За дребните неща, които дразнят
| Автор |
Съобщение |
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
няма постоянно работещ жак за 12В - Проверих, всички работят, но трябва да си на контакт, иначе не 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пон Май 17, 2010 9:25 am |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
Yco написа: няма постоянно работещ жак за 12В - Проверих, всички работят, но трябва да си на контакт, иначе не  извинявай ако прозвуча остро, не е с такъв подтекст, но мислиш ли че щях да напиша такова нещо ако не бях проверил? нещо повече, споменах и къде би трябвало да се намират релетата! трябва ми постоянно работещ, което ще рече, без контакт. не казвам 'добре би било', а 'трябва ми', което означава че съм замислил и побългаряването вече.  ако не греша, B104 ( лявото ) е за задните, В119 е за предния.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Пон Май 17, 2010 12:41 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
А за какво ти трябва? Аз изкарах едно захранване от лампата на тавана - там има постоянно заранване, но и джаджата е там. Изкарах един троен разклонител в жабката за някой други джаджи, който вързах на крушката там и свети с фаровете, но аз си карам на фарове... Напоследък почти всички джаджи са постоянно включени някъде и вече не ги ползвам жаковете.
|
|
|
|
| Пон Май 17, 2010 2:43 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
BAlexandrov написа: А за какво ти трябва? за хладилна чанта, като тръгнеме на пикник или на дълъг път. за осветление на къмпинг масата. за някое друго зарядно за ГСМ до палатката, без да изключвам и помпата за дюшеци пак там. за соларно поддържащо за акумулатора, когато колата е за дълго ( разбирай няколко месеца ) в покой пред блока, за ей такива дреболии. ако ми беше за някои 'джаджи' по време на движение, не бих се забавлявал така, но ми трябва за по-други нещица.
|
|
|
|
| Пон Май 17, 2010 3:40 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
А какво пречи да си на Acc ключа? Не че е лоша идеята ти 
|
|
|
|
| Пон Май 17, 2010 4:21 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
как да си оставя колата с ключа в нея пред блока, само и само да ми седи включено соларното поддържащо? или някъде по морето или където и да е, само и само да ми работи хладилната чанта?
|
|
|
|
| Пон Май 17, 2010 6:36 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Пон Май 17, 2010 7:34 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
"тъпото си е тъпо"  . демек, гледам да си уча уроците навреме. намерих схемата на друго място, но както и да е. само още не съм нясно какво точно разглобяване ми предстои, но и това ще науча много скоро. тая седмица май ще съм си в къщи, може и до там да стигна.
|
|
|
|
| Пон Май 17, 2010 7:44 pm |
|
|
|
Yco
|
stupid_boy написа: Yco написа: няма постоянно работещ жак за 12В - Проверих, всички работят, но трябва да си на контакт, иначе не  извинявай ако прозвуча остро, не е с такъв подтекст, но мислиш ли че щях да напиша такова нещо ако не бях проверил? нещо повече, споменах и къде би трябвало да се намират релетата! трябва ми постоянно работещ, което ще рече, без контакт. не казвам 'добре би било', а 'трябва ми', което означава че съм замислил и побългаряването вече.  ако не греша, B104 ( лявото ) е за задните, В119 е за предния. Сега разбрах, че и на мен ми трябва. Направо ме заинтригува, дай повече инфо за соларното поддържащо - какви пари е и от къде го взе?
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Вто Май 18, 2010 7:11 am |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Вто Май 18, 2010 7:29 am |
|
|
|
Yco
|
|
Благодаря за инфото!
|
|
|
|
| Вто Май 18, 2010 9:58 am |
|
|
|
stupid_boy
|
моето е от ибей, същото е като показаните. конкретно: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0531409793за сега ми седи на северен балкон и поддържа един леко излишен акумулатор, за експеримента, и мога да кажа че се справя повече от отлично. излезна ми 40 лева. скоро ще отиде във форито, за където е и предназначено. само да стигна до някое реле, че не ми се правят цигании с друг куплунг. мисля да го хвърля на задната кора и да забравя че е там.
|
|
|
|
| Вто Май 18, 2010 12:13 pm |
|
|
|
vale
Регистриран на: Вто Фев 19, 2008 9:38 pm Постове: 336 Местоположение: София
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105  
|
Stupid Boy, Идеята ти е много сладка за изкарване на постоянни 12V - за разни джаджи и особено за соларното  Наистина е гот да имаш 12В, без да си с ключ в колата. НО НЕ СИ И ПОМИСЛЯЙ ЗА хладилна чанта. Тя харчи от порядъка на 5А. Ако акумулатора ти е нов - 12-ина часа и си мъртъв, ако е на средата на живота си и 7-8 часа ще му стигнат. А соларното дава доста по-малко от 1А. Така че хладилната чанта е просто един убиец на акумулатори 
_________________ Forester'99 2.0 4EAT Outback'08 2.5 4AT
|
|
|
|
| Вто Май 18, 2010 1:57 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
хладилната чанта трябва да седи там само докато хапваме пътем в някое крайпътно ханче, не постоянно. тя е само част от примерите защо на някой може да му трябва постоянно работещо захранване.
--- винаги съм се учудвал защо имат такава консумация тея вентилатори. та хладилната чанта не е повече от вентилатор!
|
|
|
|
| Вто Май 18, 2010 3:47 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Не е само вентилатор, а елемент на Пелтие, който активно охлажда, но със страшно ниска ефективност...
|
|
|
|
| Вто Май 18, 2010 3:57 pm |
|
|
|
Yco
|
Проблема е в батериите и е решен – натрупан окис по контактите на батериите. С фина шкурка ги минах и сега имам 4-ри работещи 
|
|
|
|
| Сря Юни 30, 2010 9:21 am |
|
|
|
oldman
Регистриран на: Сря Юни 23, 2010 8:54 am Постове: 39 Местоположение: Coфия
Автомобил: Forester 2.0 MT'98
Рейтинг: 0
|
За батерията на дистанционното - може да ви прозвучи като въпрос на лаик, ала все пак: като се сменя, не си ли губи по някак в начин кодът? Трябва ли да се ходи при автоключар или мога да я сменя без чужда помощ? Ако да - каква да сложа, че моята вече действа само от метър-два? Благодаря предварително за отговора. 
|
|
|
|
| Чет Юли 01, 2010 12:36 am |
|
|
|
walker
Регистриран на: Съб Сеп 13, 2008 9:34 pm Постове: 325 Местоположение: Варна Рейтинг: 8
|
Досега 2 пъти съм сменял батерията на дистанционното - няма никакъв проблем с кода.Сменяй смело 
_________________ Всички пътища водят до Рим,само българските до автосервиза...
|
|
|
|
| Чет Юли 01, 2010 5:56 am |
|
|
|
Yco
|
oldman написа: За батерията на дистанционното - може да ви прозвучи като въпрос на лаик, ала все пак: като се сменя, не си ли губи по някак в начин кодът? Трябва ли да се ходи при автоключар или мога да я сменя без чужда помощ? Ако да - каква да сложа, че моята вече действа само от метър-два? Благодаря предварително за отговора.  Отваряш и сменяш смело, нищо не се губи освен 1- 2 минути. Вземи си маркова, че на пазара има доста боклуци с гаранционен срок до 2015-2020 г 
|
|
|
|
| Чет Юли 01, 2010 6:01 am |
|
|
|
vale
Регистриран на: Вто Фев 19, 2008 9:38 pm Постове: 336 Местоположение: София
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105  
|

stupid_boy написа: моето е от ибей, същото е като показаните. конкретно: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0531409793за сега ми седи на северен балкон и поддържа един леко излишен акумулатор, за експеримента, и мога да кажа че се справя повече от отлично. излезна ми 40 лева. скоро ще отиде във форито, за където е и предназначено. само да стигна до някое реле, че не ми се правят цигании с друг куплунг. мисля да го хвърля на задната кора и да забравя че е там. Имам въпрос към Stupid и към Coming. Пробвахте ли в реални условия соларните за акумулатори? Много силно се замислям и аз над варианта. Миналата седмица бях за 9 дни на къмпинг в Гръцко. През това време съм карал по малко само 2-3 пъти, зареждал съм САМО телефон и PSP /даже и музика не съм пускал от колата/. И като си затръгвахме - какво мислите? Хайде сега извади всичкия багаж, бръкни за кабелите с щипките /прибрани много старателно - за да не заемат място - под резервната гума/ и обикаляй да молиш някой да ти даде ток. Стана, разбира се и то бързо, но кънтящото чуство на леека нелепост трудно ме напусна. Най-вероятно и акумулатора ми не е цвете вече, но все пак соларното може би помага в такива случаи на по-длъжки престои. Та накратко - тези (1.5 - 4)W на соларното достатъчни ли са, вършат ли работа или са поредната полу-безмислена маркетингова акция????
_________________ Forester'99 2.0 4EAT Outback'08 2.5 4AT
|
|
|
|
| Сря Юли 07, 2010 8:47 am |
|
|
|