Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Зимни гуми: по-тесни или по-широки? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
това е моето мнение:
върху по-тесните гуми дества по-голяма тежест което увеличава натиска върху пътя а от там и сцеплението.през не отъпкан път си проправят по-лесно път тъй като съпротивлението е по-малко
по-широките гуми стъпват на по-голяма площ и при тънак сняг се държят по-добре.при много дълбок сняг(преспи) също имат предимство тъй като не потъват.в заледен участък вероятноста да "захапят"по-грапава или не хлъзгава повърхност е по-голяма.
както беше писъл някой от колегите по-горе всеки трябва да прецени сам за себеси.аз лично съм пробвал и двата вариянта.и двата имат предимства и недостатъци тъй като не караме в абсолютно еднакви условия

http://betoteh.com/bg/index.html

Чет Дек 17, 2009 11:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 23
Автомобил: CLS 500
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Зимата карам една Астра G 1.8 16 v комби заради предното задвижване. Миналата година и монтирах 4 гуми Hankook Winter I Pike. Просто невероятни са на лед,сняг / гази до 20 см неутъпкан сняг / , киша, кал и сух асфалт. Малко шумни са, но се компенсира от качествата им. Размера на гумите е 175х70/13' .
Ето и снимка .

Прикачени файлове:
hankook_409_lg.jpg
hankook_409_lg.jpg [ 22.04 KiB | Прегледано 839 пъти ]
Пет Дек 18, 2009 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
тия са със шипове.... шиповете отделно ли си ги носиш :D

Пет Дек 18, 2009 11:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
mitoko написа:
тия са със шипове.... шиповете отделно ли си ги носиш :D

Шиповете си ги нося в джоба :smt129 :smt129

Пет Дек 18, 2009 1:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Subaru Legacy '94 2,2 128hp 4WD
Нов фен
Отговори с цитат
Аз преди с трабант се движех(сега си го пазя и обичам :D) и с наи големите галоши съм минавал по планините на непочистено (трабанта е с 145/70/13) и на мокро е ок ама на лед и на тънък сняг(останал под дъската на снегорина) не искаш да знаеш к'во става.То с трабаня е лесно особено ако сте двама отваряш вратите по 1 крак и го спираш(правил съм го) ама с тежка кола не става.Та по темата-зависи къде ще я караш колата.И най-накрая, а трябваше да е в началото вериги-слагат се за 2 минути които зимата на път не са много и осигуряват доволно сцепване с пътя.

Пет Дек 18, 2009 5:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 90
Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 115 HP
Нов фен
Отговори с цитат
те хората са си написали размер за всеки модел,на моята Импреза пише 175/70 14 и сложих такъв среден клас гума,втори сезон съм още в играта,за това леко купе 195/60/65 15 мисля че ще е голям,но има и по-компетентни,аз споделям от опит,а и все пак не сме на шампионат иначе летните за ми 15ки

Пет Дек 18, 2009 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бях гледал оферта за шипове, които се навиват в грайфера на обикновени гуми /с достатъчно грайфер/. Цената, ако не се лъжа беше около 1 лв/бр и при минимум 40 бр на гума... Сигурно си струва за спортове или екстремни неща...

Искам друг въпрос да обсъдим за зимните гуми - по-високо или по-ниско налягане :D
Принципно мисля, че трябва да са на по-ниско налягане за по-добро сцепление при сняг/лед, те и без това от студа им пада, моите бяха на 2.0, но при този студ бяха на 1.75 и ги изпуснах на 1.60. Мисля, че има смисъл и ефект конкретно за поледицата тук.
Как мислите?

Пон Дек 21, 2009 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 262
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
гума от налягане се не плаши :-D - стар гумаджийски лаф.
така, че помпайте яко, че тука в БГ дупките са бая качествени :wink:
205/50/17 - зимните - 2.5 атм.
225/45/17 - летните - направо на 3.0 атм.
аз така ги помпам :D

Пон Дек 21, 2009 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С тези нископрофилни гуми им трябва налягане. Аз говоря за доста по-дебели гуми :wink:

Пон Дек 21, 2009 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Искам друг въпрос да обсъдим за зимните гуми - по-високо или по-ниско налягане
Принципно мисля, че трябва да са на по-ниско налягане за по-добро сцепление при сняг/лед, те и без това от студа им пада, моите бяха на 2.0, но при този студ бяха на 1.75 и ги изпуснах на 1.60. Мисля, че има смисъл и ефект конкретно за поледицата тук.
Как мислите?

Значи, ако караш с по-меки гуми се увеличава контактната площ и се дава възможност за по добро взаимодействие на гумата със снега, по отношение на геометрия на шарката и материала, от който е направена. От друга страна, се намаля налягането на еденица площ, което е единия от основните фактори за добро сцепление. Според мен, количествено да се оцени кое ще даде по-добри резултати може да се определи само експериментално и то за определена гума.
Аз затова се правя на умна глава :lol: и си чета от колонката на вратата какво трябва да е налягането на гумите.

Пон Дек 21, 2009 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аз съм сложил китайски реплики на ханкока от снимката (по горе) 195,65,15 по 82лв парчето! перфекно се държат в снега,само незнам колко ще изкарат но за тея пари :smt023

Пон Дек 21, 2009 11:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
alex5428 написа:
аз съм сложил китайски реплики на ханкока от снимката (по горе) 195,65,15 по 82лв парчето! перфекно се държат в снега,само незнам колко ще изкарат но за тея пари :smt023

Колега, разликата в цената е малка. За твоя размер, Hankook беше на 139лв, 185х65/14' на 121лв и 175х70/13' на 97лв цени преди 2 месеца.

Пон Дек 21, 2009 11:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 676
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
С гумите шега не бива,особенно зимно време.
По-тясната гума е по-добра и задължително с хубав грайфер!
Аз моето първо Субару го помлях само заради лоши гуми и от тогава ми е като обеца на
ухото:
Лятно време-летни гуми/хубави/
Зимно време-зимни гуми/хубави/

Чет Дек 24, 2009 2:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 298
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
wizzow написа:
Предварително се извинявам, ако някъде из форума е имало вече подобна дискусия, но аз поне не открих нищо конкретно. :(
Вече няколко Мозъка и поне още толкова Умника от разни гумаджийници ме посъветваха да сложа по-тесните зимни гуми, защото било по-добре на сняг, но когато аз плахо попитах защо аджеба :?: получих само отговор от рода на "Вервайте ми!"
Това последноото не ми прозвуча много убедително, или поне не виждам някаква логическа връзка от рода на например: по-широка гума= по-голяма контактна площ= по-добро сцепление= по-добро упрвление и спиране.
Не съм сигурен дали имат предвид, че по-тясната гума има по-малки загуби от триене водещо до по-нисък разход на гориво, или че изпада в аквапланинг при малко по-висока скорост и търсят аналогия и "на сняг", но поне за мен все още не съм стигнал до категоричен отговор.
Някакви идеи?

Честита Нова Година, колеги!
Искам и аз да изкажа моето мнение по въпроса на wizzow – тесни или широки гуми през зимата.
За да бъде, обаче, това сравнение обективно трябва да си отговорим предварително на някои въпроси: ще сравняваме качествата на тесните и широките гуми за случаите когато сме закъсали през зимата или изобщо използването им при зимни условия? Ако приемем, че сме закъсали в зимни условия през 0,0001% от времето през което сме зад волана, то се движиме в 99,9999% от времето.Аз мисля, че трябва да се съсредоточим върху второто, тъй като закъсваме изключително рядко, (ако изобщо ни се случи със Субитата), пък и ако ни се случи, за това си има вериги, лопати, пясък, трактори и други разни.
Освен това, гумите трябва да са поставени в равни условия. Приемаме, че има истинска зима, която предлага варианти: неутъпкан сняг, утъпкан сняг, лед. Умишлено изпускам асфалта, защото той е друг случай. Все пак говориме за зима. Да предположим, че става въпрос за един и същи марка и модел кола, с една и съща марка гуми, с едно и също налягане в тях, които се различават само по ширината си.
С тези условия искам да поставиме сравнението в еднакви условия, като пренебрегнем такива фактори като глобално затопляне, дали си в Тракия или на връх Тодорка и др. Иска ми се да разгледаме въпроса принципно, а не в конкретни случаи.
Първо, обаче, искам да си изясним един въпрос. Въпросът с контакната повърхност на тесните и широките гуми при равни условия – еднакъв материал, еднакво налягане в тях, еднакво натоварване върху тях, еднаква шарка. Ако са изпълнени тези предпоставки, и при тесните и широките гуми контактната повърхност ще бъде еднаква. Все пак никой не е отменил закона на Архимед, макар, че в случая той е приложен видоизменено. Контактната повърхност може да се промени само с промяна на налягането в гумите или с промяна на натоварването върху тях!

И така,
СЛУЧАЙ ПЪРВИ – НЕУТЪПКАН СНЯГ.
Какво се случва? Гумата при неутъпкания сняг атакува, основно, слоя сняг челно (по височина и ширина), което си е сериозно допълнително натоварване, особено, ако снега, на всичкото отгоре, е дебел и мокър. Тъй като не можем да променим дебелината на снежната покривка, остава ни да намалим ширината на гумите. Смятам, че ще се съгласите с мен, че тясната гума е за предпочитане. Ако, например, намалите ширината на гумите с 2 или 3 см на гума ( от 215 на 195 или 185), ще се получи, че сте намалили челното съпротивление на снежната покривка върху гумите с 8 или с 12 см, (т.е. все едно сте намалили съпротивлението с ширината на половин гума) което хич не е малко. Ако карате с 215, а не с 185 – това е допълнително натоварване на двигателя, допълнителен разход на бензин, масло и др. Представете си, ако трябва да изминете 100 или 200 км в такива условия…

СЛУЧАЙ ВТОРИ – ДОБРЕ УТЪПКАН СНЯГ ИЛИ ЛЕД.
Умишлено събирам двата случая в един – поведението на гумите и при двете покривки е сходно.
Широко разпространено е мнението, че и зимата по-широките гуми дават предимство пред тесните. Но това е само на пръв поглед. И тук тесните гуми имат предимство (и то най-вече в завой) или по-скоро, няма смисъл от широки гуми. Някои ще подскочат, но нека да дочетат поста докрай и тогава да вземат отношение. Ще се опитам да се аргументирам в подкрепа на това твърдение.
Да приемем за момент, че широката гума дава предимство пред тясната на утъпкан сняг или лед. Дали е така? При движение направо, нито широките нито тесните гуми биха имали предимство едни пред други. Нали всичко им е еднакво и имат почти еднакво, минимално челно съпротивление – т.е. можем да го пренебрегнем. Но не така стоят нещата при завой. За да онагледя какво се случва в завой, ще доведем нещата до абсурд и ще си представим гуми широки 1 или 2 метра (Вземете една водопроводна тръба дълга 1 м и се опитайте като с гума да направите завой с нея). Някои ще кажат: ега ти кефа! Но дали е така? Всички знаем, че в завой вътрешният ръб на гумата трябва да измине по-къс път от външният ръб, който трябва пък да измине по-дълъг път. Какво се получава – в завой и двата ръба приплъзват, т.е. късат сцеплението с повърхността на снега или леда. Единствено средата на гумата се движи без да губи сцепление с повърхността. Тогава какъв е смисълът от едни безкрайно широки гуми? Именно – никакъв. Така, че и в този случай по-голямата ширина на гумата вреди повече, отколкото да помага. По скоро няма смисъл от широки гуми.

Като направя извод от гореизложените аргументи, мисля, че разумно тесните гуми са за предпочитане в зимни условия. В крайна сметка, независимо с какви гуми караме през зимата и при какви условия, не е толкова важно. Важно е като тръгваме на път в лоши метеорологични условия, да сме винаги подготвени достатъчно за да стигнем там, за където сме тръгнали без да застрашаваме живота на пътуващите с нас и на другите участници в движението. По Бай-Тошово време понятието „зимна гума” беше нещо толкова непознато и отвлечено, че просто не знаехме за какво става дума. После се появиха едни зимни кютуци, родно производство, с които по-скоро по-лесно ще се пребиеш, отколкото да ти помогнат в зимни условия. Така, че хората си караха (както и аз) с летни гуми и през зимата и пак стигахме живи и здрави. Мисълта ми е, че няма гуми които да могат да заменят добрата подготовка и разумното каране при тежки условия. Хубавите гуми са само допълнително средство, с което можем да си помогнем да сме по стабилни и уверени на пътя.
Така че, wizzow, не знам дали ще приемеш моите аргементи, но моят съвет е: с каквито и гуми да караш – умната на пътя и очите на четири!

Още веднъж: ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА И БЕЗАВАРИЙНО КАРАНЕ!!! :D

2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!

Нед Яну 03, 2010 1:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 90
Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 115 HP
Нов фен
Отговори с цитат
само да добавя,че не видях до тук,по-тясната гума е и по-добра и в аквапланинг,моите зимни са 175/70 14,летните са 195/65 15 и с тях през локва в завой минавам значително по-внимателно отколкото със зимните,с по-тесните не мога да стигна до аквапланинг,доста по-здраво стъпват във вода и сняг

Нед Яну 03, 2010 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами щом тесните гуми са толкова добри вземете сложете велосипедни...

Нед Яну 03, 2010 11:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Joro - Sofia написа:
wizzow написа:
Предварително се извинявам, ако някъде из форума е имало вече подобна дискусия, но аз поне не открих нищо конкретно. :(
Вече няколко Мозъка и поне още толкова Умника от разни гумаджийници ме посъветваха да сложа по-тесните зимни гуми, защото било по-добре на сняг, но когато аз плахо попитах защо аджеба :?: получих само отговор от рода на "Вервайте ми!"
Това последноото не ми прозвуча много убедително, или поне не виждам някаква логическа връзка от рода на например: по-широка гума= по-голяма контактна площ= по-добро сцепление= по-добро упрвление и спиране.
Не съм сигурен дали имат предвид, че по-тясната гума има по-малки загуби от триене водещо до по-нисък разход на гориво, или че изпада в аквапланинг при малко по-висока скорост и търсят аналогия и "на сняг", но поне за мен все още не съм стигнал до категоричен отговор.
Някакви идеи?

Честита Нова Година, колеги!
Искам и аз да изкажа моето мнение по въпроса на wizzow – тесни или широки гуми през зимата.
За да бъде, обаче, това сравнение обективно трябва да си отговорим предварително на някои въпроси: ще сравняваме качествата на тесните и широките гуми за случаите когато сме закъсали през зимата или изобщо използването им при зимни условия? Ако приемем, че сме закъсали в зимни условия през 0,0001% от времето през което сме зад волана, то се движиме в 99,9999% от времето.Аз мисля, че трябва да се съсредоточим върху второто, тъй като закъсваме изключително рядко, (ако изобщо ни се случи със Субитата), пък и ако ни се случи, за това си има вериги, лопати, пясък, трактори и други разни.
Освен това, гумите трябва да са поставени в равни условия. Приемаме, че има истинска зима, която предлага варианти: неутъпкан сняг, утъпкан сняг, лед. Умишлено изпускам асфалта, защото той е друг случай. Все пак говориме за зима. Да предположим, че става въпрос за един и същи марка и модел кола, с една и съща марка гуми, с едно и също налягане в тях, които се различават само по ширината си.
С тези условия искам да поставиме сравнението в еднакви условия, като пренебрегнем такива фактори като глобално затопляне, дали си в Тракия или на връх Тодорка и др. Иска ми се да разгледаме въпроса принципно, а не в конкретни случаи.
Първо, обаче, искам да си изясним един въпрос. Въпросът с контакната повърхност на тесните и широките гуми при равни условия – еднакъв материал, еднакво налягане в тях, еднакво натоварване върху тях, еднаква шарка. Ако са изпълнени тези предпоставки, и при тесните и широките гуми контактната повърхност ще бъде еднаква. Все пак никой не е отменил закона на Архимед, макар, че в случая той е приложен видоизменено. Контактната повърхност може да се промени само с промяна на налягането в гумите или с промяна на натоварването върху тях!

И така,
СЛУЧАЙ ПЪРВИ – НЕУТЪПКАН СНЯГ.
Какво се случва? Гумата при неутъпкания сняг атакува, основно, слоя сняг челно (по височина и ширина), което си е сериозно допълнително натоварване, особено, ако снега, на всичкото отгоре, е дебел и мокър. Тъй като не можем да променим дебелината на снежната покривка, остава ни да намалим ширината на гумите. Смятам, че ще се съгласите с мен, че тясната гума е за предпочитане. Ако, например, намалите ширината на гумите с 2 или 3 см на гума ( от 215 на 195 или 185), ще се получи, че сте намалили челното съпротивление на снежната покривка върху гумите с 8 или с 12 см, (т.е. все едно сте намалили съпротивлението с ширината на половин гума) което хич не е малко. Ако карате с 215, а не с 185 – това е допълнително натоварване на двигателя, допълнителен разход на бензин, масло и др. Представете си, ако трябва да изминете 100 или 200 км в такива условия…

СЛУЧАЙ ВТОРИ – ДОБРЕ УТЪПКАН СНЯГ ИЛИ ЛЕД.
Умишлено събирам двата случая в един – поведението на гумите и при двете покривки е сходно.
Широко разпространено е мнението, че и зимата по-широките гуми дават предимство пред тесните. Но това е само на пръв поглед. И тук тесните гуми имат предимство (и то най-вече в завой) или по-скоро, няма смисъл от широки гуми. Някои ще подскочат, но нека да дочетат поста докрай и тогава да вземат отношение. Ще се опитам да се аргументирам в подкрепа на това твърдение.
Да приемем за момент, че широката гума дава предимство пред тясната на утъпкан сняг или лед. Дали е така? При движение направо, нито широките нито тесните гуми биха имали предимство едни пред други. Нали всичко им е еднакво и имат почти еднакво, минимално челно съпротивление – т.е. можем да го пренебрегнем. Но не така стоят нещата при завой. За да онагледя какво се случва в завой, ще доведем нещата до абсурд и ще си представим гуми широки 1 или 2 метра (Вземете една водопроводна тръба дълга 1 м и се опитайте като с гума да направите завой с нея). Някои ще кажат: ега ти кефа! Но дали е така? Всички знаем, че в завой вътрешният ръб на гумата трябва да измине по-къс път от външният ръб, който трябва пък да измине по-дълъг път. Какво се получава – в завой и двата ръба приплъзват, т.е. късат сцеплението с повърхността на снега или леда. Единствено средата на гумата се движи без да губи сцепление с повърхността. Тогава какъв е смисълът от едни безкрайно широки гуми? Именно – никакъв. Така, че и в този случай по-голямата ширина на гумата вреди повече, отколкото да помага. По скоро няма смисъл от широки гуми.

Като направя извод от гореизложените аргументи, мисля, че разумно тесните гуми са за предпочитане в зимни условия. В крайна сметка, независимо с какви гуми караме през зимата и при какви условия, не е толкова важно. Важно е като тръгваме на път в лоши метеорологични условия, да сме винаги подготвени достатъчно за да стигнем там, за където сме тръгнали без да застрашаваме живота на пътуващите с нас и на другите участници в движението. По Бай-Тошово време понятието „зимна гума” беше нещо толкова непознато и отвлечено, че просто не знаехме за какво става дума. После се появиха едни зимни кютуци, родно производство, с които по-скоро по-лесно ще се пребиеш, отколкото да ти помогнат в зимни условия. Така, че хората си караха (както и аз) с летни гуми и през зимата и пак стигахме живи и здрави. Мисълта ми е, че няма гуми които да могат да заменят добрата подготовка и разумното каране при тежки условия. Хубавите гуми са само допълнително средство, с което можем да си помогнем да сме по стабилни и уверени на пътя.
Така че, wizzow, не знам дали ще приемеш моите аргементи, но моят съвет е: с каквито и гуми да караш – умната на пътя и очите на четири!

Още веднъж: ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА И БЕЗАВАРИЙНО КАРАНЕ!!! :D

Мнението ти е много добре физически аргументирано и определено помага да си представим по добре картинката :smt023 :smt023 , БРАВО за което! :-D

Пон Яну 04, 2010 10:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 298
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
bad_dog написа:
Ами щом тесните гуми са толкова добри вземете сложете велосипедни...

Колега bad_dog,
Ако внимателно прочетеш моя пост отново, ще видиш, че става въпрос за... цитирам: РАЗУМНО ТЕСНИ ГУМИ!

Колега wizzov,
Благодаря за комплимента! Радвам се, ако съм помогнал с нещо.
Поздрави! :D

2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!

Пон Яну 04, 2010 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Отговори с цитат
Колега Жоро,

мисля че част от разсъжденията Ви не са верни, защото пропускате няколко подробности:
1. Гумата има определена форма и не контактува само с централната си част;
2. Формата на контактното петно е различна, а тя е от голямо значение;
3. И т.н.

П.П. Разсъжденията или поне цитираните аргументи за лед (ако бяха верни) би трябвало да са приложими и за асфалт.

Пон Яну 04, 2010 1:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 676
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега Joro,не съм съгласен с твоя съвет в края на поста ти!
Не може да казваш:"без значение с какви гуми си,очите на четири"
Я си представи че караш по някоя улица през зимата и си с летни гуми.На някое кръстовище,друг автомобил
със зимни гуми ти отнема предимството и те удря.
Идва КАТ и започват оглед!
Кого според теб ще изкарат виновен?

Пон Яну 04, 2010 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >