Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Нормални ли са цените на СМТ? 
Автор Съобщение

Постове: 14
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

според Вас СМТ дали е пазарноориентирана компания и нормални ли са техните цени?
Защото като гледам в мобиле-то цени на нови субару-та и цените на СМТ нещо не проумявам...

Пон Дек 14, 2009 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То и аз не проумявам, защо от началото на годината вече два пъти вдигат цените, при условие, че останалите марки масово свалят... Щом им излиза сметката - тяхна си работа.

От друга страна, по този начин пазят марката да не стане масова, като другите :D :D :D

Пон Дек 14, 2009 6:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Особено ненормално е като отидеш в шоурума на Симеоновско шосе и един намусен смешник почне да ти се кара защо си дошъл там.А ако го питаш има ли колата прим. VTD, той ти казва-да с постоянно задвижване е на четирите колела. Как така не знаеш колко уникални коли са Субару, и да, старите модели са много по-добри от новите, но ти ако са балък дай 20-30 % повече и си купи ново Субару от нас.
Освен това в сервиза им не лъха на професионализъм, ама никак. Всъщност това е сервиз на Киа, Субару правят между другото.

Пон Дек 14, 2009 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ще ми е едски интересно да изкопам инфо колко автомобила са продали за второто полугодие на 2009г., щото оня ден един ме разсмиваше с приказките, че са продали най-много трибеки на глава от населението :lol:

Пон Дек 14, 2009 8:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 256
Нов фен
Отговори с цитат
Продали са те ... ама на баба ми хвърчилото :!: :)
35,00лв гумен ключодържател.
45,00лв лятна шапка с козирка :D
75,00лв тениска.
75,00лв пепелник /абсолютно същия за 25,00лв от комшиите с/у тях/
150,00лв суитчер.
Прашни, мръсни, избелели от седене по складовете им!

ТИЯ ХОРА СА СРАМ ЗА ЗАНАЯТА :!: :!: :!:
язък :x

Пон Дек 14, 2009 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ха и продават кола като моята,само че на 10к км тестово каране за 52к лв :-D

Пон Дек 14, 2009 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Според официалните продавачи такава цена е непостижима ако всичко било платено
Как да не ги цунка човек по муцунката=
Ти искаш да си оставиш парите в България - те не искат да ти ги вземат
Просто нямам думи

Пон Дек 14, 2009 10:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
tuomas написа:
Според официалните продавачи такава цена е непостижима ако всичко било платено
Как да не ги цунка човек по муцунката=
Ти искаш да си оставиш парите в България - те не искат да ти ги вземат
Просто нямам думи

Така си е Булгаристан.....много по-на сметка си ако си купиш Субару отвън......тук толкова са нагли , че дори когато искаш да им дадеш някой лев, почват да те гледат пренебрежително.

Вто Дек 15, 2009 8:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 4:48 pm, променена общо 1 път

Вто Дек 15, 2009 11:53 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Вижте господин Гогов,

специално за Вас

Обаждане в Софийския дилър - Здравейте правите ли тестдрайв на Трибека. Отговор - Не, не правим. Въпрос - Защо не правите. Отговор - Ми защото не правим, придружен с най-идиотския смях, който съм чувал.
Въпрос - след нова година пада акциза какво ще става с цените. Отговор - ми не знаем...а кой да знае-аз ли?
Какво още да им коментирам...Явно не сте се сблъсквал с шоурума им на Симеоновско...
Що се отнася до предложението Ви да продавам Субару - упражнявам професия, за която в България са лицензирани цифром и словом 600 души та не мисля да се захващам с търговия с автомобили.
И много правилно сте го казал -право на клиента е да купи откъдето пожелае...но покупката на автомобил не е само цена....иска се и отношение и внимание и куп други неща...А поводът да пусна тази тема са само и единствено цените на СМТ...нищо друго...И не виждам къде сум оплюл, обидил, злепоставил или наклеветил СМТ...
Просто според мен официалния представител би следвало да може да предлага най-добрите цени, но явно нещо съм се объркал, за което моля да ме извините

Вто Дек 15, 2009 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 4:26 pm, променена общо 1 път

Вто Дек 15, 2009 2:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Това за муцунката - приемето го, че значи как да не им се зарадва човек, в смисъл, че за мен те имат най-странното отношение което съм виждал към потенциален клиент...
вижте спирам с тая тема - но за мен ще си остане странно, че други дружества предлагат далеч по-атрактивни цени от тези на СМТ...
Извините ме за темата и моля да я изтриете

Така или иначе реших...Ще купувам отвън -там поне ако не друго се получава отношение за каквото тук не можем и да си мечтаем...И това отново Ви го казвам от личен опит

Вто Дек 15, 2009 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 4:27 pm, променена общо 1 път

Вто Дек 15, 2009 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, темата е полезна. Нека остане и всеки да споделя опит и натрупани впечатления. Само така имаме шанса да променим нещо. Още двама недоволни и СМТ-София ще трябва да сменят бизнеса от продажба на автомобили с нещо друго.. все едно какво. Много е възможно (това са само предположения и догатки) на господата от СМТ-София да не им се продават коли. Може това да не е целта. Както и не е целта да построиш един 5 звезден хотел с цел туризъм. На всеки му е ясно за колко години, евентуално, ще се възстанови инвестицията.
Има и друга гледна точка. Въпросният служител , който е вдигнал телефона може да не е съвестен. Може да е некадърен, незаинтересован. Тук вече проблемът е мениджърски на управителя на офиса в София. Дали и какви мерки ще предприеме зависи от това, дали е уведомен, и дали знае за случая. Ако знае и нищо не се предприема вече работата става .... лоша. Аз нямам никакви впечатления от СМТ-София и не мога да взема страна. За Субару - Варна обаче впечатленията ми са повече от добри! Поздравления за екипа! И в този смисъл съм съгласен , че НЕ трябва всички да се слагат под един знаменател. Дори незнам дали това не са отделни фирми - май е точно така.

Що се отнася до цената... много често предлагането на конкурентна цена зависи от обема продажби. Незнам как е с автомобилите, но имам опит с други стоки. Поради факта, че БГ пазара е много малък (ако въобще можем да говорим за нива на пазар) съответно не могат да се реализират определени нива на оборот и от там не могат да се постигнат по-големи отстъпки.
С всичко е така за съжаление и можем да дадем хиляди примери:
Крушка H4 Филипс супер лайт: цена в Западна Европа 6 евро във всяка бензиностация; цена в БГ 20 лв. ?!?!?!
Вериги за сняг: Цена в Западна Европа: около 146 лв. комплект ; Цена в БГ за същия модел: 160 лв. за 1 брой ?!?!?
Натурален сок портокал 100% - 1 литър :-D :-D :-D 1.4 лв. (0.7 евро цента) във всеки супермаркет ; Цена в БГ 2.40 лв. ?!?!?!

Хубавото в цялата работа е, че сме в ЕС..т.е. всеки е свободен да си купува каквото пожелае и от където пожелае в рамките на Съюза. В този ред на мисли всеки от нас, като потребител, е в правото си да потърси най-добрата оферта.

Иначе за отношението си прав, tuomas. Много е трудно в БГ човек да получи добро отношение. Тук обикновено (не само в автосалоните) първо трябва да се извиниш, че си влязал и нарушил спокойствието на търговеца. След това много внимателно да попиташ каквото те интересува, но така, че да не засегнеш чувствата на търговеца и ако е възможно въпросът трябва да е зададен така, че да е възможен еднозначен отговор от рода: ДА/НЕ. Ако е нужен по-сложен отговор - ужас.. ставаш лош клиент. :-D :-D Това явление е характерно за България и то във всички сфери на живота. Дори и при професии, които се практикуват само от около 600 човека в България, много често получаваш не отношение, а потъпкване при ползване на услугата! Особено когато правомощията на властимащия са териториално определени със закон. С това не искам да засегна някой, а само да кажа, че отношението и начина на предлагане на услугата (стоката) зависи пряко от човека, който е срещу теб, а не от фирмата (институцията) , в която работи.

ох... много философски го откарах :D :D Моля, за извинение, но така тръгна разговора!

Вто Дек 15, 2009 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 256
Нов фен
Отговори с цитат
Колега tuomas - Подкрапям те на 101% :smt023

Вто Дек 15, 2009 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Цитат:
Тук обикновено (не само в автосалоните) първо трябва да се извиниш, че си влязал и нарушил спокойствието на търговеца. След това много внимателно да попиташ каквото те интересува, но така, че да не засегнеш чувствата на търговеца и ако е възможно въпросът трябва да е зададен така, че да е възможен еднозначен отговор от рода: ДА/НЕ. Ако е нужен по-сложен отговор - ужас.. ставаш лош клиент. Това явление е характерно за България и то във всички сфери на живота

това беше най-фрапиращото нещо с което се сблъсках когато се върнах в БГ след 7год. в Испания.

Вто Дек 15, 2009 9:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Това са най-боклучавия дилър-сервиз на коя да е друга марка, с която съм запознат в България-София!!!
Запознат съм с още три други дилъри-сервизи, с които съм имал вземане-даване.
Писал съм по този въпрос в други теми, който му се занимава да търси, не мисля отново да обяснявам, че дигам кръвно като се сетя колко нерви съм изхабил с тия дебили (само споменаването на името им ми бърка в здравето). :wink:
Ако не намерите темите, където съм писал по този въпрос пишете на лично да ви дам тел. да пием по бира (една едва ли ще стигне да му обясня за всичките проблеми, които тези аборигени са ми създавали).
Имали сме семейна KIA закупена директно от тях и вече две Субарута купени от Германия чисто нови.
И с две думи за сервиза и дилъра в София - ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ОТ ТЯХ :!: :!: :!:
За тия само анти реклама мамицата им....................................................................................................................................................................
Съжелявам ако съм бил краен и съм нарушил правилата на форума, но така го чувставам.

Сря Дек 16, 2009 1:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 4:29 pm, променена общо 1 път

Сря Дек 16, 2009 10:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
отивам аз в сервиза, на резервните части

така и така, колко струва задна стабилизираща щанга за аутбек, такъв и такъв модел.
(за който не знае, това е една метална пръчка, ~1.5м, извита в опрeделена форма)

- ами господине значи...5ххлв е цената (примерно - беше между 500 и 600лв)
- АХА... - казвам аз и излизам.
качвам се отвън в колата, човека излиза след 5 секунди - Господине, господине! Извинете, ама съм сбъркал - цената е 5хх лева БЕЗ ДДС
значи, става около 6хх лева, да знаете!!
- мерси! - паля и изчезвам моменталически.
------------------------
въпросната щанга си я купих от друго место за 165лв крайна цена (оригинална)
а в САЩ е около 50$
такива ми ти работи...

Сря Дек 16, 2009 5:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
.