Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Каква е разликата между Оutback и Forester 
Автор Съобщение

Постове: 4
Автомобил: volvo S40
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравеите на всички
член съм на Волво клуб и в момента карам С40 2.0Т предишния ми автомобил също беше волво 480турбо, за да пиша тук явно се досещате за причината :)
та фаворитите ми са
AUTBACK 3.0R 4WD 245 p.c.
AUTBACK 2.5T AWD 250 p.c.
FORESTER 2.5T 211 p.c.
каква е разликата между двата аутбека освен че 2.5Т е с турбо и лично за мен тои ми допада повече, и този въпрос може да прозвучи доста дилетански тук но аз не знам каква е разликата м/у 4WD / AWD
Двигателите на аутбека 2.5Т и Форестера 2.5Т еднакви ли са.
Форестера с кое от двете задвижване е?
Какви са нивата на оборудване на автомобилите и какво включват те?
Кога се събират Варненския клон и бих се радват на едно тестче с някои от посочените модели.
Благодаря ви предварително, бих се радвал ако скоро почна да пиша тук като собственик на SUBARU

Пет Фев 19, 2010 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не съм срещал досега OUTBACK 4WD - всички SUBARU-та през послените 15-на години са AWD (All Wheel Drive - постоянно задвижване на всички колела).

4WD по принцип се използва за системи задвижвани основно чрез единия мост и прехвърляне при нужда (механично чрез блокаж на централния диференциал при бавен офроуд или електронно по преценка на компютъра при по-високи скорости) на въртящия момент към втория мост. При AWD нямаш избор - винаги имаш въртящ момент и на двата моста и той частично може да се преразпределя между тях при загуба на сцепелние.

Не си писал за модел от коя година се интересуваш. FORESTER 2.5 XT-turbo е 230кс. и мисля, че е така откъм 2003-та година (не съм 100% сигурен кога влиза промяната).

OUTBACK 2.5 turbo по принцип не се предлага на европейския пазар - там решението е внос от USA. Предимството е, че турбината има много добра динамика и позволява повече доработка при желание и финансови възможности. Това от своя страна може и да бъде недостатък... и да доведе до сериозни разходи за ремонт при неправилна експлоатация. :wink:

Пет Фев 19, 2010 10:35 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
за Forester годинита която ме интересува е след 2005 но това е най оптимистичниа вариант за мен, а за Outback според един руски саит от които вземам инфо е 2003
http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/subaru/outback/
пак там е дадено че до тези години само 2.5Т е AWD а останалите са с 4WD, но не споря затова питам и мисля че тук най добре ще ме ориентирате.
И пак в този саит
http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars ... /forester/
модела с 2.5Т от 2005-2008 го дават 211 к.с., ако са 230 само по добре.
Аз също забелязах че 2.5Т OUTBACK няма в европеиските саитове :(, което е малко кофти.

Пет Фев 19, 2010 5:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 598
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Данните в сайта специално за форестърите са неверни! Пример: моето фори е 2007-а с 2,0 двигател и 158 коня, а при справка в посочения сайт виждаш че таково животно няма!? А и когато го взимах моя 2007-а двигателите 2,5ХТ бяха 230 коня!

Съб Фев 20, 2010 12:10 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Това само може да ме радва :), кажете ми нещо за нивата на оборудване, гледам че има и някакъв бизнес пакет, какво е той?

Съб Фев 20, 2010 8:40 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема