Отговори на тема стр 1, 2  >
 Имам проблем с теч на масло. 
Автор Съобщение

Постове: 40
Автомобил: Subaru 2.5 outback 99
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здарвейте преди няколко дни си купих subaru outback 99г.2.5 автомат и като го покарах малко установих че като вдигам 5/6 хил. оборота и прокапва двигателно масло което се олива на тръбите на ауспуха и започва да пуши,но ако го карам без да го зоря не пуши усеща се много лек мирис на изгоряло масло.Днес реших да видя от къде оливаи легнах отдолу но след като махнах кората установих че идва някъде от задната страна на картера към скоростната кутия.А също и масленият филтър беше леко омаслен,но много леко,повечето беше на картера.Като го купувах проверих дали духа от щтеката за маслото не не се усещаше никакво налягъне.Моля за съвет ако някой може да ми каже от къде може да е евентуално,защото утре ще ходя в един сервиз да я вдигнат и да проверят от къде капе.И бих искал да съм наясно с вариантите за да не ме излъжат нещо.Защото ходих при един и той ме пита дали ми е въздушен двигателя и аз след като се учудух му казах че е боксер той отвърна че били големи трошляци и че за да ми смени гарнитура картер трябвало да ми вдига двигателя при което аз си тръгнах,защото разбрах че нищо не разбира.Благодаря предваритело :(

Пон Апр 05, 2010 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами колега според мен теча ти е хроничен! Аз включително съм отремонтирал подобен теч и то по инициатива на майстора като ми сменя гарнитурите на главите! Нека по разбиращите да кажат как се казваше тази пластина или капачка която е на много кофти място! при мен е от пласмаса и като стоплиш двигателя повечко и почва да хвърля масло от там! Незнам дали може да се сменя или оправя без да се сваля мотора :oops:

Пон Апр 05, 2010 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Малиии лоша работа,дано да нее от същото.Моето е от новата маска и дано и в двигателя да има разлика. :shock:

Пон Апр 05, 2010 9:50 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 141
Автомобил: Subaru OBK 2012 3.6R, XV 2018 2.0
Телефон: 0888528635
Нов фен
Отговори с цитат
Здрасти
Според мен проблема ти идва от Cover-Oil separator. Поне симптомите са идентични. Аз го сменях моя миналата година и това с теча на маслото просто го забравих. Иначе винаги правех леки локвички и трябваше да го следя изкъсо :)
Ето го къде точно се намира
http://opposedforces.com/parts/legacy/e ... tration_1/
Интересно е че този елемент присъства от 93-та година насам във всеки един боксер на субару доколкото успях да проуча (дори и в дизела). В началото е бил пластмасов, но след 2002 ако не се лъжа го правят вече метален. Проблема наистина е че за да се смени трябва да се извади двигателя. Иначе като част колегата mimo13 ми го достави на цена около 40-50 лева с доставката. Моето старото имаше съвсем лека пукнатина до една от дупките за винтовете. Иначе човека в сервиза едвам го беше свалил. Но пак казвам след смяната изобщо забравих за такъв теч. Не му се плаши! Не е толкова страшно (ако е това разбира се)
Поздрави

Вто Апр 06, 2010 7:09 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 338
Автомобил: Субару ХВ, Витара,Мерцедес Виано
Телефон: 0898528707
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
alex5428 написа:
Ами колега според мен теча ти е хроничен! Аз включително съм отремонтирал подобен теч и то по инициатива на майстора като ми сменя гарнитурите на главите! Нека по разбиращите да кажат как се казваше тази пластина или капачка която е на много кофти място! при мен е от пласмаса и като стоплиш двигателя повечко и почва да хвърля масло от там! Незнам дали може да се сменя или оправя без да се сваля мотора :oops:

И аз тогава установявам ,че е хронично.И моето сълзи там,даже си мислех че е от връзка на хидравликата,защото се стича по тръбичките,но още не съм се задълбочавал върху проблима.И аз мисля ,че е незначително :idea:

Вто Апр 06, 2010 11:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз имам същия проблем. В един сервиз ми казаха, че трябва да се сменят гарнитурите от едната страна. Още не съм ги сменял.
Интересно ми е ако реша да сменя тази част (предполагам и при мен е дефектна) колко ли ще ми поискат от сервиза, ако за смяна на гарнитура искат 180-200 лева??? :cry:
http://translate.google.bg/translate?u= ... =&ie=UTF-8
И Словенците се оплакват. :)

Вто Апр 06, 2010 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BrainStormeR написа:
И аз имам същия проблем. В един сервиз ми казаха, че трябва да се сменят гарнитурите от едната страна. Още не съм ги сменял.
Интересно ми е ако реша да сменя тази част (предполагам и при мен е дефектна) колко ли ще ми поискат от сервиза, ако за смяна на гарнитура искат 180-200 лева??? :cry:

Защо да ти сменят гарнитура? А тая макина се сменя супер лесно при свален мотор,не би трябвало и стотинка да ти вземат!

Вто Апр 06, 2010 10:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ето цялата случка: преди около 1 месец ходих да ми оправят теч на масло. Първо смениха някакви маркучи, дори не ми обясниха или показаха кои бяха тези маркучи, а теча не спря естествено. После ми казаха, че тече едната гарнитура и трябва да се смени, за сега нищо не съм правил. Сега мисля да търся някой друг сервиз, където да ми погледнат колата и евентуално да се провери тази капачка, защото капи и мирише леко, ако не се настъпва колата.
По принцип съм на Вие с техниката на автомобилите и не знам колко трудно е да се извади двигател или да се сменят гарнитури. :?

Вто Апр 06, 2010 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами ти маи си с по новия модел! аз съм с тоя гарнитурояд :lol: така,че явно си за въпросната капачка! Драсни едно въпросче към колега от форума варненец гледаи да е с повечко стаж тук за да си сигурен ,че знае добри сервизи в града ви :smt023 Пък и човека с частите ти е градски mimo13 или изчакаи колегата пуснал темата да отремонтира и сподели! Успех и на двама ви :smt023

Сря Апр 07, 2010 10:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
За сега единствения проблем е да се намери свестен сервиз. :?

Сря Апр 07, 2010 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги ходих на сервиз но за съжаление пак попаднах на некомпетентни майстори казаха ми че може да е от двигателя от хидравликата или от скоростната кутия.В общи линии изброиха всички компоненти които съдържат масло.И установиха че свещите ми били за смянаа не са ги проверявали много странно колата работи перфектно аз отивам за теч масло а те ми викат трябва да си смениш свещите идваше ми да се разсмея.Проблема е че живея в Лондон и тук не знам къде да отида.Има и официален сервиз но е много скъп научих за един който е само за субару и мисля да отида там.За колегата от варна пиша че има само един сервиз на който съм си водил предното субару и им имам пълно доверие казва се влади 1 не лъжат и работят доста качествено.Момчетата са състезатели и се състезават активно по състезания.Познават марката субару и знаят какво да правят.търси влади или чоко(николай) телефона на чоко е 0898459922 Обади им се и няма да съжеляваш.Аз мисля да се прибирам за винаги от гадната и дъждовна англия и ако излезе скъп ремонт мисля да взема една туба с масло и бегом към родна България и право при чоко мисля че с доливане ще ме изкара.Чао за сега като науча какво му е ще пиша пак а с колегата от варна се надявам да се видим юли на по бира на плажа и да обсъдим колко са яки субитата :D

Сря Апр 07, 2010 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Мерси много, ще им звънна, успех със субаруто, а за лятото - разбира се - във Варна, че къде другаде! :smt023 :-D

Чет Апр 08, 2010 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Такааам... Ето нова информация: има теч от главата - леко сълзи. Друг теч майстора не можа да намери, затова се чудя дали има някой във Варна, който да е запознат със смяната на "Cover-Oil separator". :)

Чет Апр 15, 2010 11:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,вече разбрах какво му има сълзи от кормилната рейка някой знае ли калко щее ремонта и има ли ремонтен комплект за рейка или трябва да се сменя

Пет Апр 23, 2010 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Доколкото знам аз, кормилната рейка не подлежи на ремонт. :?

Съб Апр 24, 2010 12:12 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
BrainStormeR написа:
Доколкото знам аз, кормилната рейка не подлежи на ремонт. :?

Напротив! За колко време ще закърпи положението обаче е друг въпрос.

Съб Апр 24, 2010 5:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 338
Автомобил: Субару ХВ, Витара,Мерцедес Виано
Телефон: 0898528707
Разчитай на мен
Отговори с цитат
kace79 написа:
Здравейте,вече разбрах какво му има сълзи от кормилната рейка някой знае ли калко щее ремонта и има ли ремонтен комплект за рейка или трябва да се сменя

Има течност по 250 милилитра(червеникава) за раздуване на гумички на клапаните или семерингите ,сипва се в съда за хидравличното масло поне 1|3 от нея .Вече 3-та година нямам теч на Леонето точно в основата на кормилната рейка.Не си спомням наименованието на продукта ,струва около 9 лв.,мисля че беше немско.И аз съм чувал че тази процедура е временна,но след три години ще го смениш с по нов модел Субару :smt023

Нед Апр 25, 2010 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 68
Автомобил: Legacy Outback 98 2.5 4WD
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Тая част се сменя много гадно . Варянтите са два . Или вадиш двигатела или долу скоростите . После по ред идва и маховика долу .
По сервизна информация капачката се лепи . Така го дават .
И трябва хубаво да се залепи с червен силикон .
Хамалогията е голяма . От личен опит го казвам .
:D

Чет Май 20, 2010 10:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Точно така, в момента субито е във Субару Варна и дано утре да няма вече никакъв теч. [-o<

Чет Май 20, 2010 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Отговори с цитат
тва е рутинна процедура, става за 2-3 часа. капачката се лепи с нов силикон и готово. течът може и да е от скоростите - провери нивото на маслото в автоматика. малко да е над максимума и ще тече при ръчка.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Май 20, 2010 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >