|
Страница 1 от 1
|
|
Лампата за airbag не винаги изгасва
| Автор |
Съобщение |
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
|
здравейте колеги от сряда съм поредния горд собственик на фори 2.0Х ръчни, първоначална регистрация 2003. до момента нямам почти никакъв пробег по техническа причина: счупена дясна длан. по тази причина се извинявам и за правописа ми.
за малкото пробег ме притесни факта, че лампата не винаги изгасва. опитно установих, че при студен двигател почти задължително не изгасва, при топъл ако не изгасне, местя колата 2-5 метра на самоход, гася и при следващото палене почти на 100% изгасва. този номер не сработва при студен двигател, макар че не намирам логика. ако има значение, возя сина ми на предната седалка, на задната му е ученическата чанта. сина ми е на 12. чувал съм за сензори за детско столче в някои коли, за това уточнявам. чудя се, тази лампа само за тази система ли отговаря или и за още нещо? ако е само за тази, какво мога да погледна преди да я закача на компютър?
предварително благодаря
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Съб Фев 06, 2010 2:50 pm |
|
|
|
Krasimir_65
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 7:02 pm Постове: 676 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
|
ЗДРАВЕЙ КОЛЕГА И ДОБРЕ ДОШЪЛ ВЪВ ФОРУМА ЧЕСТИТО ЗА ЗВЕРЧЕТО,АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ ГО КАРАМ И АЗ,НО ПРОБЛЕМ С ЛАМПАТА НЯМАМ ЩОМ ЗАПАЛЯ ДВИГАТЕЛЯ И ДО 2-3 СЕК. ИЗГАСВА. ЯВНО ЩЕ ТИ ТРЯБВА ДОКТОР Колега, пишете моля ви без "caps lock".  zevzek
|
|
|
|
| Съб Фев 06, 2010 3:46 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Най-вероятно лоша връзка някъде, но по тази система не е добре да пипаш сам. Иди да я закачат и да видят къде е проблема.
|
|
|
|
| Съб Фев 06, 2010 8:36 pm |
|
|
|
Azumi
Регистриран на: Вто Апр 15, 2008 9:26 am Постове: 344 Местоположение: София
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
|

Здравей колега със същият Фори съм и аз и естествено тоя проблем и при мен се прояви. Няма смисъл да ходиш да даваш пари за диагностика, понеже тоя модел не поддържа диагностика на еърбеците т.е. не пише ДТЦ при проблем на еърбеците. Пробвано е с тестера на Митака, който е оригинален на Субару - човека(не беше Митака а някой от майстори му) нищо не направи, но това не му попречи да прибере пари за това че го бил свързал тестера  . Под всяка една от предните седалки има по един жълт конектор за обтегачите на коланите. Когато тоя конектор не прави добър контакт лампата за еърбега няма да ти угасне. Решение 1: Разединяваш конектора, почистваш контактите и отново го съединява. Даваш на контакт и гледаш дали лампата изгася след 5 сек. Решение 2(кардинално): Изрязваш проблемният конектор и директно свързваш кабелите със спойка или с лустър клема напромер, като внимаваш за полеритета - т.е. свързваш ги така както са били свързани оригинално с конектора. Предупрежавам те да не включваш никакви измервателни уреди като Омметър например към накрайника на конектора, който отива към обтегача - това може да предизвика преждевременното му задействане на пиро-патрона, което автоматически го прави вече негоден.
_________________ FORESTER 2.0 MT 92KW MY'03
|
|
9
|
|
| Вто Фев 09, 2010 5:59 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
благодаря колега, и аз съм се ориентирал към оптегачите. проблема вече почти изчезна, което ме навежда точно към тях. все пак, колата е престояла при неизвастни условия неизвестно време. та и аз, с помоща на спецове с много компове, не открих проблема. хубавото е че имам приятели с такива машинки и ми беше за без пари. дори ми предложиха да отвориме централната конзола и направо в компа, естествено че отказах.
при първа възможност ( гипс и природа ), ще почистя всичко и пак ще пробвам.
|
|
|
|
| Вто Фев 09, 2010 6:27 pm |
|
|
|
Azumi
Регистриран на: Вто Апр 15, 2008 9:26 am Постове: 344 Местоположение: София
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
|
|
99% съм убеден, че е от конекторите под предните седалки. Пробвай и после пиши да знаем какво е станало.
_________________ FORESTER 2.0 MT 92KW MY'03
|
|
|
|
| Вто Фев 09, 2010 7:48 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
да пробвам, ама той проблема изчезна без да съм правил нищо. явно е имало кофти връзка някъде и висенето по автоморгите му е помогнало. след няколко дена лека експлоатация и край.
все пак, ще почистя и смажа всички връзки, до които се добера. щом е имало проблем, пак си го има, нищо че не се показва.
|
|
|
|
| Пон Фев 15, 2010 6:13 pm |
|
|
|
jovanni
Регистриран на: Вто Юли 15, 2008 9:30 pm Постове: 753 Местоположение: Асеновград
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51 
|
stupid_boy написа: все пак, ще почистя и смажа всички връзки, до които се добера. щом е имало проблем, пак си го има, нищо че не се показва. Добро начинание. Но преди да почнеш ОТКАЧИ акумулатора за 5 - 10 мин и след това пипай клемите. Успех.
_________________ Джованни Тач Обслужване и поддръжка Текущи и основни ремонти Монтаж на ГИ Иван Костадинов 0899366111
|
|
|
|
| Пон Фев 15, 2010 7:14 pm |
|
|
|
de-cho
Регистриран на: Сря Дек 09, 2009 3:27 pm Постове: 106 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01
Рейтинг: 0
|
Добро начинание. Но преди да почнеш ОТКАЧИ акумулатора за 5 - 10 мин и след това пипай клемите. Успех.[/quote] +1 
_________________ Свекървата на моята тъща - мой приятел!
Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01 Ducati SuperSport 900ss '99
|
|
|
|
| Вто Фев 16, 2010 3:52 pm |
|
|
|
stupid_boy
|

относно това с акумулатора, имам известни съмнения. притеснявам се от това, че не съм наясно какво точно остава работещо по тая кола, дори когато е в покой. притеснява ме някой компютър да не забрави какво трябва да прави. нов съм още, не ми се смейте много. по тази причина си поръчах и соларно поддържащо за акумулатора. кола пипам само зимата, цяло лято съм на мотор и колата ми висне безцелно пред блока. разбирам какво се има предвид, работил съм почти 10 години в тънките електроники, но няма ли нещо друго да го отнесе? все пак има и газов инжекцион колата, и разни други екстри ( всъщност, май като изключиме люка и темпомата, май не се сещам за нещо от стандартните, което да е екстра за модела и да го няма, а има и други глезотиики ). а не мога ли да напръскам куплунзите и без да ги вадя напълно, да ги прекарам? толкова ли е чуствителна тази система, при изгасен контакт?? ако е така, значи дори и да не стане нещо в момента, то при подаване на контакт или леко задвижване на колата, тя би трябвало пак да сработи заради различните параметри? ако е така, май по-добре да не пипам нищо? този вариант нещо не ми харесва.
|
|
|
|
| Вто Фев 16, 2010 5:55 pm |
|
|
|
jovanni
Регистриран на: Вто Юли 15, 2008 9:30 pm Постове: 753 Местоположение: Асеновград
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51 
|
Единственото което ще го отнесе при разкачен акумулатор вероятно ще са станциите на радиото. Иначе рискуваш докато разкачаш клемите на еърбеците някой да се отвори ( ГОЛЯМО БУУУУМ и после много ОООХ - финансово ). Сам преценявай кое е по за предпочитане.  edit: Относно дросела, не се притеснявай той се самообучава като покараш малко. За стъклата става с бутоните - до долу и до горе. Но мисля, че за Фори 2003 ги няма тия заигравки. 
_________________ Джованни Тач Обслужване и поддръжка Текущи и основни ремонти Монтаж на ГИ Иван Костадинов 0899366111
|
|
|
|
| Сря Фев 17, 2010 2:49 pm |
|
|
|
stupid_boy
|

без да претендирам за правилно мнение, да искам да навлизам в ненужни спорове и да създавам конфликти, само за раздумка да става:
до колкото знам( а има от къде да знам ), системата се оставя без захранване известно време за да могат всички кондензатори да се разредят. пак до колкото знам, без да съм се ровил точно в еърбек системите, там има защита от понижено захранване. ако ти падне зареждането например, забравяш и за еърбеците. един вид, системата е застрахована от частично/случайно задействаряне, което понякога може да бъде много по-опасно от незадействането и. ако ти падне бордовото напражение, може само един от примерно два или три необходими да сработят, а тогава не е ясно нищо.
дали пиропатрона ще гръмне ако му спра връзката с компютъра, а дали ще гръмне ако ми падне акумулатора или просто го откача? за целта би трябвало да има акумулатор в него, поддръжка, ала бала. в такъв случай дали няма да гръмне някой застоял в нечии склад? или да е с постояннно действащ магнит, което пък го прави гърмящ веднага щом сваля акумулатора!
дали някой ще гръмне ако му откача датчика или ще го отчете като грешка? а дали не се случва понякога, по ред причини, компютъра да изгуби връзка с този датчик и при нормални условия? не знам, мисля като виртуален конструктор на подобна система....
ако този компютър не си мереше всичко и не светваше лампата на таблото при най-малкия проблем, с което индикира че вече не е в играта, ми да го изскубвам тогава? за чии ми е, ако ще ми отвори възглавниците на магистрала например, само защото нещо нормално за мен е решил че за него е загуба на данни.
пак казвам, не искам да изпадам в спорове, предпочитам да изясниме нещата, преди да пипам там. грешките изобщо не са евтини, с тази дискусия може да стигнеме до по-предпазващи резултати от версията на кварталния майстор тричко.
все пак, май ще разкача всичко преди да пипам там, не е евтино.
|
|
|
|
| Съб Фев 20, 2010 6:32 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|