Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Впечатления от качеството на боята за по-новите Субару 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, споделете впечатления за качеството на боята за новите Субару, да кажем след 2007 година.

Моята е 2008, червена и ми се струва, че снежинка да падне ще одере нещо... За водоструйката няма да изпадам в подробности какво ми причини, но със студена вода и от 30см най-редовно ми лющеше боя и престанах да я ползвам.

Пет Май 28, 2010 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята Импреза е синя 2.0 МТ 2008 и нямам проблеми. В повечето случаи си я мия сам с водоструйка. Колата ти е още гаранционна и най-добре се консултирай със Субару сервиза, но преди години мой приятел си върна колата без проблеми защото имаше подобен проблем с боята.

Пет Май 28, 2010 6:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моята е 2009 и досега не съм имал проблеми с боята. Доста често свалям разните размазани насекоми и кал с водоструйката, дори от 20 см и so far so good. :smt023
В "Уруспухово" преди години едни "майсторчета" ми бяха боядисвали предната маска на БМВ 3-ка и на първото измиване боята взе да пада. Разни Мозъци от бранша ми казаха, че така ставало ако не се обезмаслят добре повърхностите преди боядисването, но твоето е наистина за рекламация, според мен не е нормално! [-X

Пет Май 28, 2010 7:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
jafaar написа:
Колеги, споделете впечатления за качеството на боята за новите Субару, да кажем след 2007 година.

Моята е 2008, червена и ми се струва, че снежинка да падне ще одере нещо... За водоструйката няма да изпадам в подробности какво ми причини, но със студена вода и от 30см най-редовно ми лющеше боя и престанах да я ползвам.

Колега щом от 30см. си увреждаш боята значи в нея е проблема, защото безопаснно разтояние на водоструйките го дават 20-25см. и то при налягане 170-200 бара.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пет Май 28, 2010 8:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Мил съм няколко пъти Форестъра (от подписа) от 20-30см с пароструйка - няма драма. Явно при колегата има проблем с качеството на покритието.
Иначе имам драма със челното стъкло. Преди година се пукна от хвръкнало камъче, смениха го по възлагателно писмо от застрахователя. Преди 2 месеца - нова люспа на новото стъкло. :?
А по служебната ми Мазда колко камъни са чаткали и няма и няма...

Пет Юни 04, 2010 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 51
Автомобил: Blue Thunder
Нов фен
Отговори с цитат
Като цяло покритието на новите автомобили не е същото, като от преди 7-8 години... криза, ко да праиш - икономисва се от всичко вече... а и качеството е едно, нямам думи... чисто нова кола с портокалова кожа - виждали ли сте ? Аз многократно.

Пон Юни 07, 2010 9:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
На Аутбек 2009 даже смея да твърдя, че боята е доста по - добра и по здрава от на импрезата ми коят е 2003

Пон Юни 07, 2010 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ясно, ще трая докато не почне да става лошо на външен вид и ще видим тогава, рекламация ли, каско ли ;)

Иначе на предния ми джам се появиха едни драскотини, които няма как да са от камъчета или чистачките (не са по посока на движението им), голяма мистерия ;) Но е дреболия и не ми се занимава. По-интересно ми е какво ги е причинило ;)

Пон Юни 07, 2010 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
При служебната ми кола която е на година и половина е същото. Боята по праговете просто падна, а цялата стана на едни малки язви от камъчета по пътя, че в сервиза кадето я пребоядисваха ми казаха че при новите коли боята се нанася директно върху метала без слой грунд както при старите.Наблюдението е от два ситроена старият е 2006 новият е 2009. На стария му няма нищо. Освен това стъклото на новата с цялото на точици предполагам от камъчета и като блесне слънце директно става едно като перде и нищо не се вижда. Колата по каско я пребоядисах цялата, а стъклото ще го пробвам да го заведа края на лятото и ще ви кажа дали минава по каско. Но боята минава особено ако е лизингова колата.

Вто Юни 08, 2010 5:31 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
При мене имаше проблем с боята на джантите.На три от петте се появиха "бомбички" около централните отвори покрай капачките. Смениха ми всичките джанти с нови-засега са ОК. Казаха,че им е по-лесно да ги сменят,отколкото да ги пребоядисват. Ама си взеха старите,де :-D . Други дребни кусури не съм намирал по боята.

2010 guzzi griso 1100

Вто Юни 08, 2010 7:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
steling написа:
При служебната ми кола която е на година и половина е същото. Боята по праговете просто падна, а цялата стана на едни малки язви от камъчета по пътя, че в сервиза кадето я пребоядисваха ми казаха че при новите коли боята се нанася директно върху метала без слой грунд както при старите.Наблюдението е от два ситроена старият е 2006 новият е 2009. На стария му няма нищо. Освен това стъклото на новата с цялото на точици предполагам от камъчета и като блесне слънце директно става едно като перде и нищо не се вижда. Колата по каско я пребоядисах цялата, а стъклото ще го пробвам да го заведа края на лятото и ще ви кажа дали минава по каско. Но боята минава особено ако е лизингова колата.

Аз имам същия проблем. Всяка година пребоядисвам предната броня, защото от лято до лято цялата става на решето от камъчетата, които изхвърлят колите. Предното стъкло вече за над 60хил.км има доста точки пак от камъчета. Принципно застрахователите сменят стъклото на това основание и не трябва да ти правят проблем. Аз мислих да го заведа като щета преди няколко дена като минавах при застрахователя, но понеже описах 9 детайла за боя като една щета, викам да не ставам нагъл и ще го заведа по натам. За тези 9 детайла беше голяма разправия докато ми дадат възлагателното писмо, но след половин ден разправии най-накрая се разбрахме и скоро я вкарвам за малко освежителни процедури. :D

Вто Юни 08, 2010 11:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
manata написа:
Аз имам същия проблем. Всяка година пребоядисвам предната броня, защото от лято до лято цялата става на решето от камъчетата, които изхвърлят колите.

моята боя по бронята също е калпава.
добре, че имам една 'щетичка' та ще я боядисвам.

Сря Юни 09, 2010 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ми то вие звучите така все едно сте изненадани :lol: Как пък като карам извън БГ едно камаче не ми е хвръкнало и аз не знам... Да не говорим че зимата в Австрия аз луга никъде не видях, преминаваха с камиончето и пръскаха с химикал. Та не са виновни новите коли, проблема е на друго място ;)

Чет Юни 10, 2010 9:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Прав си миналата зима до Севлиево ръсиха по пътя пясък с големината на чакъл :-D , че едно такова шрапнелче от един камион заметнато ми счупи стъклото на буса.

Чет Юни 10, 2010 9:37 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
абе не е само до това... случва ми се разни залепнали пеперуди и насекоми (по големички) като ги отмия, и те си заминават заедно с люспичка боя.
На предишните ми автомобили го нямаше този момент #-o

Чет Юни 10, 2010 1:54 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
tarambuka3500 написа:
абе не е само до това... случва ми се разни залепнали пеперуди и насекоми (по големички) като ги отмия, и те си заминават заедно с люспичка боя.
На предишните ми автомобили го нямаше този момент #-o

Е то ти като ги удариш с 200 те стават едно с боята :lol:

Чет Юни 10, 2010 2:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Тия гадинки летящите по принцип си имат някъква киселинност в тях самитер ако си наклепаш хубаво колата и не я измиеш до ден два започват да повреждат лаковото покритие също като от птичките снарядите. :? За това винаги в колата микрофибърна кърпа и вода. :idea:

Чет Юни 10, 2010 3:30 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:smt023 измислено е хора

Прикачени файлове:
99_impreza_outback_sport_1.jpg
99_impreza_outback_sport_1.jpg [ 72.39 KiB | Прегледано 867 пъти ]

Чет Юни 10, 2010 3:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
:smt023 да :smt023

Чет Юни 10, 2010 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз да споделя за качеството на боята на мойто ново Фори. Три петна от чайки на предния капак и ....... Напукан и изгорял лак! А калниците и вратите са с понадраскан лак от ТРЕВИ около пътя!ДОСТА започнаха да икономисват японците и започват да ме разочароват с качество на материалите! Днес боядисаха предната броня заради дребни надрасквания и ги накарах да я лакират с един нов лак PPG Ceramic clear! По думи на бояджията бил уникален - твърд и не се драска . Да го видим!

Вто Юли 26, 2011 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >