Outback 2,5 или 3,0 - модели след 2004
| Автор |
Съобщение |
|
bubaru
|
Субару не се цели във високия клас, а и продават предимно в континенти, където на дизел са само тирове и трактори. В Европа също има хора, които си купуват кола, не само заради икономията и си карат бензин. В БГ пък е желателно да караш бензин в предивд готината ни нафта. А пък да си купиш кола за 150000 лв (високия клас  ) и да си я избереш дизелова, само защото харчи 20-30% по-малко според мен е глуповато.Най-малкото след 3 години тя вече ще струва най-много 50000 лв и цялата тази уж икономия съвсем ми утъпява. Нищо против дизелите, стават но за коли до 50-60К лева. След това е малко "евтин на брашното, скъп на триците" И нека бъдем честни-никой не си взима дизел, защото върви повече. Аналогичен като динамика бензин почти винаги е даже по-евтин като нов.Въпрос на психология е.
|
|
|
|
| Сря Юни 30, 2010 9:55 pm |
|
|
|
Gangster
Автомобил: Tribeca
Рейтинг: 27
|
не знам колега, точно пък тоя китюк Q7 специално 3.0 е толкова тромав че нее истина! а дори и 4,2 с тези сам 6-7 секунди на прав участък съм убеден че няма динамиката на новата трибеката и стабилност особено в завои. Преди това карах Е-класа мерцедес и не бях карал марка с по добър автоматик.... искам да ти споделя че Скоростите ги субито ги сменя един път много по меко и в пъти по бързо. а на спорт се нагажда спрямо шофирането на всеки водач! нищо против ауди в началото много ме кефиха, само където имам познати с Q7 и някакси смяна на накладки на 10 000 км и гуми на 20-25 не ме кефи 
|
|
|
|
| Сря Юни 30, 2010 10:08 pm |
|
|
|
aikizk
|
|
Здравейте приятели. Аз съм нов във форума и ще се радвам да споделяте вашият опит със Субару. Тази кола ми е мечта от много отдавна и се надявам,че следващата седмица,ще я осъществя. Капарирал съм едно чисто ново Субару Аутбак 2009г 3.0R в Германия и след оглед от мой приятел и одобрение,може да стана горд собственик на същото.Естествено след закупуването му,ще сложа снимки. Пожелайте ми късмет с колата. Бъдете здрави и се забавлявайте!
|
|
|
|
| Чет Юли 15, 2010 4:59 pm |
|
|
|
plaskom
|
Пожелавам ти късмет с колата ( щото кола и жена ...,нали) и много безаварийни километри  . И чакаме снимките 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Чет Юли 15, 2010 5:38 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Само гледай да е с немска гаранционна карта, а не турска че тук няма да имаш гаранция 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Чет Юли 15, 2010 7:50 pm |
|
|
|
valqk
|
Абе хора, Аутбека е семейна кола. Аз карам 2.5 и съм си предоволен за семейно возило (че и на газ). Ако искаш бегачка - вземаш бегачка и си я караш нея. Като си със семейството не е добре да правиш МНОГО простотии, а 2.5 стига като динамика за малко.  Поне така мисля аз де. Ако някой има с турбо импреза(или друго бягащо) и аутбек тук - да каже менния, дали съм прав...  Аз лично като имам пари да дам ще си взема нещо бързо със задно да се уча и кефя  )))
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Чет Юли 15, 2010 9:26 pm |
|
|
|
danail
Автомобил: subaru legasy
Рейтинг: 0
|
Gangster написа: не знам колега, точно пък тоя китюк Q7 специално 3.0 е толкова тромав че нее истина! а дори и 4,2 с тези сам 6-7 секунди на прав участък съм убеден че няма динамиката на новата трибеката и стабилност особено в завои. Преди това карах Е-класа мерцедес и не бях карал марка с по добър автоматик.... искам да ти споделя че Скоростите ги субито ги сменя един път много по меко и в пъти по бързо. а на спорт се нагажда спрямо шофирането на всеки водач! нищо против ауди в началото много ме кефиха, само където имам познати с Q7 и някакси смяна на накладки на 10 000 км и гуми на 20-25 не ме кефи  колега не съм фен на ауди ама такива глупости не бях чувал 3 0 и 4 2 тди са едни от най добрите двигатели на ауди
|
|
|
|
| Пет Юли 16, 2010 7:49 am |
|
|
|
paso
Автомобил: Mazda CX7 2.3 DiSi turbo
|
aikizk написа: Здравейте приятели. Аз съм нов във форума и ще се радвам да споделяте вашият опит със Субару. Тази кола ми е мечта от много отдавна и се надявам,че следващата седмица,ще я осъществя. Капарирал съм едно чисто ново Субару Аутбак 2009г 3.0R в Германия и след оглед от мой приятел и одобрение,може да стана горд собственик на същото.Естествено след закупуването му,ще сложа снимки. Пожелайте ми късмет с колата. Бъдете здрави и се забавлявайте! Хайде късмет колега , малко късно виждам темата , но ще се радваме на новата ти придобивка! Да се похвалиш със снимки  !
|
|
|
|
| Пет Юли 16, 2010 9:09 am |
|
|
|
Gangster
|

danail написа: Gangster написа: не знам колега, точно пък тоя китюк Q7 специално 3.0 е толкова тромав че нее истина! а дори и 4,2 с тези сам 6-7 секунди на прав участък съм убеден че няма динамиката на новата трибеката и стабилност особено в завои. Преди това карах Е-класа мерцедес и не бях карал марка с по добър автоматик.... искам да ти споделя че Скоростите ги субито ги сменя един път много по меко и в пъти по бързо. а на спорт се нагажда спрямо шофирането на всеки водач! нищо против ауди в началото много ме кефиха, само където имам познати с Q7 и някакси смяна на накладки на 10 000 км и гуми на 20-25 не ме кефи  колега не съм фен на ауди ама такива глупости не бях чувал 3 0 и 4 2 тди са едни от най добрите двигатели на ауди Колега не знам от собствен опит ли говориш но точно в момента един мой подизпълнител има Q7 3.0 литра и всеки ден го тровя. Не знам как не сме ги пробвали още от спрял старт, в движение да се изравним при 50-60 км. или над 100! 3.0 то литра е много малък двигател за това купе просто с трибеката не му давам никакъв шанс и разликата е драстична не да го дръпна с по 1 метър! За 4.2 вече е друга работа предполагам ама още не съм имал удоволствието да се дърпам с подебен! Ония ден пробвах Х5 - бензиновия двигател, върви точно колкото трибеката ни повече ни по малко!
|
|
|
|
| Пет Юли 16, 2010 6:47 pm |
|
|
|
danail
Автомобил: subaru legasy
|
колега имах възможност да покарам 3 0 v6 tdi q7 не ми се стори малък двигателя за купето но както и да е трибека не съм карал така че съгласявам се с тебе 
|
|
|
|
| Съб Юли 17, 2010 8:03 am |
|
|
|
Gangster
|
danail написа: колега имах възможност да покарам 3 0 v6 tdi q7 не ми се стори малък двигателя за купето но както и да е трибека не съм карал така че съгласявам се с тебе  Ами те цифрите сами говорят: Аудито е 23... Колто точно коня забравих трибеката е 258 пак ако не ме лъже паметта. Аудито е 2700 кг а Трибеката е 1900 кг.. Разликата е фрапираща и даже не може да се направи сравнение кой двигател е по добър! П.С. Цифрите са +- 5% не се хващай за запетайки Ami te cifrite sami govoriat: Audito e 23.. Kolto to4no konia zabravix tribekata e 258 pak ako ne me laje pametta. Audito e 2700 kg a Tribekata e 1900 kg.. Razlikata e frapirashta I daje ne moje da se napravi sravnenie koi dvigatel e po dobar! P.S. Cifrite sa ± 5% ne se xvashtai za zapetaiki  Кирилицата е задължителна!!! zevzek
|
|
|
|
| Съб Юли 17, 2010 8:11 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
здравейте,
нов съм в форума,темата е старичка:) от година и полвина карам оутбаек'08 3.0,от швеицария и гаранцията си е наред:) приател ГАНГСТЕР-не се замисляй ако не си взел,скачай в 3.0 малко си понагаря,но извън патя и на патя си е доста динамично. SI драйв си променя настройките и колата става неузнаваема.дано да си взел и да се засечем.
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Съб Юли 17, 2010 11:01 am |
|
|
|
Gangster
|
valadares написа: здравейте,
нов съм в форума,темата е старичка:) от година и полвина карам оутбаек'08 3.0,от швеицария и гаранцията си е наред:) приател ГАНГСТЕР-не се замисляй ако не си взел,скачай в 3.0 малко си понагаря,но извън патя и на патя си е доста динамично. SI драйв си променя настройките и колата става неузнаваема.дано да си взел и да се засечем. Ami az se 4udix 4udix I nakraia 3.6l. Tribeca vzex! I sam mnogo dovolen!
P.S. Sorry za latinicata ama pisha prez telefona!Форума има вграден кирилизатор! zevzek
|
|
|
|
| Съб Юли 17, 2010 11:58 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
ами драсни някой пат да ги покараме малко..много искам да изтествам една трибека,ако нее много нагло- от каде си ако нее тайна?
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Чет Авг 05, 2010 2:08 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Гангстер, извинявай, но няма Трибека, която да върви повече, дори и от най-куцото БМВ Х5 с бензинов мотор. 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Чет Авг 05, 2010 3:28 pm |
|
|
|
Flat 6
|

bubaru написа: Субару не се цели във високия клас, а и продават предимно в континенти, където на дизел са само тирове и трактори. В Европа също има хора, които си купуват кола, не само заради икономията и си карат бензин. В БГ пък е желателно да караш бензин в предивд готината ни нафта. А пък да си купиш кола за 150000 лв (високия клас  ) и да си я избереш дизелова, само защото харчи 20-30% по-малко според мен е глуповато.Най-малкото след 3 години тя вече ще струва най-много 50000 лв и цялата тази уж икономия съвсем ми утъпява. Нищо против дизелите, стават но за коли до 50-60К лева. След това е малко "евтин на брашното, скъп на триците" И нека бъдем честни-никой не си взима дизел, защото върви повече. Аналогичен като динамика бензин почти винаги е даже по-евтин като нов.Въпрос на психология е. Доста ти е остаряло мисленото по въпроса за дизелите според мен. Тези двигатели са най-удачния избор, именно в средния и високия клас, защото в повечето случаи се куплират с автоматични скорости и комбинацията става перфектна: 1. Супер динамика заради дизела; 2. Супер удобство и париране на краткия обортен диапазон на дизела, благодарение на автомата; 3. Липса на какъвто и да било шум, заради факта, че караш среден/висок клас модерен автомобил; 4. Супер стойности на бензиностанцията и голяма автономия! Няма разумен човек, който да не оцени тези предимства в днешно време, без оглед на финансовото си състояние! Даже хитрите германци умират да купуват лимозини с дизелов двг и спорт пакет - най-доброто от двата свята! Бензина към момента си остава запазена територия за спортни и полу-спортни автомобили, където няма аналог, но това е друга тема...
|
|
|
|
| Чет Авг 05, 2010 3:41 pm |
|
|
|
bubaru
|
Прав си в много отношения. Въпрос и на вкус е все пак.Аз съм имал и дизели и бензини, но нещо дизеловите все ми се ще да ги махна, даже и повече да вървят и да харчат по-малко. Относно спортните автомобили си забравил 24 Le Man и Dakar , където от бая време победителите са с печки 
|
|
|
|
| Чет Авг 05, 2010 3:54 pm |
|
|
|
Flat 6
|
Опа, Дакар е спорт за издръжливост и там горивото е най-малкия проблем. А Лю ман се печели от дизели, защото Федерацията така иска и такива правила е заложила. Като чиста скорост дизелите в това състояние са далеч от бензиновите, но наваксват с по-малко спирания, липса на баласти и куп други вратички в правилника...  Мога да обяснявам ного по тази тема, но няма смисъл... Ама хайде на бас, че от следващата година там ще печелят хибриди - по същата логика 
|
|
|
|
| Чет Авг 05, 2010 4:22 pm |
|
|
|
bubaru
|
Flat 6 написа: Като чиста скорост дизелите в това състояние са далеч от бензиновите, но наваксват с по-малко спирания, липса на баласти и куп други вратички в правилника Може, но как тогава дават първи времена на полпозишъна ?
|
|
|
|
| Чет Авг 05, 2010 4:37 pm |
|
|
|
Gangster
|

Flat 6 написа: Опа, Дакар е спорт за издръжливост и там горивото е най-малкия проблем. А Лю ман се печели от дизели, защото Федерацията така иска и такива правила е заложила. Като чиста скорост дизелите в това състояние са далеч от бензиновите, но наваксват с по-малко спирания, липса на баласти и куп други вратички в правилника...  Мога да обяснявам ного по тази тема, но няма смисъл... Ама хайде на бас, че от следващата година там ще печелят хибриди - по същата логика  Колега малко се бавя с отговорите но искам да ти каже, че за дизелите си прав ок всичко което по горе синаписъл е вярно! но тука става въпрос за нещо друго тези двигатели достатъчни ли са за тези купета? извинявай да ми кажеш че 3.0 л. дизел е страшен за Q7 например нещо не мога да се съглася или пък за Х5 ако щеш. Карал съм ги и двете и постоянно се дърпам по пътя с такива защото ми е тръпка  и ти гарантирам че Трибеката издърпрва повече и от двете. И пак опираме до въпроса че ако сложеш примерно 4,2 двигател всичко си идва на мястото да ама цената отива в космоса и защо да не си карам трибека за 50К вместо Q7 за 150К примерно! Дори и да ги имам парите пак нещо качество/цена нещо не ми се връзва! Аз ако порасна толкова да карам кола за 150 К бих дал още 50 бона да взема най доброто! иначе си джъткам на по евтини класове с по големи двигатели! Въпрос на вкус и най вече на възможности!
|
|
|
|
| Чет Авг 05, 2010 6:40 pm |
|
|
|