|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
Нормално е. Този time lag е нормален. Гледай да не стане 15 секунди. Тогава си за трансмисия.
|
|
|
|
| Нед Окт 01, 2006 12:42 am |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
Идеата ви, по принцип, е добра и правилна. От това не боли глава. Да се смени масло с филтър и да се види дали няма апдейтс за TCU. Грешна идея е да тръгнеш да отваряш и поправяш. Защото ще развалиш повече.
Обикновено трансмисията събира около 8 литра. Но от пробката изтичат около 4. Така че със смяната на 4 литра ти получаваш 50 % ново масло. На приятели съм го правил с две три източвания и се стига до хубаво масло, с виненочервен цвят. С други думи - купуваш 20 литра и точиш докато ти хареса киното.
Може да ти звучи смешно, но тук маслото не е скъпо и става.
|
|
|
|
| Нед Окт 01, 2006 1:31 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|

Аз също проверих за момент начина на превключване на Аутбек фена и смея да твърдя, че за мен това забавяне не е от съвсем нормалните. Забавянето наистина беше към 3 секунди, но колата не беше истинала по време на срещата (час и нещо), а времето беше адски горещо - 28 градуса...
Освен това се усеща усезаемо момента на "зацепване" на кутията, което за мен, на базата на сравнително дългия ми стаж на автоматични кутии, говори за 3 неща:
1. Кофти масло или старо такова - от търговци съм чувал, че в Германия тази смяна струва доста пари и когато колата и предстои продажба се правят мизерии...
2. Яко шпорене на колата по немските магистрали в продължително време, водещо до сериозни температури в кутията...
3. Неправилно превключване за дълъг период между паркинг и Директна...
П.С. не казвам, че кутията е със сериозен проблем, напротив... Просто смятам, че имаш малко преждевременно износване, което може и никога да не ти създаде сериозен проблем, особено с оглед на начина ти на каране и използването на колата главно в града... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Нед Окт 01, 2006 4:09 pm |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|

Хич не им се шашкай на тия секунда и половина или две, колата ти нали върви. Наскоро един приятел си купи мазда 3, със типтроник, и ми даде да пробвам как е. Викам си я да видя аз тоя типтроник как е, нали уж е като ръчни скорости, е да ама някакси е по-различно, и там има забавяне. НЕ е като ръчната да я ръгнеш и веднага идва реакцията, нали си е електроника и се бави. Та тоз мой приятел имаше преди маздата една друга кола, един странен модел на крайслер. И един ден ми се жалва че колата му пушела нещо изпод капака, някакъв бял дим, и на другия ден, кара по магистралата със 80км/ч при 5-6 хил. оборота (явно на 2-ра скорост)
Понеже имахме среща на кафе, и след това го накарах да идем и да видим какво става. Приближаваме колата и той ми казва че сега петното масло не е толкова голямо и се радва че се оправило от самосебе си  Вдигна той капака все пак да видим какво става с тая скоростна кутия. Дръпнах щеката да видим дали има масло, е имаше си нормално. Но аз знам че масло на автомата се мери на работещ мотор поне, и го накарах да запали колата. Вдигам щеката - ми тя суха та суха
Че после ходихме да търсим масло, наляхме че се прибра, и си я оправи сам де, понеже имаше теч от един маркуч, по който маслото минава и отива в радиатора, за да се охлажда.
Та при него поради липса на масло, не му включваше скоростите, което е нормално в случая.
Пък ти тука се кахъриш за някакви 1-2 секунди 
|
|
|
|
| Пон Окт 02, 2006 2:04 am |
|
|
|
Nick
|
|
Tи тръгнеш ли да сменяш втулка на рейка.....там вече ще се удушиш тотално. Ти може и да бъдеш първият клиент, който е сменил втулка. Нашия партсдепартмент превърта милиони и няма нито една втулка продадена още. Както и нито една рейка сменена нито в гаранция, нито след това, поради разбита втулка.
Ай да вземеш още веднаж да си кажеш точно кога, в какво състояние тропа......че започвам да се нервя вече с това тропане. Като си идвах в БГ не моца да напоъваш много с темата, като се върнах обратно -тогава се разтропа всичко. Айде кажи си още веднаж с две думи прости и пак ще говориме.
|
|
|
|
| Вто Окт 03, 2006 1:19 am |
|
|
|
Provigo
|
Тука трансмисионното масло за автомати дето гледах оня ден, Valvoline беше 19$, 4 литрова или 4.4 литрова тубичка. Пък хубава зимна гума отива 130-150$ така че нали ....
Абе какви са тия 30лв/литър двигателно масло, да няма вътре злато ?
Ти сигурно някакво специално масло си гледал, аз тука си зимам обикновено масалце, и както каза бате ти Nick, важно е да се сменя често. Аз сменям на 4000 км. А гледам из други форуми, хората карат по 10 хиляди с едно масло, и после се чудят що двигателя го папкал. Ми щото сигурно е станало на чорба, а кой отказва хубава чорбица
Ех да имаше сега едно шкембе тука да му се невиди, липсват ми тия малки на пръв поглед неща от БГ.
Айде до скоро !
|
|
|
|
| Сря Окт 04, 2006 3:10 am |
|
|
|
Nick
|
Цитат: Хич не е смешно даже, а е направо за рев (магарешки) В една друга тема бях споменал че тука ми искат 30 лв/литър за двигателно масло. Не знам как е в Канада, но тук транмисионното масло е по-скъпо от двигателното. Така че, ако купя 20 литра ...... киното ще иде на кино (това са 2 хубави зимни гуми, например - пак
То това с цените и стандартите край няма.
Тук една смяна масло и филтър на двигател си е около $30-50. Говорили сме много пъти за това.
На мен ще ми трябват поне две зимни гуми сега. Гума - смятам да платя не повече от $80 за една и за чисто нова джанта около $60. Това отива Х2. Значи около $300 ме очакват за две гуми с джанти.
|
|
|
|
| Сря Окт 04, 2006 3:44 am |
|
|
|
Provigo
|
|
Като заговорихме за гуми, да се оплача, и аз ще трябва да взимам 4бр. Джанти си намерих, обикновени железни за зимата, ама гуми се чудя къде да търся. И дали употребявани или нови ?!? Nick каква големина са твоите, и 80$ за нова гума, туй да не е някои MotoMaster или NORDIC. Нещо не ми се виждат надеждни. Я кажи как мислиш да направиш, какви идеи имаш?
|
|
|
|
| Сря Окт 04, 2006 4:57 am |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
Абе какви са тея кахъри от теб на тая новата кола.Какви трансмисии и работи...Оня ден си сменях маслото и докато чаках се заприказвахме за риболов с едни пичове от субару,та се заприказвахме и за колите-казах ми,че тая кола поне 200 хил.мили(320хил.км.) трябва да мине без никакви сериозни ремонти...
На моята се оказа обаче,че не са балансирали колелетат отзад,та вече имам две задни гуми за боклука(на 10000км.пробег).Сега чакам да ми ги сменя по гаранцията,понеже нямах в склада точно такива.Ама в щатските форуми разбрах,че се е случвало и на други задните гуми да се изтрият заради лош баланс.
|
|
|
|
| Сря Окт 04, 2006 5:10 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|