Отговори на тема
 "Check engine lamp" Субару форестър 2002 2.0л 
Автор Съобщение

Постове: 36
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Имам проблем с лампата на мотора, който изглежда не е много рядък, но за сега не мога да разбера каква точно е причината.
Колата е в моите ръце от около две седмици и не съм я карал много, но вчера трябваше да отида до Германия, което е на 180км от наше село. Тъкмо бях пристигнал и лампта светна (не знам как се казва на български, но мисля че на анлийски е check engine lamp или warning light). Бях заредил преди около 140 км, сменял съм ремък и ролки миналата седмица, както и маслото, водите и маслата на спирачките са ок, температурата не се вдига. На връщане лампата си светепе постоянно и когато пристигнах пред нас спрях и запалих мотора няколко пъти и лампата изгасна.
Някой има ли идея къде е заровено кучето?

От това което прочетох по форумите има хора които твърдят че това е "нормален проблем" и си карат с лампата по година и нещо. Има и хора които твърдят че е проблем на капачката на резервоара и когато си зареждал на пуснат мотор и не си я завъртял до край можело да светне въпросната лампа. Аз на запалена кола със сигурност не съм зареждал...
Само за да допълня кашата, днес като запалих колата, след като пак проверих всички масла и води и фарове и т.н. и лампата НЕ светеше. При тръгване леко на първа с половин съединител и малко газ, малко ми приплъзна, не знам дали от съединителя или от някъде другаде. Педалът на съединителя си е екстра и не смятам че дискът е за смяна. По-скоро бих казал че се дължи на фактът че съм свикнал на дизелак и съм малко груб със съединителя. Но все пак, има ли вероятност при смяната на ремъка човеко-машината да е направила грешка? Забравих тогава да му кажа че все пак на тази кола две от четирите колелета не могат да се въртят самостоятелно, все пак е АВД, но пък и не вярвам този механик да е толкова зле. Има ли вероятност да е от диференциала?

Благодаря предварително...

Чет Юли 01, 2010 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много са нещата,поради които може да светва тази лампа.
Ако можеш направи си самодиагностика,както е описано тук , ако не, посети сервиз.
Успех!

Чет Юли 01, 2010 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Проверих след свързване на зелените букси и мига на около 5Hz, тоест няма запаметена грешка. С черните не съм пробвал, че намерих само едната, но при добро желание някой ден и до тях ще стигна.

Чет Юли 01, 2010 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако не даде повече грешка,няма нужда да проверяваш с буксите-така мисля.Кодовете за грешки обхващат двигателя и датчиците по него.За автомат и скоростната му кутия мига друга лампа,за спирачки трета,но за самата трансмисия не знам да има.Впрочем ако прочетеш всички изнесени грешки ще разбереш какво се следи и за какво се съобщава.Ако например капачката на резервоара ти е била отворена(както споменаваш)или напр. си бил дълго на контакт , пак се отчита грешка,но мисля не се запомня или се самоизтрива....
С черните се търси динамична грешка,но според мен рови ,ако пак светне лампата.

Чет Юли 01, 2010 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 38
Автомобил: subaru
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
хубавото при субару е че ако е дало моментна грешка и след това компютара не я регистрирва тя се самоизтрива което е добре понеже несе налага да посещаваш сервиз за да баде изтрита иначе субаруто ти е страхотно даваи гас

Чет Юли 01, 2010 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
niki_79 написа:
иначе субаруто ти е страхотно даваи гас

Адаш, ти кога го видя? :) Благодаря за оценката и аз съм много доволен. Днес пак ще се дава газ към Германско пък може и малко чакъл и пясък да има :)

Пет Юли 02, 2010 9:52 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 38
Автомобил: subaru
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
ники аз познавам този модел мога да кажа добре и найстина много го харесвам няма много елктроника и е безотказен като малко танкче е само педала до долу и както викат самоковци гас до ламарината да и е харно на машината :smt023

Пон Юли 05, 2010 2:23 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема