Ясно, значи на тези на които ни се е случвало, са ни скапани субарутата, бъкани с електроника, или сме смотани шофери и един бордюр неможем да качим. За недоразбралите, става въпрос точно за ситуация в която назаден ход, от спряло положение и допрени предните колела в бордюра, колата форсира но неможе да зацепи. Поздрави на всички, които могат да си качват колите без проблем !
Колега недей се пали така, ще си скъсиш животеца След като прочетох темата, реших и аз да пробвам на 15 - 20 см. бордюр (доста редовно там нощувам). При мен се случи същото - не можах да помръдна, а вкарах мотора чак в 5 000 оборота. Останах меко казано разочарован от случката. Мойто Легаси няма електроника, щото е старичко - '94. Както и да е, настана време за смяна на маслото на автомата, смених го ( със SWAG). Една вечер пак на същото място си паркирам и аха да изгася и да се прибирам се усетих, че се качих с 2-те предни едновремено. Последваха 5 поредни опита и петте бяха успешни и с лекота на около 2500 до 2700 оборота. Така,че маслото в автомата може да е също причина за невъзможни ситуации. Поздрави
_________________ Джованни Тач Обслужване и поддръжка Текущи и основни ремонти Монтаж на ГИ Иван Костадинов 0899366111
Нямам VDC Т.е. ако трябва да дам еднозначен отговор - да, пробвах без VDC
За протокола, гумите са 15/195/65, бордюрът да е бил 12-13см.
И пак за протокола, при мен има нещо, наречено Active Torque Split system, което не знам какво е и има ли почва у нас, но ако съдя по заглавието има пръст в тази ситуация.
Вчера и при мен се случи почти същото - предните залепени за бордюра и не може да се качи. Разликата е, че при мен оборотите не се вдигнаха - цялата газ и обороти около 2000-2200 и няма качване...?!?
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
Вчера и при мен се случи почти същото - предните залепени за бордюра и не може да се качи. Разликата е, че при мен оборотите не се вдигнаха - цялата газ и обороти около 2000-2200 и няма качване...?!?
Пробвай пак с изключено VDC,ако пък си го направил и пак не става Но
Цитат:
цялата газ и обороти около 2000-2200 и няма качване
ми навява на това
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
Не съм пробвал. По-интересното е обаче, че 5 минути по-късно се върнах, запалих, пробвах отново и си се качи без проблем.
Пробвай с друго масло в скоростната кутия, щом на топла кутия не иска, а на вече по-студена е съгласна смени първо маслото. Ако си го сменял скоро, смени майстора и маслото, най-добре е да намериш в нета с коя кутия си точно и какво масло точно се слага в нея (марка+модел) и да си го купиш от офиц представител на дадената марка за БГ.
Доста се чудих дали да вдигам кокалите на тази тема,но ме провокира изказването на един капацитет от форума на Хонда.http://photo-forum.net/forum/read.php?f ... offset=all Там има линк към тази тема и много се заинтересувах.Прочетох я два пъти и около два часа се колебах дали да сляза да проверя.Зер салатата е по-важна.То аз къде ли се бутам между шамарите с моя таралясник,ама накрая слязох да проверя.Не знам колко е висок бордюрът-оставаха около два сантиметра до бронята.Опрях колелата и с малко газ-около 3000 оборота си се качи без проблем.Маслото на АТ-то е сменяно преди 10000 км. Накрая стигнах до извода,че доста хора имат навика да се изказват по всякакви теми,без да имат и най-малките познания за материята.В заключение:всеки да си кара каквато кола иска(или може),но да не дава определения за хората,които карат различни от техните коли.Наздраве!
Да споделя и аз моя опит Същатата ситуация с тази разлика че аз опирам задните колела на бордюра. Давам газ колата качва до 2400-500 оборота и нищо не случва. Преместих се с 5 см и напред, дадох съвсем леко газ, може би 1000-1100 об. и си се качи без проблем. Колата е 2.5 АТ с VDC.
Да споделя и аз моя опит Същатата ситуация с тази разлика че аз опирам задните колела на бордюра. Давам газ колата качва до 2400-500 оборота и нищо не случва. Преместих се с 5 см и напред, дадох съвсем леко газ, може би 1000-1100 об. и си се качи без проблем. Колата е 2.5 АТ с VDC.
Честно казано не съм се замислял колко време я оставих Само видях че качи 2500 об. и нищо не се случва за това дадох си на D и след това R и нямах ядове.
И аз пробвах Форито напреко на бордюр около 15 см на заден. Качих задните гуми без проблем, но предните не успях. Пуснах съединителя, колата стои на едно място, замириса на феродо. Дадох 10 см напред и я качих с лека засилка. Като слизах от бордюра с предните гуми, удари отдолу. Уж леко слизах.
Мислих, мислих и реших, че няма какво друго да е освен съединител. При автоматика е масло и няма твърда връзка, следователно въртящия момент от двигателя, който се предава чрез маслото, вероятно си заминава, като маслото отива на "слив". Обаче при ръчката този въртящ момент няма къде да отиде, освен в приплъзване на съединителя.
Няма никаква мистерия с AWD-то на Субару. Причината е единствено в съединителя при ръчката, и съответно маслото или някакъв друг проблем при автомата. Значи, Субару-то на колегата от първия пост не е в цветущо здраве. А колегата с ръчката би било редно да уточни, че освен всичко, което се случва, замирисва на феродо. Ама и аз се връзвам, като новобранец.
Значи, Субару-то на колегата от първия пост не е в цветущо здраве.
Ако имаш предвид най-първия пост в темата, колата тогава едва ли е била на повече от няколко 10ки хиляди км. Купих я чисто нова. И дотогава и след това проблем никога не е имала, докато не я уших на тотал
И така, зачетах се в темата и реших да изправя Tribecata срещу бордюра пред блока. Височина на бордюра - около 15 см. И така наместих се със задницата и хоп тя се качи, опрях предните гуми, подадох газ около 1800-2000 оборота и се качи без проблем. Маслото в кутията е на 1000 км. и можеби си оказва влияние. Утре ще пробвам на малко по голям бордюр и ще пиша за резултата.