Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|
krass написа: Ксенони, сложени на фар с обикновен рефлектор са пълен кошмар, както за насрещнодвижещите се коли, така и за колата движеща се пред пишман "ксенонаджията". Такива трябва да ги забанят със закон и да ги глобяват. Трябва да си еб**и дебелокожия темерут, че да заслепяваш постоянно колите срещу тебе и да не ти дреме. 
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 11:16 am |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|

krass написа: Ксенони, сложени на фар с обикновен рефлектор са пълен кошмар, както за насрещнодвижещите се коли, така и за колата движеща се пред пишман "ксенонаджията". Такива трябва да ги забанят със закон и да ги глобяват. Трябва да си еб**и дебелокожия темерут, че да заслепяваш постоянно колите срещу тебе и да не ти дреме. Подкрепям А пък китайските xenon-и са по зле и от свещ във фара! Все пак идеята е фара да свети там където трябва, а на навсякъде Осрам Cool Blue и Night Braker ли са кви са, са като пуканки. На старата кола карах с cool blue - за по - малко от зима и двете едновременно изгоряха. На импрезата сложих и cool blue и от другите и изгоряха за има няма 2 месеца. Сега турих Hella и още си работят доста добре вече минаха 2 месеца  . Осрама вади малко по силна светлина, ама работата там е доста измамна тъй като като стане мокро и тъмно, т.е. когато ти трябват най-много хубави фарове осрама издиша тотално, добре че фаровете за мъгла са колкото два фара на някоя малолитражка  че да спасят положението. Hella-та не светят толкова добре на сухо колкото Осрам (светят малко по жълто), но на мокро и тъмно нещата са доста по - добре с тях. Мисля, че на всеки му се е случвало да попада в дъжд вечер при липса на каквато и да е маркировка на пътя и освен тва защо да не е пълно с дупки...
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 11:40 am |
|
|
|
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188    
|
krass написа: Ксенони, сложени на фар с обикновен рефлектор са пълен кошмар, както за насрещнодвижещите се коли, така и за колата движеща се пред пишман "ксенонаджията". Такива трябва да ги забанят със закон и да ги глобяват. Трябва да си еб**и дебелокожия темерут, че да заслепяваш постоянно колите срещу тебе и да не ти дреме. Точно казано! Напълно подкрепям. И освен, че грамофонните плочи не са отживелица и халогенната крушка също не е отживелица.
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 5:03 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Yco написа: Халогенната лампа известна, като "tungsten halogen" дава най-близка светлина до естествената (хелия е основен източник на светлина от слънцето) , за разлика от другите инертни газове, като ненеон, аргон, криптон, ксенон и радон, но който спектъра на видимата светлина е по-нисък спрямо хелия във видимия спектър. Така, че тя ще пребъде, както казват "Горутата" Колега, можеш да употреблиш още малко терминология и нАука, но нека после @krass сам да ти каже какво се случва с неговия спектър като спре до едно конкретно русенско Легаси в тъмната част на денонощието 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 1:09 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Impreza94 написа: Последните няколко поста мога да сравня с носталгията по Ладата. Тя си е все същата кошница издънена, като от едно време, но винаги го има...."ти спомняш ли си онова море", "а оня път като бяхме на Балкан" Или пък със "Стокхолмския синдром"..........и двете ви пасват идеално  PS. Моите 5 стинки, пеаце \/ Ксенона има излъчване и в UV-спектъра, макар и с покритие, което предпазва, рано или късно пробива. "По-добрата" видимост се дължи точно на високия интензитет на UV лъчите (не видими за човешкото око), но попадайки върху предметите, които осветяват пораждат луминесценция - на това се дължи "По-добрата" видимост. Любителите на тези светлини трябва първо да си поставят по къщите такова осветление и ако издържат един месец да си слагат и на колите. Защо не си сложите рентгенови лампи - поне ще виждате и в завоите. Прилагам два спектъра за сравнение на ксенон и халоген за по-любознателните 
Прикачени файлове:
Halogen.JPG [ 14.76 KiB | Прегледано 692 пъти ]
Xenon.JPG [ 8.5 KiB | Прегледано 692 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 7:38 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
Това брои ли се за използване 
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 8:15 am |
|
|
|
Yco
|
BAlexandrov написа: Това брои ли се за използване  Това май е нощна ютия  С въглища ли е?
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 8:27 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ютията с въглища е уникално изобретение все още не достигнато от съвременната наука - Безжична Ютия!
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 8:38 am |
|
|
|
Greg4o
|
Yco написа: Ксенона има излъчване и в UV-спектъра, макар и с покритие, което предпазва, рано или късно пробива. "По-добрата" видимост се дължи точно на високия интензитет на UV лъчите (не видими за човешкото око), но попадайки върху предметите, които осветяват пораждат луминесценция - на това се дължи "По-добрата" видимост. Любителите на тези светлини трябва първо да си поставят по къщите такова осветление и ако издържат един месец да си слагат и на колите. Защо не си сложите рентгенови лампи - поне ще виждате и в завоите. Прилагам два спектъра за сравнение на ксенон и халоген за по-любознателните  Добре,че скоро ще минем на светодиоди(не без помощта на братята китайци,които ще ги направят достъпни) Не е същото да се сравнява винил с лампа,с нажежаема спирала.При сегашния стремеж към икономии Както и Ретро автомобили със съвременните такива.И двете са страхотни,но ще остават все по-малко и то в ръцете на отделни ценители 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 9:20 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
За светодиодите има за решаване технологични проблеми и надеждност - все неща, в които китайците не ги бива  Все пак на там вървят нещата.
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 9:49 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|

Yco написа: Ксенона има излъчване и в UV-спектъра, макар и с покритие, което предпазва, рано или късно пробива. "По-добрата" видимост се дължи точно на високия интензитет на UV лъчите (не видими за човешкото око), но попадайки върху предметите, които осветяват пораждат луминесценция - на това се дължи "По-добрата" видимост. Любителите на тези светлини трябва първо да си поставят по къщите такова осветление и ако издържат един месец да си слагат и на колите. Защо не си сложите рентгенови лампи - поне ще виждате и в завоите. Прилагам два спектъра за сравнение на ксенон и халоген за по-любознателните  И цяла нощ съм карал с ксенона, никакви оплаквания и николко светкавици за знак, че преча на някого отсреща. Не знам защо вкъщи да издържам на някакъв вид осветление след като в колата вече ми понася изключително добре. Видимостта вечер с мокър асфалт е на светлинни години пред жичката. Жълтата светлина се поглъща изключитело успешно от настилката. Изобщо какво има да говорим след като по-заможните концерни са предпочели именно ксеноновите фарове за серийно вграждане. Достатъчно тестове са направили мисля си.............
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 6:30 pm |
|
|
|
Yco
|

Impreza94 написа: Yco написа: Ксенона има излъчване и в UV-спектъра, макар и с покритие, което предпазва, рано или късно пробива. "По-добрата" видимост се дължи точно на високия интензитет на UV лъчите (не видими за човешкото око), но попадайки върху предметите, които осветяват пораждат луминесценция - на това се дължи "По-добрата" видимост. Любителите на тези светлини трябва първо да си поставят по къщите такова осветление и ако издържат един месец да си слагат и на колите. Защо не си сложите рентгенови лампи - поне ще виждате и в завоите. Прилагам два спектъра за сравнение на ксенон и халоген за по-любознателните  И цяла нощ съм карал с ксенона, никакви оплаквания и николко светкавици за знак, че преча на някого отсреща. Не знам защо вкъщи да издържам на някакъв вид осветление след като в колата вече ми понася изключително добре. Видимостта вечер с мокър асфалт е на светлинни години пред жичката. Жълтата светлина се поглъща изключитело успешно от настилката. Изобщо какво има да говорим след като по-заможните концерни са предпочели именно ксеноновите фарове за серийно вграждане. Достатъчно тестове са направили мисля си............. Прав си, наистина има по-добра видимост - но само за теб, но на отсрещните може и да не им понася тази светлина.  LED - диодите във видимия спектър са най-добри за сега, но нямат все още необходимата мощност, както за къси, така и за дълги светлини. Те са с най-гладък спектър и излъчват само във видимата област - сиреч не греят и изгарят, като халогена.
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 6:52 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
Impreza94 написа: Изобщо какво има да говорим след като по-заможните концерни са предпочели именно ксеноновите фарове за серийно вграждане. Достатъчно тестове са направили мисля си............. Именно Дидо, но обърни внимание - няма ксенон за серийно вграждане без система за автоматично регулиране на фаровете. Причината е в това, че ужасно много заслепяват, когато не са регулирани добре (справка - всяка 15 годишна кола със ксенон афтърмаркет). А и да си ги регулирал, ако натовариш задницата и не се сетиш... пак ще заслепяваш в такъв случай.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 8:15 pm |
|
|
|
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188    
|
Impreza94 написа: Изобщо какво има да говорим след като по-заможните концерни са предпочели именно ксеноновите фарове за серийно вграждане. Достатъчно тестове са направили мисля си............. Прав си. Ама не ги боцват директно на съществуващите фарове. Има си фарове за ксенон. Аиде допълнителния ксенон на лупата пречи малко по-малко. Но не съм сигурен, че фокуса (растоянието от светещия елемент до лупата) като сложиш менте ксенон остава същия. Ама на рефлектор си чисто и просто як егоизъм.... "дай на мен да ми е добре, а на другите майната им"... За всичко друго си прав. Определено това можеби е бъдещето за фаровете. Определено свети и осветява по-силно и по-добре пътя.
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 9:21 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Иди карай с такъв ксенон в австрия и германия да видиш докъде ще стигнеш 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 9:31 pm |
|
|
|
votolom
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 10:07 pm Постове: 953 Местоположение: София Рейтинг: 96  
|
Форестъра ни е с ксенон без лупа заводски ! И смея да твърдя, че не заслепява повече от халогенен фар - светлината е насочена правилно и е БЯЛА, а не синя, зелена, лилава или произволна смес от тези цветове 
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 10:04 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Има и заводски рефлекторни ксенони. Въпросът е рефлектора да е предвиден за ксенон Аз си взех фарове с прожекторни халогени и с ксенона им е "трудно" но доста по-добре от халогенен рефлекторен с ксенон.... ПП Голямо изречение стана ама така е с африканско вино 
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 10:11 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|

Честно да си кажа много е относителен въпроса със заслепяването. Зависи какъв е фара, зависи с каква крушка е H1/3/4/7/8/9, зависи поначало как са настроени фаровете..... Моя ксенон е с H4 биксенон с електромагнит, който сменя позицията на "балона" спрямо рефлектора и съответно къси-дълги. Самата крушка (H4) има кожух, който обгръща балона и не позволява волно разпръскване на светлинния сноп. Смея да твърдя, че си прави много читава линия на осветеност и както казах вече никой не ми мига, че му взимам здравето. При H1 и H7 вече нещата са другояче и може би да създават проблем, но пак е относително. За сметка на това пък ми прави впечатление, че огромен процент от новите автомобилченца със най-обикновени халогенни крушки направо ми спират тока. И понеже в обкръжението ми често сме говорили по тоя въпрос винаги като се разминавам с такъв отбелязвам с въпроса "така добре ли е?" ? И да, има фарове за ксенон подготвени, дори в темичката за ксеноните си пишеше как да направим конверсия ........... първо трябва да си намериш фарове от S-класа 2002- година, Honda S2000 и още няколко модела за да ги изкормиш и монтираш. Никой не споменава обаче, че Мерцедесовите фарове струват 2000 лева комплекта на моргата  ....а от S2000........ами аз още не съм виждал S2000 на живо 
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 10:41 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
въпроса за заслепяването е принципен - никой, никъде и по никкакъв начин не може да контролира как (не) са ти регулирани фаровете ... поредното безумие от страна на управяващите... с бездействието си органите за Теннич.Прегледи наръчават простотията,тъпотията КОРУПЦИЯТА (нямам платен дадък -ПО тихо, дай 10 лева и се оправим) и ПТП и засташават живота на ГРАЖДАНИТЕ, които са съвестни и изрядни... такава ни е държавата - скапани пътища, тотално зле магистрали строящи се 20-30 години за има нема 500 км, КАТ и другите контолни органи е уникална корупция, хиляди водачи с технически неизправни МПСта, недобри умения, и тн. и т.н. с 2 думи БГ РЕАЛНОСТААА Е УЖАСС е ЕЛЕМЕНТИ НА ЕКШЪН, ТРИЛЪР И ДРАМА
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Чет Окт 28, 2010 10:10 am |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
mitoko написа: въпроса за заслепяването е принципен - никой, никъде и по никкакъв начин не може да контролира как (не) са ти регулирани фаровете ... поредното безумие от страна на управяващите... с бездействието си органите за Теннич.Прегледи наръчават простотията,тъпотията КОРУПЦИЯТА (нямам платен дадък -ПО тихо, дай 10 лева и се оправим) и ПТП и засташават живота на ГРАЖДАНИТЕ, които са съвестни и изрядни... такава ни е държавата - скапани пътища, тотално зле магистрали строящи се 20-30 години за има нема 500 км, КАТ и другите контолни органи е уникална корупция, хиляди водачи с технически неизправни МПСта, недобри умения, и тн. и т.н. с 2 думи БГ РЕАЛНОСТААА Е УЖАСС е ЕЛЕМЕНТИ НА ЕКШЪН, ТРИЛЪР И ДРАМА И аз така си изливам мислите понякога,но реалноста в наш Булгаристан все такава си остава 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Чет Окт 28, 2010 12:46 pm |
|
|
|