Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Страст в друг мащаб 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 16
Автомобил: Все още не притежава
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте време е да Ви се представя, и аз като вас съм фен на Субару :sti: .Тъй като нямам 18 се налага да се задовалявам със Субару-та в мащаб 1/43.Та ето ги и тях:

Subaru Impreza 2005
by AutoArt

Изображение P.Solberg
Изображение P.Mills

Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Рали Мексико 2005 е последната истинска победа на Субару.Следващата е на рали Великобритания,но след като умира Michael Park водачът Льоб връща газта и така оставя Солберг да победи.

Изображение Петер Солберг е един от най-емоционалните пилоти,попрякор "Холивуд".Той е последният световен шампион преди ерата Льоб.Кариерата на Солберг започва 1 ден след като взима шофьорска книжка-3 дни след като навършва 18г.Започва с раликрос,по-късно преминава към Планинско.
Става шампион в норвежкия рали-крос шампионат, както и в шампионата по рали-изкачване през 1995 (печели 19 от 21 състезания) и 1996 година (печели 15 от общо 19 състезания).През 1998 г. става шампион на Норвегия.През следващата година е привлечен от отбора на Форд,но две години след това пресрочно го напуска и отива в Субару.Първият му подиум е през 2001 на рали Акрополис.През следващата година завършва 2ри в генералното класиране,докато през 2003 Спечелва шампионата въпреки, че е в челото на класирането през целият шампионат Солберг не успява да спечели титлата безапелационно, и въпреки, че печели четири победи, едно второ и две трети места през годината (включително за трети пореден път любимото си Рали Великобритания), Солберг и Льоб водят битка за титлата буквално до последните метри на последното състезания. В крайна сметка Петер става Световен шампион, а втори остава Льоб. Още по-сладка е победата за тима на Субару, и поради факта, че Петър има три отпадания в средата на сезона.следват 2004,2005 когато той отново завършва втори(след Льоб :dry: )През 2006 година Субару реализират най-слабо представяне :( .През 2007 Солберг участва в надпревара на Състезанието на Шампионите 2007, като представлява Норвегия, заедно с брат си Хенинг. Той не успява да спечели първото състезание със звездата от Формула 1 - Дейвид Култард, но в състезанието между нациите, норвежките братя стигат до полуфиналите.През 2009 Субару се оттегля от WRC и Солберг трябва да си търси нов отбор.Разглеждайки внимателно всички възможностите за участие с друг отбор, и изправен пред варианта да остане извън първото състезание за новият сезон - Рали Ирландия, Солберг потвърждава, че е придобил (най-вероятно под наем) състезателен автомобил Ситроен Ксара WRC (модел от WRC, 2005 г.) на 25 януари 2009 г., и че екипа пропуска началото на сезона, и двамата с Фил Милс ще се завърнат в шампионата WRC, в частен тим за Рали Норвегия.През годината Солберг "заплашва" да размени автомобила си за Пежо 307 WRC, освен ако не получи ъпгрейди за своята Ксара. Той получаваи ъпгрейди (най-вече подобрение в охладителя за турбо-компресора и диференциалите) за Рали Сардиния, което им дава мъзможност да се борят за 3-то място, в много горещи климатични условия. Малко по-късно Солберг води преговори за преминаване на автомобил Пежо 307 CC, но решава да остане със Ситроен Ксара.Последните стартове кара C4-2004.А през 2010 се сдобива с 2 заводски подготвени C4-2009.Стези свой действия показва че,репликата"WRC-това е моят живот" не е клише,а важи в пълна смисъл за него.През 2010 показва че все още не е за изхвърляне :rocknroll: . ТАндемът Солберг-Милс е на второ място по продължителност-150 ралита,първи е Сайнц.За сега норвежецът има 152 старта,което го нарежда в Топ3 на най-много стартове.Моят любимец :-D

Subaru Impreza WRC 2006
by:IXO
Изображение P.Solberg
Изображение P.Mills

Изображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение

Като цяло 2006 е много слаб сезон за Субару,но не липсват силни епизодични появи.моделът от 2006та ми е любим-адски агресивна визия :roll: .Говори се,че тази Импреза не прощава грешките на шофьорите,който кара такава може да сподели.Това е единственият модел,който няма нито една победа-нещо с което от Субару на бяха свикнали.

Subaru Impreza 2007 Rallye Monte Carlo
by AutoArt

Изображение P.Solberg
Изображение P.Mills

Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

През сезон 2007 г. продължава слабото представяне на Субару в шампионата. В Мексико, Аржентина и Сардиния колата има сериозни технически проблеми, което води до две отпадания, а в Италия потъва в класирането. Дори второто място, спечелено в Рали Португалия, и третото място на Рали Акрополис не идват никак лесно и не обнадеждават екипа. В Гърция Петер завършва състезанието след тежки проблеми с окачването и амортесьорите. Отново с проблеми завършва на шесто място на Рали Монте Карло. В летната пауза, екипа се опитва да ревизира новото Субару S12A, и да фиксира проблемите, но въпреки усилията, Петер отпада в двете следващи състезания. В Рали Финландия Солберг отпада следогромен обем работа на техническия екип, и проблеми с кормилна уредба, с която инженерите не успяват да оправят. В следващият кръг - Рали Германия той завършва шести, колата само по себе си е надеждна, но норвежеца удря скала на специален етап 5 , като тежко уврежда кормилната уредба, което му струва значително изгубено време, тъй като отборът не е в състояние изцяло да извърши ремонта, при такова огромно увреждане. В Нова Зеландия случая е подобен на този в Рали Финландия.
Следващото състезание - Рали Каталуния, също не е лесно за Солберг. Той се бори да поддържа добро темпо и в крайна сметка завършва отново шести, почти на 3 минути от победителя Себастиан Льоб. Той обаче е доволен от направените промени в настройката за третия ден, което изглежда обещаващо за следващото Рали Корсика. За нещастие на норвежкия пилот настройката на автомобила не е толкова добра, и той е има проблеми с управлението отново, което, заедно с проблеми в двигателя , води до падане на пето място, зад младия Яри-Мати Латвала.В Япония, домашно състезание за екипа, Петер спечелва първите специални етапи, но се удря лошо , след това скоростната кутия се заключва на шеста предавка, принуждавайки Петер да приключи състезанието. В деня на 33-тия си рожден ден, Солберг завършва пети в 1-вото Рали Ирландия, като го нарича "най-трудното рали което е имал".В последното рали през сезона, Рали Великобритания, Солберг има добро темпо и спечелва битката за четвъртото място с испанеца Даниеле Сордо.

Съб Сеп 25, 2010 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Subaru Impreza 2008 Rally Greece
by:IXO

Изображение P.Solberg
Изображение P.Mills

Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Последната значителна еволюция на Импреза е най-новият засега модел WRC 2008, който дебютира на Рали Акрополис същата година. Състезанието може да се счете като изключително добро заради второто място, което Солберг и Милс записват. За съжаление обаче гръцкото рали се оказва по-скоро късмет за отбора на Субару, за тендема Солберг и Милс, и за модела Импреза WRC 2008, защото оттам до края на годината всичко си остава, както в последните две години и половина-2 шести ,3 пети,1 четвърто и едно осмо място.След края на шампионата за 2008 година, отборът на Субару, който все още е представян в Световния шампионат от британския Продрайв, изненадващо обявява, че напуска и през 2009 година няма да се състезава на заводско ниво. Това става със съобщение от 16-ти Декември. :cry:

Subaru Impreza 2001
by:IXO Special Set

Изображение R.Burns
Изображение R.Reid

Изображение

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Моделът е по случай спечелването на световната титла от Бърнс и Рейд
През 2001 година Колин Макрей е в топ форма. Това е и един от най-драматичните и интересни шампионати, в който не се знае нищо до последния момент! Всичко се решава на затварящото сезона Рали Великобритания . Тогава за титлата се борят най-вече Колин Макрей (42т. преди ралито), Томи Макинен (41т. преди ралито), Ричард Бърнс (40т. преди ралито), а с по-малки шансове за успех е Карлос Сайнц (33т. преди ралито), но все пак при победа от негова страна и по-задно класиране или отпадане на другите е можел да стане шампион за трети път след 1990-та и 1992 година. Рали Великобритания се оказва още веднъж каръшко за него и той отпада, последван както от Томи Макинен, така и от Колин Макрей, който прави една от най-зрелищните и тежки катастрофи в неговата кариера! Така шампион става Ричард Бърнс, по това време каращ за отбора на Субару.Въпреки че спечелва само едно рали през годината ("Нова Зеландия"), Бърнс завършва четири пъти втори ("Кипър", "Аржентина", "Финландия" и "Австралия"), един път трети ("Великобритания") и два пъти четвърти ("Португалия" и "Корсика"), с което спечелва титлата и става първият и засега единствен англичанин, спечелил световната рали титла при пилотите!

Изображение

За съжаление обаче нещата със здравето на Бърнс бързо се влошават, защото се оказва, че той има тумор в главата. Бърнс ляга на легло и започва сериозна терапия. Лятото на 2004 година изглежда, че нещата се оправят, а през Април 2005 Ричард е подложен на операция, която е определена като "много успешна"!
За съжаление, по-нататък в годината здравето на Бърнс се влошава сериозно и на 25 Ноемрви 2005 година, точно четири години от деня, в който той печели първата си и еднствена световна титла, Ричард Бърнс издъхва, след като прекарва няколко дни в кома.

Ричард Бърнс спечелва 10 от 104-те ралита от Световния рали шампионат, в които е участвал!

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Това трябва да е сервизен парк.Основата е картон,върху който съм сложил водна шкурка 2000.Покривът е wallpaper,който се оказа с перфектна големина,осветлението е от диоди.Общо взето стана лесно и просто :)

Спомен от П.Солберг
Изображение

Съб Сеп 25, 2010 1:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=D> =D> Браво ! Сериозен фен си, трябва да се признае ! Моделите са много добри... :smt023

Съб Сеп 25, 2010 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:smt023 От мен.Аз също имам това-онова,но в различни мащаби и не само Импреци.Някой от твоите са ми в списъка като желания за бъдещето.Имам и за сглобяване 1/24 2001-2002 +сервизния камион,но още не съм се набутал да го започна.
А Солберг също ми е любимец и много съжалих,че не ми даде автограф на рали България,можеби защото бях целия в субару-фешън. :-D
Прикачени файлове:
100_2931.JPG
100_2931.JPG [ 194.76 KiB | Прегледано 1195 пъти ]
Прикачени файлове:
100_2986.JPG
100_2986.JPG [ 153.91 KiB | Прегледано 1195 пъти ]

Последна промяна Greg4o на Съб Сеп 25, 2010 2:47 pm, променена общо 1 път

Съб Сеп 25, 2010 2:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:smt023 Браво!!! Ще караш Subaru някой ден! :D

Съб Сеп 25, 2010 2:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:smt023 Браво и от мен!

Съб Сеп 25, 2010 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Впечатляващо, поздравления ! =D>

Съб Сеп 25, 2010 10:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=D>

Нед Сеп 26, 2010 1:27 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 676
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ти ме разби :smt023 :smt023 :smt023

Нед Сеп 26, 2010 7:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=D> =D> Голям си фен.

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Нед Сеп 26, 2010 9:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 752
Автомобил: Subaru Outback 3.6, 2018
Телефон: 0889997071
Рейтинг: 88
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=D>

Нед Сеп 26, 2010 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 362
Автомобил: Forester '19 2.5i
Телефон: 885 120 277
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Браво колега!
Давам няколко линка за модели.... ако ти се сглабява от хартия.
http://www.saturn.dti.ne.jp/~eastern/pcraft/
http://www11.atwiki.jp/papercraft/pages/11.html

Нед Сеп 26, 2010 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
:smt023 =D> Голям си фен....

Пон Сеп 27, 2010 8:43 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 378
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:smt023 :subaru:
:sti:

Пон Сеп 27, 2010 9:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
:smt023 БРАВО,маняк си! =D>

Пон Сеп 27, 2010 10:59 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 489
Автомобил: LEGACY 2.0 1993/ 2.5 2005
Телефон: 0898550848
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Браво :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023

Вто Сеп 28, 2010 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 769
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
и от мен едно огрооомно браво , много се радвам че има такива хора като теб . :smt023 :subaru:

Вто Сеп 28, 2010 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester '08 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Изумена съм и впечатлена! Браво! =D> =D> =D>
Продължавай все така!

Чет Сеп 30, 2010 11:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Мерси за топлото посрещане =D>

Цитат:
Ще караш Subaru някой ден!

Това е сигурно :D

Цитат:
Давам няколко линка за модели.... ако ти се сглабява от хартия.

Ще се пробвам :smt023

Цитат:
Аз също имам това-онова,но в различни мащаби и не само Импреци.Някой от твоите са ми в списъка като желания за бъдещето.Имам и за сглобяване 1/24 2001-2002 +сервизния камион,но още не съм се набутал да го започна.
А Солберг също ми е любимец и много съжалих,че не ми даде автограф на рали България,можеби защото бях целия в субару-фешън.

Ако те влече моделизма http://diecastcarsbg.com/ или поне можеш да си напазаруваш :wink: Едвали не ти е дал автограф заради Субару дрехи :o

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ :twisted: :twisted:

Съб Окт 02, 2010 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
браво готин,ще караш не ами и пушек ке се дига,/...пиши някой път за сбирки ке те земем и ще отидем да покараме извън пътя ако си навит,само звънкай,нема грижи с транспорта,даже и ако ти се кара съм на среща

Нед Окт 03, 2010 12:01 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2  >