|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Осветеност на таблото на Форестер-03г.
| Автор |
Съобщение |
|
Krasimir_65
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 7:02 pm Постове: 676 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
|
|
Колеги,търсих в раздела за Форестер подобна тема,но не можах да намеря, та да питам: Има ли някъде бутон за регулиране осветеността на таблото?На първото ми Субару Леоне-85г. таблото светеше като кабината на самолет-кефеше ме да го карам вечерно време,на второто ми-Легаси,също светеше много добре. На сегашната ми кола-Форестер,имам чувството че мъждукат свещички. Търсих да видя от някъде да се увеличава яркоста на осветеност но не намерих. Ще съм ви благодарен ако можете да помогнете
|
|
|
|
| Вто Окт 05, 2010 8:31 am |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
|
по принцип на лостчето за мигачите има една врътка за регулиране
_________________ 2002 Subaru Legacy 2.5 GX luxe Sedan
|
|
|
|
| Вто Окт 05, 2010 8:48 am |
|
|
|
Krasimir_65
|
|
Да,въртях я и тази врътка,но тя увеличава яркостта само на километража и външната температура
|
|
|
|
| Вто Окт 05, 2010 9:47 am |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
|
врътката на мигачите повишава осветеността на часовника и още няколко безмислени неща. кое по-точно искаш да доосветиш? пробвай с продължително натискане на 'Off' бутона на климатроника и кажи дали това е търсения ефект. това работи само при пуснати фарове и пуснато нещо по климатичната инсталация.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Вто Окт 05, 2010 10:48 am |
|
|
|
Krasimir_65
|
|
Искам да доосветя цялото табло,а това което съветваш ще го пробвам довечера,дано стане
|
|
|
|
| Вто Окт 05, 2010 11:09 am |
|
|
|
kris-uk
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 11:59 pm Постове: 228 Местоположение: Пловдив
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
|
 Еййййййййййййи, Браво бе Колеги, тези неща сега ги научавам, колко е полезен нашият Форум !
_________________ http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030506.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030504.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030502.jpg
|
|
|
|
| Вто Окт 05, 2010 9:14 pm |
|
|
|
mastara71
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 5:16 am Постове: 58 Местоположение: Burgas
Автомобил: Subaru Forester 2.0x
Рейтинг: 17
|
изгорели са ти някои крушки иначе няма за увеличаване на самото табло 
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 6:06 am |
|
|
|
Krasimir_65
|
|
Снощи пробвах това което посъветва колегата stupid_boy,но ефекта беше нулев. Не вярвам да са изгорели крушки,защото осветеността е равномерна навсякъде но слабо свети
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 6:48 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
И при мен е същото положение, осветеността се командва от фотосензор, дори и през деня да съм на фарове таблото не свети докато не се мръкне, същия фотосензор го имам и на огледалото само, че там като ме осветят от зад - затъмнява. Освен ако го намериш да му туриш една черна боя, та да видим дали ще свети или не 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
Последна промяна Yco на Сря Окт 06, 2010 9:28 am, променена общо 1 път
|
|
| Сря Окт 06, 2010 8:25 am |
|
|
|
stupid_boy
|
|
ъъъъъ, 'фотосензора' отгоре на таблото е управляващ за климатроника и няма нищо общо с осветлението.
приборното табло ( стрелките ) няма увеличаване. врътката на лостето за мигачите увеличава часовника, километража ( не стрелките, пробега ) и термометъра. off на климатроника увеличава светлините по неговия панел. разботи само при пуснати фарове, без тях този панел свети с пълна сила ( естествено и включено нещо по него, че иначе нищо не свети ) то друго какво остана да свети? май не се сещам ( май щото имам малко поизгорели крушки в бутоните ).
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 8:54 am |
|
|
|
Yco
|
При мен всичко е вързано за фотосензора, табло, всички копчелъци по врати, преден панел, климатроник, радио - особено то ме дразни, през деня ако е слънчево нищо не се вижда и друго - през нощта, докато е сумрак свети добре, като включа късите светлини и интензитета на свенете му намалява веднага 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 9:35 am |
|
|
|
Yco
|
Ето доказателство, май месец в 19.10 ч. , на къси светлини с включено CD - нещо да виждате да свети, иначе нощно време е, като в междузвезден бар 
Прикачени файлове:
04.JPG [ 129.69 KiB | Прегледано 1023 пъти ]
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 9:49 am |
|
|
|
stupid_boy
|
|
колега, нямам идея. опитвам да помогна според това, което знам от личен опит. дали и при другите е така, кой да ти каже.
иначе, да, през деня и при мен не се вижда нещо да свети, НО то си свети. затъмни си с шепички например бутоните на вратата и ще видиш. японците така са сметнали осветленията. не е защото има сензори някъде. включването на фаровете намалява интензитета на някои неща, за да не вадят очите нощно време. поне при мен е така и си ме кефи да е така. не изпитвам остра нужда таблото или някоя друга светлинка да ми блести и да ми отнема вниманието нощес, предпочитам по-приглушеното осветление.
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 10:30 am |
|
|
|
Mrak
Регистриран на: Вто Фев 02, 2010 10:40 am Постове: 204 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
|
Yco написа: Ето доказателство, май месец в 19.10 ч. , на къси светлини с включено CD - нещо да виждате да свети, иначе нощно време е, като в междузвезден бар  Натисни врътката на радиото и докато е натисната я завърти надясно. То ще светне по-ярко - ще се вижда денем.
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 1:22 pm |
|
|
|
Yco
|
Mrak написа: Yco написа: Ето доказателство, май месец в 19.10 ч. , на къси светлини с включено CD - нещо да виждате да свети, иначе нощно време е, като в междузвезден бар  Натисни врътката на радиото и докато е натисната я завърти надясно. То ще светне по-ярко - ще се вижда денем.  Ще го тествам, дано да цепя мрака 
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 1:37 pm |
|
|
|
vale
Регистриран на: Вто Фев 19, 2008 9:38 pm Постове: 336 Местоположение: София
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105  
|
Mrak написа: Yco написа: Ето доказателство, май месец в 19.10 ч. , на къси светлини с включено CD - нещо да виждате да свети, иначе нощно време е, като в междузвезден бар  Натисни врътката на радиото и докато е натисната я завърти надясно. То ще светне по-ярко - ще се вижда денем. Я, какви хитринки. Еее, който си е с оригинално радио така е Ние с оригналите се....... Така е 
_________________ Forester'99 2.0 4EAT Outback'08 2.5 4AT
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 2:04 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
Yco написа: Ето доказателство, май месец в 19.10 ч. , на къси светлини с включено CD - нещо да виждате да свети, иначе нощно време е, като в междузвезден бар  Всички автомобили през деня имат по-силна подсветка (осветление), отколкото вечер. Разбира се това важи за детайлите където има такова въобще. Някои уреди като скоростомер и температура на масло/антифриз обикновено нямат подсветка при изключени светлини. Други обаче като одометър и часовник при включени светлини намалят осветеността, защото се предполага, че се кара вечер съответно няма светлинно замърсяване, което да ограничи видимостта към осветените уреди, а освен това и по-силната светлина дразни и уморява очите. Ако автомобилът е правен с идеята за "дневни светлини" ще бъде различно, но доколкото знам такава екстра засега се предлага само във високия (луксозния) клас, а на по-старите автомобили вероятно много трудно ще се намери нещо подобно.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 2:09 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
аз съм с друг модел оригинално радио, така че по този въпрос съм пас. моето си свети и се вижда винаги, няма врътки. може и в него да има подобна хитрина, но не ми е хрумвало дори да я търся. при мен повечето бутони имат втора функция при задържане.
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 2:11 pm |
|
|
|
Krasimir_65
|
|
Колега stupid_boy,като гледам караме еднакви Форестери,можеш ли да споделиш какви са вторичните функции на бутоните
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 2:54 pm |
|
|
|
stupid_boy
|

темата е за осветлението, но, накратко и с висок процент на грешност, че не е пред мен: бутоните + и - нормално реагират през секунда, което е меко казано дразнещо. по-честото им натискане се игнорира. задържането им обаче ги кара да действат почти като потенциометър. бутона select при задържане включва/изключва loud режима ( не го прави при музика със силни басове и/или повечко засилена музика ). бутона source при задържане управлява mute режима. май това са ми най-често използваните от мен неща. загледай се, около повечето двойнодействащи бутони има надпис с алтернативната им функция. имаше още някаква хитрина за автоматично търсене на радиостанции, особенно полезна ако пресичаш райони с различни честоти, но съм я забравил. имаше и нещо за бързо прескачане между наличните честоти в момента ( без прекъсване за сканиране до следваща честота ), но и него не го помня. последните две са много полезни при пътуване например в нашия централен балкан. имаше нещо и за управление на диска. някои от тези хитринки дори не са изписани по панела, искат малко ровене из нета или проба-грешка.
|
|
|
|
| Сря Окт 06, 2010 3:09 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |