Отговори на тема
 Въпросче за ABS и AWD 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 30
Автомобил: Subaru Forester 2005
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здр колеги.Днес бях на божура в средец и там адски сняг.Значи преди това ходих до Ямбол и от там към средец.По пътя мн мазен сняг на всякъде и то не почистен и КЕФ с субаруто Форко 2.0Х АТ 2005г напрао с 80-90 км на всякъде.Почти на пътя нямаше коли или ако имаше те ще са закъсали.Значи карам си аз и по едно време снега стана мн дълбок и колата зе нещо леко да мята задницата и ми светна лампата за AWD или по точно премигаше.Спрях изкл колата и като я запалих изгасна.За 1ви път ми се случва това нз защо стана.Стигнах в средец (Божура) там преспах 1 вечер на хотелче и сутринта слизам да видя как е положението и ко да ви кажа снега беше към 50-60 см.И форко зарина :-D и ко няма напрао му се вдигнаха колелата.И както и да е тогава го мъчих да го изкарам и нз защо ми светна лапмпата на ABS и не изгасва трябваше да почакам малко на изгасено и след това се оправи.Някой има ли си идея от какво се получава това.най вече за АБС-а.Иначе мога да се похваля че си излязох от хотела без никаква помош :smt023 а имаше един ЛАНД РОУВЪР беше доста вдигнат и с мн сериозни гуми почти непомръдна.С мн усилия и копане на сняг успя да се обурне и с помоща на ЛИБЕТКА едвам едвам се издурпа :lol: хем с мн големи гуми и доста по висок от Форко.Очаквах да си излезе без проблеми.Но опр сгреших.Макар че и аз използвах малко лопатата нямах чак такъв зор.Потресен...... СУБАРУ БРАВООООООО :subaru: :subaru: :subaru:

Вто Мар 09, 2010 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Датчиците се намацват със сняг. Случва се, не си първия.

Вто Мар 09, 2010 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Мене така ми светва АБС-а и не изгасва като катеря баира към вкъщи и като е чист лед стигам до некъде, почвам да се плъзгам на заден, карайки на първа :-D и като почна да натискам спирачката АБС-а се шашка, почва да ми бие само в педала и го втвърдява. После докато не я изгася не спира да свети, а като не изгасне АБС-а никъв го нема.

Вто Мар 09, 2010 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Същото се случва, ако запалиш и подадеш газ, а колата е на подемник, колелата се въртят с различна скорост и АБС-а вече не може да разчита, че "знае" кое е буксуване и кое не и се изключва. Загасяш, палиш и си готов. Нормално е.

Сря Мар 10, 2010 7:44 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема