Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Проблем със спирачките , избор на дискове и накладки 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Я потърпевшия само да каже как му е разхода на бензин, Ако задържат спирачките ще е осезаемо по-висок. И освен буталцето на апарата, не забравяйте за доброто смязване на водачите на които седи апарата. Там също трябва да няма блокаж.

Съб Мар 28, 2009 1:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Принципно няма философия да си ребилднеш спирачните апарати (да им смениш всички гумишки да се раздвижат и т.н)
Но си е играчка и може би не е за всеки :-D :-D :-D

Съб Мар 28, 2009 7:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Provigo написа:
Я потърпевшия само да каже как му е разхода на бензин, Ако задържат спирачките ще е осезаемо по-висок. И освен буталцето на апарата, не забравяйте за доброто смязване на водачите на които седи апарата. Там също трябва да няма блокаж.

ми разхода си в рамките на нормланото
ама то не задържа чак толкова, че да влияе на разхода
майстора като ми правеше диагностиката врътна нещо на левия апарат и го отпусна малко, и пробвах снощи карах няколко километра без да ползвам спирачките и като пипнах дисковете, левия си беше студен, а другия пареше.

Вече само остана въпроса за частите. Някой ако го е правил на Импреса, моля да каже. Става ли с евтините или трябва да се ръсна?

Съб Мар 28, 2009 8:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
krass написа:
Provigo написа:

ми разхода си в рамките на нормланото
ама то не задържа чак толкова, че да влияе на разхода
майстора като ми правеше диагностиката врътна нещо на левия апарат и го отпусна малко, и пробвах снощи карах няколко километра без да ползвам спирачките и като пипнах дисковете, левия си беше студен, а другия пареше.

Вече само остана въпроса за частите. Някой ако го е правил на Импреса, моля да каже. Става ли с евтините или трябва да се ръсна?

Взимай евтиния ребилт кит мисля, че няма да имаш яд (единствено ако има разлика в диаметрите ще е гадно ) :wink:

Съб Мар 28, 2009 8:27 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 82
Автомобил: Subaru Outback H6 2008
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост RE:
Колеги имах същия проблем. Лявото колело ми пареше. Какво ли не направих, купих нови маркучи, не се оправи от тях. След това ходих при Дании проблема се оказа че трябва да се раздвижат апаратите. Това се прави няколко пъти и след това нещата бяха наред. Маркучите са ми нови, ако някои проявавя интерес продавам ги тъй като малко след всички леки ремонтчета който направих се случи това, колата я продавам на части има я във форума.

Съб Мар 28, 2009 4:11 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ YIM WWW
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Lionko__ написа:
Колеги имах същия проблем. Лявото колело ми пареше. Какво ли не направих, купих нови маркучи, не се оправи от тях. След това ходих при Дании проблема се оказа че трябва да се раздвижат апаратите. Това се прави няколко пъти и след това нещата бяха наред.

И на мен Дани ми раздвижи апаратите и вече освен, че спира и тръгва още като пусна педала на спирачката. За моя радост дисковете все още не са прецакани.

Съб Мар 28, 2009 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
при мен се движат нормално апаратите
но днес ми измериха 1/10 от милиметъра кривина на дисковете. Това много ли е? Сигурно от това вибрира, макар че вчера Варна-Камчия-Варна не усетих вибрации.

Пон Мар 30, 2009 3:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Ето го лимита за ротора - 0,075мм биене

Прикачени файлове:
Disk rotor.JPG
Disk rotor.JPG [ 67.9 KiB | Прегледано 800 пъти ]
Пон Мар 30, 2009 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
благодаря за инфото, 'начи и тези дискове ги чака един вятър

Вто Мар 31, 2009 9:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 38
Автомобил: OUTBACK - 2.5 MT 04"
Телефон: 0878640230
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
колега тези апарати са детска играчка все пак са направени са от хора,прекалено много пари за дискове,а проблема е майстори.ремонта не отнема повече от час :smt026

Вто Мар 31, 2009 12:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 252
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Мисля че предните ми апарати не се отпускат, когато си махна крака спирачката.

Някой да знае как се лекува??

Сря Юни 02, 2010 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ако не си го правил ще ти е трудно само с едно обяснение

вариантите ако си ръчка са два, единия да ти са надрани буталата на апаратите, другия да се регулира хил-холдъра
ако си автомат са буталата на апаратите

най-добре иди на сервиз, че ако не си правил друг път спирачни апарати ще видиш доста зор

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Сря Юни 02, 2010 8:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
автоматик да разбирам ли че не е нужна подмяна на апаратите а вид профилактика

и какво точно трябва да се направи

Сря Юни 02, 2010 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз като взех мойта установих, че задържат спирачните апарати. Един приятел ми помогна да ги раздвижим, защото бяха клеясали. Направихме го по следния начин - като се махне джантата и спирачния диск, махат се и накладките и със спринцовка вкарахме спирачна течност през гуменото уплътнение на всяко цилиндърче. След това помпаш лекичко педала на спирачката да се отвори цилиндърчето и после с доста сила и въртеливо движение с помощта на разкрачени клещи се върти цилиндърчето, за да се прибере. Така няколко пъти и се раздвижиха движението им стана съвсем плавно.

Чет Юни 03, 2010 8:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivodanov написа:
Аз като взех мойта установих, че задържат спирачните апарати. Един приятел ми помогна да ги раздвижим, защото бяха клеясали. Направихме го по следния начин - като се махне джантата и спирачния диск, махат се и накладките и със спринцовка вкарахме спирачна течност през гуменото уплътнение на всяко цилиндърче. След това помпаш лекичко педала на спирачката да се отвори цилиндърчето и после с доста сила и въртеливо движение с помощта на разкрачени клещи се върти цилиндърчето, за да се прибере. Така няколко пъти и се раздвижиха движението им стана съвсем плавно.

Може да ползваш DW-40 или друг подобен препарат за раздвижването вместо спирачна течност и след това ги намажи буталцата с грес (не знам точно каква трябва да е - предполагам за висока температура). В оригиналните комплекти накладки има флакончета с грес за тази цел. Преди да сложиш новите накладки, мажеш греста и прибираш буталцата навътре и забравяш за проблема до следващата смяна на накладки :D

Чет Юни 03, 2010 9:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
лошо проблема е следния гумичка на буталцето е скъсана някой знае ли да ли се продават

Чет Юни 03, 2010 9:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Продават се ремонтни комплекти, но освен оригинални не знам дали има алтернативни - много е вероятно да има. Оригинални е ясно къде има :smt023

Чет Юни 03, 2010 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Отговори с цитат
Да не товаря темата излишно но предния ми японец мазда 626 беше много зле на тая тема все някой апарат задържаше! даже мисля задните апарати самите бутала бяха на резба при натиск на спирачките излизат с въртеливо движение! тук незнам дали е така #-o често ми блокираше и движението на апарата по осите и от там почваше да яде само вътрешната накладка,чувал съм че при това положение плус агресивно спиране може да изкриви дисковете или да прецака буталото защото излиза повече от нормалното

Пет Юни 04, 2010 1:37 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
трябва ти водна шкурка 600, сваляш буталата и ги шлайфаш на течаща вода докато се махнат надиранията, почистваш добре леглото където влиза уплътнителната гумичка, гимичката гледай да не я нацапаш с вд40 че няма слагане после

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пет Юни 04, 2010 11:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
blatimir написа:
трябва ти водна шкурка 600, сваляш буталата и ги шлайфаш на течаща вода докато се махнат надиранията, почистваш добре леглото където влиза уплътнителната гумичка, гимичката гледай да не я нацапаш с вд40 че няма слагане после

:smt023 :smt023

Аз имах същия проблем, единия ми апарат задържаше леко и нагряваше диска, и като напрвех на магистрала или извънградско няколко по-яки спирания и волана ми започваше да бие, след известни километри всичко се оправяше. Смених, накладки, смених дискове но проблема остана. Накрая направо ми блокира предна лява гума. Като спрях, чак и пипнах джантата беше доста топла. Взех си ремонтен комплект за предните апарати от мимо13 отидох на майстор, и той направи процедурите описани от Блатимир, разглоби, почисти, смени скъсана ми гумичка, сложи ЧЕРВЕНА високотемпературна грес (включена е в ремонтния комплект), проблема с биенето на волана след по-яко спиране изчезна, след смяна и на спирачната течност, колата започна и да спира по ентусиазирано.

Пет Юни 04, 2010 12:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >