Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Ограничител на 2.0d ? 
Автор Съобщение

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Е, че с Аутбека печката с 5 скоростна кутия праи 200 отма. Даже до 210 сме стигали, пък с попътен вятър и още ще направи, но все пак е по аеродинамичен от горския, коет си е фактор при тия скорсоти. Че то аз с импрезата дет е 2.0 астматичка съм си правил гаври с X5 който са ограничени на 180, направо почервеняват чичковците :lol: . Все пак тия скорости трябва да се вдигат с разработен мотор. Недей да го пробваш пак поне докато не минеш 5000 км, макар че и аз от 2 - 3 места чувам, че тоа мотор след 20 000 км се намества. Поне нашия чак като ги мина тогава го натискахме по магистралата. Все пак подпирай в Субару дали имаш ограничител.

Чет Юни 24, 2010 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, тия скорости с какво ги мерите?
ако е по километраж, не му вярвайте много. Използвайте GPS.

Аз уикенда тествах моята, направи 197км/ч на равното (2.5 бензин). Оборотите бяха ~5900, километража сочеше малко над 200

Сря Юли 07, 2010 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
tarambuka3500 написа:
Колеги, тия скорости с какво ги мерите?
ако е по километраж, не му вярвайте много. Използвайте GPS.

Аз уикенда тествах моята, направи 197км/ч на равното (2.5 бензин). Оборотите бяха ~5900, километража сочеше малко над 200

Напротив. Незнам ти с какъв GPS си бил, но любителските gps-и, който са за автомобилно навигиране са с точност до 5-10 м. в положение. Тези за ориентиране може да са още малко по - грешни. Така че няма как да е по точно в определянето на скоростта от скоростомера, ест. ако си с препоръчаните по размери колела.

Чет Юли 08, 2010 9:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен когато сверявам скоростомера на колите ми с GPS-a kойто ползвам на телефона ми (NDrive) - при Аутбек-а показанията съвпадат почти напълно, но при Импреза-та започва да се получава разлика при скорост над 140 км/ч и колкото повече увеличаваш скороста и разликата става по-голяма. И двете коли са още с оригиналните си гуми и джанти. :)

Чет Юли 08, 2010 12:23 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
plaskom написа:
При мен когато сверявам скоростомера на колите ми с GPS-a kойто ползвам на телефона ми (NDrive) - при Аутбек-а показанията съвпадат почти напълно, но при Импреза-та започва да се получава разлика при скорост над 140 км/ч и колкото повече увеличаваш скороста и разликата става по-голяма. И двете коли са още с оригиналните си гуми и джанти. :)

Ем земи някой и ги пробвайте една до друга на магистралата и няма да има разлика между скоростомерите и скоростта на двете коли ;)

Чет Юли 15, 2010 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята я засякох с Гармин и при 215 на километраж показваше 201
според мен Гармина е истината а в колите лъжата си е заложена умишлено

Чет Юли 15, 2010 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
абе незнам колко е лъжа, мен като ме спират полицайте, колко е било на километраж, толкова е било и на радара...

Пет Юли 16, 2010 9:39 am
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
На моя Форестър 2.0 бензин 2008 има разлика - около 5% повече показва спидометъра спрямо GPS - тествано с два различни Гармина.
Карал съм по магистралата аз служебната Мазда, жената Форестъра и после тя ми каза, че по нейния спидометър сме карали със 145+, а по моя беше 137/8 км/ч

Пет Юли 16, 2010 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И при мен си дава разлика с GPS-a и е твърдо 7% със стандартни гуми, а той със сигурност е много по-верен.
Тествал съм и по радара на люлинския тунел. :wink:

Съб Юли 17, 2010 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
votolom написа:
Колеги, днес се прибирах от Варна и на магистралата реших да натисна Форестъра и много се изненадах като оборотите заковаха на 3400, а скоростта малко преди 180км/ч - има ли такъв ограничител колата, или пък има общо с това, че още не е минала 5000км :-k

Колега в чуждите сайтове максималната скорост за автомобилът ти е 116 mph =187 km/h
За по-високи от тези скорости си купи нещо спортно и по-сигурно при по-високите скорости,мисля Форестера не е създаден за това !

Съб Юли 17, 2010 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pradabg написа:
votolom написа:
Колеги, днес се прибирах от Варна и на магистралата реших да натисна Форестъра и много се изненадах като оборотите заковаха на 3400, а скоростта малко преди 180км/ч - има ли такъв ограничител колата, или пък има общо с това, че още не е минала 5000км :-k

Колега в чуждите сайтове максималната скорост за автомобилът ти е 116 mph =187 km/h
За по-високи от тези скорости си купи нещо спортно и по-сигурно при по-високите скорости,мисля Форестера не е създаден за това !

:-D Добре :twisted:

Нед Юли 18, 2010 7:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Минах 4 000 км миналите две седмици с различни автомобили във Франция и на магистралата ме беше страх на участъци с наклон и завой с повече от 130, т.к.свикнах да не се накланям с XT-то. Като се върнах и се качих на Фори-то, все едно се качих на болид. Центърът на тежестта му е уникален, още не мога да си го обясня как е комбиниран с просвет, 1 см по-голям от този на Ленд Круизер. Предполагам и окачването на XT е различно, но като цяло автомобилът не спира да ме изумява. Разбира се в нашите условия не може да се кара със сериозни скорости, изненадите са навсякъде.

Колкото до максималната скорост на дизеловия - дадената в книжката е "максимална безопасна" и със сигурност има някакво допълнително ограничение при колегата, теоретично на равен тих участък трябва да си понапълни километража. Предполагам в youtube е пълно с примери със и без чип. Автомобилът има сравнително добро Cx и уникално малка маса, особено за дизелов вариант - по спомен само Импрезата е по-лека от него. А спрямо конкуренцията - Аутлендър с 2.0 тди 140 к.с. е с 200, 300 кг по-тежък и му дават около 190.

Пон Юли 19, 2010 10:31 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Отговори с цитат
pafka написа:
Минах 4 000 км миналите две седмици с различни автомобили във Франция и на магистралата ме беше страх на участъци с наклон и завой с повече от 130, т.к.свикнах да не се накланям с XT-то. Като се върнах и се качих на Фори-то, все едно се качих на болид. Центърът на тежестта му е уникален, още не мога да си го обясня как е комбиниран с просвет, 1 см по-голям от този на Ленд Круизер. Предполагам и окачването на XT е различно, но като цяло автомобилът не спира да ме изумява. Разбира се в нашите условия не може да се кара със сериозни скорости, изненадите са навсякъде.

Колкото до максималната скорост на дизеловия - дадената в книжката е "максимална безопасна" и със сигурност има някакво допълнително ограничение при колегата, теоретично на равен тих участък трябва да си понапълни километража. Предполагам в youtube е пълно с примери със и без чип. Автомобилът има сравнително добро Cx и уникално малка маса, особено за дизелов вариант - по спомен само Импрезата е по-лека от него. А спрямо конкуренцията - Аутлендър с 2.0 тди 140 к.с. е с 200, 300 кг по-тежък и му дават около 190.

:smt023 :smt023 От подобни разсъждения изхождам и аз... Карал съм не малко коли, като карам ежедневно и "спортни" и сам мога да си преценя колко стабилен е форестъра, особено в завой и с 235/18 гуми :-D

Пон Юли 19, 2010 10:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 43
Автомобил: Impreza boxer Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги ,вчера се прибрах от морето ,а преди 20 дена смених консумативите.На равно преди Пловдив се лепнах зад едно А6 2.7 ТДИ километража подмина 230 и стигна малко преди 235,колата с всеки навартяни 1000 км в + все повече върви :D .От както смених консумативите и само премуим дизел ,просто много върви като за дизелче и съм страшно щастлив :D .Обожавам Субару и следващата красавица пак ще е Субару.

Нед Юли 25, 2010 12:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
ф-008 написа:
Цитат:
230 на равно ги кове без проблем но до там-толкова и е душицата.

Колеги вие направо ме разбихте! На импрезата производителя и дава макс. скорост 205, а колегата вдига 230 и вика ама толкова и е душицата - е че кво повече да иска човек от двулитров дизел със 150 коня и 4х4!? Струва ми се че импрезата се представя супер дори! А форито пък зевзек казва че е вдигал 200 и че има още мегдан - е кво повече от това?! - със същия двигател, а и вдигнаха новото фори спрямо предпоследния модел с цели 11см /тавана имам предвид/. Все пак форито не е предназначено за рали /като изключим разбира се ХТ и СТИ/ - той си е ГОРСКИ! Машините са ни невероятни!! Това е простата истина! :D :D :smt023

Така е колега наистина машините са ни невероятни.Днеска ходих до Бистрица да катеря пеш Витоша и спрях като 1-вия човек в една канавка ,аха да бутнеш красавицата и ще се катурне.Викам си като сляза след прехода ще се моля да изляза от дупката слизам паля, като луноходче си излезе -ПРОСТО СУБАРУ :D

Нед Юли 25, 2010 1:06 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Boki82 ръчка или автомат си?

Нед Юли 25, 2010 10:49 am
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
Kenshin написа:

дизел автомат при SUBARU няма... засега. :wink:

Нед Юли 25, 2010 11:01 am
Върнете се в началото
Профил WWW

От звездите одобрен
Отговори с цитат
ender написа:
Kenshin написа:

дизел автомат при SUBARU няма... засега. :wink:

Е как да няма, онова лилавото legacy в шоурума не е ли дизел автомат? или се бъркам :?

Нед Юли 25, 2010 10:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Kenshin написа:

Ръчка колега 6 предавки.Колеги интересното е че въпреки че е дизел и е с 6 скоростна кутия,предавките са доста дълги :smt023 ,имах преди това Астра ГТЦ 1.9 дизел 150 коня с много по-къси предавчици беше и пак беяе с 6 скорости,на 3-та с мъка правеше 118-120,докато Импрезата на 3-та ги кове 140 без проблем,1-ва също е много по дълга от колкото на астрата.За пърши път карам 6 скоростен дизел с толкова дълги предавки и много ме кефи :D

Нед Юли 25, 2010 11:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
Kenshin написа:
.............

Е как да няма, онова лилавото legacy в шоурума не е ли дизел автомат? или се бъркам :?

нъц... в грешка си. :wink:

Пон Юли 26, 2010 8:31 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >