|
Страница 1 от 1
|
|
Кой мотор да избера на Аутбек трето поколение?
| Автор |
Съобщение |
|
doctorm5
Регистриран на: Чет Окт 05, 2006 6:14 pm Постове: 73 Местоположение: sofia Рейтинг: 0
|
|
Какво биха ме посаветвали собствениците на Оutback 2.5, ръчна скоростна кутия, последна генерация модел? Дали правя правилния избор на морор :wink: , защото в момента съм в процес на изчакване на Феислифта на този автомобил. В шоурума на Subaru нямат Outback , като тест автомобил и затова ми е интересно да чуя мнения от собственици на същия модел и двигател. И защо за европейския пазар е 165к.с. а за Америка и Япония 175к.с. и дали тази разлика е само в цифри? За мен това е универсалния автомобил за всички наши условия на пътя :wink:
|
|
|
|
| Пон Окт 09, 2006 9:44 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
|
Според мен конкретно за последната генерация, 2.5 мотора се оказа малко по-калпав в сравнение с 3.0 литра. Поне от разговорите с хора, които го ремонтират и карат стигаме до този извод. Друг е въпроса, че при последния вече разхода на гориво става друг... При предходния модел 2.5 си беше железен мотор и избор номер едно, но в следсвие на модернизацията, нещо имиджа му явно е наранен... С две думи, ако разхода за тебе не е чак такъв фактор - избери 3.0 литра.
Що се отнася до разликите в конете - по принцип има различни стандарти за мощност между Европа И САЩ (SAE i DIN). Не твърдя със сигурност, но май това е причината за разликата...
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Пон Окт 09, 2006 12:00 pm |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|

Тя тази кола няма ли още един избор ? Не идва ли 2.5 турбо, и 2.5 обикновен ? Аз мисля, без да съм сигурен, че идва с три вида мотор, 3.0, 2.5 турбо и 2.5 обикновен.
А за колегата питащ - не се плаши от автоматика. Щом си я докарал до там, да имаш пари за тази чисто нова кола, вземи я автоматик и си забрави за всичко. Да запомниш за двеста години кога си имал кола. А ако си на 22 години и искаш да пилиш гуми (и пак си я докарал до пари) вземи STI. Но факта че искаш да караш такава кола ми говори, че си друга потребителска група. Тогава защо ти е със съединител ? Да работиш излишно, тонове излишна работа да хвърляш ? Гледай света къде е , недей гледай София къде е. Не мислиш ли, че примерно в София, би било жива мъка да се кара амбреажна кола ?
На Субару колите напоследък са им много добре изчислени, каква автоматична трансмисия да се качва, какво да се прави. Трансмисиите им са брилянтни, както и автоматичната, така и стандартната. Дефект съм виждал само в случай на самоудушване. Или от страна на водач, или от механик. Почти никога от нормални условия на експлоатация.
Е в петъка имах точно такава кола. На поръчката пише 'страхотно ръмжене при отнемане на газ'. На десетия метър пътна проба аз вече знам къде е дефекта. Колата има празен преден диференциал. Вадиш щеката и веднага те удря дъх на опечено.
Някой ще плаче и в този случай, няма да съм аз обаче. Колата е била преди две седмици на голямо обслужване в друг град, включващо консумативи, течности и др.
За различните данни конски сили - Флат-а е прав, така е случая. То зависи и за какви обороти са посочени данните. Така че.....повечето е числа. А и десет конски сили как се усещат ? Усещаха се навремето при Трабант и Лада. Но при 300 конски сили дали ще съм с 300 или 310.....на мен лично все ми е едно.
|
|
|
|
| Пон Окт 09, 2006 12:27 pm |
|
|
|
Flat 6
|
Nick написа: Тя тази кола няма ли още един избор ? Не идва ли 2.5 турбо, и 2.5 обикновен ? Аз мисля, без да съм сигурен, че идва с три вида мотор, 3.0, 2.5 турбо и 2.5 обикновен.
В Европа се внасят само атмосферните модели за Аутбек и Легаси 
|
|
|
|
| Пон Окт 09, 2006 12:58 pm |
|
|
|
Flat 6
|
Колеги, разделих постовете за АТ срещу МТ в нова тема, защото може да се получи хубава дискусия. Адреса й е
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?t=102
Нека тази темичка да си остане конкретно за питането на колегата... 
|
|
|
|
| Вто Окт 10, 2006 8:56 am |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
Съгласен съм с теб,че тва е универсален автомобил за България,но ако имаш твой механик под ръка.2.5 двигателя е супер достатъчно мощен и са му изчистени проблемите от предните две поколения с горенето на гарнитури.Относно автоматика,ето тука бях пуснал една тема по въпроса:
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?t=59
Автоматика на Субару е 4 степенен,а мотора е 165-175 коня.VW i Audi слагат 6 степенен мултитроник при доста по-малка мощност вече.За мене мотора е много добър,но ако си с автоматик мощността се усеща предимно при градско каране...Ако караш предимно градско взимай автоматик.Аз обаче бих взел взел ръчка ако купувах кола сега.
Общо взето във всички статии относно 2.5 и 3.0 моторите на Субару,единствените укори са към тромавите автоматици.Не знам как са ги изчислявали,но ако имаш възможност тествай такава кола -специално по нанагорнище на някой баир !
Не е за пренебрегване и факта,че автоматика и ръчката са с различни AWD системи.
|
|
|
|
| Вто Окт 10, 2006 10:48 pm |
|
|
|
Flat 6
|
|
Тука има и нещо друго - когато говориме за 4х4, ръчните скорости крият голям риск, защото една човешка грешка може да ти ликвидира съединителя. Което при автоматика си го спестяваш... Говоря за среден клас кола със средна класа съединител, не за Импреза примерно...
|
|
|
|
| Сря Окт 11, 2006 10:03 am |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|

simbat написа: Flat 6 написа: Тука има и нещо друго - когато говориме за 4х4, ръчните скорости крият голям риск, защото една човешка грешка може да ти ликвидира съединителя. Което при автоматика си го спестяваш... Говоря за среден клас кола със средна класа съединител, не за Импреза примерно...
Не разбрах много.Легаси и Аутбек са по-висок клас автомобили от Импреза и са доста по изпипани.Някой беше казъл,че за Eвропа не се предлагал 2.5 турбо двигателя при Легаси и Аутбек.Ако е така,това е голям пропуск на Субару,понеже именно този двигател отнесе наградата в класа 2.0-2.5 литра миналата година.Тука Легаси 2.5 GT е голяма гъзария в момента,особено спецификазия Б,от коят са пуснати само 500 бройки до момента-имат окачване като на WRX STI и други промени.Ето и списък с притежателите на тези 500 автомобила автомобила:
http://www.legacygt.com/forums/showthread.php?t=22377
Гледам едно такова се мъдри в Mobile.bg,само че не е спецификация Б.:.
http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details
Това е кола,която предлага усещането за скорост като на Импреза WRX,но комфорта е на съвсем друго ниво.Мен лично Инпрезата от вътре изобщо не ме кефи-прекалено е спартанска.
Каква грешка имаш впредвид?
|
|
|
|
| Пет Окт 13, 2006 2:16 am |
|
|
|
Flat 6
|
|
Говоря, че 4х4 кола е много по-уязвима на съединител, защото едно дивашко потегляне (което понякога става неволно) води до беля... Виждал съм много такива случаи...
При автоматика има известно узаптяване...
|
|
|
|
| Пет Окт 13, 2006 9:33 am |
|
|
|
ico_tech
|
Ако мога и аз да се включа?
Имам Импреза и проблема със съединителя е осезаем. То и Nick беше писал че не е доизчислен.
Обаче проблема се решава технически лесно - финансово солено.
Има after market съединители и маховици - слагаш и край.
Flat 6, шефа ми има като твоето Легаси само че 98'ма. Карал съм го няколко пъти и ми се стори че волана не е много чувствителен. Не знам защо но на Импрезата не се усеща толкова, макар и да не може да се сравни с VW например.
Това е единственото което ме дразни. Предницата е стегната , а управлението - по скоро мудно.
Иначе с нарастващото движение в градовете , дори и по -малките като Варна, автомата става доста примамлив.
Но наистина този в момента (на Субару) не е връх на сладоледа - поне е надежден.
Абе като заключение - автомат!!! 
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пет Окт 13, 2006 4:42 pm |
|
|
|
doctorm5
Регистриран на: Чет Окт 05, 2006 6:14 pm Постове: 73 Местоположение: sofia Рейтинг: 0
|
Благодаря на всички за изчерпателните отговори и мнения! Все пак изборът ми остава на МТ за2.5 мотор, тъй като при него има демултипликатор и система за потегляне по наклон, по пъргав е и предпочитам аз да контролирам поведението на пътя, а не електрониката, особено при зимни условия.Съгласен съм с мнението, че четири степени за АТ са малко, все пак сме в 21ви век 
|
|
|
|
| Съб Окт 14, 2006 10:45 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|