Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Зимни гуми: по-тесни или по-широки?
| Автор |
Съобщение |
|
msdjorjo
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 9:41 am Постове: 874 Местоположение: Варна
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47 
|
|
това е моето мнение: върху по-тесните гуми дества по-голяма тежест което увеличава натиска върху пътя а от там и сцеплението.през не отъпкан път си проправят по-лесно път тъй като съпротивлението е по-малко по-широките гуми стъпват на по-голяма площ и при тънак сняг се държят по-добре.при много дълбок сняг(преспи) също имат предимство тъй като не потъват.в заледен участък вероятноста да "захапят"по-грапава или не хлъзгава повърхност е по-голяма. както беше писъл някой от колегите по-горе всеки трябва да прецени сам за себеси.аз лично съм пробвал и двата вариянта.и двата имат предимства и недостатъци тъй като не караме в абсолютно еднакви условия
_________________ Ако искаш да си щастлив един ден - напий се! Ако искаш да си щастлив един месец - ожени се! Ако искаш да си щастлив цял живот - карай Субару! http://betoteh.com/bg/index.html
|
|
|
|
| Чет Дек 17, 2009 11:57 pm |
|
|
|
Stefanoff
Регистриран на: Пон Ное 30, 2009 12:55 pm Постове: 23 Местоположение: Свети Влас
Автомобил: CLS 500
Рейтинг: 0
|
|
Зимата карам една Астра G 1.8 16 v комби заради предното задвижване. Миналата година и монтирах 4 гуми Hankook Winter I Pike. Просто невероятни са на лед,сняг / гази до 20 см неутъпкан сняг / , киша, кал и сух асфалт. Малко шумни са, но се компенсира от качествата им. Размера на гумите е 175х70/13' . Ето и снимка .
Прикачени файлове:
hankook_409_lg.jpg [ 22.04 KiB | Прегледано 839 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Дек 18, 2009 9:52 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
тия са със шипове.... шиповете отделно ли си ги носиш 
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Пет Дек 18, 2009 11:48 am |
|
|
|
Stefanoff
Регистриран на: Пон Ное 30, 2009 12:55 pm Постове: 23 Местоположение: Свети Влас
|
mitoko написа: тия са със шипове.... шиповете отделно ли си ги носиш  Шиповете си ги нося в джоба 
|
|
|
|
| Пет Дек 18, 2009 1:35 pm |
|
|
|
pesho563
Автомобил: Subaru Legacy '94 2,2 128hp 4WD
|
Аз преди с трабант се движех(сега си го пазя и обичам  ) и с наи големите галоши съм минавал по планините на непочистено (трабанта е с 145/70/13) и на мокро е ок ама на лед и на тънък сняг(останал под дъската на снегорина) не искаш да знаеш к'во става.То с трабаня е лесно особено ако сте двама отваряш вратите по 1 крак и го спираш(правил съм го) ама с тежка кола не става.Та по темата-зависи къде ще я караш колата.И най-накрая, а трябваше да е в началото вериги-слагат се за 2 минути които зимата на път не са много и осигуряват доволно сцепване с пътя.
|
|
|
|
| Пет Дек 18, 2009 5:58 pm |
|
|
|
garbacho
Регистриран на: Чет Окт 09, 2008 9:09 pm Постове: 90 Местоположение: София
Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 115 HP
|
|
те хората са си написали размер за всеки модел,на моята Импреза пише 175/70 14 и сложих такъв среден клас гума,втори сезон съм още в играта,за това леко купе 195/60/65 15 мисля че ще е голям,но има и по-компетентни,аз споделям от опит,а и все пак не сме на шампионат иначе летните за ми 15ки
|
|
|
|
| Пет Дек 18, 2009 6:23 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Бях гледал оферта за шипове, които се навиват в грайфера на обикновени гуми /с достатъчно грайфер/. Цената, ако не се лъжа беше около 1 лв/бр и при минимум 40 бр на гума... Сигурно си струва за спортове или екстремни неща... Искам друг въпрос да обсъдим за зимните гуми - по-високо или по-ниско налягане Принципно мисля, че трябва да са на по-ниско налягане за по-добро сцепление при сняг/лед, те и без това от студа им пада, моите бяха на 2.0, но при този студ бяха на 1.75 и ги изпуснах на 1.60. Мисля, че има смисъл и ефект конкретно за поледицата тук. Как мислите?
|
|
|
|
| Пон Дек 21, 2009 5:04 pm |
|
|
|
krum_ktk
Регистриран на: Чет Авг 06, 2009 2:49 pm Постове: 262 Местоположение: София Рейтинг: 3
|
гума от налягане се не плаши  - стар гумаджийски лаф. така, че помпайте яко, че тука в БГ дупките са бая качествени 205/50/17 - зимните - 2.5 атм. 225/45/17 - летните - направо на 3.0 атм. аз така ги помпам 
_________________ bug eye вагон 292 Nm "не спори глупак - ще те свали на нивото си и ще те бие с опит"
|
|
|
|
| Пон Дек 21, 2009 5:12 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
С тези нископрофилни гуми им трябва налягане. Аз говоря за доста по-дебели гуми 
|
|
|
|
| Пон Дек 21, 2009 5:32 pm |
|
|
|
wizzow
Регистриран на: Сря Мар 18, 2009 12:15 pm Постове: 159 Местоположение: В. Търново
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
|
Искам друг въпрос да обсъдим за зимните гуми - по-високо или по-ниско налягане Принципно мисля, че трябва да са на по-ниско налягане за по-добро сцепление при сняг/лед, те и без това от студа им пада, моите бяха на 2.0, но при този студ бяха на 1.75 и ги изпуснах на 1.60. Мисля, че има смисъл и ефект конкретно за поледицата тук. Как мислите? Значи, ако караш с по-меки гуми се увеличава контактната площ и се дава възможност за по добро взаимодействие на гумата със снега, по отношение на геометрия на шарката и материала, от който е направена. От друга страна, се намаля налягането на еденица площ, което е единия от основните фактори за добро сцепление. Според мен, количествено да се оцени кое ще даде по-добри резултати може да се определи само експериментално и то за определена гума. Аз затова се правя на умна глава  и си чета от колонката на вратата какво трябва да е налягането на гумите.
|
|
|
|
| Пон Дек 21, 2009 9:24 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
аз съм сложил китайски реплики на ханкока от снимката (по горе) 195,65,15 по 82лв парчето! перфекно се държат в снега,само незнам колко ще изкарат но за тея пари 
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Пон Дек 21, 2009 11:07 pm |
|
|
|
Stefanoff
|
alex5428 написа: аз съм сложил китайски реплики на ханкока от снимката (по горе) 195,65,15 по 82лв парчето! перфекно се държат в снега,само незнам колко ще изкарат но за тея пари  Колега, разликата в цената е малка. За твоя размер, Hankook беше на 139лв, 185х65/14' на 121лв и 175х70/13' на 97лв цени преди 2 месеца.
|
|
|
|
| Пон Дек 21, 2009 11:36 pm |
|
|
|
Krasimir_65
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 7:02 pm Постове: 676 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
|
|
С гумите шега не бива,особенно зимно време. По-тясната гума е по-добра и задължително с хубав грайфер! Аз моето първо Субару го помлях само заради лоши гуми и от тогава ми е като обеца на ухото: Лятно време-летни гуми/хубави/ Зимно време-зимни гуми/хубави/
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2009 2:48 pm |
|
|
|
Joro - Sofia
Регистриран на: Вто Фев 24, 2009 8:15 pm Постове: 298 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
|

wizzow написа: Предварително се извинявам, ако някъде из форума е имало вече подобна дискусия, но аз поне не открих нищо конкретно. Вече няколко Мозъка и поне още толкова Умника от разни гумаджийници ме посъветваха да сложа по-тесните зимни гуми, защото било по-добре на сняг, но когато аз плахо попитах защо аджеба  получих само отговор от рода на "Вервайте ми!" Това последноото не ми прозвуча много убедително, или поне не виждам някаква логическа връзка от рода на например: по-широка гума= по-голяма контактна площ= по-добро сцепление= по-добро упрвление и спиране. Не съм сигурен дали имат предвид, че по-тясната гума има по-малки загуби от триене водещо до по-нисък разход на гориво, или че изпада в аквапланинг при малко по-висока скорост и търсят аналогия и "на сняг", но поне за мен все още не съм стигнал до категоричен отговор. Някакви идеи? Честита Нова Година, колеги! Искам и аз да изкажа моето мнение по въпроса на wizzow – тесни или широки гуми през зимата. За да бъде, обаче, това сравнение обективно трябва да си отговорим предварително на някои въпроси: ще сравняваме качествата на тесните и широките гуми за случаите когато сме закъсали през зимата или изобщо използването им при зимни условия? Ако приемем, че сме закъсали в зимни условия през 0,0001% от времето през което сме зад волана, то се движиме в 99,9999% от времето.Аз мисля, че трябва да се съсредоточим върху второто, тъй като закъсваме изключително рядко, (ако изобщо ни се случи със Субитата), пък и ако ни се случи, за това си има вериги, лопати, пясък, трактори и други разни. Освен това, гумите трябва да са поставени в равни условия. Приемаме, че има истинска зима, която предлага варианти: неутъпкан сняг, утъпкан сняг, лед. Умишлено изпускам асфалта, защото той е друг случай. Все пак говориме за зима. Да предположим, че става въпрос за един и същи марка и модел кола, с една и съща марка гуми, с едно и също налягане в тях, които се различават само по ширината си. С тези условия искам да поставиме сравнението в еднакви условия, като пренебрегнем такива фактори като глобално затопляне, дали си в Тракия или на връх Тодорка и др. Иска ми се да разгледаме въпроса принципно, а не в конкретни случаи. Първо, обаче, искам да си изясним един въпрос. Въпросът с контакната повърхност на тесните и широките гуми при равни условия – еднакъв материал, еднакво налягане в тях, еднакво натоварване върху тях, еднаква шарка. Ако са изпълнени тези предпоставки, и при тесните и широките гуми контактната повърхност ще бъде еднаква. Все пак никой не е отменил закона на Архимед, макар, че в случая той е приложен видоизменено. Контактната повърхност може да се промени само с промяна на налягането в гумите или с промяна на натоварването върху тях! И така, СЛУЧАЙ ПЪРВИ – НЕУТЪПКАН СНЯГ. Какво се случва? Гумата при неутъпкания сняг атакува, основно, слоя сняг челно (по височина и ширина), което си е сериозно допълнително натоварване, особено, ако снега, на всичкото отгоре, е дебел и мокър. Тъй като не можем да променим дебелината на снежната покривка, остава ни да намалим ширината на гумите. Смятам, че ще се съгласите с мен, че тясната гума е за предпочитане. Ако, например, намалите ширината на гумите с 2 или 3 см на гума ( от 215 на 195 или 185), ще се получи, че сте намалили челното съпротивление на снежната покривка върху гумите с 8 или с 12 см, (т.е. все едно сте намалили съпротивлението с ширината на половин гума) което хич не е малко. Ако карате с 215, а не с 185 – това е допълнително натоварване на двигателя, допълнителен разход на бензин, масло и др. Представете си, ако трябва да изминете 100 или 200 км в такива условия… СЛУЧАЙ ВТОРИ – ДОБРЕ УТЪПКАН СНЯГ ИЛИ ЛЕД.Умишлено събирам двата случая в един – поведението на гумите и при двете покривки е сходно. Широко разпространено е мнението, че и зимата по-широките гуми дават предимство пред тесните. Но това е само на пръв поглед. И тук тесните гуми имат предимство (и то най-вече в завой) или по-скоро, няма смисъл от широки гуми. Някои ще подскочат, но нека да дочетат поста докрай и тогава да вземат отношение. Ще се опитам да се аргументирам в подкрепа на това твърдение. Да приемем за момент, че широката гума дава предимство пред тясната на утъпкан сняг или лед. Дали е така? При движение направо, нито широките нито тесните гуми биха имали предимство едни пред други. Нали всичко им е еднакво и имат почти еднакво, минимално челно съпротивление – т.е. можем да го пренебрегнем. Но не така стоят нещата при завой. За да онагледя какво се случва в завой, ще доведем нещата до абсурд и ще си представим гуми широки 1 или 2 метра (Вземете една водопроводна тръба дълга 1 м и се опитайте като с гума да направите завой с нея). Някои ще кажат: ега ти кефа! Но дали е така? Всички знаем, че в завой вътрешният ръб на гумата трябва да измине по-къс път от външният ръб, който трябва пък да измине по-дълъг път. Какво се получава – в завой и двата ръба приплъзват, т.е. късат сцеплението с повърхността на снега или леда. Единствено средата на гумата се движи без да губи сцепление с повърхността. Тогава какъв е смисълът от едни безкрайно широки гуми? Именно – никакъв. Така, че и в този случай по-голямата ширина на гумата вреди повече, отколкото да помага. По скоро няма смисъл от широки гуми. Като направя извод от гореизложените аргументи, мисля, че разумно тесните гуми са за предпочитане в зимни условия. В крайна сметка, независимо с какви гуми караме през зимата и при какви условия, не е толкова важно. Важно е като тръгваме на път в лоши метеорологични условия, да сме винаги подготвени достатъчно за да стигнем там, за където сме тръгнали без да застрашаваме живота на пътуващите с нас и на другите участници в движението. По Бай-Тошово време понятието „зимна гума” беше нещо толкова непознато и отвлечено, че просто не знаехме за какво става дума. После се появиха едни зимни кютуци, родно производство, с които по-скоро по-лесно ще се пребиеш, отколкото да ти помогнат в зимни условия. Така, че хората си караха (както и аз) с летни гуми и през зимата и пак стигахме живи и здрави. Мисълта ми е, че няма гуми които да могат да заменят добрата подготовка и разумното каране при тежки условия. Хубавите гуми са само допълнително средство, с което можем да си помогнем да сме по стабилни и уверени на пътя. Така че, wizzow, не знам дали ще приемеш моите аргементи, но моят съвет е: с каквито и гуми да караш – умната на пътя и очите на четири! Още веднъж: ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА И БЕЗАВАРИЙНО КАРАНЕ!!! 
_________________ Subaru Outback 2.5 - 2000, MT Subaru е автомобил за ценители! 1. Ако съдбата ти обърне гръб, просто я изчакай да се наведе! 2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!
|
|
|
|
| Нед Яну 03, 2010 1:58 pm |
|
|
|
garbacho
Регистриран на: Чет Окт 09, 2008 9:09 pm Постове: 90 Местоположение: София
Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 115 HP
|
|
само да добавя,че не видях до тук,по-тясната гума е и по-добра и в аквапланинг,моите зимни са 175/70 14,летните са 195/65 15 и с тях през локва в завой минавам значително по-внимателно отколкото със зимните,с по-тесните не мога да стигна до аквапланинг,доста по-здраво стъпват във вода и сняг
|
|
|
|
| Нед Яну 03, 2010 5:17 pm |
|
|
|
bad_dog
|
|
Ами щом тесните гуми са толкова добри вземете сложете велосипедни...
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Нед Яну 03, 2010 11:12 pm |
|
|
|
wizzow
Регистриран на: Сря Мар 18, 2009 12:15 pm Постове: 159 Местоположение: В. Търново
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
|

Joro - Sofia написа: wizzow написа: Предварително се извинявам, ако някъде из форума е имало вече подобна дискусия, но аз поне не открих нищо конкретно. Вече няколко Мозъка и поне още толкова Умника от разни гумаджийници ме посъветваха да сложа по-тесните зимни гуми, защото било по-добре на сняг, но когато аз плахо попитах защо аджеба  получих само отговор от рода на "Вервайте ми!" Това последноото не ми прозвуча много убедително, или поне не виждам някаква логическа връзка от рода на например: по-широка гума= по-голяма контактна площ= по-добро сцепление= по-добро упрвление и спиране. Не съм сигурен дали имат предвид, че по-тясната гума има по-малки загуби от триене водещо до по-нисък разход на гориво, или че изпада в аквапланинг при малко по-висока скорост и търсят аналогия и "на сняг", но поне за мен все още не съм стигнал до категоричен отговор. Някакви идеи? Честита Нова Година, колеги! Искам и аз да изкажа моето мнение по въпроса на wizzow – тесни или широки гуми през зимата. За да бъде, обаче, това сравнение обективно трябва да си отговорим предварително на някои въпроси: ще сравняваме качествата на тесните и широките гуми за случаите когато сме закъсали през зимата или изобщо използването им при зимни условия? Ако приемем, че сме закъсали в зимни условия през 0,0001% от времето през което сме зад волана, то се движиме в 99,9999% от времето.Аз мисля, че трябва да се съсредоточим върху второто, тъй като закъсваме изключително рядко, (ако изобщо ни се случи със Субитата), пък и ако ни се случи, за това си има вериги, лопати, пясък, трактори и други разни. Освен това, гумите трябва да са поставени в равни условия. Приемаме, че има истинска зима, която предлага варианти: неутъпкан сняг, утъпкан сняг, лед. Умишлено изпускам асфалта, защото той е друг случай. Все пак говориме за зима. Да предположим, че става въпрос за един и същи марка и модел кола, с една и съща марка гуми, с едно и също налягане в тях, които се различават само по ширината си. С тези условия искам да поставиме сравнението в еднакви условия, като пренебрегнем такива фактори като глобално затопляне, дали си в Тракия или на връх Тодорка и др. Иска ми се да разгледаме въпроса принципно, а не в конкретни случаи. Първо, обаче, искам да си изясним един въпрос. Въпросът с контакната повърхност на тесните и широките гуми при равни условия – еднакъв материал, еднакво налягане в тях, еднакво натоварване върху тях, еднаква шарка. Ако са изпълнени тези предпоставки, и при тесните и широките гуми контактната повърхност ще бъде еднаква. Все пак никой не е отменил закона на Архимед, макар, че в случая той е приложен видоизменено. Контактната повърхност може да се промени само с промяна на налягането в гумите или с промяна на натоварването върху тях! И така, СЛУЧАЙ ПЪРВИ – НЕУТЪПКАН СНЯГ. Какво се случва? Гумата при неутъпкания сняг атакува, основно, слоя сняг челно (по височина и ширина), което си е сериозно допълнително натоварване, особено, ако снега, на всичкото отгоре, е дебел и мокър. Тъй като не можем да променим дебелината на снежната покривка, остава ни да намалим ширината на гумите. Смятам, че ще се съгласите с мен, че тясната гума е за предпочитане. Ако, например, намалите ширината на гумите с 2 или 3 см на гума ( от 215 на 195 или 185), ще се получи, че сте намалили челното съпротивление на снежната покривка върху гумите с 8 или с 12 см, (т.е. все едно сте намалили съпротивлението с ширината на половин гума) което хич не е малко. Ако карате с 215, а не с 185 – това е допълнително натоварване на двигателя, допълнителен разход на бензин, масло и др. Представете си, ако трябва да изминете 100 или 200 км в такива условия… СЛУЧАЙ ВТОРИ – ДОБРЕ УТЪПКАН СНЯГ ИЛИ ЛЕД.Умишлено събирам двата случая в един – поведението на гумите и при двете покривки е сходно. Широко разпространено е мнението, че и зимата по-широките гуми дават предимство пред тесните. Но това е само на пръв поглед. И тук тесните гуми имат предимство (и то най-вече в завой) или по-скоро, няма смисъл от широки гуми. Някои ще подскочат, но нека да дочетат поста докрай и тогава да вземат отношение. Ще се опитам да се аргументирам в подкрепа на това твърдение. Да приемем за момент, че широката гума дава предимство пред тясната на утъпкан сняг или лед. Дали е така? При движение направо, нито широките нито тесните гуми биха имали предимство едни пред други. Нали всичко им е еднакво и имат почти еднакво, минимално челно съпротивление – т.е. можем да го пренебрегнем. Но не така стоят нещата при завой. За да онагледя какво се случва в завой, ще доведем нещата до абсурд и ще си представим гуми широки 1 или 2 метра (Вземете една водопроводна тръба дълга 1 м и се опитайте като с гума да направите завой с нея). Някои ще кажат: ега ти кефа! Но дали е така? Всички знаем, че в завой вътрешният ръб на гумата трябва да измине по-къс път от външният ръб, който трябва пък да измине по-дълъг път. Какво се получава – в завой и двата ръба приплъзват, т.е. късат сцеплението с повърхността на снега или леда. Единствено средата на гумата се движи без да губи сцепление с повърхността. Тогава какъв е смисълът от едни безкрайно широки гуми? Именно – никакъв. Така, че и в този случай по-голямата ширина на гумата вреди повече, отколкото да помага. По скоро няма смисъл от широки гуми. Като направя извод от гореизложените аргументи, мисля, че разумно тесните гуми са за предпочитане в зимни условия. В крайна сметка, независимо с какви гуми караме през зимата и при какви условия, не е толкова важно. Важно е като тръгваме на път в лоши метеорологични условия, да сме винаги подготвени достатъчно за да стигнем там, за където сме тръгнали без да застрашаваме живота на пътуващите с нас и на другите участници в движението. По Бай-Тошово време понятието „зимна гума” беше нещо толкова непознато и отвлечено, че просто не знаехме за какво става дума. После се появиха едни зимни кютуци, родно производство, с които по-скоро по-лесно ще се пребиеш, отколкото да ти помогнат в зимни условия. Така, че хората си караха (както и аз) с летни гуми и през зимата и пак стигахме живи и здрави. Мисълта ми е, че няма гуми които да могат да заменят добрата подготовка и разумното каране при тежки условия. Хубавите гуми са само допълнително средство, с което можем да си помогнем да сме по стабилни и уверени на пътя. Така че, wizzow, не знам дали ще приемеш моите аргементи, но моят съвет е: с каквито и гуми да караш – умната на пътя и очите на четири! Още веднъж: ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА И БЕЗАВАРИЙНО КАРАНЕ!!!  Мнението ти е много добре физически аргументирано и определено помага да си представим по добре картинката  , БРАВО за което! 
|
|
|
|
| Пон Яну 04, 2010 10:38 am |
|
|
|
Joro - Sofia
Регистриран на: Вто Фев 24, 2009 8:15 pm Постове: 298 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
|
bad_dog написа: Ами щом тесните гуми са толкова добри вземете сложете велосипедни... Колега bad_dog, Ако внимателно прочетеш моя пост отново, ще видиш, че става въпрос за... цитирам: РАЗУМНО ТЕСНИ ГУМИ!Колега wizzov, Благодаря за комплимента! Радвам се, ако съм помогнал с нещо. Поздрави! 
_________________ Subaru Outback 2.5 - 2000, MT Subaru е автомобил за ценители! 1. Ако съдбата ти обърне гръб, просто я изчакай да се наведе! 2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!
|
|
|
|
| Пон Яну 04, 2010 1:23 pm |
|
|
|
bad_dog
|
|
Колега Жоро,
мисля че част от разсъжденията Ви не са верни, защото пропускате няколко подробности: 1. Гумата има определена форма и не контактува само с централната си част; 2. Формата на контактното петно е различна, а тя е от голямо значение; 3. И т.н.
П.П. Разсъжденията или поне цитираните аргументи за лед (ако бяха верни) би трябвало да са приложими и за асфалт.
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Пон Яну 04, 2010 1:51 pm |
|
|
|
Krasimir_65
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 7:02 pm Постове: 676 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
|
|
Колега Joro,не съм съгласен с твоя съвет в края на поста ти! Не може да казваш:"без значение с какви гуми си,очите на четири" Я си представи че караш по някоя улица през зимата и си с летни гуми.На някое кръстовище,друг автомобил със зимни гуми ти отнема предимството и те удря. Идва КАТ и започват оглед! Кого според теб ще изкарат виновен?
|
|
|
|
| Пон Яну 04, 2010 2:32 pm |
|
|
|