Отговори на тема
 СТАНДАРТНО ОБСЛУЖВАНЕ НА ФОРЕСТЪР 
Автор Съобщение

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте Колеги, след продължително търсене, съчетано с питане и премисляне за частите, за сервиза на моето Фори (защото все пак, търсех да са по-истински), най-после ги закупих и днес направих обслужването. Така, искам да споделя, става въпрос за маслото на автоматика(по каталог го дават 9.5 л ), а то събра към 7 л , майстора каза, че, като нова, заводско, автоматика събирал 9.5 л , а после не можело да се източи всичкото масло и събирало по-малко, два пъти го питах за това и това казва. Въпросът ми е, Вярно ли е ? И другото, което ме озадачи, толкова ли е трудна и сложна смяната на свещите, колата се вдига, сваля се предпазната кора или скара и започва свалянето на свещите от долу(защото отгоре е невъзможно), като почти, те не се виждат. Искам да знам, по-принцип, така ли е! #-o

Последна промяна kris-uk на Съб Апр 17, 2010 11:13 pm, променена общо 1 път

Съб Апр 17, 2010 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 312
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Събра 8 литра моята скоростна. Ама на загряло е доста отгоре и няма как да извадя.
А за свещите - първо питах "Ще ми смениш ли свещите", после му показах къде са =D> . Отгоре се сменят, да свалиш левите - сваляш въздухопроводите , за десните - казанчето с охладителната течност.
Най-забавното беше,че ми взе само 6 лева, щото така било по ценоразписа "смяна на свещи" :lol:
:idea: - Сложи си иридиеви, та по-рядко да я правиш тая гимнастика.

Съб Апр 17, 2010 10:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
А бе Ники, мисля, че сложих най-хубавите свещи NGK-PFR6B, за мойта кола, Но сервиза тук в UK, Не е като в БГ, Аз платих £40, само за работа, само за поставяне на свещите !

Съб Апр 17, 2010 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 676
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Както казват хората:Имал-дал :smt023

Нед Апр 18, 2010 11:00 am
Върнете се в началото