язовира) и тогажва усилието е най-голямо и е необходимо да има тези понижаващи предавки. Съмняжам се че при липсата на такива ще мога да вадя лодката а и да мога,мисля че без тях доста често ще ми се налага да сменям амбреажа. :smt023

Вто Ное 24, 2009 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Бихте ли изказали някакво мнение за автоматичните скоростни кутии на тези автомобили и по-конкретно противопоказно ли е да се тегли нещо с такава? Някой кара ли такова субару и ако да може ли да сподели какво струва обслужване на такава(смяна масло,филтър,гарнитура и друго ако е необходими)? Благодаря,страхотни сте!

Колега, има бутон "промени мнението", не е нужно да пускате две мнения едно след друго.
zevzek

Вто Ное 24, 2009 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 312
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
limona написа:
Бихте ли изказали някакво мнение за автоматичните скоростни кутии на тези автомобили и по-конкретно противопоказно ли е да се тегли нещо с такава? Някой кара ли такова субару и ако да може ли да сподели какво струва обслужване на такава(смяна масло,филтър,гарнитура и друго ако е необходими)? Благодаря,страхотни сте!

Не знам, имам Фори 2001 , не тегля с него, нямам и парктроник(теглич).
Иначе съм пресен по другия въпрос - 8 (по каталог -9) литра масло клас Декстрон3 - марка и цена както си го намериш, външен филтър - 50 лева от Mimo13 (в Субару - 86), вътрешен -36 лева (да не си посмял да го купиш - представлява гола метална решетка , изтръсква се и се измива спокойно), гарнитура на картера няма - силикон, труд 50 лева (не бих си и помислил сам да го правя , двама души се суетиха три часа).
Това е засега.

Вто Ное 24, 2009 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 154
Автомобил: форестър
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Не знам дали си взел колата, колега.
niki8800 ти е дал ориентировъчни цени.
аз сменях маслото в сервиз, спицализиран в ремонтирането им и ми излезе 200лв. процедурата по смяна на маслото.
Ако майстора е по- чевръст, отнема 1.30 часа.
Успех в покупката! :smt023
П.С.
Маят автомобил е 2.0 атмосферен - за турбото, маслото може да е повече - не съм гледал...
Не очаквай динамика от този двигател, особено ако е окомплектован с автоматик. :wink:

Пет Ное 27, 2009 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема