Отговори на тема
 Проблем при маневриране на Subaru Legacy 1996 2.2 ? 
Автор Съобщение

Постове: 1
Автомобил: Subaru Legacy 1996 2,2 Automat
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Собственик съм на Subaru Legacy 1996 2.2 Automat от около 1 месец. Установих, че като правя маневри напред или назад със завиване наляво или надясно колелата ( предни/ задни в зависимост от маневрата ) доста придърпват - превъртат. Сякаш самото 4x4 ''хапе '' повече от необходимото. В началото си мислех че това придърпване на колелата е нормално понеже паркирам на песачлива повърхност, но след това установих, че колата се държи така навсякъде- дори върху асфалтова настилка. Когато потеглям със завъртян волан на ляво или дясно или паркирам със завиване имам чувството че ще изрина асфалта. На какво се дължи това поведение на колата ? Моля помогнете

Съб Апр 10, 2010 7:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
много странно :shock: аз вчера докато се навирам нежно тип софииски гараж назад и ми се вклучи климатроника явно реши ,че трябва да охлади и оборотите скочиха което е нормално ама и колата скочи едвам се влачих без гас и като скочи за малко да паркирам със спонд :lol:

Съб Апр 10, 2010 11:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 32
Автомобил: '97 Subaru Legacy 2.0 AT
Нов фен
Отговори с цитат
И нашата е същата. Мисля че е нормално. :)

Съб Апр 10, 2010 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 741
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ivaylo_Stoyanoff написа:
Собственик съм на Subaru Legacy 1996 2.2 Automat от около 1 месец. Установих, че като правя маневри напред или назад със завиване наляво или надясно колелата ( предни/ задни в зависимост от маневрата ) доста придърпват - превъртат. Сякаш самото 4x4 ''хапе '' повече от необходимото. В началото си мислех че това придърпване на колелата е нормално понеже паркирам на песачлива повърхност, но след това установих, че колата се държи така навсякъде- дори върху асфалтова настилка. Когато потеглям със завъртян волан на ляво или дясно или паркирам със завиване имам чувството че ще изрина асфалта. На какво се дължи това поведение на колата ? Моля помогнете

Мисля, че тук някъде из форума някой спомена за подобно нещо с Аутбек '98, задните колела задържаха при обратни завои, което излезе или от задния диференциал или май после се стигна до нова кутия.... Да не те плаша повече, дано не е това, но иди да се консултираш с майстор, Дани вярвам няма да ти откаже консултация.

Пон Апр 12, 2010 7:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
не е нормално, колата има проблем, най-вероятно е задния диференциал, ако не се оправи навреме заминава и скоростната кутия

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пон Апр 12, 2010 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 32
Автомобил: '97 Subaru Legacy 2.0 AT
Нов фен
Отговори с цитат
При мен се получава само при обратен завой(навъртян докрай ляв/десен волан), тогава при подаване на газ леко превъртат вътрешните колела. При нормално каране и завои няма никакво буксуване. Нормално ли е ?

Чет Апр 15, 2010 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 15
Нов фен
Отговори с цитат
Скоросната кутия ......същия проблем го имахме във Варна -постоянно зацепено 4х4
Цялата работа от едно клапанче в кутията от зад , цепи се опашката и клапана е вътре .....
Е тоя клапан като се преебе или невключва задния мост или става постоянно 4х4 и започва да тътри задницата зависи в какво положение сее прецакал

Сря Май 12, 2010 8:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 15
Нов фен
Отговори с цитат
djony написа:
При мен се получава само при обратен завой(навъртян докрай ляв/десен волан), тогава при подаване на газ леко превъртат вътрешните колела. При нормално каране и завои няма никакво буксуване. Нормално ли е ?

Нормално е , така трябва да бъде

Сря Май 12, 2010 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
goshi75 написа:
Скоросната кутия ......същия проблем го имахме във Варна -постоянно зацепено 4х4
Цялата работа от едно клапанче в кутията от зад , цепи се опашката и клапана е вътре .....
Е тоя клапан като се преебе или невключва задния мост или става постоянно 4х4 и започва да тътри задницата зависи в какво положение сее прецакал

ако е от клапана, той се хваща със самодиагностиката на кутията

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Чет Май 13, 2010 7:38 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема