| Автор |
Съобщение |
|
naglia
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 0
|
Здравейте.. Купих си ето този филтър за моят Форестър-1998 сф 2.0. http://bgcarshop.com/product_info.php?c ... s_id=51631Голямо радост беше и с нетърпение очаквах да го сложа на количката.Веднага щом пристигна се започна разглобяване на кутията за филтъра и изваждане на обикновенният и слагане на КN. ДА ама не...не става пречи ръбчето което е около четирите дупчици,вижда се на снимката.. http://bgcarshop.com/popup_image.php?pID=51631Много искам да го сложа ама като не става незнам какво да правя..Като го напъна успявам да щракна две от щипките от едната страна на кутията за филтъра а двете от другата се откопчават постоянно понеже стоят под голямо напрежение, колкото и да се мъчих не успявах.. ха да стане и се откопчеят Ако взема едно бръснарско ножче и го изрежа това ръбче ще стане, но пък ако не го направя хубаво няма да оплътнява добре.. Дайте накакъв акъл..
|
|
|
|
| Чет Мар 11, 2010 6:40 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Това тънкото ръбче остава под ръба на капака ли? Уплътнението е на широкия ръб, така че онова не пречи да го изрежеш. Случва се K&N да не пасват съвсем, но се оправя 
|
|
|
|
| Чет Мар 11, 2010 8:06 pm |
|
|
|
naglia
|
BAlexandrov написа: Това тънкото ръбче остава под ръба на капака ли? Уплътнението е на широкия ръб, така че онова не пречи да го изрежеш. Случва се K&N да не пасват съвсем, но се оправя  Точно така..Утре ще се помъча да поизрежа малко по малко та дано стане.. 
|
|
|
|
| Чет Мар 11, 2010 8:17 pm |
|
|
|
naglia
|
И така изрязъх ръбчето с едно бръснарско ножче и всичко си дойде на мястото! Запалих колата и сега даже като че ли двигателя ръмжи малко повече от преди  .. или ми се струва, но нали всеки очакава нещо по така като си сложи такъв филтър. Няма значение поне ми е кеф сега 
|
|
|
|
| Съб Мар 13, 2010 2:13 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
Не е ли скъпичък такъв филтър? Колко струва?
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Нед Мар 14, 2010 6:40 pm |
|
|
|
bubaru
|
naglia написа: И така изрязъх ръбчето с едно бръснарско ножче и всичко си дойде на мястото! Запалих колата и сега даже като че ли двигателя ръмжи малко повече от преди  .. или ми се струва, но нали всеки очакава нещо по така като си сложи такъв филтър. Няма значение поне ми е кеф сега  Освен, че е по-шумна има ли разлика във вървенето ?
|
|
|
|
| Нед Мар 14, 2010 8:46 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Не би трябвало да е по-шумна, това е панелен на мястото на оригиналния. Евентуалния ефект е във високите обороти...
|
|
|
|
| Нед Мар 14, 2010 9:46 pm |
|
|
|
valqk
|
Пак в неправилния раздел ама... до колкото съм запознат - вървене - съвсем малко (за да се усети трябва да се комбинира и с нови изходящи колектори) - да 'диша' и 'издиша' по-добре  Шума при панелните май става една идея по-силен, но както казва колегата Александров - не трябва да има голяма разлика... Предимството - сваляш, переш и така докато продадеш колата.  Аз както съм с гаС ще ми е перфектно, щото нали при газта се сменя по-начесто. аз утре ще си взема, че чакам Митака от месец и нещо и взе да ми омръзва да чакам  (макар и по-евтино да ги намира? май.)
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Нед Мар 14, 2010 9:57 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Доста общи приказки... Аз на предната кола бях с такъв и снабдих и колеги... Разликата е в по-ниското съпротивление на входящия въздух, малко по-малко ще се разрежда въздуха, компромиса е с качеството на филтриране. На газ не се сменя по-често. Единствено при вакуумните уредби понякога влияе на разхода, но моя конкретно изкара 30-40 х без да е замърси толкова, че да трябва да се мие. Принципно им дават 1 млн километра гаранция, но това е спекулативно... На тази кола така и не съм се наканил, карам със сигурни оригинални филтри.
|
|
|
|
| Нед Мар 14, 2010 10:15 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Че да не беше и 1 млн. мили....................................... 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Нед Мар 14, 2010 10:46 pm |
|
|
|
naglia
|
bubaru написа: naglia написа: И така изрязъх ръбчето с едно бръснарско ножче и всичко си дойде на мястото! Запалих колата и сега даже като че ли двигателя ръмжи малко повече от преди  .. или ми се струва, но нали всеки очакава нещо по така като си сложи такъв филтър. Няма значение поне ми е кеф сега  Освен, че е по-шумна има ли разлика във вървенето ? Не се усеща някаква разлика,доста я понамачках колата но с тези 122 коня просто не мога да искам кой знае какво..Пише че конете се вдигат с 1 до 5, ако бяха 10 до 50 това е друга работа..
|
|
|
|
| Нед Мар 14, 2010 11:28 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Интересно ми е дали няма да има по-голям ефект на турбо мотор, някой има ли идея?
|
|
|
|
| Нед Мар 14, 2010 11:42 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
При турбото е повече всичко и това така - малко повече от минималния ефект 
|
|
|
|
| Нед Мар 14, 2010 11:44 pm |
|
|
|
de-cho
Регистриран на: Сря Дек 09, 2009 3:27 pm Постове: 106 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01
|
BAlexandrov написа: При турбото е повече всичко и това така - малко повече от минималния ефект  +1 сложих такъв, нищо...и върнах оригиналният! 
_________________ Свекървата на моята тъща - мой приятел!
Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01 Ducati SuperSport 900ss '99
|
|
|
|
| Чет Мар 18, 2010 2:18 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Най-лесният тест е - махаш филтъра, караш и преценяваш.
|
|
|
|
| Чет Мар 18, 2010 2:23 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Няма как да се вдигнат конете само със слагането на един филтър, при това в старата кутия. Имаш завои(съпротивление) по тръбите до филтъра, после имаш съпротивление в изпускателната система, ако искаш някава разлика в конете на не-турбо мотор конусовиден филтър+спортен ауспух + препрограмиране на компютъра да пуска повече бензин, разхода се вдига, шума се вдига, конете и те малко се вдигат..това на теория, а на практика кой може да рови успешно из компютъра на субару - нямам идея. Струва ли си - според мен - не.
|
|
|
|
| Чет Мар 18, 2010 2:33 pm |
|
|
|