| Автор |
Съобщение |
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|

Не ми казвай, че Бойковата Трайбека е точно на този хал, че ще пападна от стола ? Ако трябва ще ти скенирам и пратя цялата документация.....вие се оправяйте натам. Ти си ОК на английски, нали ? Ако не си, и ще ти я преведа. 5-6 страници е.
Ние все още мне сме пристъпили към поправката. Колата е при нас, но нещо стои на 'задния котлон'. Не ми дават зор все още. То не зависи много и от мен. Защото изискването на Субару е да се докара професионален, мобилен заварчик, да не правим заварката ние. И тук май идва проблема. Аз ако съм заварчик и ти ме контрактваш за тази операция......аз ще ти кажа, че много съм зает в момента и няма да я пипна. Аз не искам да се запали колата и после да съм отговорен. И точно това си говорих с мениджъра. Казах му 'ще видите доста зор да намерите заварчик. Май ще трябва да му платите втора нощна, двойна, арабска тарифа ?'. Той каза, че Субару нямат абсолютно никаква друга алтернатива, иначе трябва да си изкупят колата обратно. На мен ми се вижда много завързана ситуацията.
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 12:32 pm |
|
|
|
leosbg
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 3:39 pm Постове: 57 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester 2.0 MY07
Рейтинг: 0
|
|
Точно това казвам и понеже в Европата още ги няма нямаме и никакви СD -та за ремонт. Иначе даваш газ -щрак, пускаш газта пак щрак, засега.
_________________ Луди ли са ЛУДИТЕ фенове?
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 12:38 pm |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
fokus написа: Няма как на компа ми е снимката:)
Иди на този хост, отвори си акаунт, те са ОК, не ще чужд език. Аз го ползвам без никакви оплаквания.
http://www.snimka.bg/
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 12:40 pm |
|
|
|
Nick
|
leosbg написа: Точно това казвам и понеже в Европата още ги няма нямаме и никакви СD -та за ремонт. Иначе даваш газ -щрак, пускаш газта пак щрак, засега.
Ти отваря ли я да я гледаш, или базирате заключенията си само на assumptions ? Сваляш задния декоративен капак на двигателя, свалаш и кутията на интейка и ти се иткрива цялата гледка. Слагаш колата на 'Парк' и като я бутнеш напред назад и веднага възпроизвеждаш състоянието на дефект. Всичкото щракане си излиза. А и ти ще видиш, че конзолата е отлепила поне половин инч.
Той ако не иска да му щрака, сваляте dog bone-a (щангата) кара без него. Тя има второстепенна роля. При кротко каране ще мине между капките. При юркане обаче - няма. Dog bone щангата има невероятно голямо значение при напречни двигатели, поради реактивния момент. Тук тя е е важна, но ако я махнеш поне става да докараш колата до състояние за продажба.
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 12:47 pm |
|
|
|
leosbg
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 3:39 pm Постове: 57 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester 2.0 MY07
Рейтинг: 0
|
|
Утре ще ми я докара в сервиза и ще се поровя по сериозно, засега само я карах но съм почти на 100% сигурен че е това, още повече че преди това бях прочел постовете ти по въпроса.
_________________ Луди ли са ЛУДИТЕ фенове?
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 12:52 pm |
|
|
|
Nick
|
|
Приеми, че е това. Само дето не знам какво ще правите после.
|
|
|
|
| Вто Сеп 26, 2006 1:01 pm |
|
|
|
Nick
|
|
Тези пак идваха за тази Трайбека, пак снимаха и се чесаха по вратовете. Този път друго ми казаха. Казаха, че дефекта е засечен на трийсетата кола в процеса на производство, на конвейра. Говорим за първите трийсе коли (???!!!???). И венага са взети мерки и нещата са корегирани. Този път не ме зарибяваха с обяснението за транспорта. 28 коли са в Щатите и две в Канада. Не знам на Б. Борисов от къде идва и дали е с дефект. Но можем да се oриентираме по VIN-a ако аз дам ## на тази при мен.
|
|
|
|
| Съб Сеп 30, 2006 2:44 am |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
Абе то хубаво са го казали тия, шефовете там, че 30 коли само, ама нещо ме съмнява. Много добре звучи за да е истина  То ще си покаже де, пък и ти ще разбереш първи дето се казва 
|
|
|
|
| Съб Сеп 30, 2006 3:18 am |
|
|
|
Nick
|
Виж сега, видял съм и от едното, видял съм и от другото. Имаше една кампания за грешно отлят десен шенкел. В цяла Канада бяха засегнати само 6 коли.
А сме имали и други кампании, където много по-голям брой коли са засегнати. Тия, окаже ли се че има връзка с безопасността - не си играят хич. И добре плащат. На времето имаше една кампания, около '98-ма година бяха засегнати колите.....беше за смяна на спирачна помпа. Бяха засегнати невероятно много коли, спуснаха тарифа да се плаща един час за смяна на помпа. Ние го правихме за 0.2 ч. Аз съм слизал чак до 10 минути. И това си беше много сладки пари. Като омааш десетина коли за два три часа и направо може да си ходиш в къщи и да си пиеш бирата.

|
|
|
|
| Съб Сеп 30, 2006 3:33 am |
|
|
|
Provigo
|
Ееех, как добре звучи  Да си ходиш и да си пиеш биричката.
Явно при вас плащането е по-друг начин организирано. Нали обикновено е на час, и ти като си в сервиза 8 или 10 часа, дали ще направиш 5 коли или 10 за това време няма значение. Казвам че е така по принцип, не знам как е при тебе, явно има значение часовата ставка спусната отгоре.
|
|
|
|
| Съб Сеп 30, 2006 3:58 am |
|
|
|
Nick
|

Цитат: Нали обикновено е на час, и ти като си в сервиза 8 или 10 часа, дали ще направиш 5 коли или 10 за това време няма значение.
Точно обратното е колега. Но не ми е тука работата да обяснявам. В тази индустрия на Запад механиците биват платени по два начина. Единият е
Вали, гърми, поправяли, разваляли, пушили цигари, пили кафе, играли джобен тенис..........заплатата си е девет часа за деня (примерно).
Вторият е
За един дефект (операция) се плаща 1 час, примерно. Ти ако го направиш за 1 минута получаваш пари за 1 час. Ако го направиш за 10 часа получаваш пари пак за 1 час. Ако изобщо не успееш да откриеш дефекта - нищо не получаваш. Ако си помислиш, че си отстранил дефекта и си получиш парите за час, но колата се върне и се окаже, че дефекта не е отстранен - работиш безплатно докато го отстраниш (като може да се наложи и за части да потъваш).
Аз работя на втория вид заплащане. И в този смисъл следва да ви дам и двете крайности, които съм имал в практиката си. Горна граница 24 часа за един работен ден, започване в 8 и свършване в 6 (в този случай обаче останах до 7). Долна граница - 3 часа произведени за целия ден.
ОК момчета ???

|
|
|
|
| Съб Сеп 30, 2006 4:18 am |
|
|
|
Provigo
|
Е добре ама като има кафе и джобен тенис защо изобщо седят на работа. При мене като няма работа и не работя, и съответно няма пари, а като има си работя и съм си почасово заплащане  Как прозвуча само 
|
|
|
|
| Нед Окт 01, 2006 12:26 am |
|
|
|
Nick
|
Цитат: Никога не може да се получи това в БГ
И другото, дето си го знаете отпреди..........тук си работиш с твои инструменти. Няма такова......от инструменталната в ДАП-а ще ми дадат, от чичата у министерството ще поискаме. Инструментите, барабар с боксовете, са си твои. Или имаш инструменти и правиш пари, или нямаш, белиш си ръцете и не правиш нищо (ако въобще бъдеш назначен някъде). Като те уволнят, или си намериш друга работа......рентваш си един камион, пристигаш, товариш си боксовете и ......черга на суджук и чорбаджия друг.
Там, в предните теми, къде има снимки на мои боксове, всичко си е лично мое. Като доста от нещата са в къщи, скенери, специални инструменти.....
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2006 1:29 am |
|
|
|
Provigo
|
Да, аз знам че е така. Един приятел почна на летището тука механик, и му изискваха да си купува инструменти, доста парички даде  При мен обаче не е така, аз карам с инструмента на фирмата. Но не работя на едно място в сервиз примерно, а хайманосвам по адреси. Ако трябва аз да взимам инструмент трябва да почна от пикапа примерно, което е немислимо  Пък и ако се сдобия със всичко за какво да работя за фирма, като мога сам да си създам една такава примерно.
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2006 2:00 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
Трибеката е маняшка машина.Вчера я разглеждах при дилъра докато чакам да ми сменят маслото.Това и е първа година на производство и е нормално да има проблеми-всяка марка има проблеми в началото.
|
|
|
|
| Сря Окт 04, 2006 5:39 am |
|
|
|
Nick
|
|
Към Лио
Aбе, и последно, какво стана с Трайбеката на Б. Борисов ? Къде излезна дефекта ? Тази при нас я оправиха, според думите на мениджъра доста сполучливо. Но не я правих аз. То се разбра още в началото. Прави я тенекеджийския отдел. Те според бюлетина искаха заварката да се направи от лицензиран заварчик.
Абе....да се оправят. Аз и без това съм си натоварен до козирката.
|
|
|
|
| Сря Ное 01, 2006 12:22 pm |
|
|
|
Nick
|
|
Още няколко забележки към Трайбеката. Вече имаме и двигател гръмнал, на около 30 000 км. Със загуба на компресия в два цилиндъра и завишена консумация на масло (издухан).
Започнаха да идват все повече и повече за разни шумове около таблото. Това са трудно откриваеми неща. В момента имаме една, разглобена на 'трески'. За някакъв шум, който се явява веднаж на две седмици. Лично аз нямам никаква убеденост, че шумът ще бъде коригиран.
Клиентите имат право (от техна гледна точка), защото колата е много скъпа и такива шумове следва да не съществуват. Имаме вече и отзиви, че са зле и на разход на гориво, доста висок. А хора с Аутбак и този двигател не се оплакват (?????).
Завчера имах Трайбека на 7 000 км за ABS, Cruise, Transm. and Ceck Engine Lights. Завърши с ABS сензор на предно ляво колело.
????
|
|
|
|
| Вто Фев 06, 2007 4:52 am |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
Жалко,че и субару почват да се излагат в стремежите си към комерсиализация.Мислиш ли,че това е най неспулочливия модел на Субару?Аутбека май го правят в същия завод...
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Вто Фев 06, 2007 5:05 am |
|
|
|
Nick
|

Може да се отговори по няколко начина. Едно време Субару са искали да имат спортна кола, с мощен мотор, но не са били готови за това още (нямало е назряла обстановка и необходими предпоставки за това, стратегически не са били готови). Говорим за SVX. Проекта бива преустановен.
Сега искат да имат среден клас SUV, защото и куцо и сакато има. Не е желателно да става един автомобилостроител за смях по такъв начин, че не може да направи SUV. За сега - проекта не е кой знае какво чудо. Продава се, но може никога да не достигне легендата на компактното SUV Forester.
Другият отговор би могъл да бъде следният - всяка продукция, в първата си година на конвейра е просто дизастър (трагедия). Когато си купувач - никога не купувай кола, която и е първа година на конвейра, която е генерално нов продукт. Нещата на конвейра все още не са доведени до перфектност, работниците в заводите все още се учат on the job, дизайна все още е предмет на фино доуточняване, сервизната мрежа все още не е разработена до перфектно ниво (механиците все още не знаят продукта 'с вързани очи').
Ако не искаш да си старомоден - недей купувай кола, която е 8 години на конвейра, но недей купувай и тази, която е едва три месеца.
????
|
|
|
|
| Вто Фев 06, 2007 5:21 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II