Отговори на тема
 Subaru Outback 2.5i 2010 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 9
Автомобил: Subaru Outback MY10 2.5i
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, нов съм в този форум. Изглежда приятно местенце :D с полезна информация за Субару феновете.
Та не само съм нов във вашия форум, но и със субару като цяло.
За първи път купувам Субару (след дългогодишно щастливо шофиране на 2004 Нисан X-trail и 2007 Holden Adventra SX6)
Избранияt модел е новият Outback 2.5i MY10, колата би трябвало да пристигне след около седмица (10 Март), но изглежда че няма много информация в нета с впречатления от собственици на такива (или поне тук в Австралия е така).
Ако в този форум има някой собственик на 2010 Оутбек или Легаси, моля да сподели своите впечатления, ще му бъда безкрайно благодарен.
От своя страна, аз също ще ви споделя моите впечатления когато получа колата.

Със здраве!

Вто Мар 02, 2010 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще чакаме с нетърпение инфо и впечатления.Тук още не сме видели във форума някой с такава,затова и нищо няма.Дано ти хареса и да те радва :smt023

Вто Мар 02, 2010 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има колега с легаси 2010, само че е с 2.0 двигател. Ето я темата, написал е впечатления, дано са ти полезни.
И задължително да се похвалиш със снимки като я вземеш. :smt023
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=5042&start=0

Вто Мар 02, 2010 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за добрите думи колеги :smt023 и за препратката към Легаси - много добре го е написал човека. Да му е честита и със здраве да си вози семейството.
То и за мен един от основните критери за избора на модела беше активната и пасивна безопастност, вече някак си не се впечатлявам от динамичните характеристики на една кола (от ЕГН-то ще да е :lol: ).
Днес ми се обади дилъра, че колата е пристигнала, сега слагали допълнителните аксесоари които съм поръчал.
Очаквайте включване .... :smt023

Сря Мар 03, 2010 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето го първия.
viewtopic.php?f=5&t=5500

Сря Мар 03, 2010 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 80
Автомобил: 2021 Tesla Model S
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Виж в съседната тема съм писал накои неще за Аутбак. Между другото най смешното нещо дето чух вчера от един колега американец работил по Австралия е, че той мислел Субару за Австралийски коли.

Изображение

ex Subaru Outback MY 2010 2.5i CVT

Нед Мар 07, 2010 7:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
peshehodetz написа:
...................................... Между другото най смешното нещо дето чух вчера от един колега американец работил по Австралия е, че той мислел Субару за Австралийски коли.
:-D мале, мале ... нещо е изтрещял милия :lol:

Прочетох другия ви постинг колега. Честито за новата придобивка ! Благодаря за снимките
и впечатленията.

Прави ми впечатление интересното решение за Roof racks на американския модел на Аутбак, в Австралия не съм виждал такъв. Стандартно ли идва или е опция?

Пон Мар 08, 2010 12:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Време беше и моят красавец да пристигне, и ето че вече втори ден това е факт!
Зад волана на Subaru outback 2.5i 2010 - още нямам определено усещане към колата въпреки, че вече навъртях 270км в трафика на Мелбърн.
Ето линк към първите снимки ..... http://picasaweb.google.bg/SteDalin/SUB ... CKMY1025i#

Колата е стандартия модел за Австралия (Японско производство) - 2.5i CVT Automatic със следните допълнителни екстри: -затъмнени прозорци; теглич; паркинг сензори; защитна бариера за багажното помещение; багажник на покрива.
По мое мнение обурудването по таблото и волана е стилно и функционално, седалките са изключително удобни и обхващат седящия създавайки комфорт при дълго пътуване.
Идвайки от огромния и мощен Holden Adventra V6 SX6 (190kW/340Nm), боксерчето на Аутбак с неговите 123kW/229Nm ми се струва направо като играчка...... обаче доста рафинирана играчка! Двигателя е много тих и на празен ход почти не се усещат никакви вибраций, няма го характерното за боксерите на Субару "бо-бо-тене", което да си призная малко ми липсва! Постоянно-променящата се автоматична скоростна кутия (CVT) се справя с лекота при ускорението на сравнително тежката кола (1505кг) но определено няма състезателен дух. За любителите на високите скорости и ускорения определено бих препоръчал турбо или 3.6R вариантите.
Лоста за скоростите има възможност за превключване в ръчен режим с предварително фиксирани 6 скорости, като превключването става от волана с две лостчета (като на болидите от F1) - още нямам определени впечатления от този режим, за сега само го пробвах няколко пъти в града, интересно ми е как ще работи като го вкарам в "the Australian outback" по хълмисти и черни пътища- допълнително ще пиша за това.

Автомобилът е стандартно обурудван с алуминиеви 17" джанти и гуми 225/60 R17 99V, и "спестяваща място"?!?! резервна гума 185/65 - не намирам никакъв практически смисъл от такова решение, тъй като има достатачно място за "пълноразмерна резервна гума", предполагам че е поредния маркетингов трик, за да ни измъкнат още пари (беше ми предложена пълен размер резервна срещу скромното доплащане от $250- Е НЕ БЛАГОДАРЯ!)

....... следва продължение ........

Последна промяна Subi_Seal на Пон Мар 22, 2010 1:36 pm, променена общо 1 път

Вто Мар 16, 2010 2:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито колега!
Със здраве да си я караш, много километри да и навъртиш и хубави емоции да ти носи. :smt023

Вто Мар 16, 2010 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 71
Автомобил: SUBARU OUTBACK AT '99
Нов фен
Отговори с цитат
Да си якараш със здраве тази красавица!

Вто Мар 16, 2010 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 80
Автомобил: 2021 Tesla Model S
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Честито и от мен за новата придобивка и със здраве да си я караш. За roof rack-a на моята кола дето ме питаш по нагоре така си идва стандартно, което е наистина доста добро решение, в смисъл, че когато има някакъв багаж или пък ски, надлъжните ленти се отварят и се изместват и стават напречни. В момента нямам камера да ги снимам, но в youtube има клипове на това как става. За трансмисията и моите впечатления са горе долу подобни, не знам дали си забелязъл, но аз едва преди два-три дни открих че като карам на автоматичен режим и дори без да вкарвам лоста в ръчен като натисна минуса от лапката направо отива на по долната предавка ако трябва бързо да се ускори е много удобно, след което като върнеш малко газта си отива отново на автоматично. Иначе преди два дни при нас се изсипа доста як дъжд и я пробвах колата как се държи колата, ми просто надмина очакванията ми, докато всички едвам кретаха с 50-55 mph аз си движех доста спокойно с 70-75 mph колкото си беше и ограничението де. Иначе на сняг незнам дали ще ми се отдаде скоро възможност да я покарам, ма на лек оф роуд няма да са редки случаите.

ex Subaru Outback MY 2010 2.5i CVT

Чет Мар 18, 2010 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Още веднъж благодаря за поздравленията и добрите думи колеги! От сърце желая на всички вас същата радост - да стоите зад волана на новичко Суби.

Така, а сега да продължа с първите ми впечатления от Аутбек в условията на лек Off-road.
Този уикенд успях да отделя малко време за един малък тест из австралийския outback.
Изминах около 300 км по асфалт, добри черни пътища и горски пресечени терени.
Средния разход на гориво за целия преход бе 8.2/100км - впечатляващо постижение имайки предвид че двигателя още не е разработен.
На добър черен път застлан с чакъл колата се държи невероярно стабилно със скорост около 100км/ч, шумоизолацията на салона е перфектна и единствения звук който се чуваше бе този от стререото и доволното гукане на малчугана от задната седалка.
На завоите е солидна без признаци на "over-steering" или "under-steering" (моля за извинение, вече не си спомням каква бе формулировката на български за това), но все пак не съм натискал много твърдо като за първи тест.
Прави впечатление "мекотата" с която работи двигателя и автоматичната скоростна кутия - няма резки смени на оборотите при работа по пресечена местност, оборотомерът стои между 2000 -3000 об/мин в повечето време, само при изкачването на един доста стръмен хълм с изровен от вода път се наложи ръчно да вкарам 1-ва скорост и с около 3800 об/мин с лекота излязох на върха.

Споменах ли че ми бяха разменили упътването за колата с това на Импреза. Още чакам да ми изпратят правилната документация и за това се ориентирам по усет...... и ето нещо интересно което установих - електрическата ръчна спирачка се самоосвобождава когато водача е включил двигателя, закопчал е предпазния колан и подаде газ!

Това за сега, че нещо вдъхновението ми за писане хич го няма! :-D
Още малко снимки може да видите тук .... http://picasaweb.google.bg/SteDalin/SUB ... CKMY1025i#

Със здраве! :D

Нед Мар 21, 2010 1:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прекрасни снимки :smt023

Нед Мар 21, 2010 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Пак честито много е готина колата. Да ти предложа да пробваш нещо. Недостатък на Автоматичните кутии е липсата на моторна спирачка по принцип. Опитай като си пуснал по инерция да натиснеш лостчето за понижаване на предавките от волана и да видиш дали ще подейства и то без да си включил на спорт или ръчно незнам как е точно.Моята понижава и е много удобно по светофарите и по наклон да не напъваш спирачките.И след известно време сама си включва на автомат. :smt023

Нед Мар 21, 2010 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
........... Опитай като си пуснал по инерция да натиснеш лостчето за понижаване на предавките от волана и да видиш дали ще подейства и то без да си включил на спорт или ръчно незнам как е точно.Моята понижава и е много удобно по светофарите и по наклон да не напъваш спирачките.И след известно време сама си включва на автомат. :smt023

Благодаря колега, непременно ще го пробвам.
Обаче и твоята машина е страхотно красива, аз още не съм напълно сигурен кой модел харесвам повече на външен вид - 2009 или новото купе на 2010, но имам странни подозрения че MY10 ще ми захаресва повече с времето (нали знаеш приказката за гарджето ...) :-D
Писал ли си някъде из форума впечатленията си от твоя Аутбек '09, ще ми е интересно да сравня двата модела?
И още нещо се сетих да питам - с какъв бензин я караш?

Пон Мар 22, 2010 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Бензин какъвто имам настроение.И 95 и 100 всичко изгаря и не мога да кажа дали някой е по-добър,а и няма осезаеми разлики в харча.По книга е 95.За впечатленията :arrow: Е не е бегачка,но аз друго търсих и го намерих.Преди това съм карал Хонда турбодизел,а тя вървееше много и харчеше малко и деалното съчетание,но не беше Аутбек.С малко тренинг се постига необходимата динамика,но пък как държи пътя...

viewtopic.php?f=3&t=5131
И тук прочети 2-3 страници и виж клиповете.
viewtopic.php?f=2&t=1213&start=870

Последна промяна Greg4o на Пон Мар 22, 2010 8:41 pm, променена общо 3 пъти

Пон Мар 22, 2010 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил
звездоброец

Постове: 239
Нов фен
Отговори с цитат
Автомобилът е стандартно обурудван с алуминиеви 17" джанти и гуми 225/60 R17 99V, и "спестяваща място"?!?! резервна гума 185/65 - не намирам никакъв практически смисъл от такова решение, тъй като има достатачно място за "пълноразмерна резервна гума", предполагам че е поредния маркетингов трик, за да ни измъкнат още пари (беше ми предложена пълен размер резервна срещу скромното доплащане от $250- Е НЕ БЛАГОДАРЯ!)

....... следва продължение ........[/quote]

Честито и от мен.

Аз вече 9 години си купувам Аутбек , но семейството не може да се примири колата да не е седан.И пак Легаси.

На теб поне някаква гума са ти дали.

На мен са ми тикнали Кит за спукана гума и толкова.

Сря Юни 30, 2010 11:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
А то в САЩ правят Аутбек седан :-D Честно :smt023

Чет Юли 01, 2010 10:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги за да не отварям нова тема ще си задам въпросът тук(моля да бъда извинен) Предлагат ли се за новите Аутбеци бавни скорости ?Почти съм сигорен,че не се предлага ,но все пак по-навлезналите в нещата колеги да споделят :)

Нед Авг 01, 2010 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не

Нед Авг 01, 2010 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема