Основен ремонт Легаси 1997г., 2.0л., комби, AWD,
| Автор |
Съобщение |
|
swordsman
Регистриран на: Пон Дек 15, 2008 12:14 am Постове: 116 Местоположение: София
Автомобил: Legacy
Рейтинг: -16
|
Основен ремонт: И така.... Другото нещо беше от преди инцидента по горе, Дизеловият щум- известен на повечето от нас, които имаме по стари Субару. Шумът оттихва, след като двигателя достигне определена нормална работна температура. Течове, които най-накрая локализирахме- семеринг на колянов вал-заден и от там е омазан целият кожух на съединителя+гредата носеща двигателя+колекторните тръби и така си пропушвам от време на време, ДОРИ след няколкократни посещения при "Субару спецове", всеки път сменяйки ПОРЕДНОТО гумено уплътнение или гарнитура за да спрем теча на масълце и пушека с приятен аромат. Надявам се сега всички ядове да изчезнат, все пак това си е основен ремонт.  Вижте снимките...
_________________ BOXER FAN
|
|
Последна промяна swordsman на Чет Окт 06, 2011 10:29 pm, променена общо 2 пъти
|
|
| Нед Мар 07, 2010 6:40 pm |
|
|
|
danko23
Регистриран на: Съб Сеп 20, 2008 6:57 pm Постове: 253 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
|
Кофти случка но поне ще си го стегнеш и ще знаеш, че всичко по Субито е ок. Братле, автокъщата, от която го купи да не се намира случайно на пещерско шосе?
Успех с ремонта и сподели, ако си питал за това дизелово тракане от какво е, че ми е любопитно.
_________________ Legacy 2.5 AT Sedan Limited - 2000
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 7:21 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
Аз не разбрах? излъгали са те за нещо ли? а за дизеловия шум да и при мен е така сутрин работи като дизел! и ми се струва,че имам едно леко чукане  клапан май!
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 7:31 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Нед Мар 07, 2010 8:05 pm |
|
|
|
swordsman
|
danko23 написа: Кофти случка но поне ще си го стегнеш и ще знаеш, че всичко по Субито е ок. Братле, автокъщата, от която го купи да не се намира случайно на пещерско шосе?
Успех с ремонта и сподели, ако си питал за това дизелово тракане от какво е, че ми е любопитно. Да Автокъща " АСТРАЛ" Пловдив, ул. 'Пещерско шосе' Тел. 032/640-114 http://www.goldenpages.bg/bg/b/87960333 ... 145E9525E4 
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 9:36 pm |
|
|
|
swordsman
|
BAlexandrov написа: А защо отваряхте мотора? Цитат от оригиналният текст: "Другото нещо беше от преди инцидента по горе, Дизеловият щум- известен на повечето от нас, които имаме по стари Субару. Шумът оттихва, след като двигателя достигне определена нормална работна температура. Течове, които най-накрая локализирахме- семеринг на колянов вал-заден и от там е омазан целият кожух на съединителя+гредата носеща двигателя+колекторните тръби и така си пропушвам от време на време, ДОРИ след няколкократни посещения при "Субару спецове", всеки път сменяйки ПОРЕДНОТО гумено уплътнение или гарнитура за да спрем теча на масълце и пушека с приятен аромат."
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 9:39 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
swordsman написа: BAlexandrov написа: А защо отваряхте мотора? Другото нещо беше от преди инцидента по горе, Дизеловият щум- известен на повечето от нас, които имаме по стари Субару. Шумът оттихва, след като двигателя достигне определена нормална работна температура. Тоест заради "дизеловия" шум? Реши ли се проблема?
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 9:45 pm |
|
|
|
swordsman
|
Другото нещо беше от преди инцидента по горе, Дизеловият щум- известен на повечето от нас, които имаме по стари Субару. Шумът оттихва, след като двигателя достигне определена нормална работна температура.[/quote] Тоест заради "дизеловия" шум? Реши ли се проблема?[/quote] Още е в "бокса", не сме го сглобили. Отворихме го вчера Събота 06/03/2010. Но като излезе, ще пиша пак. Нещо такова беше и моето като звук: http://www.youtube.com/watch?v=7NVjR4CYrCw&feature=fvw
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 9:59 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Нед Мар 07, 2010 10:03 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
според мен правиш грешка сега е момента да си купиш един 2.2 и да не се занимаваш с глупости безсмислено е да правиш основен ремонт на този мотор, с него колата е мъртвец отвсякъде
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 10:22 pm |
|
|
|
swordsman
|
BAlexandrov написа: Какво смяташ да сменяте? Само за акумулатора още се чудя дали да не е вносен???? 
|
|
Последна промяна swordsman на Вто Мар 09, 2010 11:53 pm, променена общо 4 пъти
|
|
| Нед Мар 07, 2010 10:22 pm |
|
|
|
swordsman
|
blatimir написа: според мен правиш грешка сега е момента да си купиш един 2.2 и да не се занимаваш с глупости безсмислено е да правиш основен ремонт на този мотор, с него колата е мъртвец отвсякъде Късно е вече..... Но след време може да си взема по-мощно субару 
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 10:24 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Малей, добре си почнал  Виж по възможност гарнитури, лагери, термостат да са оригинални...
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 10:44 pm |
|
|
|
swordsman
|
BAlexandrov написа: Малей, добре си почнал  Виж по възможност гарнитури, лагери, термостат да са оригинални... До колкото може за тези пари.... Ще се постарая 
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 10:46 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Чакай малко.......за отстраняване на пистън слап не трябва ли бутала да има в списъка ? Тия сегменти за какво са ти ? Тя не харчи масло, не е изгубила компресия...............на лагерите пък какво им има ? Ако наистина проблема е този от видеото можем да се обзаложим на по 2-3 Бекса, че ще продължи да си тропка като пич.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Нед Мар 07, 2010 11:40 pm |
|
|
|
swordsman
|

Impreza94 написа: Чакай малко.......за отстраняване на пистън слап не трябва ли бутала да има в списъка ? Тия сегменти за какво са ти ? Тя не харчи масло, не е изгубила компресия...............на лагерите пък какво им има ? Ако наистина проблема е този от видеото можем да се обзаложим на по 2-3 Бекса, че ще продължи да си тропка като пич. Да има и нови бутала забравил съм ги в списъка, но са поръчани. А ти от къде знаеш, че не харчи масло и това каква компресия има???? Много ми е интересно да разбера.... (Има снимки по-горе на съединителя и гредата и всичко е в масло- старо масло-запечено вече, да си намажеш филия с него  ) Лагерите са надрани от "маслото" или от НЕ сменяне на масло, има луфтове на пистонните болтове и според майстора точно оттам идва тракането. http://www.autopartslib.com/2009/11/19/ ... ts-diagramНомер 7 от схемата Гарнитурите бяха "стопени" или разложени. Семеринга особено задният си е изкопал каналче в Коляновият вал- ТОВА пак от предишните собственици, които не са сипвали масло - Когато и Каквото трябва, а И кой знае какви други частици от двигателя са се въртели 10 години, като топките на ТОТО 2. Все не улучвам 6-ца  И каква ти е идеята??? Защо да продъжи да трака след ремонта??? То си спира когато загрее двигателя така или иначе.
|
|
|
|
| Пон Мар 08, 2010 12:32 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Нямам никаква представа какво харчи и колко компресия има, казвам го щото не е хроничен проблем. В твоя случай човешкия фактор е изиграл решаваща роля и чукането наистина може да е отвсякъде, при такова коландрене няма нищо невъзможно. В това положение вярвам, че всичко ще е ОКей 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пон Мар 08, 2010 12:54 am |
|
|
|
piperoni
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 8:06 am Постове: 68 Местоположение: СОФИЯ
Автомобил: Legacy Outback 98 2.5 4WD
Рейтинг: 5
|
|
Тропкащия щум го имам и аз .А при мен е сменен коланов вал с основни и биелни лагери и всички гарнитури за малко повече от 2400 лв . Ремонта ми струваше 3000лв . А за шумът колегата BAlexandrov излезна прав че е от оптегача на ангренажния ремък . Проверил съм го лично . Но да видиме при теб как ще е след всички тези процедури.
|
|
|
|
| Пон Мар 08, 2010 7:45 am |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
А сега де???? значи този дизел саунд като е студен мотора не е нормален за боксер??? Да учаквам усложнения ли? Притесних се,утре ще направя клип да чуете! 
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Пон Мар 08, 2010 10:36 pm |
|
|
|
swordsman
|
alex5428 написа: А сега де???? значи този дизел саунд като е студен мотора не е нормален за боксер??? Да учаквам усложнения ли? Притесних се,утре ще направя клип да чуете!  Давай да го чуем и видим на видео. 
|
|
|
|
| Вто Мар 09, 2010 11:55 pm |
|
|
|