Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Пастиране,Ваксиране,Полиране...или там както му се вика 
Автор Съобщение

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
А знаетели къде полират фарове? За Варна говоря? Гледам аз че ги извършва и тия услуги, ама то ще трябва машинка най вероятно.

Сря Мар 31, 2010 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако фаровете са пластмасови има препарати от рода на пастите които заличават следи по пластмасата. Ако още те интересува де.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Съб Май 08, 2010 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И за пастирането и полирането да ви кажа едно две неща тъй като работя това. Никога НЕ пастирайте нови коли или с добър лак "пастиране" значи отнемане на горния слой лак и боя от колата - най - добре се вида при стари червени бои.при другите коли пастирането е загуба на време и нарушаване целоста на лака.Ако искате колата ви да блести като огледало по добре една лека вакса върху измитото.Цената по мивките е 1 лев. Ако си я купите е около 50 лв. 10кг.( зависи от производителя) при разреждане 1;50 минимум до 1;200 при по добрите. За една кола отива 100-150 грама разтвор( вие си го смятайте като пари колко е)и после забърсване с кърпа. Трайност7-10 дни с подчертан антистатичен ефект.
правихме и проба една и съща кола половината с паста, а другата направо измита с шампоан с вакса. Шампонираното имаше по добър гланц. Мога да ви го покажа на колата която продадох преди 5 дни какъв е ефекта.
А за трайността - всеки вид трае максимум 3 миенета ако се ползва безконтактно, защото то е много вредна химия за колите ви. Не е вредно това което е на водна основа тип максолен и сонакс но са доста по скъпи(почти 4 пъти) и има само броени мивки които ги ползват.

Съб Май 08, 2010 8:32 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 253
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
SubCar написа:
Колега не е така, както казах по-горе - обиколил съм много места и т.н. и ефекта при него е неотразим... какво да ти кажа, наука ненаука не знам както искаш го наречи но има голяма разлика кой ще ти прави колата, с какво и как най-вече :smt023

Поздрави

Пич незнам какво работиш, ама определено ставаш за пиар.

Сря Май 12, 2010 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 51
Автомобил: Blue Thunder
Нов фен
Отговори с цитат
:lol: точно това е

именно за това подкрепям с двете си леви ръце всеки втори, който знае как да си върши работата :smt023 а пък и нали съм малко маниак на тема да ми е чиста колата :oops:

Сря Май 19, 2010 11:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://toyotabg.net/viewtopic.php?t=11962

:smt023

Сря Май 19, 2010 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Страшно добре изглеждат колите след като "Кики" си остави следата върху тях! А и фаровете и те лъснаха, някой да е запознат с човек от Варна, който върши подобна работа? :-D

Сря Май 19, 2010 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 51
Автомобил: Blue Thunder
Нов фен
Отговори с цитат
mitoko написа:
http://toyotabg.net/viewtopic.php?t=11962

:smt023

Ние говорим НЕ за пастиране и полиране, а за детайлинг :smt023 това е много повече !

Сега, много е важно да обърнете внимание как работят хората по колите ви... това го знам от опит повярвайте ми... старата Impreza я продадох именно зарад това, че лака беше заминал и беше обречена на пребоядисване... говоря за рамките от 50-60 микрона... това е пагобна позиция за лака...
та значи...
освен да гледате крайния резултат обърнете внимание за какъв период от време ви се прави колата... ако е за един ден значи или майстора е претупал положението или е използвал много яко абразив върху лака ви (визирам в 90% от случаите при старите коли), при което следващите пъти за пастиране ще са ви не повече от 2-3... докато лака изчезне тотално и не ви отпратят с думите, лака ти е малко нИ стаАа... имал съм и такъв случай с един Eclipse...

Сега, да ви кажа нещо много важно при пастирането и полирането на фарове, по принцип се прави такава процедура, която наистина е много добра... НО това трябва да се прави доста сръчно и с подбрани професионални препарати... т.к. е много вероятно де си осере цялата процедура, има и друго... НЕ всички предни фораве стават за пастиране, полират се, но не се и пастират... защото има фарове с покритие, което е външно и при едно такова пастиране и полиране до 2-3 пъти ще се изкриви пречупването на светлината на фара.

Поздрави

Чет Май 20, 2010 7:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: '99 Subaru Legacy 2.0 AWD Sedan
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Погледнете ако обичате какво си взех от Метро за десетина лева.
Прикачени файлове:
21052010451.jpg
21052010451.jpg [ 64.78 KiB | Прегледано 1000 пъти ]
Та на него пише wax polish,a превода на опаковката е полираща паста.Какво да го правя това сега - ако е вакса да го слагам,ама пак ако е абразивно и ми повреди лака на боята :smt022 :smt013 ](*,) не ми се мисли.Та ако пък някой от вас го е ползвал и сподели впечатления - е,по-добър вариант няма :D Мисля да взема малко да разтъркам на пръста си и сигурно ще усетя ако има абразиви :-k Поздрави!

Пет Май 21, 2010 12:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Firestarter написа:
Погледнете ако обичате какво си взех от Метро за десетина лева.
Прикачени файлове:
21052010451.jpg
Та на него пише wax polish,a превода на опаковката е полираща паста.Какво да го правя това сега - ако е вакса да го слагам,ама пак ако е абразивно и ми повреди лака на боята :smt022 :smt013 ](*,) не ми се мисли.Та ако пък някой от вас го е ползвал и сподели впечатления - е,по-добър вариант няма :D Мисля да взема малко да разтъркам на пръста си и сигурно ще усетя ако има абразиви :-k Поздрави!

Колега това е вакса кремообразна с полиращ ефект(би трябвало да нанася един мазен слой върху лака(парафин), без абразивни частици), ама за всеки случай я пробвай на калник отвътре или в багажник. Като я нанесеш и полираш трябва да се вижда разлика гланца. Може да пробваш и с капки вода( трябва да се стекат по полираното почти без следа)

Пет Май 21, 2010 1:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 148
Автомобил: '99 Subaru Legacy 2.0 AWD Sedan
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ти за инфото,steling.След някой ден ще пиша и впечатления от продукта.

Съб Май 22, 2010 9:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 27
Нов фен
Отговори с цитат
това е крем паста имая в няколко цвята върши хубава работа но за кратко.а за пастиране и полиране наистина е наука вятар тя че взимаш машинатаи почваш и готово ами ако се усериш и колата е чужда и струва триста бона кво праиш трябва да си слагаш важето.за нашия пазар наи добрите пасти са на 3м имат цялата гама шлаиф ,полир ,гланц а за запечатване имат една паста която премахва облаците от машината тя е розова казвасе империал пак е на 3м.с тези четири пасти като направите колата ефекта трае около 3,4 месеца .с уважение д.манев с този занаят вече шест години си вадя хляба.

Вто Май 25, 2010 11:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2