Здравейте колеги,
Имам следния проблем както се ориентирате по заглавието:
Както си карам вчера, спирам си на светофара, и като дойде време за тръгване колата не зацепва.
(беше равно а педала на спирачката беше твърд, като го натиснеш)
Голям резил брах колеги мъка Ви казвам баш пред 1 РПУ и кметството в Кючука.
Дигнаха ме от общинска охрана с паяка и директно в Субару сервиз Пловдив.
От там след доста разговори с тях и с помощта на AUTUDITU (Благодаря много Дани!!!) установихме, че най вероятно е въпросния ХИЛЛ Холдър.
(челюстите зацепват на диагонал и самата кола се наклана и настрани- предна дясна и задна лява)
Конкретно към въпросите ми:
От Субару Пловдив ми предложиха да сменим хилхолдъра, но с уговоррката, че не е на 100% сигурно че ще се оправи.
Втория вариянт беше да го разглобят (да се огледа обстойно), като пак не ми гарантираха нищо и в крайна сметка се отказаха да я правят (което не им преави чест като за официален сервиз, ама ги разбирам хората, като не са виждали подобен проблем)
При някакви интервенции със спирачната система са успяли да освободят накладките и колата е в движение в момента.
Някой знае ли дали може да се изключи тази система ?
Къде са сензорите за денивелация, ако има такива - или е само съчма която определа наклона
Как хилхолдъра разбира, че си вдигнал съединителя?
ХИЛХОЛДЪРА с обща течност ли е със спирачките
Някой да сменял подобна част, че май ще съм първият
http://www.drive.subaru.com/Spr03_HillHolder.htm - от този линк става ясно колко е проста системата и ми е чудно какво може да е изтрещяло, като обсъждаме варианта, че спирачната течност понеже не съм я сменял (ще се смени) може да има пръст в цялата инфекция
друга подробност, е че съединителя може да е за смяна- отделя си нормално и не знам как се определя ама като го юрках превъртя.
Колата си я взимам събота и идея си нямам как ще се придвижвам и града
И така колеги който може да помага бирата я пращам по DHL!