Отговори на тема
 Спирачки Леоне 1.8 хечбек 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 380
Автомобил: Leone 1800i COUPE , DR BIG 800
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте! Изрових кориците на форума,но не намерих инфо за моите спирачки.
Имам следният проблем:
След доста престой без каране на колата(3 години) спирачната течност беше изчезнала(имаше един пръст на дъното на казанчето) .Но все пак при 3 натискания педала се вдигаше и колата спираше-даже доста добре имайки се впредвид изгубената сп. течност. Да не си помисли някои че съм я карал така-просто я раздвижих пред блока и я закарах на майстор на ход.
Та този майстор без голямо колебание ми каза,че съм за нова помпа,а на мен ми се стори много бързо това заключение.Отидох да я погледнат и се оказа,че не е много добра,но че и проблемът не е от нея.
Ако утре нещо пак не става къде да погледне този,че малко ме притеснява колко разбира.
Мерси предварително!!!

Сря Яну 20, 2010 12:14 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 119
Автомобил: Legacy,Tribeca
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Според мене колега първо смени течността и ги обезвъздуши ,ако педала си седи горе и няма видими течове може да покараш внимателно няколко дена ,като постоянно следиш за течове и преди спиране добре опипваш педала .Като проблем е от следното : поради дълго седене в неработещо състояние губичките на цилиндърчетете се свиват на мястото в което са спрели ,а после от температурни разширения или от натиска на пружинити отиват на по- предни позиций, където дияметъра е увеличен от триенето и от там изпуска по малко течност и евентоелно влиза и въздух ,ако не се оправи само с обезвъздушаване и нова течност и има теч виж откъде е и го оправи ,а ако искаш да ти е всичко сигурно и ОК провери и почисти всичките цилиндърчета вкл. и помпата.Да ти кажа правилно си го преценил този "майстор" най-последно ще е от помпата да тече.

Сря Яну 20, 2010 11:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 380
Автомобил: Leone 1800i COUPE , DR BIG 800
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Е...занесох помпата със сменени семеринги-понеже преди нова трябваше да се отвори старата,за да се види как е наистина и резултата беше задоволителен. В помпата има още доста хляб :smt023
Взех и нови накладки-точно навреме :smt023
А дали като върне буталцата на цилиндрите назад заради новите накладки семерингите ще си отидят на място сами?!?
За момента просто нямам време аз да си ги отворя и затова съм я закъсал по майстори...
А КАТ ме задължават да си я прехвърля до 3ти февруари :evil:
Мерси за съвета за семерингите и успешна 2010!!!

Сря Яну 20, 2010 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема