|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Загуба на мигач и аварийни светлини.
| Автор |
Съобщение |
|
SIOSIS
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 12:30 am Постове: 18 Местоположение: Някъде в дивия Рейтинг: 0
|

Здравейте колеги! По-миналата седмица ми се случи нещо много неприятно с алармата. Почна да вие без причина и без да спира и беше подлудила съседите и когато я хванах, не щеше да се управлява от никакво дистанционно управление, единствения начин беше като разкачих акумулатора. С това разбира се той падна и го взех да го зареда - някъде около 12 часа стоя, минах с фина шкурка клемите и накрайниците на двата кабела, закачих го, тя автоматично пак се включи, но вече се подаде на дистанционното. Преди още да закача акумулатора разглобих корите за да се добера до кутийката на алармата, ама самата тя нямаше нито някакви копчета за настройки нито рестартове, нито нищо. Не човърках повече, защото освен аларма към нея върви и централното заключване и имобилайзера и гледах да не прецакам нещата повече.Та това е което се случи на кратко...
При първото потегляне нямах никакви проблеми с контрола на алармата и нещата към нея, но ми направи впечатление, че десния мигач не работи, тоест десните мигачи, при включването им нито излиза стрелката на таблото, нито се чу характерното клокане, в началото едвам едвам светеше докато не изгасна напълно - говоря само за таблото, за вънка не знам дали е показвало нещо или не, сега вече нищо не показва. Левия мигач няма никакви проблеми съвсем нормално функционира светлината и звука на таблото и светлините отвънка. Но при пускането на аварийни и на двете места никой няма. При аварийните се забелязва едно мигащо отслабване на таблото, ще кажеш че едвам едвам достига ток или акумулатора е вече на последния си ток, в началото това си помислих че вече му отива живота, но в последствие се оказа че още не му е дошло времето.
Та молбата ми е някой ако има някакви предположения или е минал през тази досадна работа, така ако може да ми обясни и да каже, че вече и на майстори нямам доверие и малко по малко нещата аз си ги правя и е много досадно да нямаш мигачи на дълги разстояние. Щях да я водя на един пич в Пловдив да я прави, той разбира се се отнесе много некоректно и никаква не я свърши сега съм в София... И просто предпочитам аз да я свърша тая работа.
П.С. Колата е импреза 96г. спорт
_________________ На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата!
|
|
|
|
| Пон Юни 07, 2010 4:05 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
От алармата към мигачите отива една или две жички. На тях има едни диоди и този към не работещия мигач вероятно е пробил.Почни с това! 
|
|
|
|
| Пон Юни 07, 2010 8:51 pm |
|
|
|
SIOSIS
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 12:30 am Постове: 18 Местоположение: Някъде в дивия Рейтинг: 0
|
Ам... Благодаря за отговора, ок можеш ли така да поясниш какво точно да направя и с какво се изразява това пробиване - дупки,петна окисления... В случая откачам кората, намирам алармата проследя му там десетките кабели на къде отиват, между другото ако ми кажеш така някаква характеристика за посока на кабелите за мигачите, за по-достоверно разпознаване, също ще ми е много полезно... Та после там намирам въпросния един или два кабела с диодчето и какво.... откачам закачам сменям перфорирам, моля му се, бая му... 
|
|
|
|
| Вто Юни 08, 2010 12:38 am |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
Самостоятелно няма да се оправиш си мисля, така че търси помощ на живо и спомени за написаното по-горе. Успех!
|
|
|
|
| Вто Юни 08, 2010 8:04 am |
|
|
|
SIOSIS
|
|
Ще видим... Благодаря за отговора крайна сметка вече отписвам проблема да е от диода от нещо друго е ... Препоръка за някой майстор жичкар...
|
|
|
|
| Вто Юни 08, 2010 11:03 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|