Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Проблем, не мога да се оправя, вашата помощ или сервиз :) 
Автор Съобщение

Постове: 30
Автомобил: Subaru Legacy 2.5i 2001
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги,знам че много се е изписало, но аз пак ще върна темата, имам проблем с check engine индикацията. Нулирам карам 30 до 80 км и пак светва. Изчетох почти всичко, както и user i service maual-и и нищо. По въпросите за самодиагностика отдолу имам две единични зелени букси за свързване. Чека свети, свързвам буксите мига с 0.2 сек постоянно, но проблем. Други букси, бяла 1 брой, изброените са откъм касетофона, от другата страна, четири единични черни и те са си свързани по двойки? Имали възможност за само диагностика? Има и други от другата стана свързани и разкачени ама разкачените не са една с друга ??? Дали е knock sensor без предположения ? да взимам ли knock senzor все пак

друго:
Kолата е с въздушно окачване, купих я преди две седмици. Вчера разбирам че е с такова:) Ама лошо, първо не работи, натискам neight on и нищо. Онзи ден сменявах дискове и какво да видя отдолу, Отзад свери, отпред пружини. Колата не се дига с копчето, нещо не е като хората. Иначе не тропа не свири , не е килната , вози добре . Нормално ли е, определено не, щом не се дига. Може да е преработена. Но как сверите са си там и си вози ок. Та такива работи ...:)
някакви идеи моля ?

Вто Мар 02, 2010 12:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 2:29 pm, променена общо 1 път

Вто Мар 02, 2010 8:49 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
agogov написа:
Иди на сервиз,щом сам не можеш да се оправиш.
Идея две-напиши си в данните от къде си ,за да може да ти помогнем или ориентираме за сервиз.

Страхотна идея ми даде, благодаря .....

Вто Мар 02, 2010 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 120
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
Нов фен
Отговори с цитат
Не са сфери, а въздушни възглавници.Много хора правят така, като се прецакат възглавниците, слагат пружини на цялата кола , или само отпред а задните си функционират.Примери и клиренса на нормалмо положение и след като натиснеш бутона за повдигане(само отзад разбира се :mrgreen: ) ) от гумата до горния краи на калника и така ще разбереш дали ти работят задните възглавници и компресора или само са напомпени и оставени така, щото историята помни и такива изпълнения.
Успех :smt023

Вто Мар 02, 2010 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря колега, всъщност и аз се учудих ако са сменяни защо само отпред :shock:, ама историята доказва не трябва да ме изненадва нищо.
А иначе компресора изобщо не помпа, трябва да проверя дали изобщо има такъв. Доколкото четох е някъде под предният калник ако не се лъжа. Btw каква е вероятноста съществъващите задни възглавници да сдадът багажа и да ме оставят някъде на път да речем.
Някой да знае какво е най ниското положение ако е без налягане възглавницата. Може ли да се кара при спукана възглавница или при друг проблем при който няма налягане. Замислям се след като предните са сменени може би е най добре да преоборудвам и задните.

Вто Мар 02, 2010 3:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
първо заминават отпред възглавниците, те носят по-голямата тежест от колата ,така че задните би требвало да ти карат още ,но знае ли се .Все пак половината работа ти е свършена по подмяната с нормално окачване в краен случай , но не бързай - ''ако нещо не е счупено не го барай''. :smt023 успех

Вто Мар 02, 2010 3:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря
Така и ще направя, от личен опит аз също знам, работили нещо, не се пипа :) Просто ми се щеше да чуя и друго мнение :)

Вто Мар 02, 2010 3:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 118
Автомобил: Legacy 2.5 AT LIMITED '97, AirSus
Нов фен
Отговори с цитат
Прилагам разположението на буксите, проверка 1 - с черни букси, проверка 2 - със зелени букси, кодове на авариите и изтриване на отбелязаните грешки.

Вероятно в динамичен режим (проверка 2) открива грешки. най добре изчисти всички запаметени грешки и после виж каква авария ще ти изпише наново.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Разположение - при мен е плътно вдясно над педала на газта
ENG1 -Connector.jpg
ENG1 -Connector.jpg [ 16 KiB | Прегледано 1252 пъти ]
Коментар на файл: Статични грешки - черни букси
ENG2-Read memory mode.jpg
ENG2-Read memory mode.jpg [ 32.53 KiB | Прегледано 1252 пъти ]
Коментар на файл: Динамични грешки - зелени букси
ENG3-Dynamic check mode.jpg
ENG3-Dynamic check mode.jpg [ 63.38 KiB | Прегледано 1252 пъти ]
Коментар на файл: Кодове
ENG4-TC identification.jpg
ENG4-TC identification.jpg [ 81.67 KiB | Прегледано 1252 пъти ]
Коментар на файл: Изтриване на грешките
ENG5-Erasing TC.jpg
ENG5-Erasing TC.jpg [ 36.5 KiB | Прегледано 1252 пъти ]
Вто Мар 02, 2010 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ще пробвам още утре, по инструкцията. Ще обява резултатите. Мерси за подробното инфо, ценно е, може и на други колеги да помогне =D>

Вто Мар 02, 2010 11:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Инсталирах скоро Аутодата 2009 v.3,24 ако някой закъса - да пише. аз тези инструкции съм ги копирал за моята кола, не вярвам да са различни за сходни години. за всеки случай модел, година и двигател определят еднозначно колата. мога пак да погледна. :smt023

Последна промяна winndy на Съб Мар 06, 2010 8:43 am, променена общо 2 пъти

Сря Мар 03, 2010 12:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 2:26 pm, променена общо 1 път

Сря Мар 03, 2010 12:20 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 120
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
Инсталирах скоро Аутодата 2009 v.3,24 ако някой закъса - да пише. аз тези инструкции съм ги копирал за моята кола, не вярвам да са различни за сходни години. за всеки случай модел, година и двигател определят еднозначно колата. мога пак да погледна.

Колега winndy имаш Л.С.

Сря Мар 03, 2010 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Доколкото прочетох в сервизното ръководство за моя модел, няма самодиагностика. Отдолу имам само един чифт зелени букси така наречения (test module conector) Навсякъде където четох, той трябва да е свързан когато се диагностицира със OBD-II GENERAL SCAN TOOL, който се вкл. във data link conector-а . Пък и като гледам означенията на диагностичните кодове са буквено-цифрови със по 5 знака. Едва ли ще мога да ги разпозная по мигане на лампата MIl :) Така че ще отида в субару да прочетат грешката.

Чет Мар 04, 2010 3:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:smt023

Чет Мар 04, 2010 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
така е - чукнах за твоя автомобил в аутодатата. само с диагностичен уред свързан чрез конектора ще свършиш работа.

Снимките, които качих по-рано на кодовете и грешките на мотора са за по-старото легаси. Вероятно ще е от полза ако се отделят като тема. Недоглеждането в случая е от моя страна - не съм обърнал внимание на годината на автомобила на колегата.
В новата тема, ако модераторите я отделят, мога да кача и кодовете на въздушните възглавници. така и така ги имам като снимки от Аутодатата. Пак да кажа: за Legacy (94-99) 2.5 (96-99) engine code EJ25 !!

Нед Мар 07, 2010 11:37 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 42
Нов фен
Отговори с цитат
Ще те помоля да погледнеш и за тази кола - Legacy 99 2,5 AT EJ 251

Сря Мар 10, 2010 12:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Това второто или третото поколение е?? с по-тесните фарове? ако е по-новия модел 99-2003 е с конектор за диагностично устройство. Ако е до 99 има букси за прочитане на авариите.
Пуснах нова тема по въпроса: http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=5595

Нед Мар 14, 2010 6:41 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема