|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Амортисьор за Импреза - от къде, цени?
| Автор |
Съобщение |
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
agent dust, 200 лева значи казваш за KYB ..
Стават ли поне, защото и за KONI имам мераци, ама нз къде да ги търся, а KAYABA си намерих...пък и незнам каква цифра ще ми обявят за това KONI 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пон Май 21, 2007 5:49 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
ми каяба са добри, но не са на нивото на конитата, все пак са обикновени. конито е 240-280лв парчето
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пон Май 21, 2007 9:52 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
Значи по тоя въпрос приключвам, изясниха ми се нещата...има нещо друго, което ме вълнува
Това на снимката ше си го познаеш, от вашия дявол е...незнам как му казвате, но ме интересува ориентировъчно цена
Мога да поровя из tuning.bg форума да науча нещо, ама не ми се занимава по-лесно ще е, ако ти ме светнеш 
Прикачени файлове:
879654123.jpg [ 43.84 KiB | Прегледано 2400 пъти ]
|
|
|
|
| Пон Май 21, 2007 10:15 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
утре ще видя какви цени има за такъв strut brace. може да се купи нов, може и да се направи - после го пръскаш на прахово и става слънце. въпросът обаче е: за к'во ти е  тази допълнителна опора се слага само на автомобил, който има нужда от нея. и аз имам такъв брейс на тойотата, но на мен ми трябва - нормална кола за возене няма полза от такова нещо.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пон Май 21, 2007 10:38 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Харесва ми 
|
|
|
|
| Пон Май 21, 2007 10:43 pm |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
agent dust написа: утре ще видя какви цени има за такъв strut brace. може да се купи нов, може и да се направи - после го пръскаш на прахово и става слънце. въпросът обаче е: за к'во ти е  тази допълнителна опора се слага само на автомобил, който има нужда от нея. и аз имам такъв брейс на тойотата, но на мен ми трябва - нормална кола за возене няма полза от такова нещо.
Браво пич, честно му казваш. Едни от най-грешно похарчените пари отиват точно за това желязо. Имах един приятел навремето, на него много му се искаше да не му се накланя колата много на завой. Един ден, внезапно ми измрънква, че сложил ролбар/страт брейс и колата никаква разлика не давала ? Еми, как да дава, бе приятелю ? Питай първо....! Това е когато ще скачаш с колата от поне един метър височина.
Агент, ти какво казваш по въпроса ?

|
|
|
|
| Пон Май 21, 2007 11:49 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Аз искам да похарча някой лев за простотии пък няма кой да ми ги вземе
За тази държава е странно явление...в магазина даже питат, "това за к'во ти е, онова за к'во ти е"...вместо да ми ги тикнат нещата в ръцете и да кажат, "ела сега на касата" те ме отпращат...
Няма да забравя като си купувах зимни гуми...аз искам YOKOHAMA, име са и са по-скъпи (за MICHELIN вобще не се даде дума да стане. Били с мек борд и щели да цъфнат по наще пътища)...човека казва - НЕ! Давам ти COOPER или LASSA че са за наще пътища и стават и за асфалт (щото тука сняг нямаше грам тая зима)...аз натискам за YOKOHAMA той не ми ги дава  И така минах тънко откъм тая част, ама толкоз се чудих после, странен тип  (и това беше собственика на склада, не някой продавач дето не прибира нищо от тая цялата работа и за него е все едно какво ще продаде)
PS. Пък за това железо за сега питам само, много ми харесва там като се "опъне"  Голяма фаца вади 
|
|
|
|
| Вто Май 22, 2007 1:52 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|

ми честен тунер винаги би попитал "за к'во ти е"  най-малкото като го сложиш и няма ефект ще те обвини в некадърност. идва някой и казва може ли да се направи колата ми по-мощна - питаш го пак за к'во му е - има разлика ако иска само да се дърпа и ако иска по-добра кола като цяло. защото ако му направиш колата 250-300кс тя става трудна за управление.
стрът брейса се слага като опора на бомбетата - върши работа когато натоварваш окачването с тежки завои, ускоряване или спиране - т.е. колата трябва да има нужда от по-добро сцепление - иначе луфта който се получава при деформиране на бомбетата отива като луфт на окачването - т.е. с брейс окачването работи по-ефективно, но ефекта се забелязва само ако разполагаш с окачване и гуми, способни да натоварят достатъчно крепежните възли.
нов оригинален брейс от класата на спарко излиза поне 250-300 кинта. има и по-евтини варианти, към 150-200лв - скъпа е доставката на такова нещо, не че е скъпо по принцип, в нета се продават достатъчно добри за цена $50-100. поръчването не е проблем, доставката повишава цената. има и евтини доставки, но понякога се чака месец-два. може да се изработи и в БГ без проблем - излиза 80-100-150лв в зависимост от изработката, и дали е с раздвижна втулка. от естетична гледна точка винаги се препоръчва оригинално или качествено изработено. иначе е много лесно да идеш при някой железар, да ти вземе размерите, огъва тръба, прави планките. малко заварки и готово, и за 50лв ще стане номера - ама е грозна картинка, ние с такива поръчки не се занимаваме. всичко което се прави по колата трябва да е с мерак и вкус иначе се губи идеята. на японски автомобил лададжийски подходи не бива - рязане на пружини, пълнене на амортисьори, заваряване на железа където падне - човек трябва да си уважава колата.
лично мой съвет за брейса - правиш го да е здрав, готин и лъскав - така поне знаеш, че си сложил нещо качествено на колата.
|
|
|
|
| Вто Май 22, 2007 7:56 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Какво да кажа освен, благодаря за лекцията 
|
|
|
|
| Вто Май 22, 2007 8:34 pm |
|
|
|
ico_tech
|

Брей, тука голяма патаклама пада пак.
Я и аз да се изкажа.
За амортисьорите - КYB са добри, ама мой приятел си взе за голфа и цъфна след 1000 км. Смениха му ги де ама нещо ми се изгуби мерака. Съгласен съм със значението на амортисьора.
Смяната се прави на два амортисьора. Преди 2 години имах инцидент на пътя точно по тая причина. Една кола ни изблъска от пътя.Накратко:
"Сиромахът" ром от Испания си купил Фиат Брава. Кара след нас подготвен за изпреварване, но на дистанция 2 м (при скорост 100 км/ч). Ние бием лека спирачка, защото се обади антирадара. След 3 секунди - бааам. Оня ми ти шафьор тръгнал веднага наляво обаче взел да се занася и оооп изправя волана и вече е при нас. После го пита катаджията, как стана? Оня горкия взе да обяснява че преди месец купил колата от Мадрид и му изпуснал единия амортисьор та го сменил. Хич не се усеща, че това не трябва да го споменава. Ама, човека на 52 години и от три месеца с книжка. Лелееее аз се отплеснах. Така де при рязка маневра амортисьора може да ти изиграе лоша шега.
За гумите:
Ми не Ласа ами Ванглинг ще ти продаде. Щото на Йокохамата на гума печели 20 лв, а на Ласата 35. Честността няма нищо общо - то си е бизнес
Айде извинявайте ако има нещо
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Вто Май 22, 2007 10:20 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Абе незная що ми продаде Lassa, аз така или иначе спестих пари щото от тея гуми полза никаква нямаше. То дори не беше студено. Както и да е, жив и здрав да е, аз проблем с гумите нямам - доволен съм!
.:Off:.
И какво стана сега...с една дума ми казваш не купувай KYB 
|
|
|
|
| Вто Май 22, 2007 11:02 pm |
|
|
|
ATUDITU
Регистриран на: Пет Фев 16, 2007 8:13 pm Постове: 802 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: -3
|

маи вече сам наясно,заздравяването на конструкцията на автомобила било ебати глупоста,ще си махна моята опорна щанга мерси.Колкото до 2 и 10 точка-те кога важат,когато не му изнасяа на някои ли Nick написа: agent dust написа: утре ще видя какви цени има за такъв strut brace. може да се купи нов, може и да се направи - после го пръскаш на прахово и става слънце. въпросът обаче е: за к'во ти е  тази допълнителна опора се слага само на автомобил, който има нужда от нея. и аз имам такъв брейс на тойотата, но на мен ми трябва - нормална кола за возене няма полза от такова нещо. Браво пич, честно му казваш. Едни от най-грешно похарчените пари отиват точно за това желязо. Имах един приятел навремето, на него много му се искаше да не му се накланя колата много на завой. Един ден, внезапно ми измрънква, че сложил ролбар/страт брейс и колата никаква разлика не давала ? Еми, как да дава, бе приятелю ? Питай първо....! Това е когато ще скачаш с колата от поне един метър височина. Агент, ти какво казваш по въпроса ? 
КОЛЕГА ВЪПРОСЪТ Е ПРИКЛЮЧЕН!!! ИЗПОЛЗВАЙ СИСТЕМАТА ЗА ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ, А НЕ РАЗПАЛВАЙ ОТНОВО СКАНДАЛА!!! ImprezaSTI
_________________ 0878146602 0888146602 power tuning repair and maintenance for Subaru бъди един от нас Daniel S powered by Dkperformance http://www.facebook.com/profile.php?id=100002365657539 http://dkperformance.com/
|
|
|
|
| Вто Май 22, 2007 11:11 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
KYB е съкратено от Kayaba ако не си разбрал все още...
Изчетох доста и си взех такива от щатите GR-2 - много съм доволен. Мисля че съответстват на тези, които тук продават ExcelG но изглежда са произведени другаде. Тези, които си взех са си Японски.
|
|
|
|
| Вто Май 22, 2007 11:24 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Друго може да не е ама, че KYB e съкращение на KAYABA го зная
Точно затова и го ползвам
Не си ми чел мненията от предната страница...аз вече съм на друга тема  със колегите вече за brace-ове говорим
Цитат: Изчетох доста и си взех такива от щатите..
И цяла библиотека да изчета, пак няма да ги купя от щатите...нито имам ходене до там  нито ми се занимава с поръчки, превози и т.н.
Все пак това са само амортисьори. Несме чак толкова пропаднали. Ще си намеря и няма да са от Lada  Точно за мойто кола ще са си 
Прикачени файлове:
KYB.jpg [ 27.88 KiB | Прегледано 2680 пъти ]
|
|
|
|
| Сря Май 23, 2007 12:10 am |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
Цитат: маи вече сам наясно,заздравяването на конструкцията на автомобила било ебати глупоста,ще си махна моята опорна щанга мерси.Колкото до 2 и 10 точка-те кога важат,когато не му изнасяа на някои ли
No бе, дръж я. Само че недей да очакваш чудеса от нея. Ако искаш си купи и някоя титан кобалтова или някоя позлатена 25 карата голд. Ще изглежда чудесно кат вдигнеш капака да я показваш на комшиите, но чудесата няма да са там.
|
|
|
|
| Сря Май 23, 2007 1:40 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
Impreza '94 написа: Друго може да не е ама, че KYB e съкращение на KAYABA го зная  Точно затова и го ползвам  Извинявай, с такова впечатление останах от твое мнение в което ги ползваш двете. Impreza '94 написа: Несме чак толкова пропаднали. Ще си намеря и няма да са от Lada  Точно за мойто кола ще са си 
Не "сме" чак такива ентусиасти май
Не говоря само за качество, а и цена  Проблемът е че вече не може да се пращат по въздушна поща, защото се водят опасни, а по море е към 4 месеца.
|
|
|
|
| Сря Май 23, 2007 7:01 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|

с каяба има един тънък момент - важен е дилъра, който ги доставя. колкото и да е странно, в БГ се продават за нови, но понякога са рециклирани, а не чисто нови, и не са made in Japan! с някои качествени японски части нещата стоят по този начин - същото е и при свещи денсо, и от тях има ментета. аз като си купувах денсо иридиум - внимателно проверих кой доставчик е надежден и ги взех от такъв, а не от някакъв си магазин. денсо не бих си купил примерно от ТМ Ауто - те са представител на тойота за БГ, но има сигнали, че от тях е купувано денсо менте, което се чупи като се опиташ да го завиеш според спецификациите - явно каналът им за доставка е корумпиран.
ако е оригинално японско made in Japan - ще е качествено и няма да се скапе след 1000км. а каяба не е случайна фирма - щом техният продукт се вгражда серийно в много японски автомобили, значи е проверен - въпросът е дали ще сложиш истинска каяба. лично аз вярвам 100% на японското качество, ценя го много повече от европейското - но само ако е с щемпел MADE IN JAPAN, а не произведено в някаква си фабрика в Европа примерно. Точно това е причината много фенове на японското да не си го купуват от европа, а да си го поръчват от сащ - оттам е с гарантирано качество
за брейсовете - имайте предвид, че деформациите на купето са предвидени от производителя и са заложени в конструкцията на автомобила - слагането на допълнителни опори нарушава краш зоните и комфорта. ако сложиш брейс между бомбетата, в някои случаи можеш да усетиш прилив на сцепление, но едновременно с това и нарушаване на комфорта - по-агресивно работи окачването. брейсове на много спортни коли не се монтират фабрично - има си изисквания към сигурността, безопасността и комфорта. но търсиш ли пърформънс, трябва да забравиш за комфорта. аз примерно нямам радио в колата - пречи ми да чувам добре двигателя 
|
|
|
|
| Сря Май 23, 2007 8:55 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
BAlexandrov написа: Не "сме" чак такива ентусиасти май Какво..?!!? Задокеанска поръчка ли трябва да направя...задължително ли е. Казах вече...KYB ли ще е, KONI ли ще е...ще го измисля, но няма да са менте! За мен не се тревожи  agent dust написа: аз примерно нямам радио в колата - пречи ми да чувам добре двигателя 

|
|
|
|
| Сря Май 23, 2007 11:01 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
ми наистина е така  като не слушаш радиото по навик почваш да слушаш колата, човек по природа винаги гледа да се разсее с нещо и най-добре е като караш това да е колата и пътната обстановка. тва е лек психологически трик с който вниманието се насочва в правилната посока. т.е. като няма с какво да се забавляваш, правиш го с колата 
|
|
|
|
| Чет Май 24, 2007 10:13 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
|
И аз обичам да слушам колата...сега свикнах и на музика, но в началото ми беше много кофти.
Ей, agent, намерих KONI Made in Germany!
Какво да гледам за страна производител? По принцип марката не е ли NL=Холандия ?
|
|
|
|
| Чет Май 24, 2007 11:21 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|