Отговори на тема
 Висок разход и загуба на мощност 
Автор Съобщение

Постове: 17
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Последната седмица колата (Субару Лугаси 2,5 АТ 1997 г.) даде изключително голям разход на градско - 100 км за почти 20 л (нормално е 15/100 градско). Преди две седмици смених свещи и масло. Освен това колата губи мощност по време на движение - този проблем го има от няколко месеца поне. Някакви идеи?

10х

Сря Фев 17, 2010 11:36 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 68
Автомобил: Legacy Outback 98 2.5 4WD
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Може катализатора да се е задръстил ако има такъв. И от това да ти губи мощност и да ти дава този разход.

Сря Фев 17, 2010 11:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: IMPREZA'94,FORESTER 2.5XT'07
Рейтинг: 87
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
моя катализатор е японския -сигурно откак е направена колата 1994г. на него си пише субару а колата е на 216500км. и предполагам че е задръстен дали ако сложа резонаторно гърне ще се увеличи мощноста на колата и ще падне разхода че миналата седмица ми даде 13.6л. на 100км. и ми се видя много -вярно че и аз я понастъпих и времето беше снежно ама това са си над 2лт.

Сря Фев 17, 2010 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Отговори с цитат
Ако се е задръстил, какво се прави?

Сря Фев 17, 2010 8:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, има ли по-запознати и биха ли споделили каква е процедурата, ако се махне катализатора - проходно гърне ли се слага, има ли след него сензор, моята е на 235 000 км, 2.0/125 а доколкото забелязвам катализатора е сменян, както и крайното гърне, но още в Германия преди 2-3 години, какъв е средния живот на тоз катализатор - 100 000 км ?

ПП до колегата/колежката от по-горния пост, то и моят катализатор е оригинален Субару, но ме съмнява да е оригиналния, предвид километрите и факта че не е изгнил, при положение, че е карана в Германия и виждам в какво състояние се някой железа, които не са минати с битум. Ако е внесена от европейска страна - там нещата с катализаторите, не са като тук...

Нед Фев 21, 2010 8:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Legacy16v turbo20
Нов фен
Отговори с цитат
Може и да е от катализатора но не бързай даго махаш ,закарай колата на човек които разбира от марката ,може дае нещо дребно филтри или нещо свързано с горивната система ,знаели човек.

Нед Фев 21, 2010 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
голяма вероятност е да взима въздух отнякъде

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пон Фев 22, 2010 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Нов фен
Отговори с цитат
При мен имаше такъв проблем със загуба на мощност - обиколих няколко сервиза, вдигаха ръце. Дори в официалния сервиз не знаеха откъде е проблема. Четоха компа, караха я и ми казаха че наистина няма мощност. Очаровах се от професионализма. Отидох в пети сервиз. Оказа се катализатор. Махнаха го, сложиха резонаторно гърне, струваше 300 лева преди 8 месеца. След гърнето (не съм сигурен преди или след и май бяха две гърнета) остана да виси кабел с накрайник. Майстора каза че е за ламбда сонда и да отида в друг сервиз да ми я свържат. По това време бяха започнали да ме връткат по между си сервизите и ме хвана яд и не отидох (не я свързах). Сега чека си свети, като имам път към София ще мина да ми я оправят. Ааа, и разхода падна на 7,5 извънградско

Вто Фев 23, 2010 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Взели са ти 300 лв за това, взели са катализатора вероятно, а ти на инат пък не си ги накарал да си свършат работата :lol:

Вто Фев 23, 2010 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
То смяната на катализаторите на Субару си е мисия невъзможна за майсторите, които се занимават с тая работа - днес бях в един сервиз за гърнета в Пловдив да ми заварят ламарините около катализаторите щото нещо се мъчиха да дрънкат и питах майстора кво прайм като дойде време за смяна на катализаторите, а той направо си ме отразя като ги видя - работата била толкова сложна, че направо не му се занимава.
Цитирам:- "Ама то тва Субару с 3 катализатора, леле къде са му навряли сондата, оле, ама то и автоматик и сигурно втората сонда е за автоматика нещо и той ше дава грешки :lol:
Още малко, ако се бях застоял и 4-ти катализатор щеше да открие, абе на всеки цилиндър по един катализатор :lol: .
Е Вие бихте ли си оставили колата при такъв майстор.

Вто Фев 23, 2010 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Автомобил: subary legacy 2,2
Нов фен
Отговори с цитат
моита под 14л. газ/бензин, не мога дая докарам.моят катализатор сащо не е махнат,дали е от него такав голям разхода.

Сря Фев 24, 2010 7:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, ще си позволя да направя реклама на един майстор на гърнета, защото човека наистина е много читав. Той си ги прави гърнетата от неръждавейка, прави и спортни изпълнения, рециклира и възстнавовява катализатори!. Само при него съм ходил с предишните си коли и съм много доволен. Дава и 2 години гаранция. Казва се Лазаров и се намира на една пресечка успоредно на Ботевградско шосе. Адресът е Дряновски манастир 6. И аз имам за смяна задно гърне и скоро ще го посетя.

Последна промяна ivodanov на Сря Фев 24, 2010 10:44 am, променена общо 1 път

Сря Фев 24, 2010 9:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
е дай и телефон де

Сря Фев 24, 2010 9:50 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е забравих да дам телефона, ще прощавате, днес не съм си пил гинкото :D
Телефони за връзка: 0888746507 и 8451749.

Сря Фев 24, 2010 10:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
За Лазаров чух от едни колеги. Двама от тях си смениха катализатора при него с резонаторни гърнета и останаха доволни.
Аз мислех на Астрата ми да си сменям, ама реших, че докато не се скапе няма - въпреки, че той обясни че е за смяна... е още не ми се е скапало гадното резонаторно дето ми го сложиха в един друг сервиз...
Иначе - вчера бях в Аспо до стадиона на ЦСКА-то (София) и там д-р Димитров се справи много добре със една заварка. Пациента сега не му се чува гласчето и мърка доволно.
И Агента и ФидоДидо ми го препоръчаха и направи операцията чудесно :)
Обслужването е на ниво - много са любезни всички и мисля, че хич не беше скъпо - 40лв за заварка на двуцевката на 2 и 4 :)
Обачеее като го попитах за катализатор реакцията беше подобна....
"Лелеее, това са по-новите, след 98-ма. Виж къде са им завряли ламбдата. (показа ми я) Тука бая гърч ще падне!!! Ужас е за правене и избягваме да ги правим."
При мен май наистина има 2 катализатора...

Сря Фев 24, 2010 11:55 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 103
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Погледни колега и дебитомера,а катализатора спокойно може да го махаш никаква полза от него,слага се на негово място или права тръба или гърне,зависи какъв звук искаш да ти вади колата освен характерния за боксери.Първо пробвай с катализатора,че дебитомера е скъп или помоли някой с същата кола да ти услужи с дебитомер само за пробата.

Съб Мар 06, 2010 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема