| Автор |
Съобщение |
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|

Днеска списъка с нещата, дето не ми харесват в този автомобил се допълни с още едно нещо.
Влиза поръчка за леко цъкане по време на каране някъде в зоната на педалите, или по-надясно към центъра, под таблото.....трудно да се каже. Отиваме на пътна проба, и наистина шума се потвърждава. Цъка като някое по-яко реле. А сега иди го търси тоя шум ? То, ако трябва да бъда честен, и за това си има инструменти (уреди). Има уред, с пет шест сензора и приемник при теб в колата. Накичваш ги на подозрителните места и караш, не е нужно да залягаш и да влизаш в катастрофа.
Както и да е, дефекта се оказва в коша на двигателя. Надлъжна стабилизираща щанга над двигателя, се хваща за купето на една ужким здрава стойка. Обаче стойката отскубната от към купето и щрака зловещо при отворен капак. В купето се чува като цъкане на реле, но това е поради шумозаглушаването.
За сега нямаме отговор 'от Горе', какво ще заповядат да се прави, но ако кажат да се прави ще трябва да се подготвя за здраво разглобяване на почти цялата кола.
Почти съм убеден, че това не е единствената кола с този проблем, просто не сме видяли още отговора. А и мисля, че няма да е последната, докато сменят дизайна.
Не ми харесват седалките, изобщо не стават за дълъг път. И още някои други неща.
??????
|
|
|
|
| Пет Сеп 08, 2006 2:23 am |
|
|
|
ico_tech
|
|
Здрасти Nick
Tribeca-та тук е доста рядка - и ако има са все американски. Доставят го за по 80 000 лв и прекарват здраво вносителите. Намам впечатления от вътре но отвън не ми харесва задницата. Прилича на Alfa Romeo (и не случайно).
Мотора обаче е добър. Нищо че се предлага само един мотор.
Още я помня оная снимка на Н6 - направо е убиец. Е сигурно при ремонта ще спомена нечия майка, но то е защото си трябват доста прособленийца.
Как ти хареса в България.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пет Сеп 08, 2006 2:50 pm |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 12:49 pm Постове: 1399 Местоположение: София
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292      
|
Определено е красавица  За жалост най-често я виждам по телевизията, като дават кмета на София  За пръв път научавам за такъв проблем по Субару, защото проблема не е хич малък  Но пък съм сигурен, че от завода ще вземат мерки. 
_________________ ...защото животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите които спират дъха!!!
|
|
|
|
| Чет Сеп 14, 2006 2:18 pm |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|

Аз почти имам идея как е станало това. Дано да съм прав, щото ако не е така тогава ще е сриозен конструктивен проблем и ше се яви на още коли.
От 'Горе' насрочиха дата на клиента да я докара, ще дойдат представители, ще я гледат, ще я снимат и ще вемат решение. Най вероятно ще завършат с обратно изкупуване на колата и компенсиране с друга. А ако кажат прави.......ще падне изпотяване.
Лично аз мисля, че в момента на качване на комплекта скорости/двигател има допусната грешка в порядъка на стагане на нещата и щангата с конзолата е останала под страхотно напрежение на опън. Подобен ефект се получава когато качваш двигател и не ти са легнали хубаво тампоните долу в гредата (преден мост) и ти стегнеш първо тази щанга. Като наместиш после тампоните двигателя да седне по-ниско и щангата ще остане напрегната.
Обаче това е технологичен ред афтърмаркет, когато ти сваляш и качваш двигател. В завода производител на конвейра, технологичния ред е друг. Там мотора и скоростите предварителни са качени на преден мост и всичко се качва като едно цяло в купето, отдолу нагоре.
Така че, все още не знам как е станало.
|
|
|
|
| Пет Сеп 15, 2006 2:35 am |
|
|
|
Nick
|

Апдейт
Дойдоха хората от 'Горе' и въобще и не желаха да я гледат. Само представиха книжата и инструкциите.
Истината е следната - 28 коли има досега рапортувани и корегирани (поправени) в Щатите. Само една в Канада и честта се пада на мен. Те вече са установили процедура за поправката, която включва заваряване на стойката, но не включва раглобяване и отместване на нещата от към кабината с цел против пожар.
Техното обяснение засега е, че това е от неправилен транспорт, неправилно стягане на колата към автовоза. Обаче то и на малките деца е ясно, че не е това причината. Поне мен никога не можеш да ме съгласиш. Но тук говорим за големи мангизи, личности, политика.....и тн. Най-вероятно е приета политика да се казва на клиента, че е от неправилен транспорт, а на производителя да се каже истината и да се вземат незабавно необходимите мерки. В този смисъл, очевидно са имали кофти човек в дадена точка от конвейра, който е карал по грешен ред. Главата си залагам, че двигателя не е бил седнал правилно където е трябвало да седне, тампоните не са нбили легнали и първо е стегната тази въпросна горна щанга. После, когато стегнеш и отдолу и тя остава под напрежение на опън.
До сега един милион коли дойдоха от Япония, стегнати по същия начин, една не можа да скъса, само от този конвейр скъсаха 30 коли ??????
Кат почна да я правя ще се погрижа и за снимки.
Бойко Борисов ........дано да е на късмет. Иначе ще продава.
|
|
|
|
| Пет Сеп 22, 2006 12:42 am |
|
|
|
Nick
|

Глей сега, в различни светове живеем. Не знам кой е крив, кой прав. Но са различни.
При нас как е. Компанията майка, автомобилостроителя, по принцип прави корекции, подобрения, вика коли на recall, базирано на обратна информация, статистически данни и далновидна политика. Всеки автомобилостроител.
Излиза нов модел, не се знае още от механиците, не е проправена пъртината още, няма създадена база данни още, не се знаят слабости все още, както и начините за решението им. И колкото пъти механик не може да се оправи сам, звъни на help line (technical support) там ('горе') веднага се завежда досие на колата, както и се вкарва информацията за дефекта в основния кюп. Така утре стават 20 коли, другиден 200, след два месеца уточняват от кой до кой фабричен номер коли са засегнати и повикват клиентите за гаранционна корекция. Освен това, всеки производител си излиза със сервизни бюлетини за служебно ползване, които указват точната процедура на дадена поправка, изменение в номера на части, апдейтване на части.....и тн.
На всичкото отгоре - ние сме задължени за всеки нетипичен, за първи път случващ се, или очевидно повтарящ се дефект.....да правиме QMR (Quality Monitoring Report). Кoето е един вид feed back. Дори и за нещо което на вас може да ви се стори смешно.
Та така работиме тук.
|
|
|
|
| Пет Сеп 22, 2006 3:36 am |
|
|
|
Nick
|

Цитат: Всички сервизи (може и да има изключения, но аз поне не знам за такива), поддържат колите, къде по-добре, къде по-зле докато изтече гаранцията, и после се почва кихането на пари. Докато е в гаранция колата, все казват екстра е колата, нищо и няма. И като минат стоте хиляди км, се оказва че колата ти е едва ли не за основен ремонт.
Значи, или аз съм нацяло изкукуригал, както и всичката система на Запад, или ваште хора не са наясно за какво става въпрос. Ако те си мислят, че само в следгаранционните поправки има пари, то те са в страхотна грешка. Винаги съм се чудел за България - как може едни хора да са толкова умни, да се накрадат с толкова пари, да я докарат до някъде и в същия момент да са толкова тъпи и назадничави и да си мислят, че само чрез вземане на залъка от устата на клиента се правят пари ?
Идеята не е да скапеш колата на човека докато излезне от гаранция и след това да му съдереш гърба с 6-ти номер кремък. Идеята е да цоцаш компанията майка/автомобилотроител и то така да я цоцаш, че да се движиш по ръба, на лимита. Точно там където си на границата да загубиш франчайз правата (да ти смъкнат табелата). И това знаеш ли колко пари е ? Имаш ли понятие за колко пари става въпрос ? Че една 30 000 доларова кола докато излезне от гаранция завършва с едно досие от около 5-10 000 ? И че колкото по я правиш, толкова по клиента ти добива уважение, гледа че му спасяваш задника, след изтичането на гаранцията остава лоялен, довежда още клиенти, сменява колата с по-нова, по-склонен е да похарчи повече пари за поправка в бъдеще защото си казва 'слушай, аз съм на далавера с тая кола, хората ми дадоха нова трансмисия, нов диференциал, защо да не отпусна малко кесията, не съм на загуба'. Много пъти, дори и след изтичане на гаранцията, дилъра настоява пред компанията майка за помощ на даден клиент. И успява. Примерно - клиента плаща труда, компанията плаща части, или обратно. И всеки доволен. Да не говорим пък за това, че по време на гаранция механиците и дилърите въртят далавера, изписват несъществуващи дефекти........и тн. Това е все пари и то много пари. Защото, ако аз изпиша диференциал, то старият автоматически е предмет на връщане в компанията майка за проверка. Значи следва наистина да е кофти. Иначе ще върнат сметките назад. До тука ясно. Ами какво става когато аз изпиша гаранционно теч. Който дори с днешна дата не отнема и семеринг. Отнема само силикон. Това е вече недоказуемо. Ти как ще ме хванеш утре дали наистина е текло, или не е ? И знаеш ли, че има течове, които се плащат по около 10 часа труд ? И знаеш ли, че има такива течове, които се плащат по толкова, а отнемат около 2 часа да се извърши операцията. Дори и да не ги лъжа, дори и наистина да го направя, пак има пари.....и то много пари.
Глупаци са тези дилъри, при които влиза кола с гаранционен дефект, те си чоплят носовете и чакат колата да излезне от гаранция за да плаща клиента. Това е грешно.
|
|
|
|
| Съб Сеп 23, 2006 3:40 am |
|
|
|
fokus
|
|
Хмм принципно гаранционните условия се договарят заедно с договора за фрнчайзинг на фирмата и ако са се спазарали за процент екстра а ако не то само името е гар. сервиз, това е спекулативна тема и не може да се знае съвсем точно така ли е или не, тъй че имаме идеален вариант - фирма вносител с договорени условия за гар. сервиз и такава дето сама си е направила такъв на общо основание, доколкото виждам, на Субару - моторс гар. сервиз им е този дето правят и Киа какво общо имат двете фирми освен че са азиатци не знам, казват че имат тестери и за субару, но то и в Юве казват че имат, аз също имам мултицет и мога да меря обороти ... Дано доживеем деня, в който ще има сграда на която ще пише Субару и сервиз в същата сграда в който други марки няма да се правят!
_________________ active driving, active safety
|
|
|
|
| Съб Сеп 23, 2006 6:23 pm |
|
|
|
Nick
|
|
В голяма степен си прав. Зависи как е затворен договора за франчайза. Точно си прав. Но, ей, не ми се вярва ти като дилър на такива условия да си, че да си без никаква гаранция от производителя.
За мерене на обороти - тук при нас с мултицет никой не мери обороти. Един от методите е - на предния капак оставяш уреда и гледаш колко са оборотите, cordless без да е включен никъде.
|
|
|
|
| Съб Сеп 23, 2006 11:08 pm |
|
|
|
fokus
|
Nick написа: За мерене на обороти - тук при нас с мултицет никой не мери обороти. Един от методите е - на предния капак оставяш уреда и гледаш колко са оборотите, cordless без да е включен никъде.
Хе хе за мултицета беше шега естествено  ) и аз имам безконтактен уред за мерене на обороти за всякакви двигатели много добър и прецизен уред само че го ползвам за двутактови двигатели предимно 
|
|
|
|
| Нед Сеп 24, 2006 3:46 pm |
|
|
|
fokus
|
Outback-Fan написа: Нали сме микроскопичен пазар, и едва ли производителя се интересува много от положението тук.:
Точно защото сме микроскопичен пазар дилърите трябва да имат най голям процент за обслужване и гаранция по две причини, първо защото трябва да привлекат клиента иначе веднага е отишъл при бай .... в съседния гараж който е завършил "ТОХА" ама си пада разбирач, и второ да могат да хранят полезни кадри, абсурда е, че никой не "котка" клиента, не му предлага безплатно кафе което е съвсем морално отколкото рекламно или поне е предразполагащо и второ като ти обясняват какво и е на колата те карат да се чувстваш виновен за това че си се родил и че следващия път трябва да караш москвич за да не се чупи и да си лежиш под него ... май писах преди време за тез неща .. като дежа ву ми е 
|
|
|
|
| Нед Сеп 24, 2006 3:54 pm |
|
|
|
fokus
|
|
Как да кача снимка?
|
|
|
|
| Пон Сеп 25, 2006 4:27 pm |
|
|
|
STi
Type-25
|
|
Скоро се надявам да може да се качва и във форума...
Но за сега ще трябва да ползвате първо сървъри като дата.бг хит.бг и т.н
|
|
|
|
| Пон Сеп 25, 2006 8:58 pm |
|
|
|
fokus
|
Ухх исках да кача снимки на "мултицета" малко да "натрия" носа на Ник хихи да види, че и тук има такива безконтактни уреди за мерене на обороти 
|
|
|
|
| Пон Сеп 25, 2006 10:09 pm |
|
|
|
Nick
|
|
Що да ми го натриваш , бе началник ? Аз не се впрягам от това. Лично аз меря обороти (и то само когато ми се наложи да решавам спор с други хора) само със скенер и със стробоскоп. Никога не съм имал безконтактен уред. Не ми е нужен.
Аз имам мнение за един двигател още като видя да приближаваш сервиза и да гледаш тъжно. Още преди да съм отворил капака .
Недей се зачесвайте сега с мен. И ми позволете за 30 години като професионален механик (+ 5 други назад по училища) да съм понаучил нещо и да съм си изострил и обработил достатъчно добре слуха.
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 1:59 am |
|
|
|
fokus
|
Nick написа: Недей се зачесвайте сега с мен..
Eее ти не даваш на човек да се пошегува  )))
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 12:11 pm |
|
|
|
Nick
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 12:16 pm |
|
|
|
leosbg
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 3:39 pm Постове: 57 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester 2.0 MY07
Рейтинг: 0
|
Nick написа: Бойко Борисов ........дано да е на късмет. Иначе ще продава.
Да ама не, не е на късмет. Ако можеш да ми кажеш малко повече подробности по ремонта ще ти бъда много задължен. Предварително Благодаря!
_________________ Луди ли са ЛУДИТЕ фенове?
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 12:17 pm |
|
|
|
fokus
|
Няма как на компа ми е снимката, мм ще пробвам на друго място да я кача и ще пусна линк така май ми е най лесно 
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 12:26 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
leosbg написа: Nick написа: Бойко Борисов ........дано да е на късмет. Иначе ще продава. Да ама не, не е на късмет. Ако можеш да ми кажеш малко повече подробности по ремонта ще ти бъда много задължен. Предварително Благодаря!
И при него ли се появи? Ебати вируса значи... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 12:31 pm |
|
|
|