Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Разлика в поведението при различните видове диференциали
| Автор |
Съобщение |
|
svilenel
Регистриран на: Пон Ное 16, 2009 8:10 pm Постове: 75 Местоположение: Варна
Автомобил: wrx 01
Рейтинг: 15
|
|
Карам А4 1.8турбо куатро защото това е единствения автомобил с турбо и 4х4 който мога да си позволя засега.Голям фен съм на рали спорта и по-специално на субару.Слад падането на акциза WRX 2001+ год. няма да бъде вече толкова недостежим.Искам да разбера с какво е по-дабра WRX спрямо моята кола като поведание на пътя и т.н от човек който е карал със състезателни каране.Информация в нета за различните системи 4х4, LSD-та и т.н. колкото искаш,но не съм намерил досега човек,който да каже примерно-с ДССД диф колата се държи в завой еди как си,с виско-така,на асвалт-така, на сняг еди как си.Естествено че е от любопитство ако бях състезател или човек от вашия бранш нямаше да задавам такива въпроси.На тези въпроси никаде никой не казва нищо.Жив и здрав.Моля темата да бъде заключена.
|
|
|
|
| Сря Ное 18, 2009 9:37 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Със сигурност разликата от Ауди и STI примерно или което и да е Субару, не е само централния диф - има окачване, разположение на мотор, разпределение на масите... Заради мотора пред предната ос Аудитата вкл. quattro от личен опит ще кажа, че си недозавиват подобно на тия само с предно и то при не особено високи скорости, за сметка на което пък не презавиват благодарение на Торсена, това също съм го мъчил. Двойно със среден диф, заради което главно го уважавам, но с тая носеща се предница ми се губи ефекта. Най-нормален Аутбек следи завоите като по релси - без да има 20-ки джанти, без да е на 3см от пътя, без да светят 12 вида лампички по таблото, без да струва 150 000 лева.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Ное 18, 2009 9:57 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
.
|
|
Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 9:15 pm, променена общо 1 път
|
|
| Сря Ное 18, 2009 10:39 pm |
|
|
|
bad_dog
|

svilenel написа: Карам А4 1.8турбо куатро защото това е единствения автомобил с турбо и 4х4 който мога да си позволя засега.Голям фен съм на рали спорта и по-специално на субару.Слад падането на акциза WRX 2001+ год. няма да бъде вече толкова недостежим.Искам да разбера с какво е по-дабра WRX спрямо моята кола като поведание на пътя и т.н от човек който е карал със състезателни каране.Информация в нета за различните системи 4х4, LSD-та и т.н. колкото искаш,но не съм намерил досега човек,който да каже примерно-с ДССД диф колата се държи в завой еди как си,с виско-така,на асвалт-така, на сняг еди как си.Естествено че е от любопитство ако бях състезател или човек от вашия бранш нямаше да задавам такива въпроси.На тези въпроси никаде никой не казва нищо.Жив и здрав.Моля темата да бъде заключена. Субару с виско централен диф. недозавива - това може обаче сравнително лесно да се поправи, така че да презавива. Колата е много предвидима и лесна за каране. Субару с DCCD централен диф. по-скоро презавива (въпреки че зависи и от други фактори) на положение отворено и недозавива на положение затворено. Съответно междинните положениея позволяват настройки според терена, условията и желанието на пилота/шофьора. Освен заводската има и други електроники, които могат да го контролират - дава повече, но и иска повече по пилота/шофьора. По-лесно е да се пребиеш също така. http://www.youtube.com/watch?v=qocR4H8SpzUhttp://www.youtube.com/watch?v=0IIPNtVOmU4&NR=1
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Чет Ное 19, 2009 8:02 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
bad_dog написа: По-лесно е да се пребиеш също така.
именно. поведението на дифовете при сток автомобил е едно, при тунинги е друго. сток има много приятно недозавиване, което дава сигурност и възможност за експерименти. при активните дифове е по-скоро неутрално. аз сега субито съм го направил с недозавиване - със спирачката поднасяш, с газта го изправяш. така вероятността да се завъртиш е доста по-малка. тези мерки взех след "превземането" на кроасана поради силно завъртане - шегата на отворен активен диф. тази зима ще сложа и контролера на кутията - да видя с него каква е разликата.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Ное 19, 2009 11:48 am |
|
|
|
Troshko
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 10:57 am Постове: 1360 Местоположение: София Рейтинг: 226     
|
agent dust написа: bad_dog написа: По-лесно е да се пребиеш също така.
именно. поведението на дифовете при сток автомобил е едно, при тунинги е друго. сток има много приятно недозавиване, което дава сигурност и възможност за експерименти. при активните дифове е по-скоро неутрално. аз сега субито съм го направил с недозавиване - със спирачката поднасяш, с газта го изправяш. така вероятността да се завъртиш е доста по-малка. тези мерки взех след "превземането" на кроасана поради силно завъртане - шегата на отворен активен диф. тази зима ще сложа и контролера на кутията - да видя с него каква е разликата. Мисля ,че слагането на контролера е задължително !!Сега не знаеш какво се случва 
_________________ If in doubt flat out
|
|
|
|
| Чет Ное 19, 2009 11:54 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
Troshko написа: Мисля ,че слагането на контролера е задължително !!Сега не знаеш какво се случва  знам бе - просто е малко страшничко  настроих колата така, че да не прави спинове. сега се кара по-човешки, и като хлъзне - с газ се успокоява много бързо.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Ное 19, 2009 3:15 pm |
|
|
|
krum_ktk
Регистриран на: Чет Авг 06, 2009 2:49 pm Постове: 262 Местоположение: София Рейтинг: 3
|

много са интересни тези теми, и включително и другите 1 - 2 теми за диф. шпер 4х4 и така на татъка. на мене тази кола мие първата с пълноприводно предаване към 4 - колела, засега сток ми харесва как е много, като я науча ще пипам по диф. за сега обаче по темата да кажа, колега svilenel-е, според мен wrx 2001 по скоро презавива. при пределно напрежение върху гумите в завои и високи обороти първо тръгва задницата, но то е съвсем контролируемо и след това захапва и отпред и става като на релси. лесно се контролира с газта, левият крак на спирачката почти нети трябва. особеното е, че при подаване на повече газ презавива, а при по плаха работа с педала лесно губиш ускорение, особено излезеш ли извън турбо. А4 1.8Т съм карал съвсем малко, НО АЗ СЪЩО МИСЛЯ, като колегата Impreza94, че поради това, че и тръгва първо предницата тя силно недозавива /почти като предно/ и освен това ако прекаляваш с зора, понякога задният мост почти неможе да помогне. P.S. само да кажа, че аз имам обща култура по това как работят ДИФ. нищо повече. споделям опит само от каране.
_________________ bug eye вагон 292 Nm "не спори глупак - ще те свали на нивото си и ще те бие с опит"
|
|
|
|
| Пет Ное 20, 2009 2:34 pm |
|
|
|
proscrip
|

bad_dog написа: svilenel написа: Карам А4 1.8турбо куатро защото това е единствения автомобил с турбо и 4х4 който мога да си позволя засега.Голям фен съм на рали спорта и по-специално на субару.Слад падането на акциза WRX 2001+ год. няма да бъде вече толкова недостежим.Искам да разбера с какво е по-дабра WRX спрямо моята кола като поведание на пътя и т.н от човек който е карал със състезателни каране.Информация в нета за различните системи 4х4, LSD-та и т.н. колкото искаш,но не съм намерил досега човек,който да каже примерно-с ДССД диф колата се държи в завой еди как си,с виско-така,на асвалт-така, на сняг еди как си.Естествено че е от любопитство ако бях състезател или човек от вашия бранш нямаше да задавам такива въпроси.На тези въпроси никаде никой не казва нищо.Жив и здрав.Моля темата да бъде заключена. Субару с виско централен диф. недозавива - това може обаче сравнително лесно да се поправи, така че да презавива. Колата е много предвидима и лесна за каране. Субару с DCCD централен диф. по-скоро презавива (въпреки че зависи и от други фактори) на положение отворено и недозавива на положение затворено. Съответно междинните положениея позволяват настройки според терена, условията и желанието на пилота/шофьора. Освен заводската има и други електроники, които могат да го контролират - дава повече, но и иска повече по пилота/шофьора. По-лесно е да се пребиеш също така. http://www.youtube.com/watch?v=qocR4H8SpzUhttp://www.youtube.com/watch?v=0IIPNtVOmU4&NR=1Какъв е чалъма с виското - че мойта много ме дразни с това недозавиване?
|
|
|
|
| Пет Ное 27, 2009 12:16 pm |
|
|
|
bad_dog
|
proscrip написа: Какъв е чалъма с виското - че мойта много ме дразни с това недозавиване?
По твърда стабилизираща щанга отзад. Anti-Lift-Kit отпред. Малко игра със сходимостта.
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Пет Ное 27, 2009 2:14 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|