Отговори на тема стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 Някой знае ли нещо за тази Impreza? 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте, предстои ми купуване на автомобил за жената и по ред причини съм се спрал на импреза. Одавна следя форума, но едва сега дойде момента в който да напиша и първото си мнение или по-скоро въпрос. Четох, четох, но колкото и да чета се налага и да питам. Преди няколко дни огледах тази кола http://www.cars.bg/u156889 намира се във Враца на главния път София-Монтана срещу техномаркет. Колата изглежда в добро техническо състояние, но има няколко неща които ме притесняват.

1. Като я карах и пробвах 4х4, когато е на бързи върти само предният мост, а на бавни и двата. Собственика ми обяснява че така работи, но от всичко прочетено до сега научих че е постоянно зацепено.

2. На студен двигател има леко почукване и като загрее утихва.

3. Струва ми се доста тромаво за автомобил 100к.с. (това е може би защото от няколко години карам астра 2.0 DТI и там въртящия момент на ниски обороти е много по голям и има много по-голямо ускорение)

Благодаря предварително

Пон Окт 25, 2010 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 297
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
iliankr написа:
1. Като я карах и пробвах 4х4, когато е на бързи върти само предният мост, а на бавни и двата. Собственика ми обяснява че така работи, но от всичко прочетено до сега научих че е постоянно зацепено.

най-добре може да видиш на пясък какво става

Цитат:
2. На студен двигател има леко почукване и като загрее утихва.

Зависи какво почуква може да е от повдигачи, масло ... :roll:

Цитат:
3. Струва ми се доста тромаво за автомобил 100к.с. (това е може би защото от няколко години карам астра 2.0 DТI и там въртящия момент на ниски обороти е много по голям и има много по-голямо ускорение)

Аз след такива тестове и почнах да търся само 2,0

Пон Окт 25, 2010 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Джамбазите са много интересни, като започнат да разказват за двойното....сладддури :smt054

Пон Окт 25, 2010 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 4
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пробвах 4х4 на трева, кал и чакъл и навсякъде даваше един и същи резултат. На бързи само предния мост, а на бавни и двата.

Вто Окт 26, 2010 8:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз такова нещо не съм чувал за 4х4! има проблем и това чукане при студен мотор,според мен търси друга! Както всички казват трябва да е 2ка иначе са тромавки!

Вто Окт 26, 2010 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
чукането може да е повдигач, при мен на студено се чува както и в купето така и отпред при отворен капак. на 2500 на студено се чува най ясно. като загрее пак го има но много слабо

Вто Окт 26, 2010 9:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колата е 95 коня, не 100.
95-те коня излизат от двигателя, а колко стигат до колелата е друг въпрос, 4х4 колите имат повече загуби по трансмисията заради 4х4-то. Трудно можеш да сравниш 2,0 турбодизолв двигател на кола с предно, с 1,6 бензинов двигател на кола с 4х4 - нямат нищо общо.
4х4-то е постоянно зацепено, няма такива работи "работи само на бавни". През цялто време половината от мощността е на предните колела, а другата половна - на задните.
Последния път когато помагах на колега да си избере Субару, в автокъщата, в която бяхме, бяха достаъчно интелигентни и на третата минута започнаха да питат кое за какво служи и как работи, вместо да приказват глупости... :lol:

Вто Окт 26, 2010 10:22 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7