Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Питане за автоматична кутия ? 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: субару алтбек
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
А колкото за изключването на скоростите при спускане на наклон в събару ми казаха че може и аз съм го практикувал така и не съм имал проблем . Иначе не е нормално да тормозиш този двигател (който и без това е с много слаби места ) с такива обороти .

Нед Дек 06, 2009 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
по добре е да си пуснеш отделна тема! повече хора ще я видят и може и да си намериш нужната част! И недеи да злословиш за марката,че ще те линчуват :lol: :lol: :lol:

Нед Дек 06, 2009 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 68
Автомобил: Legacy Outback 98 2.5 4WD
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Като се движиш на D не е препоръчително да пренаваш на N и обратното . При включването от N на D от удара който се получава се разбиват пакетите на скоростите. В следствие на повечко такива удари автоматика ще почне да треска както си работи на D . Тоест ще се получи придърпване и тласъци все едно че пускаш рязко педала на съединитела като преминава от ниска към висока предавка.

Пон Дек 07, 2009 7:59 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: субару алтбек
Нов фен
Отговори с цитат
alex5428 написа:
по добре е да си пуснеш отделна тема! повече хора ще я видят и може и да си намериш нужната част! И недеи да злословиш за марката,че ще те линчуват :lol: :lol: :lol:

Аз не злословя просто питам дали и други имат такива проблеми ,но когато разгледах форума учудването ми беше огромно тъи като и на теб и на много други колеги проблемите със загряването са налице а това е пряко свързано с скоростите ,смисъл ако може да се изключва, двигателя ще може да работи на по ниски обороти и да се охлажда по ефективно ,защото ако поддържаш 160 в продължение на 50км със сигурност ще загрее и ще изхвърли антифриза. При два ,три такива случаи ще изкриви главата на 2,4 цилиндър и веднага и блока !!! Аз съм го препатил . :wink:

Пон Дек 07, 2009 9:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 23
Автомобил: CLS 500
Нов фен
Отговори с цитат
ил александров написа:
alex5428 написа:

Аз не злословя просто питам дали и други имат такива проблеми ,но когато разгледах форума учудването ми беше огромно тъи като и на теб и на много други колеги проблемите със загряването са налице а това е пряко свързано с скоростите ,смисъл ако може да се изключва, двигателя ще може да работи на по ниски обороти и да се охлажда по ефективно ,защото ако поддържаш 160 в продължение на 50км със сигурност ще загрее и ще изхвърли антифриза. При два ,три такива случаи ще изкриви главата на 2,4 цилиндър и веднага и блока !!! Аз съм го препатил . :wink:

За какъв двигател става въпрос, че като се ката 50-60 км със 160км/ч и ще прегрее и разни проблеми?

Пон Дек 07, 2009 11:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 7:57 pm, променена общо 1 път

Пон Дек 07, 2009 2:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
моя е 2,5 98 година(гарнитурояд) а на колегата маи е следващия мотор 156 кс!
И моя извод които си направих е напред карам само на D назад само на R+N
паркирам на П + ръчна! максимална скорост 100 и постоянно гледане на t*
В документите намерих сервизна фактура за смяна на гарнитури глави+адр ремък+термостат и други които не мога да преведа но дреболии по 5,10 лири.
И това преди 31000 мили :roll:

Пон Дек 07, 2009 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
agogov написа:
Твърде несериозни са някои твърдения!

С привичната си дипломатичност, колегата реагира на необоснованите твърдения само с това си изречение, макар завършващо и с удивителна. :smt023 :-D
Колега Александров, може би сте имали злощастието да попаднете на екземпляр от любимата ни марка, пострадал от неподобаващо отношение от предишен/ни собственик/ци, но това не води логически до заключение от вида: "(който и без това е с много слаби места )" или пък : "ако поддържаш 160 в продължение на 50км със сигурност ще загрее и ще изхвърли антифриза". Също от опит твърдя, че движение със 170 - 190 в продължение на 100 км не води до НИКАКВО повишение на температурата на охл. течност.
Такива силни изказвания само стресират нови и/или бъдещи колеги, което не е градивно. :oops:

Пон Дек 07, 2009 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И на мен ми прозвуча по като за Лада форум...колкото и да е слаб тоя мотор 160 км/ч не са натоварване за 2.ххх cc

Пон Дек 07, 2009 9:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много Александровци станахме :lol:

Наистина доста глупости се наприказваха, тук сме за да си помагаме при проблем, а не впоследствие да се правят генерални заключения.
С колкото и да караш стрелката на температурата не мърда, ако нямаш някакъв проблем. Твоето звучи че не достига охлаждането което може да е от поизгнил/запушен радиатор, водна помпа, термостат /само оригинален трябва/ и т.н.
Да искаш да изключваш от скорост автоматична кутия за да се охладял двигателя е ... хммм ще се самоцензурирам.

Пон Дек 07, 2009 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
смисъл ако може да се изключва, двигателя ще може да работи на по ниски обороти и да се охлажда по ефективно

Не съм съгласен [-X [-X [-X Двигателя се охлажда най-ефективно в движение по инерция ,но на скорост :smt023

Пон Дек 07, 2009 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Greg4o написа:
Не съм съгласен [-X [-X [-X Двигателя се охлажда най-ефективно в движение по инерция ,но на скорост :smt023

:smt023 ...в техническата литература за инжекционните системи пише, че над 1300rpm при върната напълно газ (двигателна спирачка) подаването на гориво в цилиндрите се прекратява, което естествено означава, и че няма да има горене, а в същото време водната помпа има по-високи от празния ход обороти :smt023

Пон Дек 07, 2009 11:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gorogoro написа:
Пък на мен нещо ми подсказва, че точно това и двамата не го знаете от опит, но дано скоро разберете, че наистина е така ;)

А как го чакам тоз четвъртък ако знаеш. [-o< Сигурно знаеш :-D

Вто Дек 08, 2009 12:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 23
Автомобил: CLS 500
Нов фен
Отговори с цитат
А мога ли да попитам, какви са тези глупости, за изключване на автоматичната скоростна кутия, по време на движение , че и при спускане ...
Дали ще се направят някъкви икономии от 1-2 л гориво на 100км не от значение, но като се наложи да се ремонтира автоматика тези икономии излизат златни. Вероятно всяка кутия от определен модел кола е различна. Аз винаги си карам на D и електрониката сама преценява кога да превключи нагоре или с 2-3 скорости надолу. Дори когато се спускам по наклон и не подавам газ, борд. компюър показва 0. 240л моментен разход при скорост от 160 км/ч. Не съм си правил експеримент да изключвам автомата при движение при нито една от моите коли досега.

Вто Дек 08, 2009 12:37 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 176
Рейтинг: 102
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изобщо, какви са тези мераци да включвате и изклювате автоматичната скоростна кутия??? Ако ви се играе със скоростен лост си купете ръчна... Да пестиш гориво като включваш на N по надолнище е за златен фонд на хумора :)

Вто Дек 08, 2009 6:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 68
Автомобил: Legacy Outback 98 2.5 4WD
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Dobs написа:
Изобщо, какви са тези мераци да включвате и изклювате автоматичната скоростна кутия??? Ако ви се играе със скоростен лост си купете ръчна... Да пестиш гориво като включваш на N по надолнище е за златен фонд на хумора :)

Аз направо се учудвам защо така искат да правят .
За мен автоматика е нещо съвершенно нищо че карам ръчка.
Привилегиите са му много повече и лично съм го осетил.
Особено при субитата Автоматика е една от най-желязните части стига да се грижиш за него правилно защото той пази ДВГ то и го щади .
Поне аз така мисля . :D

Вто Дек 08, 2009 7:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
...в техническата литература за инжекционните системи пише, че над 1300rpm при върната напълно газ (двигателна спирачка) подаването на гориво в цилиндрите се прекратява

При автоматиците специално /и на други марки/ не е така, остава да подава но много малко. Защо е така направено не съм сигурен.

Вто Дек 08, 2009 9:29 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
При автоматиците специално /и на други марки/ не е така, остава да подава но много малко. Защо е така направено не съм сигурен.

Възможно е.
Това съм го чел в университетската библиотека на RU и се отнася конкретно за горивна система motronic на Bosch, но по принцип се отнася за всички горивни системи, дори за карбураторите вероятно оборотите да са различни. Имам и наблюдения по въпроса, но само на ръчни кутии. Примерно на БМВ, като му върнеш газта на 3000rpm/3та и стрелката на разходомера се скрива зад нулата, когато оборотите паднат под ~1300 стрелката веднага се вдига на 2/100 - колкото на празния ход. При мен на същия тест една идея под 1500rpm започва да препуква в генерацията и се чува много ясно заради гърнето. Пука по същия начин както, като си подпра крака на педала на газта и подам съвсем леко.
Миналата година на Цигов чарк решихме да се разходим до Велинград, а пътя е хубав с няколко километра спускане. Когато тръгнахме Импрезата беше загряла, пускам се естествено на предавка и не закачам нито газ, нито спирачка - оборотите все около 2000 и в резултата на това за съвсем кратко време загубих работна температура (температура на въздуха вероятно около 0-та, а може би и под). Колата почти изстина, като вкл. парното - духаше студено, съвсем естествено. Ако в цилиндрите имаше горене, това нямаше да се случи. Това е за ръчка, автоматите не знам на какъв принцип са. В учебника скоростни кутии не се споменават.

Вто Дек 08, 2009 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 109
Автомобил: Subaru Outback
Нов фен
Отговори с цитат
И все пак аз попитах как се тегли автоматик ако е закъсал.

Вто Дек 08, 2009 11:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Май някъде нагоре някой написа :на N :smt023

Вто Дек 08, 2009 11:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >