| Автор |
Съобщение |
|
taipan
|
Много ми е любопитно като какъв автомобил определят вашите Форита в автомивките и гумаджийниците и как съответно ви ги таксуват. Разликата в цената за лек автомобил и е значителна - между 50 и 100 % отгоре. Въпреки уникалната проходимост и зверски просвет, Форитата са си с платформа на Ипреса, интериорът и вътрешните размери са почти идентични, джантите и гумите - съвсем. Първото поколение е най-близко до "успеха" с таксуване като лек автомобил Второто поколение е на ръба Третото е най-трудно - въпреки минималната разлика от 50 кг и 5 см, калниците са издути и остава впечатление на джип, а то си остава в запазения само за нашите поколения автомобили - клас Форестър Моят опит е 50:50 - таксуване като лек автомобил в гумаджийница и като джип на автомивка.
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Вто Ное 02, 2010 4:29 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
|
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Вто Ное 02, 2010 4:40 pm |
|
|
|
Krasimir_65
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 7:02 pm Постове: 676 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
|
Мен на автомивка са ме питали какво е това:джип,комби или ван? А аз им отговарям: -Ми де да знам.....по-ниско е от джип,по-високо е от комби,за ван-абсурт! И те ме таксуват като комби,но с особенно мнение 
|
|
|
|
| Вто Ное 02, 2010 4:49 pm |
|
|
|
steling
|
На гумаджийниците вземат пари по размер джанти. На Джъстито ако сложа големи джанти ще ме таксуват като джип. В Примекс единия размер е 13-14, другия е 15-17 разликата е двойна. на автомивките би трябвало като джип да ви таксуват, там се гледа следното 1/ Голямо е или високо - джип е 2/ Голямо и дълго - комби 3/ По Обемно и с повече от 5места или товарно одзад- ван или бус( тука 17 местна маршрутка пак е бус) 4/ Много високо голямо и обемно - Автобус 
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Вто Ное 02, 2010 4:57 pm |
|
|
|
taipan
|
За гумаджийница последният път като платих за монтажа на 17", каката излезна да даде бележката на монтажистите и като го видя каза - ама това джип ли е, ще се сърдят колегите като видят бележката, но те така и не направиха тази разлика. Явно на някои гумаджийници има значение, независимо от цолажа. Да, височина има, но основно заради просвета, а на дължина е най-късият автомобил, който съм притежавал - 4.55м, а като обем е по-малко от всички комбита от класа на Outback, особено багажникът. Любопитно ми е, съвсем не искам да създам повече работа на някой 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Вто Ное 02, 2010 5:20 pm |
|
|
|
SuBaRu_FoReSteR
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 9:41 am Постове: 344 Местоположение: Стаpа Загоpа
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
|
pafka написа: Много ми е любопитно като какъв автомобил определят вашите Форита в автомивките и гумаджийниците и как съответно ви ги таксуват. Разликата в цената за лек автомобил и е значителна - между 50 и 100 % отгоре. Въпреки уникалната проходимост и зверски просвет, Форитата са си с платформа на Ипреса, интериорът и вътрешните размери са почти идентични, джантите и гумите - съвсем. Първото поколение е най-близко до "успеха" с таксуване като лек автомобилВторото поколение е на ръба Третото е най-трудно - въпреки минималната разлика от 50 кг и 5 см, калниците са издути и остава впечатление на джип, а то си остава в запазения само за нашите поколения автомобили - клас Форестър Моят опит е 50:50 - таксуване като лек автомобил в гумаджийница и като джип на автомивка. Не е вярно моя е 1999 и много често ме питат по автомивките джип ли се води или кола.Ми викам кола е.И тоя вика ''ами добре защото за джипове взимаме повече'' 
_________________ Случайността е среща на две необходимости !
|
|
|
|
| Вто Ное 02, 2010 6:12 pm |
|
|
|
kiro_ema
Регистриран на: Пет Сеп 25, 2009 10:13 pm Постове: 769 Местоположение: Пловдив-Ръжево конаре
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47 
|
ебаси и въпроса  нито риба нито рак , Форестър 
_________________ http://www.youtube.com/user/kirilg68?feature=guide http://www.snimka.bg/?profile,albums
|
|
|
|
| Вто Ное 02, 2010 8:43 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Така си е.  На плажа Бутамята в Синеморец взимаха по 2 левчета за паркинг на коли, а за джипове и микробуси - 4, като ме питат - това джип ли е ? - отговарям - Не виждаш ли..., че е комби. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Вто Ное 02, 2010 8:55 pm |
|
|
|
kris-uk
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 11:59 pm Постове: 228 Местоположение: Пловдив
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
|
И на мен това лято по автомивките, някой ми казват, че е джиб! 
_________________ http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030506.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030504.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030502.jpg
|
|
|
|
| Вто Ное 02, 2010 9:37 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
| Вто Ное 02, 2010 9:45 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
На мен често ми казват, че колата е джип !?! В автомивките, при застрахователя... къде ли не. И аз все споря, защото в талона пише: лек  Така, че не се давайте да ви цакат с по-висока сметка.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Вто Ное 02, 2010 9:55 pm |
|
|
|
taipan
|
В това отношение ни затруднява маркетинга на Субару Япония - от край време искат да ни пробутат за SUV-ове, но гледах скоро, че в Австралия рекламират новия Фори като вагон всъдеход, явно там си държат на различния имидж 
|
|
|
|
| Сря Ное 03, 2010 12:17 pm |
|
|
|
bubaru
|
"Джип" реално е високопроходим автомобил, изграден върху рама. СУВ-овете особено малките-Рав, ЦР-В, Форестър...Тигуан-чето, са си най- обикновени повдигнати коли. Ама го използват да ти взимат парите. Ето един класически джип, дай сега 25 лева на автомивката и още 50 лева за смяна на гуми 
Прикачени файлове:
sfsti.jpg [ 255.78 KiB | Прегледано 1040 пъти ]
|
|
|
|
| Сря Ное 03, 2010 5:07 pm |
|
|
|
Yco
|
bubaru написа: "Джип" реално е високопроходим автомобил, изграден върху рама. ........ Jeep - реално е марка, но се е наложила за шир. употреба, други такива безсмислици, които ме кефят, макар и аз да ги използвам инертно са.. отивам на ксерокс, но никой не казва отивам на Kyocera (вместо копирна машина), ...или ще го дупча с хилтито (а то може да е с кангото..)...елка - вместо калкулатор Къде сте днеска българиците в тази тема, че ме оставяте и мене да мина от тук, като трезвен смок без забележки. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Ное 03, 2010 5:32 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Както се вижда, БГ понятието-Джип, съм го написал в кавички. То при нас и на вече станалите модерни пикапи им викат Джипове. Така и не разбрах защо си купуват пикапи, при полежение, че 90% от хората не товарят нищо в тях. Любим модел си остава най-вече Кадилак Ескалейд Пикап с 24 цола джанти.
|
|
|
|
| Сря Ное 03, 2010 5:48 pm |
|
|
|
Yco
|
bubaru написа: Както се вижда, БГ понятието-Джип, съм го написал в кавички. Извинявам се, не визирам никой а само цитирам най-близкия пост - в справката по-горе и аз го употребявам, както съм цитирал. Продължавам, че ми хрумна мигновено: ..А марката "Тоник" а  Най-големия трън в "очото" на Кока-кола. Всеки уважаващ себе си пияч на Джин винаги поръчва Джин с Тоник ....Никой не поръчва Джин с Кинли, та се принудиха ( Кока-кола) да купят цялата компания Швепс само заради един тривиален лаф.  Същото е валидно още за марките Коняк и Шампанско,..... ама те ми вървят яката и не смея да ги намесвам. 
|
|
|
|
| Сря Ное 03, 2010 5:54 pm |
|
|
|
bubaru
|
Йоника да допълня
|
|
|
|
| Сря Ное 03, 2010 6:09 pm |
|
|
|
Yco
|
bubaru написа: :smt023 Йоника да допълня  - Вярно - .. а на времето казваха "..а на йониката е Джон Лорд" 
|
|
|
|
| Сря Ное 03, 2010 6:16 pm |
|
|
|
kokinio
Регистриран на: Чет Сеп 23, 2010 3:04 pm Постове: 202 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Saab 95 2.0T Тролчо
Рейтинг: 11
|
ФАДРОМА( Челен Товарач) и БУЛДОЗЕР(Челен Тласкач), които всъщност са си марки строителна техника просто. По въпроса за що е то Форестър лека кола, джип или ван мога да кажа за пред вас моето мнение. Лимузина по асфалта(като при някои колеги е и спортна кола ама тва важи само за пилотите де) и високопроходима машина извън асфалта или пътя дори, която може да мине през места през които много от така наречените ДЖИПОВЕ или СУВ ове не могат мина. За автомивките и другите видове чобани в родната ни Държавица си е ЛЕК АВТОМОБИЛ както официално пише в талона естествено. 
_________________ България е една от малкото страни в света ,в която докато караш в насрешното движение може някой да те удари отзад!
|
|
|
|
| Пет Ное 05, 2010 12:25 pm |
|
|
|