Отговори на тема
 Вивчо не пали 
Автор Съобщение

Постове: 11
Автомобил: субару вивио
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравеите вивиото отказа нямам ток от бобината пробвах самотест няма проблем .пробвах датчика на хол (..влизат 0.7в. ток нормално ли е това) незнам дали има комутатор,елемент коѝто смятам за такъв с номер 22627ka070 като го потърсих в гугъл ми отвори това:(http://opposedforces.com/parts/vivio/en ... ol_vacuum/) ,хубаво ама незнам дали това е комутатора .Всякаква информация,напътствия и др.ще ми бъде от полза.Предварително благодаря.

Последна промяна ina на Пет Яну 15, 2010 10:16 am, променена общо 1 път

Чет Яну 14, 2010 9:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако нямаш, купуваш за 9 лв един мултимер откачаш бубината - мериш съпротивление - първична и вторична намотка, вадиш дебелия кабел от нея и мериш пак - сравняваш със сервизните данни за толеранс в съпротивленията, те така мериш, сравняваш - виж си предпазителите. Не съм виждал ел инсталацията на Вивиото, ама принципа на бензинките е, че все ток трябва - мери съпротивление само на разкачени елементи!

да не сте зареждали акумулатора на място без да го разкачате?
Датчикът на Хол се проверява, като се захрани с 5-7 волта. На изхода му трябва да се мени напрежението, като се пъха отверка в магнитната междина на датчика. Напрежението се мери между изхода и + на захранването.
Може и инак ама не съм пробвал - При годен датчик на Хол, волтметъра включен за измерване на постоянното напрежение и подключен към изхода на датчика, според оборотите на вала на датчик - разпределителя трябва рязко да се променят показанията на волтметъра, например 0,4V до напрежение не повече от 3V по- малко от захранващото напрежение.

Стабилизатор в комутатора захранва датчика на Хол по принцип, по вероятно в него /комутатора/ да е проблема, хлабава маса, друг лабав кабел, повреден комутатор.

Я кажи коя година е колата?

Пет Яну 15, 2010 9:47 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Субаруто е 93 година

Пет Яну 15, 2010 1:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
замери си бобината и ако датчика на Хол си го проверил, по описания начин и е здрав, проблемът е в нея.

Пет Яну 15, 2010 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря много за помощта.

Пет Яну 15, 2010 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерих отново датчика на Хол по този начин.Като подвържа мултицета напрежението ми е 0 след като прекарам отверка през магнита става 0,1V майче е заминал.Ще се опитам да потърся в магазините но е почти невъзможно да намеря.няма никакви каталожни номера по него.Ако знаете от какво друго може да е ще съм ви благодарна да споделите.
БЛАГОДАРЯ !!!

Пет Яну 15, 2010 5:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: vivio
Нов фен
Отговори с цитат
Къде се намира този датчик на Хол, и как изглежда, трябва ли да се почиства нещо по него, периодично?

Съб Яну 16, 2010 10:45 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравеите.дълго си блъсках главата.сега подкачих една бобина от москвич.вивиото запали без проблем.разкачих я след като загря двигателя и отново закачих неговата си.пак пали като че ли има малко прекъсване на високите.направо ме шашка.предполагам че бобината частично е прекъснала.вие какво ще кажете. :oops: :?:

Нед Яну 17, 2010 11:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5911
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много е вероятно да е така...

Нед Яну 17, 2010 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Студен пали само с бобината на москвича така ли? Сравни ли съпротивлението на първичтата и вторичната намотки на двете бобини - предполагам на московеца е по-малък импенданса и подава по-висок ток, датчика на Хол нещо се прецаква - случва се ту работи, ту не, гаснела ли е колата преди, ей така самосиндикално, провери ли какъв ток отива на входа на датчика? По принцип не са евтини, а този дори не знам дли може да се намери питай mimo13 дали може да изнамери и да ти даде ориентировъчна цена.

Питай някой от форума с Вивио - да ти замери дебелия кабел от бобината към разпределителя - при проблем с него/влага/ се появява прекъсване във високите и трудно палене.

Пон Яну 18, 2010 7:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
бобината на москвича е със по малко съпротивление към датчика на хол влизат 11,5 v при обратен полюс сега пали снеговата си бобина незна за какво да се хвана чакам пак да ми направи проблем когато ги монтирвах пораздърпах централният кабел на бобината и наистина от тогава пали постоянно довечер ще запаля в тъмното ако е пробил битрябвало да покаже немога да го замеря с китаиския мултицет сега като се замисля може да се окаже само в него белята продължавам с пробите БЛАГОДАРЯ

Вто Яну 19, 2010 1:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Не би трябвало да има проблем да замериш кабела с най-простия мултимер - трябва да е нещо около 30-50 кОм, но питай колеги с Вивио! Успех!

Вто Яну 19, 2010 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема