Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 40  >
 Съвети за Газова уредба 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 71
Автомобил: SUBARU OUTBACK AT '99
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
agogov написа:
flofire написа:
С предната ми кола имам изминати 180 000км./VOLVO 460/ на газ без никакви проблеми.Мисля,че е добра алтернатива имайки в предвид цените на горивата и цялятя дивотия в страната ни.

Разкажи повече колега, защото до сега нямам познат минал безпроблемно повече от 50 000 на газ.

@Krasimir_65, като си сложи твоя познат, нека покара и след годинка пак да пишеш за него.Да не мислиш че и аз не съм минал през газта......ма за кратко...Ааааа сетих се ......калпав майстор-не мисля ,че и сега си е име, спомене ли се за газ.......

Разбира се ние отново сме с една броня напред, пред целия свят дето си брои и прибира и последния цент и не се сеща за тази икономия.Странна работа......или.......

VOLVO то беше с монтирана газова уредба от Холандия,ако това има има някакво значение,но подръжкта си беше чисто българска,даже малко по-българена :D .Между другото уредбата беше обикновена не газов инжекцион и колата продължава да си се движи безпроблемно.

Вто Юни 22, 2010 6:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На газ кара и цяла Южна Америка.Евтино и екологично чисто гориво.Какви ли не исторри съм чувал за прецакани двигатели в Бг в резултат на некачествени бензини и нафта...По добре на газ.Съвременните газови уредби са дотам изпипани и газоразпределителните карти така прецизно изчислени,че по никаквъв начин не се усеща че се кара на газ.Няма загуба на можност и всичко става плавно.В България предпочитам да карам именно с газов инжекцион,не бензин,не нафта!!!
В резултат на няколко годишно проучване и преки наблюдения над конкретния модел и двигател научих,че 2.5 боксера на субару е чудесен двигател и много подходящ за газов инжекцион поради факта,че клапаните позволяват да се регулират ако се разхлабят след няколко стотин хил.км на газ.При 3 литровия двигател това не е така и аз не бих сложил газово на H 3.0

Вто Юни 22, 2010 6:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
simbat написа:
На газ кара и цяла Южна Америка.

това не е много вярно, в Бразилия са на спирт, а в Аржентина предимно такситата в градовете са на газ (като у нас).
Из страната си джиткат на бензин. Пък аз прекарах месец и нещо там тази година, обиколих надлъж и нашир и имам наблюдения.
---
но по темата, май ще запаля една свещичка и ще я слагам тая газова...

Вто Юни 22, 2010 10:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 150
Автомобил: Outback 3.6 B14
Рейтинг: 242
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здрасти,

На предното Outback 2000, 2.5AT бях с БРЦ инсталирано в сервиза в Дружба. Цена около 1600 лева преди в края на 2007. Разход - градско 15-16/100, извънградско 10-11/100.
В сегашното Легаси 2005, 2.5АТ съм с фабрична газова (Bi-fuel GTJ) и разхода е същия.
И двете бутилки са на мястото на резервната гума.
Разлика във вървенето на газ и бензин при тоя голям двигател и добра настройка НЯМА.

За и против газовите уредби е безсмислен спор - всеки си решава. Единствения проблем възниква, когато се намеси "МайсторЪТ" :)

Аз карам на газ повече от 15 години и ще слагам газ и на следващите си коли.

Лека и безаварийна.

Вто Юни 29, 2010 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, помагайте !!!
На мойто Легаси 2.2 (АТ) '94 съм с BRC Sequent 24 и съм се видял в чудо от висок разход 16-18 градско ( не влизам в почти никакъв трафик) и около 14-15 извън градско с 90 - 100 км/ч. при последните 4, 5 засичания. Газовата е монтирана от БРЦ Б-я в Дружба. Ходих няколко пъти там за доцентровка, последно вчера ( всичко било в норми :-k :-k :-k :-k ) , ходих и при груги двама трима, но нямат външен МАП , за да направят нова карта. Принудих се да си взема кабел, софтуер и мап (в петък пристигала новата стока), но по компюртърната диагностика и корекции не му разбирам достатъчно все още. Та помагайте със съвет, с колега с който може да се почовъркаме заедно или сервиз :? ( Митака също няма мап ).

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Сря Юни 30, 2010 7:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На бензин нормален ли ти е разхода? Започни от там за да имаш стабилна основа.

Сря Юни 30, 2010 8:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На бензин съм бетон, при същия режим на шофиране разхода е макс 13-14 в града и 7.5 - 8/100 на селско със същата скорост ( 100 - 110 км/ч. ).
НОО, преди последните настройки на газ-та и отстраняване на 2 сериозни проблема - сцепен маркуч на вакума на редуктора и грешно зададен датчик налягане на газта в ЕКУ-то на газовата
- и двата проблема сътворени още при монтажа, разхода беше 14.5 - 15.5 лт. в града и 11.5 - 12.5 лт. извън. ( при скорост 120, 130 км/ч.). Единствения проблем беше, че на около 5 000 оборота прехвърляше на бензин.

П.П. с кабели и свещи няма грижи.

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Сря Юни 30, 2010 11:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това за прехвърлянето на бензин - настройва се да го прави при определено налягане в газовата бутилка. Може да се промени. Аз на моята съм го изключил.
Иначе нормалното положение е бензиновият компютър да не усеща, че си на газ, т.е. ако сместа на газ ти е богата, когато си на газ времената на бензиновите инжектори ще са по-малки, отколкото когато си на бензин. Аз моята я правя така, че когато сменям газ/бензин - наблюдавам текущотото време на бензиновите инжектори и гледам да не се променя. По това се ориентирам какви да са ми коефициентите в таблицата. При Фобос е така, предполагам , че при тебе ще е нещо подобно.

Сря Юни 30, 2010 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 118
Автомобил: Outback Diesel, 2016г.
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
agogov написа:
flofire написа:
С предната ми кола имам изминати 180 000км./VOLVO 460/ на газ без никакви проблеми.Мисля,че е добра алтернатива имайки в предвид цените на горивата и цялятя дивотия в страната ни.

Разкажи повече колега, защото до сега нямам познат минал безпроблемно повече от 50 000 на газ.

На предишната ми количка и навъртях 120000, 100000 от тях на газ (инжекцион), нямах проблеми.

Нед Юли 04, 2010 12:10 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги карам с газ инжекцион от 3г. 68 000 км. до сега - безпроблемни !!! сменил съм свещи още при поставянето-незнам какви, газаджията каза,че са някакви японски-все още е със същите - май към 50 лв четирите(добра цена ! )+ 1200 лв. уредбата, разлика газ/бензин на газ върви по добре ,преди 2 дни София-Монтана-Габрово-Боженци-Шипка беше затворен за ремонт за това през Буздлуджа-Баня-Пловдив-София - 62 лв. :smt023 газ !!! двигател 1.8-115 кс. майсторчето е от Пловдив ако някой проявява интерес ще пусна кординати (гарантирам за него познавам го от 12г.-парите не си ги хвърля за направата на луксозен сервиз, а всяка година със спечеленото ходи на семинари и доубучение във Италия в завода на BRC )

От скоро попаднах на това http://www.flashlube.bg/bg/product/kit/
Ако някой до сега от вас си е ПОСТАВИЛ моля да сподели и осветли нас невежите :lol:

Пон Юли 05, 2010 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
68 000 км. при среден разход 10/100 БЕНЗИН 6800л. * 2.20 = 14 960 лв.
11/100 ГАЗ 7480л. * 1.08= 8078 лв.
14 960 - 8 078 = 6882- 1250(за уредбата) = 5 632 - 720лв ( 36месеца* 20 лв. за бензин) = 4 912 лв - 180 лв.(год. проверки на газовата)= 4 732 лв. - са влезнали в семейният бюджет а не в БЕНЗИН !!!

НО ВСЕКИ РЕШЕВА САМ ЗА СЕБЕ СИ !!!

Пон Юли 05, 2010 11:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pradabg написа:
Колеги карам с газ инжекцион от 3г. 68 000 км. до сега - безпроблемни !!! сменил съм свещи още при поставянето-незнам какви, газаджията каза,че са някакви японски-все още е със същите - май към 50 лв четирите(добра цена ! )+ 1200 лв. уредбата, разлика газ/бензин на газ върви по добре ,преди 2 дни София-Монтана-Габрово-Боженци-Шипка беше затворен за ремонт за това през Буздлуджа-Баня-Пловдив-София - 62 лв. :smt023 газ !!! двигател 1.8-115 кс. майсторчето е от Пловдив ако някой проявява интерес ще пусна кординати (гарантирам за него познавам го от 12г.-парите не си ги хвърля за направата на луксозен сервиз, а всяка година със спечеленото ходи на семинари и доубучение във Италия в завода на BRC )

От скоро попаднах на това http://www.flashlube.bg/bg/product/kit/
Ако някой до сега от вас си е ПОСТАВИЛ моля да сподели и осветли нас невежите :lol:

Вече 3 смени съм със Денсо лазер-иридиум свещи - не мога да изкарат повече от 20 000км. Затова е най-добре със стандартните - смяна на всеки 20 000км, реглаж на клапани на 50 000км, филтри - пак на 20 000км. Единственото кофти на газта е че не става за високи скорости - 180-200 и т.н. - протичат гарнитурите. Иначе е супер изгодно, особенно при сериозен пробег.

Вто Юли 06, 2010 8:46 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Няма да споря с колегата,но до момента не съм сменял за посоченият пробег 68 000км. нито свещи(обикновенни са),нито газ филтър,нито пък съм правил реглаж на клапани !!! Повече от 140км. не карам ,така че при високите скрости не съм компетентен,за това именно пуснах http://www.flashlube.bg/bg/product/kit/ та някой ако може да ни осветли дали това не е именно отговорът на твоят въпрос,по отношение на безпроблемно каране (ако изобщо може да се нарече така) при високи километри 180-200 и тн. на ГАЗ !

Колкото по-малко се вманиячаваш по автомобила,толкова по-вярно ти служи,то е като с Жените бе :lol: :lol: :lol:

Вто Юли 06, 2010 12:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pradabg написа:
Няма да споря с колегата,но до момента не съм сменял за посоченият пробег 68 000км. нито свещи(обикновенни са),нито газ филтър,нито пък съм правил реглаж на клапани !!! Повече от 140км. не карам ,така че при високите скрости не съм компетентен,за това именно пуснах http://www.flashlube.bg/bg/product/kit/ та някой ако може да ни осветли дали това не е именно отговорът на твоят въпрос,по отношение на безпроблемно каране (ако изобщо може да се нарече така) при високи километри 180-200 и тн. на ГАЗ !

Колкото по-малко се вманиячаваш по автомобила,толкова по-вярно ти служи,то е като с Жените бе :lol: :lol: :lol:

Целта не е да спорим, а да сверим часовниците :smt023 . Не знам с какъв мотор е колата ти, но при мен 2,5 SOHC, се прави задължително реглаж на 50 000км ако се кара на газ. За свещите бих те посъветвал да ги провериш, защото газта ги яде много бързо. При мен за 40 000 км бяха за боклука ама яко, и въпреки това не се усещаше по двг и вървене. Относно филтрите - те са два, вторият извън изпарителя почернява за пробег от 20 000км, затова ги сменям и двата - те са по 15-20лв, тъкмо на всеки 20 000км си сверявам и настройката на газовата.

Вто Юли 06, 2010 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
При мен филтрите на газовото почерняват за 10 000 км. Особено филтърчето за течната газ, дето е в изпарителя. От него се сипе графит. Зареждам предимно на ОМВ, но често зареждам и на ЛукОйл и Еко.
Според мен идея "за маниаци" е да се сложи аванс процесор на колата, това също ще по-могне колата да работи по-добре на газ на високи обороти(освен флаш-любето), защото точно във високите обороти разликата в запалването на бензин и газ е най-голяма. Вяскакви там Джет-Спаркове и т.н. вършат работа. Имам познат със Ситроен Ксантия със Джет-спарк и е много доволен. Гледал съм документацията на БРЦ, вътре в компютъра има вгараден аванс процесор, само трябва да се активира софтуерно и да се включи кабел преди бобината (бобините), да подава коригиран по време сигнал на свещите, в зависимост от оборотите на двигателя.

Вто Юли 06, 2010 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Vmax - Прав си колега,вчера бях при газаджията,смених филри и свещи.Филрите се сменяли защото се прецаквали газ-дюзите(май ще започна по-често да ги сменям :lol: )(не защото колата ще спре да работи на газ)(Стоян ми вика-ма като те знам,че си арменец може и още малко да изкарат :lol: ),свещити "DENZO" ( всичко това + смяната 80лв.).
При двигателите с ръчно настройване хлабината на клапаните задължителен реглаж 30 000-50 000 км макс. - при мен са хидравлични-за това не се налага.
За Флаш Лубето- препоръчва се за двигатели на Метан и тези с по 4 клапана на цилиндър(главите на клапаните са по-малки и нежни спрямо тези с по-два,съответно и самите пружини са по-малки и по-рано сдават багажа,а детонацийте са по-силни както ни е извесно-при Метана и Газта спрямо тези на Бензина). За тези на ГАЗ,мотора и без тази добавка при правилно и навременно ревизиране изкарвал 200 000-300 000 хил. километра, а за по-старите машини за него не си заслужавало.

Чет Юли 08, 2010 11:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
pradabg написа:
Vmax - Прав си колега,вчера бях при газаджията,смених филри и свещи.Филрите се сменяли защото се прецаквали газ-дюзите(май ще започна по-често да ги сменям :lol: )(не защото колата ще спре да работи на газ)(Стоян ми вика-ма като те знам,че си арменец може и още малко да изкарат :lol: ),свещити "DENZO" ( всичко това + смяната 80лв.).
При двигателите с ръчно настройване хлабината на клапаните задължителен реглаж 30 000-50 000 км макс. - при мен са хидравлични-за това не се налага.
За Флаш Лубето- препоръчва се за двигатели на Метан и тези с по 4 клапана на цилиндър(главите на клапаните са по-малки и нежни спрямо тези с по-два,съответно и самите пружини са по-малки и по-рано сдават багажа,а детонацийте са по-силни както ни е извесно-при Метана и Газта спрямо тези на Бензина). За тези на ГАЗ,мотора и без тази добавка при правилно и навременно ревизиране изкарвал 200 000-300 000 хил. километра, а за по-старите машини за него не си заслужавало.

Флаш люб го тестват при Митака от 2-3 седмици. Така ще скоро ще има отзиви от клиентите им които го ползват...
200-300 000км не е ли малко за Субару двигател, че дори и на газ...
Филтрите на газта се сменят по-често и заради гадната газ дето ни пробутват...зимата сервиза на газаджиите беше пълен от хубава газ на ОМВ - цяла зима продават лятна газ....

Чет Юли 08, 2010 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, от около седмица съм горд собственик на Subaru Legacy sedan 91' 1.8GL monoinjection в момента ми предстоят обслужване и смяна на съединител, но след това смятам да монтирам и АГУ, от прочетеното до тук разбрах, че няма проблем да се монтира обикновенна газова с плочка, но бих искал да разбера какви допълнителни екстри би било добре да се сложат, имам предвид има ли нужда от ламбда контрол, аванс процесор и евентуално други такива "екстри" към газовата уредба. Искам да помоля и запознатите колеги да ми покажат примернасхема на последователното свързване към водната система(първото което ми идва на ум за последователно свързване е - прекъсване на маркуча към парното и свързването му през изпарителя и от там обратно към парното или пък е по-добре да се свърже към изходящия маркуч от парното, не съм много наясно за това ще бъда безкрайно благодарен ако ми разясните :) ) за да може да обясна на техническите лица как искам да бъде монтирана.
Благодаря за отделеното внимание.
Поздрави, Цанко

Сря Авг 04, 2010 7:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 297
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
Официално се газифицирах http://www.eurogas-bg.net/subaru.php с Фобос
Много съм доволен от монтажа, прибран и ненатрапчив, ако не кажа че съм с Газ няма да се разбере
ще дабавя и снимки, но по натам
Някой друг с Фобос ?

Съб Авг 14, 2010 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 50
Автомобил: Tribeca
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей те,

някой ще имали повече инфо за това Flashlube? И аз имах монтирано електронно на моята то се оказа че не работи. Няколко пъти отврям капака а то все си седи на същото ниво. Ходих при един газаджия и се оказа че не работи. А газовото е сложено преди 15 000 км. и май от самото начало не е заработило.

Май се оказа че има проблем с електронните модели и сега съм с вакумно но немога да го настроя да работи като хората. Като го настроя като карам в града да харчи 50мл на 50 литра гориво е ок но като тръгна извън града и харчи наполовина ;) усиляго пък като се върна на повече градско направо изчезва течността абе няма регулиране нещо.

Чакам нова модификация септември да излезе и евентуално да сменя защото електроонното уж взума ток от инжекторите и се регулира спрямо оборотите колко да впръсква.

Ако някой има впечатления и как работи при него да сподели!

Вто Авг 17, 2010 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 40  >