Отговори на тема стр 1, 2  >
 Проблеми с двигателя 
Автор Съобщение

Постове: 10
Автомобил: legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички почитатели на марката Subaru!!!!
Регистрирах се чак сега защото не мога да разреша един проблем с моя автомобил - Legacy 2.0 - 1999 /комби/.
Има странно прекасване на двигателя в диапазона от около 800 до 1800 оборота /това се получава при по-рязко подаване на газ/. Автомобила е на бензин. Ако се работи много леко с педала и се ускорява плавно проблема не се усеща. Скоро забелязах че подобна ситуация се получава и при много високи обороти над 4000 /когато отново опиташ да ускоряваш/. Проверил сам свещите и кабелите - там нещата са наред. Предишния собственик е сменял ламда - сондата но нямам представа защо. Молбата ми за помощ е към колегите които са се сблъсквали с подобен проблем и могат да помогнат за локализиране на проблема.

Съб Сеп 25, 2010 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами ако не са свещи и кабели, остава да е бобина... На елкон гледали ли са я?

Съб Сеп 25, 2010 1:09 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
На елкон не съм ходил. Може ли да ме посъветвате за качествен такъв около Варна. Извинявайте за въпроса но какво биха могли да разберат от елкона. И трябва ли да е специализиран за СУБАРУ.

Съб Сеп 25, 2010 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да видят пробивно напрежение, тва-онова :) Не е необходимо да е специален ама.. де да ги знам.
Нека колегите от Варна се включат...

Съб Сеп 25, 2010 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 119
Автомобил: Legacy,Tribeca
Нов фен
Отговори с цитат
По моему е от пълненето, а не от тоците, виж дюзите, а по принцип това не се прави по телефона(респективно нета), най-добре отиди при добър диагностик, защото иначе лутането е голямо, там поне ще изключиш голяма част от нещата , тогава ако вече не става може да се мисли (но ще има база за мислене) :smt023

Съб Сеп 25, 2010 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Наистина си трябва диагностика.
Не мисля, че е от пълненето, защото е при средни обороти и разко подаване на газ - типични симпотми за лоша искра... вече защо е друг въпрос :)

Съб Сеп 25, 2010 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Само нещо желая да уточня. Само при средни обороти го няма проблема от 1800 до към 4000 нещата са наред. Макар че при по-сериозна проверка в сервиз може да се окаже че не е така. Помогнете с адрес на сервиз във Варна в който са наясно с автомибилите Субару, че то майстори много ама такива който наистина разбират са малко.

Съб Сеп 25, 2010 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ами,,ето ,,отиваш при Веско Кожухаров...хем ще си поговорите за маркaта ,хем ще ти направи диагностика на колата.. :D :D 0888232730.....успех.....

Нед Сеп 26, 2010 6:16 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
по принцип проблем в ниските обороти - може да търсиш дюза, но като и след 4000 об пак се получава, а си работи на средни - бобина - най-вероятен проблем - замери си съпротивлението на дюзите - една по-една.

Нед Сеп 26, 2010 9:10 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 23
Нов фен
Отговори с цитат
Смени си кабелите с НОВИ , ако нямаш възможност за нови поне опитай с такива , които със сигурност работят добре на друг двигател.Скоро имахме същия проблем с Outback 2.5 - работи идеално на бензин на газ гърми само при рязко натискане.Кабелите идеални при замерване , но след смяна с нови проблем вече няма.Успех :)

Вто Сеп 28, 2010 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В 98% от случаите с такива симптоми са кабели. При първия прочит се сдържах, но сега вече не успявам....колеги, опишете как правите проверка (check) на кабели и как слагате отметка "читави" ? Единственото, което с един поглед може да установите е "там са" — "не са там" :roll:

Вто Сеп 28, 2010 7:17 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
В 98% от случаите с такива симптоми са кабели. При първия прочит се сдържах, но сега вече не успявам....колеги, опишете как правите проверка (check) на кабели и как слагате отметка "читави" ? Единственото, което с един поглед може да установите е "там са" — "не са там" :roll:

стискаш кабела докато работи колата :-D :-D :-D
ако има пробив ще усетиш

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Чет Сеп 30, 2010 8:00 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако хвърлиш кабела, значи наистина е за хвърляне :-)

Пет Окт 01, 2010 12:32 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 81
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
аз смених мойте и това прекъсване което описва колегата изчезна .. ама ... знае ли се при него какво е ...

Пон Окт 04, 2010 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 77
Автомобил: Субару Аутбек 2.0 дизел
Телефон: 0882831036
Нов фен
Отговори с цитат
И моята е същата, със сищият проблем!
Не мога да намеря елкон със софтуер за това Субару и мисля, че трябва да си сменя кабелите. Моето е на газ и този проблем е много по-голям когато колата е на газ, а на бензин почти го няма. Първо ходих при газаджията, но той е категоричен, че са кабели.
Интересно ми е дали трябва да се смени и свеща на проблемния кабел?
Този газаджия твърди, че лошият кабел "нарязвал" свеща и ако сменя само кабелите - лошата (нарязаната) свещ ще развали кабела и пак ще започне проблема.
Някой знае ли със сигурност за такова явление?
А пък и без елкон - как да разбера кой кабел прекъсва (само от 1200 до 1800 оборота)?

Сря Окт 06, 2010 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 380
Автомобил: Leone 1800i COUPE , DR BIG 800
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
И аз пуснах днес тема и съм със почти същия проблем,но съм 90 процента убеден че е от кабели и свещи.
При мен и при плавно подаване на газ прекъсва здраво.
Иначе съм имал проблем с клеясали карбуратори на мотоциклет(иглите стават трудноподвижни) - при рязко подаване на газ не дава достатъчно бензин навреме - от там бедна смес - забива муцуна и пука пак на бедна смес та се къса.И неможе да влезне в максимални обороти.

Това с плавното подаване на газ - е същия случай като при мотора който описвам.
При плавност нямаше грижи. Вярно не е инжекция за да се прави сравнение,но пък от друга страна - сместа си е смес и при бедна такава - с рязко газ въздух веднага иде,бензин нема(от шопски: иде,нема :lol: ) - навежда на мисълта - гориво не стига достатъчно.

Сря Окт 06, 2010 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 308
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Нов фен
Отговори с цитат
хахахаха маи сме доста хората с тази болка: :lol:
бенз/газ,мехду 1200-1800 обоорота ме няма никакъв давам газ колата неварви след 1800 е ОК а когато подавам доста плавно гаста е добре точно както сте го описали.Смених кабели свещи :( без резолтат и се почна от сервиз на сервиз и сега сведохме нещата до 3 проблема:катализатот;запушени дюзи или кнок сензора.Ислед нова година ги почвам.
:smt137

Чет Окт 07, 2010 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
При мен единият от двата катализатора е махнат - беше запушен. Преди да го махна - колата беше доста удушена, но не прекъсваше. Сега прекъсва при ускоряване между 1200 и 1800 оборота. Няма никаква логика да е катализатор. Дюзите също отпадат, защото проблема е много по-силен при работа на газ. Свещите съм ги сменил преди 8-9 хил. км.
Какъв е този кнок сензор? Как се проверява, колко струва смяната с нов?

Пет Окт 08, 2010 1:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 308
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Нов фен
Отговори с цитат
около 140 лв + - 15 лв мери детонациите до колкото знам и подава сигнал на конпа :smt023

Нед Окт 10, 2010 8:20 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
moskow написа:
хахахаха маи сме доста хората с тази болка: :lol:
бенз/газ,мехду 1200-1800 обоорота ме няма никакъв давам газ колата неварви след 1800 е ОК а когато подавам доста плавно гаста е добре точно както сте го описали.Смених кабели свещи :( без резолтат и се почна от сервиз на сервиз и сега сведохме нещата до 3 проблема:катализатот;запушени дюзи или кнок сензора.Ислед нова година ги почвам.

Днес ми диагностираха проблема. БОБИНАТА! Не, че кабелите са ми нови, но правиха проби, заменки, врътки и човека е сигурен пък и като ми показва там диаграмата ме убеди. При мен, както сигурно и при другите от марката - бобината е електронна, с 2 силови елемента, които управляват цилиндрите 2х2.
При смяна на управлението (завъртя кабелите на буксата) на 2-та елемента в бобината - лошата искра отиде на другите 2 цилиндъра (на диаграмата) - следователно, не е от кабелите, катализатора, кнок сензора и дюзите.
Съвета на майстора - да се смени всичко комплект- свещи, кабели, бобина (защото проблеми в едното, разваля другото)

Пон Окт 11, 2010 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >