Отговори на тема
 Нагревател задно стъкло Аутбек 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги. Нагревателят на задното стъкло не ми работи, само една-две "линии" от нагревателя работят и задното стъкло е изпотено. Някой да е сменял такова нещо или ако има идея как да проверя дали нещо не прави контакт?

Сря Яну 20, 2010 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 109
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Доколкото знам няма оправяне.Чувал съм че някои изрязват ивичка от станиол и я лепят на прекъснатия нагревател,но................ :(

Сря Яну 20, 2010 1:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чувал съм че се оправя с проводимо лепило. Имало такива по магазините за електроника, мисля на сребърна основа. Прави се от тиксо шаблон и се мацва където са прекъснати. Това е най-добрия вариант, да се сменя цялото не става добре.

Сря Яну 20, 2010 1:48 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
потърсих и намерих следното решение, тия дни ще го пробвам и аз, че ме дразни изпотеното стъкло, а и не се вижда нищо (това е от един друг форум, само го копирам тук):
Здравейте, надявам се поста ми да бъде полезен. Тъй като трябваше да оправя и аз няколко прекъснати наглевателя на задното стъкло поразтърсих се и намерих следното. Гарафитена паста(електро проводящ лак но с по високо съпротивление от сребърните пасти, произведен специално за целта на Перматекс). В софия фирмата е "ВЕКО" кв.Гео Милев ул.Хубавка 6 тел: 971 24 64 и 971 25 43. Работно време 9-17 часа понеделник - петък. Основната фирма е във Варна в софия имат само малко магазинче до колкото знам smile.gif. Струваше 15.60лв ако не се лъжа. Ето как изглежда:
http://forums.hondabg.com/uploads/12138 ... 223298.jpg

Вътре има шаблон 1бр., но тои е за широки реотани, на мен не ми свърши работа. Има и малка четчица. Моите съвети:
1. след като намерите всички прекъснати места на реотаните, почистете ВСИЧКИ нагорели леко с водна шкурка и след това със спирт.
2. Залепяте със тиксо от двете страни на реотана така ,че да остане тънък процеп колкото е самия реотан
http://forums.hondabg.com/uploads/12138 ... 403759.jpg
3. Предната процедура извършвате на всички места за да ги подготвите за едновременоно нанасяне. Количеството в шишенцето е 1.4мл и е доста летливоexcl.gif , а четчицата е гадна за това ви съветвам да си подготвите всички пробойни предварително и после да мажете наведнъж. Има ГРЕШКА в превода на бългърски език: Нанася се 3 пати през една минута(а не 5 пъти) след което се оставя за 20 мин и се сваля тиксото. Не се вклучват 24 часа. Като разбирасе гледате да не нанасяте дължини над 2 см ориентировъчно.
http://forums.hondabg.com/uploads/12138 ... 556019.jpg
При мен проработи smile.gif
Успех!

Сря Яну 20, 2010 1:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-сложно е да се локализират пробойните. Някои колеги съветват да се ползва фенер и много внимателно да се прегледат лентите.
Зачистваш, облепяш и слагаш от токопроводимото лепило. Има и евтин вариант със някакво китайско лепило, отделяш малко и добавяш графит в него, графит може да се настърже и от молив. Колкото повече графит, толкова по-голямо съпротивление.
Определено се оправят, но иска работа.

Сря Яну 20, 2010 5:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Питай в Кобра.

Сря Яну 20, 2010 7:11 pm