Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Да сменям ли оригиналните спирачки? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Супер си прекарах с твоите линкове и мисля по-късно да си почета пак.Браво,че си ги намерил и архивирал тия неща :)
Обаче темата отиде в друга посока.Аз се оплаквам от бързината ,с която реагират спирачките ми.Сухо,мокро или сняг-все едно.
На сняг в завой ефектът е точно като при Paso- воланът навит,а колата продължава направо.АБС си щрака...системите работят здраво.
Обаче това не е никакъв проблем,ако човек е излязал да покара за кеф и няма трафик наоколо-просто не ползваш спирачките и при ниска скорост си завиваш с малко газ-забавлявам се от сърце.Но това става само,ако си сам на пътя :wink:

2010 guzzi griso 1100

Нед Фев 07, 2010 12:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-после да чуем една слабост на 3.0 аутбека :-D Все пак е тежичък.
Колеги просто завиждам :smt023

Нед Фев 07, 2010 2:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 98
Автомобил: Mazda CX7 2.3 DiSi turbo
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Според мен не е толкова до разпределението на тежеста колкото до разпределението на спирачното усилие от абс ! Може би за сняг да има по-подходяща схема, тя пък няма да е удачна на асфалт сигурно и така, няма пълно щастие!
П.п. Колега Den4o извинявай за отклонението в темата , ако модератоите счетат за нужно да го извадят в отделна тема!

Нед Фев 07, 2010 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Изпратих два мейла на две фирми-веднага отговарят хората.Много са учтиви и услужливи :wink: Едните са американски-уилууд (по съвет на simeon2 ),другите английски-Кспорт( по съвет на един приятел). Цените и на двете фирми са много сходни.Американците искат 800 долара за преден кит с по 4 бутала и 900 долара за отзад-пак с 4 бутала.Дисковете са 323 мм. Англичаните искат 680 паунда за отпред-330 мм с 8 бутала и 680 паунда отзад с по 6 бутала-пак 330 мм. И в двата случая запазвам оригиналните си джанти и гуми.Как ви се струват офертите?
Комплектите включват всичко необходимо за подмяната-маркучи,накладки,дискове,апарати,че май и течност..
Всичко ми се струва аналогично с изключение на броя бутала в апаратите... :-k
http://www.ksport.co.uk/order.asp?id=336&loc=2
http://www.revolutionbrake.com/producti ... -kits.html

2010 guzzi griso 1100

Вто Фев 09, 2010 7:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако всичко друго е равно имай предвид стойността на транспорта, както и мито и ДДС на вноса от USA. Т.е. сметката дали ще е еднаква. Все пак GB е в ЕС.

Освен това много по-лесно (и евтино) ще можеш да ги замениш ако нещо се обърка.

Успех! :smt023

Вто Фев 09, 2010 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 418
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Кспорт май са китайски. за спирачки не знам но за коьовъри не ги препоръчват

Вто Фев 09, 2010 11:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
KSport са тайвански са и отзивите са доста добри. Единствения недостатък е, че накладките, с които идват не стрували и е добре да се сменят с нещо от типа на DS2500 или подобно. Ето една известна кола, която кара с такива:

http://racedynamix.co.uk/new/about-the-car/

П.П. Голяма част от по-известните и скъпи марки също се правят в Тайван.

П.П.П. Цените на StopTech поглеждали ли сте? Според мен са сравними.

Сря Фев 10, 2010 8:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз за това четох в scooby форума.Някои направо си ги поръчват с различни накладки.680 паунда е цената без ддс -17.5 % отгоре и доставката ще ми струва към 30.За преден и заден кит излиза точно 1800 евро всичко.Сега остава да реша :roll: :wink:
Как мислите,че се отразява разликата в броя на спирачните цилиндри-К-спорт слагат 8 ,а уилууд 4....пък еднаква работа вършат...Кое си струва повече ,ако приемем,че и двете марки имат еднаква репутация?

2010 guzzi griso 1100

Сря Фев 10, 2010 7:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
KSport може би ще са една идея по-плавни, но реално ме съмнява разликата да е осезаема. Идеята е, че цилиндърчетата се правят с различен диаметър и педала става прогресивен.

KSport имат една особеност:

Цитат:
* I saw that K-Sport brake calipers have no dust shield seals. How does it look then with the durability?

K-Sport brake calipers have forged aluminum brake pistons with a Hardcoat coating. Other manufacturers use steel piston, this rust then with the aluminum caliper together trought humidity. Steel and aluminum do not get along, since a local cell develops (electrochemistry) and the base metal is oxidized. The material mating, the Eloxal of the calipers and the Hardcoat coating of the forging pistons prevent a fixed rusting. Further the pistons of other manufacturers are equipped with only one sealing ring, these seal the brake fluid outward. The K-Sport forging brake pistons are equipped with two seals. The internal sealing ring serves the brake fluid (the system keeps close) for sealing, the outside sealing ring prevents the penetration and a determining of dirt.
This building method is most innovative and compact. Conventional dust shield seals are useless with K-Sport brake calipers.

Сря Фев 10, 2010 8:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 418
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
американските излизат по евтино. но да ти ги прати някой от там по пощата.

Сря Фев 10, 2010 11:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: 2004 Audi A4 1.8TQ 6MT
Нов фен
Отговори с цитат
честно казано не би ме бъркал броя на буталцата, колкото теглото на самия апарат и на дисковете - колкото по-леки - толкова по-добре.
Задните незнам дали се нуждаят от ъпгрейд - то и без това по принцип задните спирачки рядко вземат участие, а и при все че и мен не ме кефи как спира Outback-а, колегата по-горе е прав, че все пак не е идеално зле.

Съб Фев 13, 2010 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Аутбекът спира много добре, но първите два-три светофара и после става все по-трудно. АБС-а като се включи на едно колело няма проблем, но ако притропат две и повече работата става зле. В завой като се даде газ на макс се завърта. При по-кротко каране колата е като на релси, за разлика от всякакви други "конкуренти".

Нед Фев 14, 2010 10:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето тук едно помагало с добри снимки: смяна на накладки и спирачна течност на Аутбек
http://autodiyonline.com/subaru-diys/subaru-outback-diys/subaru-outback-brake-pad-replacement-brake-flush-and-brake-bedding-diy/

Пет Фев 18, 2011 6:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
PitM написа:
Ето тук едно помагало с добри снимки: смяна на накладки и спирачна течност на Аутбек
http://autodiyonline.com/subaru-diys/subaru-outback-diys/subaru-outback-brake-pad-replacement-brake-flush-and-brake-bedding-diy/

Хубав линк, хареса ми, определено ще ползвам метода за прибиране на цилиндърчетата :smt023

Greg4o написа:
Най-после да чуем една слабост на 3.0 аутбека :-D Все пак е тежичък.
Колеги просто завиждам :smt023

Може и още слабости да се намерят, за мен една от най големите е супер мекото окачване на '05+. Що се отнася до спирачките, още като го взех, миналата есен и си сложих ЕВС жълти. След подобаващо напасване после, т. нар. бед-ин, просто спират зверски. Държат на високи температури и са ми идеални. Само един недостатък имат - много сажди пускат. Но поне спират.
Когато сменяте апаратите и слагате по-големи, с повече бутала и т.н. сменяте ли помпата. Дали хода на буталото е достатъчен да осигури достатъчно количество течност към апаратите?

Вто Мар 15, 2011 1:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
den4o написа:
И аз за това четох в scooby форума.Някои направо си ги поръчват с различни накладки.680 паунда е цената без ддс -17.5 % отгоре и доставката ще ми струва към 30.За преден и заден кит излиза точно 1800 евро всичко.Сега остава да реша :roll: :wink:
Как мислите,че се отразява разликата в броя на спирачните цилиндри-К-спорт слагат 8 ,а уилууд 4....пък еднаква работа вършат...Кое си струва повече ,ако приемем,че и двете марки имат еднаква репутация?

Не знам как спират К-спорт, но Фори на Симеон2 спираше много, ама много добре, и то на 350коня мотор :smt131 ...направи си сам изводите.
По-долният коментар на бад дог за техническите иновации по отношение на цилиндърчетата, алуминия и ръждата са интересни за К-спорт...
Мисля че от уилууд ще останеш много доволен, но има смисъл ако успееш да избегнеш мита и ддс при вноса, както пише Симеон2

Вто Мар 15, 2011 8:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Не знам как спират К-спорт, но Фори на Симеон2 спираше много, ама много добре, и то на 350коня мотор :smt131 ...направи си сам изводите.

Като е повече коне мотора по-трудно ли спира колата? Щото е по-тежка или по-друга причина. Питам понеже и в други теми съм срещал такова сравнение мотор-спирачки. И не мога да разбера връзката.

Чет Мар 17, 2011 4:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като е повече коне мотора по-трудно ли спира колата? Щото е по-тежка или по-друга причина. Питам понеже и в други теми съм срещал такова сравнение мотор-спирачки. И не мога да разбера връзката.[/quot

В конкретният пример няма връзка мотор-спирачки, а по скоро сравнение как се представят тези спирачки уилоу при Форестър 350 турбо коня и презумпция, че ще се представят още по-добре на Аутбак 245 атмосферни коня.
Фори на Симеон2 си беше жива ракета - карах го понеже бях мераклия да го купя - брутална мощност и развъртане...спирачките го удържаха като парашут - много-много добри =D> . Единствено е че са малко шумни, но няма как.

Няма как кола с допълнително форсиран мотор и стокови спирачки да спира добре. Отделно, че Субарата са тежки за стандартните си спирачки - но това си е лично мнение за моя таралясник... :waste:

Чет Мар 17, 2011 9:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Отговори с цитат
aaa Vmax как таралясник бре? много ти е хубава колицата ;) Аз лично съм доволен от моите стокови спирачки 4 бутални отпред и 2 бутални отзад. Нормално спиране си имам но до сега ми се е налагало 2,3 пъти да скоча по панично и ми направи впечатление,че има доста скрит ресурс на спиране в смисъл свикваш с даденото спиране и при ситуация се изненадах ,че има още за натискане и спиране очаквах щракане на АБС и престъргване а тя си лепна на пътя без проблем :smt131

Чет Мар 17, 2011 9:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 239
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Изображение
Ноември - декември Митака ми проверява спирачките и каза че има още живот в тях, обаче почти веднага след това захладня и една сутрин просто си светеше лампата, след като освободих ръчната и продължава да си свети и до сега, когато е топло спира. Понякога на светофар като тръгна при ускорението пак светва. Има ли някой идея за какво иде реч

Чет Мар 17, 2011 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
alex5428 написа:
aaa Vmax как таралясник бре? много ти е хубава колицата ;) Аз лично съм доволен от моите стокови спирачки 4 бутални отпред и 2 бутални отзад. Нормално спиране си имам но до сега ми се е налагало 2,3 пъти да скоча по панично и ми направи впечатление,че има доста скрит ресурс на спиране в смисъл свикваш с даденото спиране и при ситуация се изненадах ,че има още за натискане и спиране очаквах щракане на АБС и престъргване а тя си лепна на пътя без проблем :smt131

"Таралясник" за майтапа...
ВРХ спирачките са далеч по-добри от нашите стокови на 277мм. Тъй като съм автомат при по интензивно градско и настъпване на газта си губят силата и лесно се прегряват. После спира кофти и шумно...а и колата е тежка - над 1700 кг.

Чет Мар 17, 2011 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >