Отговори на тема стр <  1, 2
 Радиатор 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е не може да очакваш втора употреба радиатор да е читав, това си им е проблем и си трябва нов :smt023
А и новия "японски" /китайски/ не очаквам да е кой-знае колко издръжлив, но 5 г ще издържи.
А за спирачките, ако е с втора употреба дискове и феродо и задържащи апарати може и да има проблем, иначе [-X

Нед Авг 29, 2010 4:57 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 118
Автомобил: Legacy 2.5 AT LIMITED '97, AirSus
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Един приятел лепи преди време един сцепен радиатор на рено туинго който още е ок /реното работи на по-височко налягане и към 110 градуса температура/ и съвсем скоро на една мазда 323Ф точно със същия проблем - надлъжна цепка 10ина см. на пластмасата срещу горния отвор, който всъщност е входа. Залепи го с епоксидна смола и стъклоплат. Сега чакам отзиви, но съм сигурен, че ще е ок положението. Видимо изглеждаше, че от напора на горещата вода при влизане в радиатора материалът е поостарял повечко и се е процепил.

Сря Сеп 08, 2010 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не се занимавайте с лепене, тази пластмаса по принцип остарява и се нацепва, ако я залепиш там, след някой друг ден ще се спука на друго място...Стария ми Аутбек 98 хвърли водата за секунда заради такава пукнатина, стрелката докрай, червена лампа, як пушек под капака, изкара ми акъла...добре че няма никакви щети...купих чисто нов радиатор веднага - 180 лв...сега направо всичко спи...още го кара баща ми :), температурата е точно на средата и не помръдва колкото и да го тормозиш...а преди това губеше по малко антифриз и не можех да разбера откъде, а то явно е почнало да се пропуква постепенно и изведнъж не знаеш къде ще ти се случи и кога...

Сря Сеп 08, 2010 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
miroslavmark написа:
Не се занимавайте с лепене, тази пластмаса по принцип остарява и се нацепва, ако я залепиш там, след някой друг ден ще се спука на друго място...Стария ми Аутбек 98 хвърли водата за секунда заради такава пукнатина, стрелката докрай, червена лампа, як пушек под капака, изкара ми акъла...добре че няма никакви щети...купих чисто нов радиатор веднага - 180 лв...сега направо всичко спи...още го кара баща ми :), температурата е точно на средата и не помръдва колкото и да го тормозиш...а преди това губеше по малко антифриз и не можех да разбера откъде, а то явно е почнало да се пропуква постепенно и изведнъж не знаеш къде ще ти се случи и кога...

:smt023
Аз си купих, ама за 300 лева, сега понеделника в сервиз и дано нямам проблеми и приключения повече. [-o<

Чет Сеп 09, 2010 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Отговори с цитат
да споделя и аз какво стана. Вече съм с нов радиатор. Купих си от тук -> http://kosser.net/Products/NRF.php , на тази марка радиатор. Първия го збъркаха , но втория беше същия. 1:1 , сега остава да нямам повече проблеми.. Чакам зимата :) Радиатора май струва към 270лв ;)

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Пон Сеп 27, 2010 8:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Явно си пропуснал този пост,но от мен само безавариййни нататъка :smt023

"Радиатор нов на NRF,ЦЕНА ЗА ТЕБЕ 215.00 ЛВ ЦЕНА В МАГАЗИНА 243.00 ЛВ,става въпрос за 2.2 с ръчна скоростна кутия 96 година и нагоре......."

Пон Сеп 27, 2010 9:02 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Отговори с цитат
subaru prodrive , мерси , явно съм го пропуснал , но аз от тази цена го взех с 30% отстъпка и излезе под 200 ;) тогава да те питам за дисковете и накладките цена?

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Пон Сеп 27, 2010 10:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Да не спамим темата съм ти пратил лично.... :D

Пон Сеп 27, 2010 11:28 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 17
Автомобил: Subaru Legacy 2,2 AT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги, като чета постовете ви по темата, разбирам, че не само аз имам ядове с радиатора. За 4 години експлоатация на моето Legacy 1992 г. 2,2 АТ съм на път да слагам трети. И двата се пукнаха по един и същи начин - малки дупчици по пластмасовата рамка, от които, като загрее нормално колата, започва да сълзи антифриз. Чудех се къде е проблема, защото първия се спука през лятото, а втория започна да тече през декември тази година - в най-големите студове. Иначе като цяло съм доволен от охладителната система на Субару, но тези радиатори очевидно стареят много бързо. Лошото е, че тази пластмаса не се лепи (почти всички така казват) и директно отиваш на смяна. Въпреки песимистичните пригнози сега се опитвам да залепя този със SunFix - двукомпонентно лепило, което го дават, че лепи картери. Просто реших да опитам преди да се бръкна за пореден път за радиатор втора ръка. Днес ще видя какво съм направил и ще опиша резултата. Ако някой колега има практика в лепене на тази пластмаса - нека пише. Сигурен съм, че не само аз ще съм му благодарен. Ще съм благодарен и на колегите, които ме посъветват откъде и какъв (нов или втора ръка) радиатор да си взема.

Сря Мар 02, 2011 11:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
smotko написа:
Колеги, като чета постовете ви по темата, разбирам, че не само аз имам ядове с радиатора. За 4 години експлоатация на моето Legacy 1992 г. 2,2 АТ съм на път да слагам трети. И двата се пукнаха по един и същи начин - малки дупчици по пластмасовата рамка, от които, като загрее нормално колата, започва да сълзи антифриз. Чудех се къде е проблема, защото първия се спука през лятото, а втория започна да тече през декември тази година - в най-големите студове. Иначе като цяло съм доволен от охладителната система на Субару, но тези радиатори очевидно стареят много бързо. Лошото е, че тази пластмаса не се лепи (почти всички така казват) и директно отиваш на смяна. Въпреки песимистичните пригнози сега се опитвам да залепя този със SunFix - двукомпонентно лепило, което го дават, че лепи картери. Просто реших да опитам преди да се бръкна за пореден път за радиатор втора ръка. Днес ще видя какво съм направил и ще опиша резултата. Ако някой колега има практика в лепене на тази пластмаса - нека пише. Сигурен съм, че не само аз ще съм му благодарен. Ще съм благодарен и на колегите, които ме посъветват откъде и какъв (нов или втора ръка) радиатор да си взема.

Според мен ти е време да изключиш 2-та ръка от играта,освен ако не ти е забавно :smt129

Сря Мар 02, 2011 11:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Отговори с цитат
Аз съм го лепил с това, което ще ползваш, и издържа ~1000 км с периодично доливане (общо 1-2л вода/антифриз), след което почна да тече обилно и смених радиатора.

Сря Мар 02, 2011 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
Според мен ти е време да изключиш 2-та ръка от играта,освен ако не ти е забавно :smt129

Абсолютно вярно. Какво да очакваш от радиатор 2-ра ръка на 20 години, макар и привидно здрав. Има неща (компоненти) които се взимат нови - спестяват нерви, време и пари! Успех :smt023

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Чет Мар 03, 2011 8:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Явно си имат хроничен проблем тези радиатори - на 10-тата година остаряват и се пукат, затова втора ръка е безмислено.
Обсъдили сме по-нагоре алтернативи!

Чет Мар 03, 2011 8:21 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 4
Автомобил: subaru legacy
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, казанчето на радиатора ти е от "пластмаса" тип PA-66 това е доста специфичен материал и зависи от доста неща, но определено не се лепи лесно. Ако казанчето е много прегоряло изобщо не си играй, защото се цепи до лепеното място, аз с това се занимавам, ако искаш мога да го погледна и евентуално да го излекувам :) или да ти предложа нов с доста добра отстъпка. Ще се радвам ако мога да бъда полезен, занимаваме се с Радиатори, Брони, Гуми, Джанти и заваряване на всякакъв вид метали с Аргон :smt023

02/979 04 27

Чет Мар 03, 2011 10:04 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: subaru legacy
Нов фен
Отговори с цитат
:D И моля те, НЕ сипвай никакви прахчета, течности и каквито и да било измислени добавки за спиране на течовете. Освен че ако евентуално го запушиш ,ще е много за малко и пак ще протече, ще си докараш куп главоболия, ще запушиш още сума ти неща и най- много да ти се наложи да сваляш радиаторчето на парното, защото и и него ще задръстиш със сигурност.

02/979 04 27

Чет Мар 03, 2011 10:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: Subaru Legacy 2,2 AT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за всички мнения. Сега за обещаното инфо:
Лепилото (SunFix) се оказа най-доброто двукомпонентно лепило, което съм ползвал до момента.
Почистих повърхността на радиатора около мястото, където видях теча, с шкурка Р150.
Обезмаслих я със спирт, смесих лепилото според указанията и го нанесох, макар,че в момента на операцията температурата навън беше около 0 градуса. Изчаках 24 часа (по принцип пише, че слепените елементи са готови за употреба след 3 часа, но аз предпочетох да съм по-сигурен) и запалих колата. След като загря, навъртях около 30 км. Радиатора вече не тече на мястото, където съм го залепил, но все пак прокапа. При по-обстоен оглед се оказа, че дупчицата не е дупчица, а цяла пукнатина (около 6-7 см) по дължината на лявата пластмасова рамка.
Днес продължавам с лечението, защото съм в провинцията и все пак ще трябва да се прибера някак си. Определено вече не мисля и да се занимавам с радиатор втора употреба. Убедих се, че е безсмислено да се дават пари за нещо, което се скапва след 15-20 хил. км. Ще ви бъда благодарен, ако ме посъветвате откъде и какъв НОВ :) радиатор да си взема в София - марки, модели - китайски, тайвански, турски - цени и т.н. Какъв да взема, защото оригинален на Субару май е доста скъп?

Чет Мар 03, 2011 10:39 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2