Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Разлика в поведението при различните видове диференциали 
Автор Съобщение

Постове: 75
Автомобил: wrx 01
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Карам А4 1.8турбо куатро защото това е единствения автомобил с турбо и 4х4 който мога да си позволя засега.Голям фен съм на рали спорта и по-специално на субару.Слад падането на акциза WRX 2001+ год. няма да бъде вече толкова недостежим.Искам да разбера с какво е по-дабра WRX спрямо моята кола като поведание на пътя и т.н от човек който е карал със състезателни каране.Информация в нета за различните системи 4х4, LSD-та и т.н. колкото искаш,но не съм намерил досега човек,който да каже примерно-с ДССД диф колата се държи в завой еди как си,с виско-така,на асвалт-така, на сняг еди как си.Естествено че е от любопитство ако бях състезател или човек от вашия бранш нямаше да задавам такива въпроси.На тези въпроси никаде никой не казва нищо.Жив и здрав.Моля темата да бъде заключена.

Сря Ное 18, 2009 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Със сигурност разликата от Ауди и STI примерно или което и да е Субару, не е само централния диф - има окачване, разположение на мотор, разпределение на масите...
Заради мотора пред предната ос Аудитата вкл. quattro от личен опит ще кажа, че си недозавиват подобно на тия само с предно и то при не особено високи скорости, за сметка на което пък не презавиват благодарение на Торсена, това също съм го мъчил.
Двойно със среден диф, заради което главно го уважавам, но с тая носеща се предница ми се губи ефекта. Най-нормален Аутбек следи завоите като по релси - без да има 20-ки джанти, без да е на 3см от пътя, без да светят 12 вида лампички по таблото, без да струва 150 000 лева.

Сря Ное 18, 2009 9:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 9:15 pm, променена общо 1 път

Сря Ное 18, 2009 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
svilenel написа:
Карам А4 1.8турбо куатро защото това е единствения автомобил с турбо и 4х4 който мога да си позволя засега.Голям фен съм на рали спорта и по-специално на субару.Слад падането на акциза WRX 2001+ год. няма да бъде вече толкова недостежим.Искам да разбера с какво е по-дабра WRX спрямо моята кола като поведание на пътя и т.н от човек който е карал със състезателни каране.Информация в нета за различните системи 4х4, LSD-та и т.н. колкото искаш,но не съм намерил досега човек,който да каже примерно-с ДССД диф колата се държи в завой еди как си,с виско-така,на асвалт-така, на сняг еди как си.Естествено че е от любопитство ако бях състезател или човек от вашия бранш нямаше да задавам такива въпроси.На тези въпроси никаде никой не казва нищо.Жив и здрав.Моля темата да бъде заключена.

Субару с виско централен диф. недозавива - това може обаче сравнително лесно да се поправи, така че да презавива. Колата е много предвидима и лесна за каране.

Субару с DCCD централен диф. по-скоро презавива (въпреки че зависи и от други фактори) на положение отворено и недозавива на положение затворено. Съответно междинните положениея позволяват настройки според терена, условията и желанието на пилота/шофьора. Освен заводската има и други електроники, които могат да го контролират - дава повече, но и иска повече по пилота/шофьора. По-лесно е да се пребиеш също така.

http://www.youtube.com/watch?v=qocR4H8SpzU

http://www.youtube.com/watch?v=0IIPNtVOmU4&NR=1

Чет Ное 19, 2009 8:02 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bad_dog написа:
По-лесно е да се пребиеш също така.
именно. поведението на дифовете при сток автомобил е едно, при тунинги е друго. сток има много приятно недозавиване, което дава сигурност и възможност за експерименти. при активните дифове е по-скоро неутрално. аз сега субито съм го направил с недозавиване - със спирачката поднасяш, с газта го изправяш. така вероятността да се завъртиш е доста по-малка. тези мерки взех след "превземането" на кроасана поради силно завъртане - шегата на отворен активен диф. тази зима ще сложа и контролера на кутията - да видя с него каква е разликата.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Ное 19, 2009 11:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Отговори с цитат
agent dust написа:
bad_dog написа:
По-лесно е да се пребиеш също така.
именно. поведението на дифовете при сток автомобил е едно, при тунинги е друго. сток има много приятно недозавиване, което дава сигурност и възможност за експерименти. при активните дифове е по-скоро неутрално. аз сега субито съм го направил с недозавиване - със спирачката поднасяш, с газта го изправяш. така вероятността да се завъртиш е доста по-малка. тези мерки взех след "превземането" на кроасана поради силно завъртане - шегата на отворен активен диф. тази зима ще сложа и контролера на кутията - да видя с него каква е разликата.

Мисля ,че слагането на контролера е задължително !!Сега не знаеш какво се случва :D

Чет Ное 19, 2009 11:54 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Отговори с цитат
Troshko написа:
Мисля ,че слагането на контролера е задължително !!Сега не знаеш какво се случва :D

знам бе - просто е малко страшничко :D настроих колата така, че да не прави спинове. сега се кара по-човешки, и като хлъзне - с газ се успокоява много бързо.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Ное 19, 2009 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 262
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
много са интересни тези теми, и включително и другите 1 - 2 теми за диф. шпер 4х4 и така на татъка. на мене тази кола мие първата с пълноприводно предаване към 4 - колела, засега сток ми харесва как е много, като я науча ще пипам по диф.

за сега обаче по темата да кажа, колега svilenel-е, според мен wrx 2001 по скоро презавива.
при пределно напрежение върху гумите в завои и високи обороти първо тръгва задницата, но то е съвсем контролируемо и след това захапва и отпред и става като на релси. лесно се контролира с газта, левият крак на спирачката почти нети трябва. особеното е, че при подаване на повече газ презавива, а при по плаха работа с педала лесно губиш ускорение, особено излезеш ли извън турбо.
А4 1.8Т съм карал съвсем малко, НО АЗ СЪЩО МИСЛЯ, като колегата Impreza94, че поради това, че и тръгва първо предницата тя силно недозавива /почти като предно/ и освен това ако прекаляваш с зора, понякога задният мост почти неможе да помогне.
P.S. само да кажа, че аз имам обща култура по това как работят ДИФ. нищо повече. споделям опит само от каране.

Пет Ное 20, 2009 2:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
bad_dog написа:
svilenel написа:

Субару с виско централен диф. недозавива - това може обаче сравнително лесно да се поправи, така че да презавива. Колата е много предвидима и лесна за каране.

Субару с DCCD централен диф. по-скоро презавива (въпреки че зависи и от други фактори) на положение отворено и недозавива на положение затворено. Съответно междинните положениея позволяват настройки според терена, условията и желанието на пилота/шофьора. Освен заводската има и други електроники, които могат да го контролират - дава повече, но и иска повече по пилота/шофьора. По-лесно е да се пребиеш също така.

http://www.youtube.com/watch?v=qocR4H8SpzU

http://www.youtube.com/watch?v=0IIPNtVOmU4&NR=1

Какъв е чалъма с виското - че мойта много ме дразни с това недозавиване?

Пет Ное 27, 2009 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Отговори с цитат
proscrip написа:

Какъв е чалъма с виското - че мойта много ме дразни с това недозавиване?

По твърда стабилизираща щанга отзад. Anti-Lift-Kit отпред. Малко игра със сходимостта.

Пет Ное 27, 2009 2:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2