| Автор |
Съобщение |
|
bad_dog
|
|
Пускам тази тема, за да напомня на колегите, които имат нужда от нови фарове да не ги купуват от Англия или от коли с десен волан, защото заслепяват. Светлинни сноп при тях се насочва по различен начин и е особено неприятен за движещите се насреща коли.
П.П. Модераторите, ако смятат за нужно нека редактират и/или преместят темата където трябва.
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Съб Мар 06, 2010 12:57 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
и огледалата не пасват
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Съб Мар 06, 2010 1:27 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
моите имат 2 вида реглаж ... от японска сти-ка са и ги пора4ах от англия - Нямм проблем със заслепяване на насрещните 
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 12:11 pm |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
mitoko написа: моите имат 2 вида реглаж ... от японска сти-ка са и ги пора4ах от англия - Нямм проблем със заслепяване на насрещните ти как разбра? на мен като ме заслепяват тия с псевдоксеноните ги псувам наум(понякога и на глас) но те не знаят че ме заслепяват
_________________ 2002 Subaru Legacy 2.5 GX luxe Sedan
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 12:22 pm |
|
|
|
bad_dog
|
mitoko написа: моите имат 2 вида реглаж ... от японска сти-ка са и ги пора4ах от англия - Нямм проблем със заслепяване на насрещните Според мен си се объркал много - ако искаш може да вържем бас, да сложим колите една до друга пред някоя стена и да сравним...
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 1:40 pm |
|
|
|
niki8800
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 6:21 am Постове: 312 Местоположение: Boston, USA
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50 
|
И на стенда в КАТ и преди това - в сервиза където ги регулирах , нямаше отклонения в светлинния сноп. И не ми мигат насрещните, вероятно не ме и псуват... Лично аз, ако е вярно написаното от автора на темата, това го считам за голям лукс - да произвеждаш различни фарове за една и съща кола. Вероятно и японците мислят като мен , затова са сложили по 4 болта на всеки фар, всеки от тях с някаква зона на отговорност 
_________________ и парите се предават по полов път...
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 5:46 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Даже са повече от два вида - за Европа, за Щатите, за десен волан  Всяко с различен сноп.
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 6:01 pm |
|
|
|
Troshko
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 10:57 am Постове: 1360 Местоположение: София Рейтинг: 226     
|
niki8800 написа: И на стенда в КАТ и преди това - в сервиза където ги регулирах , нямаше отклонения в светлинния сноп. И не ми мигат насрещните, вероятно не ме и псуват... Лично аз, ако е вярно написаното от автора на темата, това го считам за голям лукс - да произвеждаш различни фарове за една и съща кола. Вероятно и японците мислят като мен , затова са сложили по 4 болта на всеки фар, всеки от тях с някаква зона на отговорност  Има си фарове за LHD и RHD погледни линка LHD = ___/---- RHD = ----\____ http://cgi.ebay.co.uk/IMPREZA-93-01-GLA ... 53de56c1da
_________________ If in doubt flat out
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 6:08 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
На моята не могат да се нагласят за дясна лента! опитах със завъртане на това нещо но нищо не стана! пак снопа е на обратно 
Прикачени файлове:
PB270178.JPG [ 64.32 KiB | Прегледано 1719 пъти ]
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 7:52 pm |
|
|
|
mitoko
|
bad_dog написа: mitoko написа: моите имат 2 вида реглаж ... от японска сти-ка са и ги пора4ах от англия - Нямм проблем със заслепяване на насрещните  Според мен си се объркал много - ако искаш може да вържем бас, да сложим колите една до друга пред някоя стена и да сравним... е след като имат 2 вида реглаж как ще заслепявам, самите рефлектори ли са криви 
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 10:18 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
RHD  LHD 
|
|
Последна промяна BAlexandrov на Нед Мар 07, 2010 11:00 pm, променена общо 1 път
|
|
| Нед Мар 07, 2010 10:35 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Моите фарове също са японски, взех ги защото са прожекторни и са по-добър вариант за ксенон. Пак е светят наобратно, но чупката е съвсем ниска и мисля, че не е проблем. Навит съм на тестове  При прожекторните фигурата на светене се получава с пластина, която при някой е предвидено лесно да се обръща, но моите не съм ги отварял да видя... При рефлекторните може да се лепят лепенки на стъклото, там където свети грешно, но само с частичен ефект.
Прикачени файлове:
PIC_1324.JPG [ 67.28 KiB | Прегледано 1692 пъти ]
PIC_1253.JPG [ 45.95 KiB | Прегледано 1688 пъти ]
|
|
Последна промяна BAlexandrov на Нед Мар 07, 2010 11:05 pm, променена общо 2 пъти
|
|
| Нед Мар 07, 2010 10:58 pm |
|
|
|
bad_dog
|
mitoko написа: е след като имат 2 вида реглаж как ще заслепявам, самите рефлектори ли са криви  Да - рефлекторите са различни.
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 11:00 pm |
|
|
|
bad_dog
|
niki8800 написа: И на стенда в КАТ и преди това - в сервиза където ги регулирах , нямаше отклонения в светлинния сноп. И не ми мигат насрещните, вероятно не ме и псуват... Лично аз, ако е вярно написаното от автора на темата, това го считам за голям лукс - да произвеждаш различни фарове за една и съща кола. Вероятно и японците мислят като мен , затова са сложили по 4 болта на всеки фар, всеки от тях с някаква зона на отговорност  По този логика не трябва да има разлики в моделите за различните пазари. Е, да, ама има... Фаровете най-общо са така: 1. EUDM - предвидени да осветяват повече тротоара/бордюра отдясно 2. EUDM-UK/JDM - предвидени да осветяват повече тротоара/бордюра отляво - заслепяват 3. USDM - равни - осветяват отляво и отдясно еднакво. Вече има и достатъчно снимков материал по темата.
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 11:09 pm |
|
|
|
bad_dog
|
BAlexandrov написа: Моите фарове също са японски, взех ги защото са прожекторни и са по-добър вариант за ксенон. Пак е светят наобратно, но чупката е съвсем ниска и мисля, че не е проблем. Навит съм на тестове  При прожекторните фигурата на светене се получава с пластина, която при някой е предвидено лесно да се обръща, но моите не съм ги отварял да видя... При рефлекторните може да се лепят лепенки на стъклото, там където свети грешно, но само с частичен ефект. Сигурен ли си, че са JDM, защото ми приличат на USDM на снимката (равни). Те всичките са произвение в Япония - т.е. са японски. Моите са точно като на LHD снимката.
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 11:11 pm |
|
|
|
1040
|
|
Работех преди във фирма занимаваща се с матрици за пластмаси. Имах един проект за рефлектори на нов модел фиат. Двата модела бяха напълно различни. Рефлектора беше от тези с множеството малки рефлекторчета незнам как се нарича точно. Затова със сигурност фирмите правят за десен и за ляв волан различни матрици. Не е толкова скъпо за тях това. Себестойността на един рефлектор е няколко евра заедно със всичко към него.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 11:39 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Ами JDM бяха, от един в Хонгконг, който продава само внос от Япония. Чупка имат, не се вижда добре на снимката, подобно на JDM снимката по-горе, но по-ниска, а и снимано от 2 метра, а горе е от 20. Въпросът е че не е остър ъгъл нагоре както при рефлекторните, а равно - чупка - равно  JDM снимката е на фабричен ксенон.
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 11:55 pm |
|
|
|
mitoko
|
bad_dog написа: mitoko написа: е след като имат 2 вида реглаж как ще заслепявам, самите рефлектори ли са криви  Да - рефлекторите са различни. имам 2 счупени - един европеиски и един японски (и двата са десни) ще ги видя и ше докладвам ... или направо ше ги донеса на екото в неделя....
|
|
|
|
| Пон Мар 08, 2010 5:42 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
|
Тъй като бях спрян от движение заради Анг.... фарове,доста разрових нета за инфо как да си ги оправя без да се набутвам за нови.Има коли на които се обръщат много лесно! не си спомням добре но маи беше бмв! то това става най вече на фарове с кристални стъкла,защото дори самите оребрени стъкла на фара настроиват светлинния сноп
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Пон Мар 08, 2010 7:21 pm |
|
|
|
swordsman
Регистриран на: Пон Дек 15, 2008 12:14 am Постове: 116 Местоположение: София
Автомобил: Legacy
Рейтинг: -16
|
BAlexandrov написа: Моите фарове също са японски, взех ги защото са прожекторни и са по-добър вариант за ксенон. Пак е светят наобратно, но чупката е съвсем ниска и мисля, че не е проблем. Навит съм на тестове  При прожекторните фигурата на светене се получава с пластина, която при някой е предвидено лесно да се обръща, но моите не съм ги отварял да видя... При рефлекторните може да се лепят лепенки на стъклото, там където свети грешно, но само с частичен ефект. Здравей BAlexandrov, Как ги регулира твоите фарове, че нали и Аз имам същите JDM?? Аз имам проблем със дългите, късите май успях да ги регулирам 
_________________ BOXER FAN
|
|
|
|
| Съб Юли 10, 2010 5:23 pm |
|
|
|