Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4
 Зимни гуми: по-тесни или по-широки? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Libero+Vivio
Рейтинг: 54
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За дълбок сняг не се лъжете че широката гума ще ви държи отгоре му-колкото и да е широка все потъва до твърдата земя или докато колата легне на снега и гумите почнат да и се въртят свободно във въздуха.Проходимоста в дълбок сняг зависи и от просвета на автомобила, при малък просвет колата става като снегорин започва да набира сняг пред предната броня, става една снежна тапа пред нея и до там-след като стане тапата отпред гумата е без никакво значение ако ще и златна да е.Карал съм Виатнемка в 1,1м. сняг/мерих го лично щото изглеждаше за 1,5 метра :) /, както и УАЗ в до 50см. снежна покривка, и поне десетина коли в 15 до 30см.сняг според колата в планински местности основно на черен път или без път отдоло под снега с цел спасяване на някои закъсал и до сега по добро от големия граифер които се самоочиства в комбинация от тясна гума не съм видял да има за такъв терен.С Виетнамката или Уаза съм издърпвал почти всички видове модели джипове като основно са били само с широки с гуми, или малък просвет/клиренс/ и затова са закъсвали.В последните десетина години след като натрупах малко горчив опит преди това, зимата тръгна ли някъде съм задължително със добри тясни зимни гуми и най-напред меря снежната покривка, ако е по голяма с повече от 3-5см. от клиренса на колата ми изобщо не си правя опити да карам а ако се налага просто търся превозното средство да е друго с достатъчен клиренс.Вследствие на това просто правило /тясни зимни гуми и достатъчен клиренс/ до сега не съм закъсвал :smt023 .
Това горното дето го писах е вследствие само на личен опит към 20г. и доста км. основно по балкани, хижи и ловни райони-все места където вероятноста да видиш някои човек в зимни условия е почти нулева, и затова разчиташ само на себе си и колата, без никакви теории и прочие пусарущини.

Сря Окт 06, 2010 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Yco написа:
Какво е поведението на Форестър с Michelin Pilot Alpine PA2 и 400+ HP в 30 cm неотъпкан сняг?

Вижте тук http://www.youtube.com/watch?v=G8uhxvVHdKk

А казват, че това са "много добри зимни гуми" :lol:

Извинявай ама 400+ HP не е за тази работа,тази работа е за фори 150 от новите или 125 коня от старите с бавни :smt023 Иначе горе долу с малко зор излезе звяра :D

Сря Окт 06, 2010 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Иначе по темата аз ползвам широки гуми за форко 205/70R15 Mastercraft M+S мисля че бяха :D никакви грижи на сняг и на кал :D

Сря Окт 06, 2010 1:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SuBaRu_FoReSteR написа:
Yco написа:
Какво е поведението на Форестър с Michelin Pilot Alpine PA2 и 400+ HP в 30 cm неотъпкан сняг?

Вижте тук http://www.youtube.com/watch?v=G8uhxvVHdKk

А казват, че това са "много добри зимни гуми" :lol:

Извинявай ама 400+ HP не е за тази работа,тази работа е за фори 150 от новите или 125 коня от старите с бавни :smt023 Иначе горе долу с малко зор излезе звяра :D

:smt023 направо си мисля, че с моите М+S гуми 125 коня- ръчка по-бързо щях изляза :lol: - не си мисля ама е така - зимата влязох в една угар с толкова сняг и нямаше толкова смях и срам.

Сря Окт 06, 2010 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А и колкото по-"спортни" са зимните гуми, толкова по-далече от сняг трябва да стоят ;-)

Ама какъв звук вади този горски от линка :mrgreen: И тоя BOV кърти =D>

Сря Окт 06, 2010 1:18 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тука едни "бурлаки" какво правят, направо не е истина и то с вериги natural тунинг :lol: ... http://www.youtube.com/watch?v=zRiC41PkiK8

Сря Окт 06, 2010 1:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Отговори с цитат
+1 :smt023 за горния пост на SUB!

Чет Окт 07, 2010 8:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Yco написа:
Тука едни "бурлаки" какво правят, направо не е истина и то с вериги natural тунинг :lol: ... http://www.youtube.com/watch?v=zRiC41PkiK8

Ице,тоя си е оставил 4х4-то в къщи до зимните гуми :smt139

Пет Фев 04, 2011 11:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Libero+Vivio
Рейтинг: 54
Отговори с цитат
Една седмица от миналата неделя до тази неделя бех малко на почивка високо в планината.По цел ден се чудех как се почива най-рационално и разбира се тествах малкото суби как се държи извън пътя.Декември месец минах от летни гуми 165х13 на зимни от най-тясните който можах да намеря 155х13.Снежната покривка беше малко ялова има няма 10-15см. но в замяна на това полянки с наклон и безпътица в гората бол.Субито е с общо тегло празен от 1270кг., сега беше с още около 100кг. багаж и аз 80кг. с дрехите значи около 1450кг. и въпреки това не потъваше много в снега/беше стар сняг и замръзнал/.Както се вижда от снимката субито с ТЯСНИ гуми си вървеше най-идеално на всякъде из поляните и гората като само дълбоките над 20см. коловози пълни с рядка кал му създават проблеми, но пък гадните дълбоки коловози са само по черните пътища :smt082 така че проблем нямаше от тази гледна точка-винаги може да се кара успоредно на лошия път из гората.Разбира се нагледах се на разни други видове марки коли с широки "баници" наместо гуми, само с един двигателен мост и с вериги как се мъчат и бутат ли бутат, и то на почти изчистен асфалтов път с има няма 5-10см. сняг или лед и разбира се с голям наклон.Полянката за теста я търсих много дълго като целта беше да е със почти същия наклон като тази на Белмекен където правихме срещата преди две седмици.Изгорях си около половин резервоар бензин само да се кефя и разбира се да се похваля тук после :giggle: , иначе съм си скромен де.Както можеше и да се очаква след тези тестове, и доста подскоци из поляните счупих пружина предно дясно, и пак там шенкел, но ми е много кеф защото знам че всичко се чупи рано или късно и все някога му идва времето за смяна, ама кефа и спомените остават за винаги.

Прикачени файлове:
Subi na baira 4.II.2011.JPG
Subi na baira 4.II.2011.JPG [ 119.41 KiB | Прегледано 421 пъти ]
Нед Фев 06, 2011 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4