Отговори на тема
 Проблем с амортисьор на forester 2.0 x 2005 малко помощ 
Автор Съобщение

Постове: 7
Автомобил: subaru forester 2005
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Имам малък проблем хлопчи задния десен амортисьор и се вижда че е текъл като не се осеща във возията само леко се чува в задната страна похлопване.Проблема е че ми казаха цена за нов оргинален 600 лв бил самореголиращ се.Има ли идея някои какво ще рече това и дали мога да сложа по тънка алтернатива например КАЯБА part nomer 334344 i 334345.Има ли от по евтините самореголиращ се куде мога да намеря цената за каяба е 172 лв броя.Ма незнам дали е самореголиращ се казаха че ставал за forester.
Благодаря предварително на сички откликнали.
Поздрави Иво Йонов

Чет Апр 08, 2010 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За Каяба амортисьор най-вероятно ще трябва да смениш и пружините. Потърси повече инфо на www.subaruforester.org. Но ако сменяш от "саморегулиращ се" с обикновен, трябва да смениш и двата амортисьора, респективно пружини.

Чет Апр 08, 2010 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Автомобил: subaru forester 2.0 sturbo A/T 99g.
Нов фен
Отговори с цитат
tisho написа:
За Каяба амортисьор най-вероятно ще трябва да смениш и пружините. Потърси повече инфо на http://www.subaruforester.org. Но ако сменяш от "саморегулиращ се" с обикновен, трябва да смениш и двата амортисьора, респективно пружини.

сложиш ли каяба задължително трябва да смениш и оригиналните пружини иначе има опасност да увисне задницата

Чет Апр 08, 2010 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: subaru forester 2005
Нов фен
Отговори с цитат
а имате ли мнение за KYB GR-2 дали са по добри от каява или наи добре ако може да ми препоръчате нешто което е добро както оргиналните или по добро.

Чет Апр 08, 2010 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ivo6391 написа:
а имате ли мнение за KYB GR-2 дали са по добри от каява или наи добре ако може да ми препоръчате нешто което е добро както оргиналните или по добро.

по добро от оригиналните според мен няма и затова заради тази солена цена търсим някакъв техен заместител,аз си сложих каяба с оригинални пружини и се наложи да повдигна колата с 5см фланци и сега е ок

Пет Апр 09, 2010 7:59 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей Иво6391,

За какво ти е по-добър ам от оригиналния. 600 лв. не ти ли стигат за оригиналния :shock: Аз даже знам цени от порядъка на 700-900 /проверявял съм за Фори'99/. Оригиналните TOKICO - фирма от HITACHI GROUP, саморегулиращи се и дооста солени. Сигурно са по-добри, но......
И KYB вършат добра работа, макар и с известни доработки.
Бакеро, напоследък се чудех докъде си стигнал с височината. Добро решение =D>

Пет Апр 09, 2010 10:25 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
vale написа:
Здравей Иво6391,

За какво ти е по-добър ам от оригиналния. 600 лв. не ти ли стигат за оригиналния :shock: Аз даже знам цени от порядъка на 700-900 /проверявял съм за Фори'99/. Оригиналните TOKICO - фирма от HITACHI GROUP, саморегулиращи се и дооста солени. Сигурно са по-добри, но......
И KYB вършат добра работа, макар и с известни доработки.
Бакеро, напоследък се чудех докъде си стигнал с височината. Добро решение =D>

след малко ходене по мъките вече съм с нормална височина,но да знаете че комбинацията от оригинални пружини и каяба амове не правят оригиналната височина :smt023

Пет Апр 09, 2010 2:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има два варианта. Или слагаш един оригинален амортисьор или сменяш двата задни с Каяба + пружини. Ако спестиш пружините ще висне задницата. Успех.

Съб Апр 10, 2010 7:35 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема