Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Помощ - съвет 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 12
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
От две години насам това е първата тема, която пускам. Досега винаги съм се ровил във форума и съм намирал това, което ми трябва - не ми се е налагало да пускам нова тема. Но този път имам проблем и нямам време да търся, въпреки че съм сигурен, че някъде има писано и за това, за което ще попитам, но в момента шофирам по пътя София-Варна, а жена ми пише каквото и диктувам.
На бързо какъв е проблема: малко след като излязох от София забелязах, че при смяна на скоростите и натиснат съедините, оборотите ми не падат, а остават такива каквито са били по време на движение на скорост. Направих няколко експеримента, пуснах по инерция - колата държи високи обороти. Спрях на бензиностанция и в спряло положение оборотите паднаха на 1500 за необичайно дълго време. При подаване на газ всичко е наред - оборотите скачат, но проблемът е че остават високи след отнемане на газта, падат много бавно и то не до обичайните 600-700 оборота. При движение няма проблеми, като изключим това че при смяна на предавката от висока към ниска без подаване на газ, вместо да се убие скоростта, тя остава същата а оборотите се вдигат :) :shock:
Това е много неприятно имайки предвид миносовите температури навън, това че вали сняг и пътищата са хлъзгави.
Моля, ако някой е имал подобен проблем или има представа, от къде може да идва проблема да помогне.

Колата е SUBARU LEGACY ’99 г.

Предполагам, че няма да има проблем да стигна там, където съм тръгнал, но ми се иска преди да потегля на обратно в неделя да съм отстранил повредата.

P.S. току що забелязах, спирайки на сфетофар в Търново, че при спиране на свободна скорост оборотите стоят високи дори леко се повишават и чак след пълното спиране на колата започват да падат.

Благодаря предварително

Пет Яну 22, 2010 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здрасти Колега! Нямам мнение по проблема ти за съжеление, но ако не си чул прогнозата за времето, очакват от Събота температури от порядъка на -20 С, така че по добре не предприемай пътуване, ако не си си изяснил какъв е проблема и какво може да стане. Да останеш някъде на пътя в това време, би било преживяване, което ще помниш дълго! Safety first!!!
Късмет, дано не е нещо сериозно! :smt023

Пет Яну 22, 2010 11:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ми виж жилото на дросела да не е много опънато - трябва да има свободен ход. може и самият дросел да е зацапан. може да имаш някой изваден вакуум или разкачена скоба. или моторчето на празен ход за заяжда.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Пет Яну 22, 2010 11:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5911
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Check Engine свети ли, газова уредба има ли /как е на бензин ако има/, разхода как е? Първо провери педала на газта дали се движи свободно и не опира някъде, после дали жилото отпуска дросела до край. Погледни за откачен датчик на температурата например, виж за висящи кабели, размърдай тези, които виждаш. Извади кабела на датчика за въздуха /МАФ/ и трябва да ти светне лампата Check Engine - виж как ще се държи тогава двигателя.

Пет Яну 22, 2010 11:59 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 49
Автомобил: OUTBACK Limited 2.5 2018
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Погледни моторчето за празен ход, свали го и го почисти / примерно с WD 40 /

Съб Яну 23, 2010 9:47 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново,
вече пиша от топла къща. Вчера падна батерията на лаптопа, но пристигнахме благополучно. Още преди да пиша проверих жилото и почистих с WD40 всичко, което се сетих. Единствено това моторче за свободен ход не ми е ясно къде е и датчика за въздуха (маф). Но вчера към 11:30 - 12:00 спирайки на Shell Кьосевци, вече спокоен, че повечето път е зад гърба ми си позволих да загася колата и след като запалих отново колата работеше нормално. Пробвах няколко пъти гасих палих - няма проблеми. До края на пътуването всичко си беше както трябва - без проблем.
П.С. Колата е на бензин, никога не е имала газ. Разходът за вчерашното пътуване беше по-висок от обикновено, но това се дължи от части и на бавното каране и студеното време предполагам.
Сега слизам да покарам малко да видя дали ще се появи пак този проблем.

Благодаря за бързата реакция

Съб Яну 23, 2010 10:36 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 100
Нов фен
Отговори с цитат
Стъпково моторче :(

Нед Яну 24, 2010 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Вече съм в София. Не се появи повторно този проблем. Ще проверя при маистора ми дали има проблем или просто някаква грешка дължаща се на студеното време. Благодаря още веднъж на колегите който се отзоваха.

Пон Яну 25, 2010 9:29 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 31
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
me4orez написа:
Вече съм в София. Не се появи повторно този проблем. Ще проверя при маистора ми дали има проблем или просто някаква грешка дължаща се на студеното време. Благодаря още веднъж на колегите който се отзоваха.

Колега,
Да не би да имаш въздух (да е засмукала въздух) в охладителната система - хлабави скоби на маркучите ... нещо да е сменяно наскоро - антифриз например и да не е обезвъздушено добре?

Пон Фев 01, 2010 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пухи написа:
me4orez написа:

Колега,
Да не би да имаш въздух (да е засмукала въздух) в охладителната система - хлабави скоби на маркучите ... нещо да е сменяно наскоро - антифриз например и да не е обезвъздушено добре?

Не антифриза миналата година го сменях. Не мисля ,че има от къде да влезе въздух в охладителната, но знаели човек.
Има някъде в началото преди катализаторите нещто издънено и яко боботи и дранчи дали е възможно от там да става нещо. Аз така или иначе ще оправя всичко по гарнета ауспоси и траби съвсем скоро.Но както и да е не ми се появи повече тоя проблем, а си карм постоянно и всичко си е както винаги си е било, а сега с тези снегове такава либоф ма обзема :P към Субарото ми, че чак ма наболява. Незнам как може някой да кара нещо друго. Ще извинявате за отклонението ма на кой да се похваля, че карам най-най-най-добрия автомобил на вселената :-D =D> освен на вас. На колегите с БМВ-тата нестава, а и другите също невдяват много. Те се псуват един друг, че немогат да карат карат се кои кога си бил купил зимните гуми и само ни запречват пътищата, а не се замислят за AWD техен проблем. Аз ОБИЧАМ СУБАРОТО СИ. поздрави и още веднъш се извинявам ма имах нужда да го кажа.

Вто Фев 09, 2010 1:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
me4orez написа:
.. а сега с тези снегове такава либоф ма обзема :P към Субарото ми, че чак ма наболява. Незнам как може някой да кара нещо друго. Ще извинявате за отклонението ма на кой да се похваля, че карам най-най-най-добрия автомобил на вселената :-D =D> освен на вас. На колегите с БМВ-тата нестава, а и другите също невдяват много. Те се псуват един друг, че немогат да карат карат се кои кога си бил купил зимните гуми и само ни запречват пътищата, а не се замислят за AWD техен проблем. Аз ОБИЧАМ СУБАРОТО СИ. поздрави и още веднъш се извинявам ма имах нужда да го кажа.

:smt023 :smt023 Браво, колега. Добре казано =D>

Вто Фев 09, 2010 1:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 113
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги,напълно ви разбирам.Тази зима накара много мой познати да погледнат с друго око на моя автомобил.Живея в къща във Варна.Дори и при големите навявания пред гаража ми в двора и извън него никога не прибягнах до лопата или подобно оборудване.Използвах "Субито" като снегорин и утъпквах пътя около двора ми.В същото време ново БМВ-5та серия и поръчковия Мерцедес на комшийте ми дремеха в дворовете.Дилемата ми след тази зима не е каква кола да карам в бъдеще. Сега съм с Легаси 2.5 АТ,следващото ще е Легаси 3.0-245 к.с.
Поздрави,Жоро

Вто Фев 09, 2010 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ааааааааа, Жоро, твойто Легаси има сериозно бойно кръщение в преспите! Щом излезе от онези снегове горе на на високо на платото, на път "затворен поради навявания", някакви дворски и гаржани преспи не могат да му се опрат!

Вто Фев 09, 2010 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2508
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
вижте сега, поръчковия мерцедес е друга работа.
той да не го е взел да го кара през зимата?!??!!!!!
тва му е повод да си вземе моторна шейна :-D

пък ние нормалните хорица, си вземаме субару :), че да пестим време и пари и да не тряба да си вземаме возило за всеки сезон...

Вто Фев 09, 2010 7:10 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Отговори с цитат
valqk написа:
...

пък ние нормалните хорица, си вземаме субару :), че да пестим време и пари и да не тряба да си вземаме возило за всеки сезон...

:smt023 =D> :smt023

Вто Фев 09, 2010 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 769
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
valqk написа:
вижте сега, поръчковия мерцедес е друга работа.
той да не го е взел да го кара през зимата?!??!!!!!
тва му е повод да си вземе моторна шейна :-D

тои го е взел , защото някои негов приятел баровец си е взел такъв :lol:

Вто Фев 09, 2010 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 126
Нов фен
Отговори с цитат
me4orez написа:
Ще извинявате за отклонението ма на кой да се похваля, че карам най-най-най-добрия автомобил на вселената :-D =D> освен на вас. На колегите с БМВ-тата нестава, а и другите също невдяват много.

ехх тия колеги с БМВ-тата беее... като падне снега и дайте да им гледаме сеира :lol: :lol: :lol:

Вто Фев 09, 2010 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 769
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
devil_vas написа:
me4orez написа:
Ще извинявате за отклонението ма на кой да се похваля, че карам най-най-най-добрия автомобил на вселената :-D =D> освен на вас. На колегите с БМВ-тата нестава, а и другите също невдяват много.

ехх тия колеги с БМВ-тата беее... като падне снега и дайте да им гледаме сеира :lol: :lol: :lol:

гледаме им го сеира :-D

Сря Фев 10, 2010 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 126
Нов фен
Отговори с цитат
значи по-правилно е гледаме ви сеира, че с една Е36-ца се мъча тука с метео условията. ама съм е екипирал добре и засега не ме е предала... засега :lol: :lol: :lol:

Сря Фев 10, 2010 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема